INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Panikångest, ångest och reflektion!

475A0349

Att stanna upp, vara i nuet och andas 🙏🏻

Det ser ju vackert och fridfullt ut. Men för mig, jätte svårt! Mina tankar forceras, jag planerar redan flera saker parallellt, och är allt annat än i nuet. Detta är en av Veckans övning för mig själv……. 🙏🏻☺️ Behandlingen pågår, 2 gånger i veckan hos doktor. Men den svåra utmaningen är att ta med mig verktygen hem, och lära mig att hantera dom ☺️

Ett steg i taget. Jag får jobba med att bromsa mig själv. Jag har alltid bråttom, vill framåt. Så fort jag har lite energi så tar jag full fart. Jag har alltid kunnat jobba på med 200%. När jag var tonåring ersatte man mig mot två anställda. Detta vet under en period då jag var severtris. Jag kunde både ta serveringen, beställningarna och disken. Jag blev stolt, kände mig duktig. FUCK vad fel. Med facit i hand så är det så jag alltid gjort, jobbat på ett nästintill omänskligt sätt. Byggde upp My’s Blommor, pendlade till Amsterdam och underbara Holland i tio år. Byggde upp grossistverksamheten, öppnade en butik till. Flög fram och tillbaka, bilade ibland. Samma sak där, stressade och forcerade när jag satte rekord tid på att köra ner på 9.5h genom Sverige, Danmark, Tyskland och tillsut kom fram i Alsmeer.  (Söder om amterdam). Jag har alltid haft full fart framåt. Det BEHÖVER inte vara något dåligt. Men om man som jag gjorde kombinerar det med stress, sorg och HELT glömde bort återhämtningen. Slavrade med mat och sömn. Tappade bort mig själv…….. Då slår det tillbaka. Det gjorde det också. Tänk att jag nu är 30 år sedan i vintras. Min son är 7 år. FÖRST NU, lyssnar jag på kroppen. Först nu tar jag emot professionell hjälp. Först NU inser jag hur tokigt jag levt under många år. 

Läskigt. Men också befriande 

I min väg tillbaka från min utmattningsdepression så får jag en behandling där jag jobbar enormt mycket med mig själv….. Kontrollerar ångest, övervinner rädslor, lär känna mig själv. Reflekterar….. lyssnar och lär ❤️  Det är inte enkelt. Att träffa doktor och kbt är med blandade känslor. Jobbigt och skönt. Jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Ifrågasatt vad som är fel på mig. Varför fungerar jag inte längre. För bara två veckor sedan ringde jag Jonas. jag föll ihop på gatan och fick en blackout. Tappade minnet för en stund. Kunde bara inte komma ihåg vilket garage eller i vilken statsdel som jag parkerat bilen. Det gick inte. Hur mycket jag än ansträngde mig så kunde jag inte plocka upp dessa bilder hur jag kört in i stan. Så läskigt! Jag fick (såklart) en panikågestattack, tårarna sprutade, kramp, andnöd och yrsel. Jag tappade kontrollen och fick hjälp av en tiggare och några vakter. Pinsamt.

Denna händelse skrymde mig. För nu när jag mår så mycket bättre vill jag inte backa så långt. Men min doktor förklarar för mig att det gör ingenting. För det är fortfarande framsteg jag gör. Bakslag är helt okay, och jag hanterar dom bättre och bättre.

För övrigt tycker jag att jag börjar bli något av en specialist på att hantera just panikångesten. (inte vanlig molande ångest som ligger latent, utan panikattackerna. ) För mig slår det till på antingen, jag får svårt att andas och blir yr. Första gången trodde jag att jag skulle dö. Ambulans och drama deluxe. Men nu, nu känner jag av tecknen innan, jag undviker vissa situationer där jag märker att det framkallas, jag andas bättre, jag parerar dom bättre.  När jag sa det till doktorn, att jag börjar bli specialist. Då skrattade han på ett mjukt sätt…. och sa:

”Nä My, du övervinner dina rädslor, du kontrollerar din känslor mycket bättre bär du inte blir lika skräckslagen. Bra jobbat” 

Det där har jag funderat på…. Hur allt hänger ihop. Känslor, tankar, beteende. I vilken ordning. Hur det ena kan slå ut det andra. Ja… mycket händer inom mig. Jag är så tacksam över saker som jag tidigare tog för givet. Jag har accepterat läget och tar ett steg i taget. 

 

Alla ska må så bra hela tiden, enligt 90% av vad sociala medier visar. Bullshit! Ingen är perfekt, och det är helt okt att inte alltid må så bra…. ❤️ Glöm inte det. Det är så lätt att döma någon. Se på mig, hur ifrågasatt har jag blivit här inne. Extremt!

Oavsett vem du möter eller vart du möter någon. Alla har ett bagage, alla bär på någonting. Med ett litet extra leende kan du förändra någons dag.

-Tänkvärt!  Nu ska jag samma ihop mig, ställa mig i solen på gatan här nedanför. Sitter på kontoret just nu. Berättar mer om just kontoret vid ett senare tillfälle. Sabina (Poddkollegan) kommer strax. Men är lite sen  pga av trafiken. Så jag ska ta me mig min kaffekopp, ställa mig i solen och andas.

Öva på min övning som för mig är JÄTTE svår! Stor kram, tack för att DU finns! /

My Martens 

207 Komentarer

 1. Ryser av det du berättar. Been there done that. Sista vändan blev jag inlagd på psyk och det var det bästa som kunde ha hänt mig. Där fick jag möta personer som hamnat i svåra psykoser, en del livslånga, pga stress och det skrämde mig rejält. Det blev mitt wakeup call och jag är så tacksam för den insikten! Nu planerar jag helt annorlunda och även om jag ibland bokar in för mycket jobb så är jag ändå medveten om det och kan backa.. Det är INTE värt det att leka duktig flicka! Det är så himla bra att du berättar för det kan hjälpa många andra att få insikt och veta att man absolut inte är ensam..
  var rädd om dig ❤️ Kram
  Ps: var är de snygga träningskläderna ifrån? (Det svarta med blommor)

 2. Du skriver så bra, tänk vad lite man vet om andra…var alltid snäll och ödmjuk och lämna en positiv kommentar så ofta du kan- det gör vem som helst glad?❤Du är grym, låt ingen säga annat?Ha en fin helg!

 3. Ryser av det du berättar. Been there done that. Sista vändan blev jag inlagd på psyk och det var det bästa som kunde ha hänt mig. Där fick jag möta personer som hamnat i svåra psykoser, en del livslånga, pga stress och det skrämde mig rejält. Det blev mitt wakeup call och jag är så tacksam för den insikten! Nu planerar jag helt annorlunda och även om jag ibland bokar in för mycket jobb så är jag ändå medveten om det och kan backa.. Det är INTE värt det att leka duktig flicka! Det är så himla bra att du berättar för det kan hjälpa många andra att få insikt och veta att man absolut inte är ensam..
  var rädd om dig ❤️ Kram

  Ps: var är de snygga träningskläderna ifrån? (Det svarta med blommor)

 4. Du skriver så bra, tänk vad lite man vet om andra…var alltid snäll och ödmjuk och lämna en positiv kommentar så ofta du kan- det gör vem som helst glad🌞❤Du är grym, låt ingen säga annat🌿Ha en fin helg!

 5. Du flänger och far mellan jobb, mingel, pod och jag vet inte vad. Ingen människa orkar leva så i längden. Försök att tagga ner och bara vara, du behöver inte flänga runt med powewalks kl 05 på morgonen. Ta det lugnare och koppla av vännen. Försök leva ett ”vanligt” liv- Du är bara 30 år och har livet framför dig. Tänk på det så att du orkar.
  Stor kram o ha det så bra

 6. Behovet av bekräftelse är alltid stort o har man haft en trasslig barndom o uppväxt blir det än större. Då längtar vi o jagar efter det tills vi får det. Men när vi får det blir längtan än större för då förstår vi o får kontakt med saknaden o bristen inom oss. Det kanske är en förklaring till ditt tidigare hektiska liv, den ständiga kampen. Nu med mera insikt så tror jag du kämpar för att ta vara på det du har o den kärlek o bekräftelse som du får från dina nära. Men jag tror du får träna dig i att minska jakten o att våga stanna upp o andas. Inte alldeles enkelt med det jobb o uppdrag som du håller på med. Lycka till, med tålamod o terapi når du säkert långt❤️

 7. Du flänger och far mellan jobb, mingel, pod och jag vet inte vad. Ingen människa orkar leva så i längden. Försök att tagga ner och bara vara, du behöver inte flänga runt med powewalks kl 05 på morgonen. Ta det lugnare och koppla av vännen. Försök leva ett ”vanligt” liv- Du är bara 30 år och har livet framför dig. Tänk på det så att du orkar.

  Stor kram o ha det så bra

 8. Behovet av bekräftelse är alltid stort o har man haft en trasslig barndom o uppväxt blir det än större. Då längtar vi o jagar efter det tills vi får det. Men när vi får det blir längtan än större för då förstår vi o får kontakt med saknaden o bristen inom oss. Det kanske är en förklaring till ditt tidigare hektiska liv, den ständiga kampen. Nu med mera insikt så tror jag du kämpar för att ta vara på det du har o den kärlek o bekräftelse som du får från dina nära. Men jag tror du får träna dig i att minska jakten o att våga stanna upp o andas. Inte alldeles enkelt med det jobb o uppdrag som du håller på med. Lycka till, med tålamod o terapi når du säkert långt❤️

 9. Hävdar fortfarande att är man/har varit utmattad så lever man inte som du gör.
  Far runt som en skottspole..

 10. Om du slutar älta och fokuserar på din återhämtning går det nog betydligt bättre.
  Lev i nuet. Det gör du inte. Bara här på bloggen återkommer du alltsom oftast till hur du hade det förr. Vet inte hur många gånger du ältar din gamla blombutik. Släpp det nån gång. Du låter det ta alldeles för stor plats. Se till vad du har nu. Älta heller inte dina misslyckanden som PT och att du inte fick fortsätta mäklarutbildningen. Här o nu o blicka framåt. Du behöver inge sätta ord på ditt misslyckande med blomaffären i bloggen. Sånt blir mer verkligt o tar mer kraft o energi då. Låt det passera i din tanke. Hörde av en vän som känner Jonas och jag är ledsen att säga det men även han påpekar att du lever i det förflutna, ältar o ältar. Han tycker det är jobbigt då det inget finns att göra åt. Lyft blicken och sparka sönder backspegeln. Tips från vän till J.

  • Fast vaddå misslyckanden som PT och fick inte fortsätta mäklarutbildningen? Som jag förstått det ville inte My jobba som PT, tror hon är en lysande sådan så det är inget misslyckande. Och mäklarutbildningen har hon ju flera ggr svarat att går bra och hon fortfarande går, så det där har du nog helt fått om bakfoten.

   • Nej. PT jobbet hon hade fick hon lov att sluta. Mäklarutbildningen likaså. Hon kuggade tentor o prov och fick inte fortsätta. Så någon mäjlarutbildning går hon inte längre. Vet detta då jag har vänner i bla Jonas kretsar o även andra med insyn i hennes liv. Varför dessa personer berättat som det är beror på att dom tröttnat på hennes hyckleri o lögner. Och detta beteende går långt tillbaka i tiden. Dom har ledsnat på henne. Och så har ju självklart det hon gjorde Maggan Graaf betydelse. Samt att flera andra bloggare tagit avstånd. Hennes vänkrets är liten. Och även vissa av dessa har valt att yppa sanningen bakom henne. Sorry men så är läget.

    • Okej men hur lysande är NI så som jobbar inom kommunen eller är anställda…med alla era avtal osv.??? Håll käften för faa..an. Ni vet ingenting hur livet kan se ut för oss som jobbar ihjäl oss för ER och ser till att det finns lön och skattepengar så NI har ett jobb att gå till, sjukersättning, semesterersättning, föräldrapenning och helgdagar att ta del av. Åh vad fick vi kvinnliga företagare? Hmm..ja en jävla massa skit av KVINNOR att VI är dåliga på alla sätt å vis å att vi skall vara både kvinna å man å vara hemma ta hand om barnen men det är heller inte ok för det är ju inte feministiskt… balansera upp med att byta däck å allt en karl kan, ja då är vi hemma. .. Vad gör då mannen?… rullar tummarna, korsord, knullar någon annan?? Kör motorcykel, fotboll, broderar???

     • Härligt Mia! Bra rytet! Allting hänger ihop… anställda, företagare osv. Alla egenföretagare sliter som djur. Men jämförs oftast med något helt annat. Det driv och det som sporrar oss av olika anledningar är ingenting någon som inte varit egenförtagare förstår, och det är just ”dom” som ofta gör denna felaktiga bedömning… =) Jaja… shake it of! Kram

     • Allvarligt My?! Håller du med en som klankar ner på kommunalanställda? Har inte du en son som går i skolan? Om inte människor ville arbeta inom kommun och landsting vad tror ni händer då?! Den läkare du träffar My? Det sociala stöd, medicinska stöd och ekonomiska stöd människor får: tror ni att endast ni egenföretagare bidrar till det?! Knappast!! Jag arbetar med utsatta ungdomar inomsocialrjänsten och betalar också skatt. Fy fan vilken unken människosyn och framförallt KVINNOSYN att ha. Se utanför er egen bubbla och var tacksam för de som tar hand om människor. Ingen är bättre än någon annan. Men just nu känner jag att du My, som hyllar denna kommentar, blev sämre…

     • Nej nej leoni. Jag klankar ner på den felbedömningen som många ofta gör mot egenföretagare, speciellt kvinnor. Man trycker gärna ner oss i både tid och otid. Jag klankar ner på det beteendet. Vi alla behöver varandra. Systemet behöver varandra. Jag tycker att man ska sträva efter att jobba med det som man själv brinner för. Det man själv mår bra av. Jag har flertal gånger innan skrivit om bla hur lågavlönade våra förskolelärare och hemtjänsten är. hur fel jag tycker att det är. Att de människorna som tar hand om våra egna barn, eller de som tar hand om den äldre generationen som grundat för oss. Hur dom får så mycket både mindre betalt och mindre resurser än vad dom både förtjänar och skulle behöva. Så Leoni, lägg gärna inte en åsikt som jag inte står för i mitt knä… Ha en fin kväll =)

     • Fast My, om du läser Miss kommentar en gång till… Som du hejar på. Så går den kommentaren emot allt som du skriver till mig! Det är inte jag som lägger en åsikt i ditt knä. Det är Mias skeva åsikt som du öppet stöttar vilket jag ifrågasatte. Läs igen.

     • Mia,
      Ser du världen så svart och vit?
      Blev faktiskt ledsen av ditt inlägg.
      Jag vet att många egenföretagare jobbar väldigt väldigt mycket. Har vänner som både lyckats fantastiskt bra och andra inte så bra. Men det finns även andra som sliter de också i olika anställningsformer. Allt har sina för och nackdelar. Men att säga att det bara är egenföretagare som gör att vi har en välfärd är väl ändå helt snett. Vilka människor handlar varor/tjänster av privata företag? Är det alla eller är det bara en speciell grupp? Tänk att det även är pensionärer, arbetslösa och sjuka som också köper saker så företag kan gå runt. De allra flesta betalar skatt här i Sverige för att hjälpas åt tillsammans. Dessutom kan en och samma person ha eget företag, vara kommunalanställd, vara sjukskriven och bli pensionär i olika faser av sitt liv!
      Alla behövs! Hur skulle det se ut i samhället om alla var egna företagare?
      Lite mer ödmjuk för andra människor skulle vara klädsamt.

     • Doris, är det då inte orättvist att vi företagare inte får ta del av alla förmåner som ni kommunalanställda får ta del av? Vi betalar också skatt, möjligen ännu mer utan att få ta del av det ni får. Jag har tex inte tagit ut en enda föräldradag eller vad det nu heter, skall då inte de pengarna gå till mina barn i någon annan form? Som företagare jobbar man dygnet runt om man måste. Har ansvar för anställda så de har en lön osv. Jag kan då inte bara gå hem för att vabba, ta helg eller vara ledig på alla helgdagar eller för den delen ta en klämdag. Jag tycker du borde vara ödmjuk mot mig om jag skall vara det mot dig. Okej men jag får väl skylla mig själv som valde att skapa något för er andra. Så här är det utan oss hade du inte ett jobb att gå till vare sig du vill eller inte. Skulle tyvärr säga att vi företagare är dagen svenska slavar (huadåminsjäl nu blev det ju rasistiskt oxå.. ve å fasa) Jo med den enorma arbetsbelastningen, ansvaret, de fruktansvärda höga skatterna och inte tala om arbetsgivaravgiften för att få hjälp är helt otroligt i detta land. Vem har sagt att ni inte behövs, det ligger i din tolkning inte i min. Tycker bara att man skall vara tacksam för oss också, vi sliter som djur dygnet runt men aldrig får någon som helst uppskattning. Tro faa–an att man går in i väggen, utmattningssyndrom m.m men mycket beror på er andra, det är dags för er att förstå att vi inte lever i ett industrisamhälle längre, vi företagare följer all lagar och regler när det gäller anställda såsom las, semesterersättning, lönehöjningar och gör vårat bästa alla dagar i veckan för alla, men vad fick vi??
      ……………………………………………
      !!! Ps Du tolkar texten som du vill utifrån dina egna upplevelser och det är svårt att förklara något för den som inte vill förstå eller inte har erfarenheten.

     • Det blir bara värre och värre Mia… Vilken offerkoffa du stickat till dig själv!
      Och nu menar du alltså att samhället ska kompensera dina barn ekonomiskt för att du VALDE att arbeta istället för att vara föräldraledig?! Tillåt mig gapskratta åt dubbelmoralen. Jag antar att någon annan var med dina barn då du inte var det? Jag känner många mammor med egna företag som varit föräldralediga både en och tre gånger… Du tycker att dina ungar ska få statliga bidrag som plåster för såren för att deras mamma valde att dra in pengar till statskassan (åt oss stackars kommunalanställda star dom minsann inte bidrar ett skit) istället för att få pengar av att vara med dom?
      Ang helger och röda dagar så undrar jag hur du tror att vård etc går runt då om alla är lediga som du påstår? Totalt verklighetsfrånvänd. Och denna människa hejar du på My?

     • Valde vad då, hmm.. kan alla välja vad man skall bli? Vissa måste bara dra in pengar i familjen, vilket lyxliv lever du i detta så kallade bidragssamhälle? Jag jobbade och tog hand om barnen samtidigt (bar dem i en sjal på ryggen du vet) Snacka om att vara nervärderande.. och offerkofta (typ DU/NI stackare). Jag klarar mig förträffligt utan dig men skall mina barn behöva lida för jag hamnade i detta yrke? Varför nervärderar du då mig och inte mannen som är egenföretagare? Vård för vem? Vissa utvalda? Det finns ingen vård i Sverige längre i vilket land bor du i? Någon fantasivärld? Vad händer med skolan? Tycker du våra pensionärer har det bra? Vart tog tjänstemannaansvaret vägen?
      Ja just det som sagt om du kan läsa var ovanstående text min åsikt och ingen annans men tydligen vet vissa författare bättre…
      “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
      ― Mark Twain
      Tack och hej fröken frej!

     • Vet du, jag har inte nämnt män överhuvudtaget i denna fråga. Men när du kallar mig dum för att jag inte håller med så tar diskussionen slut. Bara en stilla undran: du som ser ner på kommun- och landstingsanställda men samtidigt hävdar att du själv inte valt ditt yrke. Gäller den regeln bara dig eller alla? Jag har pluggat över 5 år på universitet och valt mitt yrke, tjänar inte multum men för mig är det inte det viktigaste! Är jag sämre än dig då, som inte arbetar för mig själv och (i din värld) inte bidrar med lika mycket skatt?
      Ja, jag tycker att din syn är skev! Men att du kallar mig korkad säger faktiskt mer om dig än om mig.
      Och du. Du vet faktiskt ingenting om mig eller min familj. Jag arbetar kommunalt och var föräldraledig i 10 månader. Min man driver eget företag (med 10 anställda) och även han var föräldraledig lika länge. Så snälla, låt inte dina åsikter om ensamföretagare stå för alla i branchen. Du väljer hur du ser på saken men din attityd mot andra människor är allt annat än trevlig.

     • Mia,
      Först vill jag säga att jag verkligen tycker att många entreprenörer och egna företagare gör ett fantastiskt jobb!
      Det får du inte tro att jag inte tycker.
      Har vänner och släkt som är eller har varit egna företagare.
      Men även andra som jobbar som anställda eller inte kan jobba alls pga sjukdom.
      Ska vi ställa dessa mot varandra?
      Varför?
      Vem är mest betydelsefull eller gör mest eller är mest….
      Är det så vi ska se på livet och medmänniskor?
      Företag är mycket viktiga, men vad är många företag utan sina anställda?
      Alla behövs! Om vi jobbar med och inte mot varandra så blir samhället bättre.
      Jag tycker det är väldigt tråkigt att du inte känner dig uppskattad för allt du gör.
      Jag hoppas iallafall du jobbar med något du tycker är roligt, ger mening på något sätt.
      Känner att du gör någonting bra åtminstone för dig själv eller andra.
      Men jag har svårt att tro att du valde att bli egen företagare bara för andras skull.
      Tycker du ser lite obalanserat på helheten bara.Vem vet vad någon annan kommer betyda för någon i framtiden?
      Och ju svartare tankar man har desto mörkare blir ens glasögon man ser livet igenom.
      Och det är det bara du själv som mår dåligt av.

    • Vad gjorde hon mot Maggan? Kan någon snälla berätta vad som egentligen hände?! Så många rykten och spekulationer… Kan du berätta?

     • My kommer nog aldrig att berätta pga allvaret i det hon gjort o gjorde. Maggan kommer inte att berätta officiellt. Hennes vänner vet…..

 11. Hävdar fortfarande att är man/har varit utmattad så lever man inte som du gör.
  Far runt som en skottspole..

 12. Om du slutar älta och fokuserar på din återhämtning går det nog betydligt bättre.
  Lev i nuet. Det gör du inte. Bara här på bloggen återkommer du alltsom oftast till hur du hade det förr. Vet inte hur många gånger du ältar din gamla blombutik. Släpp det nån gång. Du låter det ta alldeles för stor plats. Se till vad du har nu. Älta heller inte dina misslyckanden som PT och att du inte fick fortsätta mäklarutbildningen. Här o nu o blicka framåt. Du behöver inge sätta ord på ditt misslyckande med blomaffären i bloggen. Sånt blir mer verkligt o tar mer kraft o energi då. Låt det passera i din tanke. Hörde av en vän som känner Jonas och jag är ledsen att säga det men även han påpekar att du lever i det förflutna, ältar o ältar. Han tycker det är jobbigt då det inget finns att göra åt. Lyft blicken och sparka sönder backspegeln. Tips från vän till J.

  • Fast vaddå misslyckanden som PT och fick inte fortsätta mäklarutbildningen? Som jag förstått det ville inte My jobba som PT, tror hon är en lysande sådan så det är inget misslyckande. Och mäklarutbildningen har hon ju flera ggr svarat att går bra och hon fortfarande går, så det där har du nog helt fått om bakfoten.

   • Nej. PT jobbet hon hade fick hon lov att sluta. Mäklarutbildningen likaså. Hon kuggade tentor o prov och fick inte fortsätta. Så någon mäjlarutbildning går hon inte längre. Vet detta då jag har vänner i bla Jonas kretsar o även andra med insyn i hennes liv. Varför dessa personer berättat som det är beror på att dom tröttnat på hennes hyckleri o lögner. Och detta beteende går långt tillbaka i tiden. Dom har ledsnat på henne. Och så har ju självklart det hon gjorde Maggan Graaf betydelse. Samt att flera andra bloggare tagit avstånd. Hennes vänkrets är liten. Och även vissa av dessa har valt att yppa sanningen bakom henne. Sorry men så är läget.

    • Okej men hur lysande är NI så som jobbar inom kommunen eller är anställda…med alla era avtal osv.??? Håll käften för faa..an. Ni vet ingenting hur livet kan se ut för oss som jobbar ihjäl oss för ER och ser till att det finns lön och skattepengar så NI har ett jobb att gå till, sjukersättning, semesterersättning, föräldrapenning och helgdagar att ta del av. Åh vad fick vi kvinnliga företagare? Hmm..ja en jävla massa skit av KVINNOR att VI är dåliga på alla sätt å vis å att vi skall vara både kvinna å man å vara hemma ta hand om barnen men det är heller inte ok för det är ju inte feministiskt… balansera upp med att byta däck å allt en karl kan, ja då är vi hemma. .. Vad gör då mannen?… rullar tummarna, korsord, knullar någon annan?? Kör motorcykel, fotboll, broderar???

     • Härligt Mia! Bra rytet! Allting hänger ihop… anställda, företagare osv. Alla egenföretagare sliter som djur. Men jämförs oftast med något helt annat. Det driv och det som sporrar oss av olika anledningar är ingenting någon som inte varit egenförtagare förstår, och det är just ”dom” som ofta gör denna felaktiga bedömning… =) Jaja… shake it of! Kram

     • Allvarligt My?! Håller du med en som klankar ner på kommunalanställda? Har inte du en son som går i skolan? Om inte människor ville arbeta inom kommun och landsting vad tror ni händer då?! Den läkare du träffar My? Det sociala stöd, medicinska stöd och ekonomiska stöd människor får: tror ni att endast ni egenföretagare bidrar till det?! Knappast!! Jag arbetar med utsatta ungdomar inomsocialrjänsten och betalar också skatt. Fy fan vilken unken människosyn och framförallt KVINNOSYN att ha. Se utanför er egen bubbla och var tacksam för de som tar hand om människor. Ingen är bättre än någon annan. Men just nu känner jag att du My, som hyllar denna kommentar, blev sämre…

     • Nej nej leoni. Jag klankar ner på den felbedömningen som många ofta gör mot egenföretagare, speciellt kvinnor. Man trycker gärna ner oss i både tid och otid. Jag klankar ner på det beteendet. Vi alla behöver varandra. Systemet behöver varandra. Jag tycker att man ska sträva efter att jobba med det som man själv brinner för. Det man själv mår bra av. Jag har flertal gånger innan skrivit om bla hur lågavlönade våra förskolelärare och hemtjänsten är. hur fel jag tycker att det är. Att de människorna som tar hand om våra egna barn, eller de som tar hand om den äldre generationen som grundat för oss. Hur dom får så mycket både mindre betalt och mindre resurser än vad dom både förtjänar och skulle behöva. Så Leoni, lägg gärna inte en åsikt som jag inte står för i mitt knä… Ha en fin kväll =)

     • Fast My, om du läser Miss kommentar en gång till… Som du hejar på. Så går den kommentaren emot allt som du skriver till mig! Det är inte jag som lägger en åsikt i ditt knä. Det är Mias skeva åsikt som du öppet stöttar vilket jag ifrågasatte. Läs igen.

     • Mia,

      Ser du världen så svart och vit?
      Blev faktiskt ledsen av ditt inlägg.
      Jag vet att många egenföretagare jobbar väldigt väldigt mycket. Har vänner som både lyckats fantastiskt bra och andra inte så bra. Men det finns även andra som sliter de också i olika anställningsformer. Allt har sina för och nackdelar. Men att säga att det bara är egenföretagare som gör att vi har en välfärd är väl ändå helt snett. Vilka människor handlar varor/tjänster av privata företag? Är det alla eller är det bara en speciell grupp? Tänk att det även är pensionärer, arbetslösa och sjuka som också köper saker så företag kan gå runt. De allra flesta betalar skatt här i Sverige för att hjälpas åt tillsammans. Dessutom kan en och samma person ha eget företag, vara kommunalanställd, vara sjukskriven och bli pensionär i olika faser av sitt liv!
      Alla behövs! Hur skulle det se ut i samhället om alla var egna företagare?
      Lite mer ödmjuk för andra människor skulle vara klädsamt.

     • Doris, är det då inte orättvist att vi företagare inte får ta del av alla förmåner som ni kommunalanställda får ta del av? Vi betalar också skatt, möjligen ännu mer utan att få ta del av det ni får. Jag har tex inte tagit ut en enda föräldradag eller vad det nu heter, skall då inte de pengarna gå till mina barn i någon annan form? Som företagare jobbar man dygnet runt om man måste. Har ansvar för anställda så de har en lön osv. Jag kan då inte bara gå hem för att vabba, ta helg eller vara ledig på alla helgdagar eller för den delen ta en klämdag. Jag tycker du borde vara ödmjuk mot mig om jag skall vara det mot dig. Okej men jag får väl skylla mig själv som valde att skapa något för er andra. Så här är det utan oss hade du inte ett jobb att gå till vare sig du vill eller inte. Skulle tyvärr säga att vi företagare är dagen svenska slavar (huadåminsjäl nu blev det ju rasistiskt oxå.. ve å fasa) Jo med den enorma arbetsbelastningen, ansvaret, de fruktansvärda höga skatterna och inte tala om arbetsgivaravgiften för att få hjälp är helt otroligt i detta land. Vem har sagt att ni inte behövs, det ligger i din tolkning inte i min. Tycker bara att man skall vara tacksam för oss också, vi sliter som djur dygnet runt men aldrig får någon som helst uppskattning. Tro faa–an att man går in i väggen, utmattningssyndrom m.m men mycket beror på er andra, det är dags för er att förstå att vi inte lever i ett industrisamhälle längre, vi företagare följer all lagar och regler när det gäller anställda såsom las, semesterersättning, lönehöjningar och gör vårat bästa alla dagar i veckan för alla, men vad fick vi??
      ……………………………………………
      !!! Ps Du tolkar texten som du vill utifrån dina egna upplevelser och det är svårt att förklara något för den som inte vill förstå eller inte har erfarenheten.

     • Det blir bara värre och värre Mia… Vilken offerkoffa du stickat till dig själv!
      Och nu menar du alltså att samhället ska kompensera dina barn ekonomiskt för att du VALDE att arbeta istället för att vara föräldraledig?! Tillåt mig gapskratta åt dubbelmoralen. Jag antar att någon annan var med dina barn då du inte var det? Jag känner många mammor med egna företag som varit föräldralediga både en och tre gånger… Du tycker att dina ungar ska få statliga bidrag som plåster för såren för att deras mamma valde att dra in pengar till statskassan (åt oss stackars kommunalanställda star dom minsann inte bidrar ett skit) istället för att få pengar av att vara med dom?
      Ang helger och röda dagar så undrar jag hur du tror att vård etc går runt då om alla är lediga som du påstår? Totalt verklighetsfrånvänd. Och denna människa hejar du på My?

     • Valde vad då, hmm.. kan alla välja vad man skall bli? Vissa måste bara dra in pengar i familjen, vilket lyxliv lever du i detta så kallade bidragssamhälle? Jag jobbade och tog hand om barnen samtidigt (bar dem i en sjal på ryggen du vet) Snacka om att vara nervärderande.. och offerkofta (typ DU/NI stackare). Jag klarar mig förträffligt utan dig men skall mina barn behöva lida för jag hamnade i detta yrke? Varför nervärderar du då mig och inte mannen som är egenföretagare? Vård för vem? Vissa utvalda? Det finns ingen vård i Sverige längre i vilket land bor du i? Någon fantasivärld? Vad händer med skolan? Tycker du våra pensionärer har det bra? Vart tog tjänstemannaansvaret vägen?
      Ja just det som sagt om du kan läsa var ovanstående text min åsikt och ingen annans men tydligen vet vissa författare bättre…
      “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

      ― Mark Twain
      Tack och hej fröken frej!

     • Vet du, jag har inte nämnt män överhuvudtaget i denna fråga. Men när du kallar mig dum för att jag inte håller med så tar diskussionen slut. Bara en stilla undran: du som ser ner på kommun- och landstingsanställda men samtidigt hävdar att du själv inte valt ditt yrke. Gäller den regeln bara dig eller alla? Jag har pluggat över 5 år på universitet och valt mitt yrke, tjänar inte multum men för mig är det inte det viktigaste! Är jag sämre än dig då, som inte arbetar för mig själv och (i din värld) inte bidrar med lika mycket skatt?
      Ja, jag tycker att din syn är skev! Men att du kallar mig korkad säger faktiskt mer om dig än om mig.
      Och du. Du vet faktiskt ingenting om mig eller min familj. Jag arbetar kommunalt och var föräldraledig i 10 månader. Min man driver eget företag (med 10 anställda) och även han var föräldraledig lika länge. Så snälla, låt inte dina åsikter om ensamföretagare stå för alla i branchen. Du väljer hur du ser på saken men din attityd mot andra människor är allt annat än trevlig.

     • Mia,

      Först vill jag säga att jag verkligen tycker att många entreprenörer och egna företagare gör ett fantastiskt jobb!
      Det får du inte tro att jag inte tycker.
      Har vänner och släkt som är eller har varit egna företagare.
      Men även andra som jobbar som anställda eller inte kan jobba alls pga sjukdom.
      Ska vi ställa dessa mot varandra?
      Varför?
      Vem är mest betydelsefull eller gör mest eller är mest….
      Är det så vi ska se på livet och medmänniskor?
      Företag är mycket viktiga, men vad är många företag utan sina anställda?
      Alla behövs! Om vi jobbar med och inte mot varandra så blir samhället bättre.
      Jag tycker det är väldigt tråkigt att du inte känner dig uppskattad för allt du gör.
      Jag hoppas iallafall du jobbar med något du tycker är roligt, ger mening på något sätt.
      Känner att du gör någonting bra åtminstone för dig själv eller andra.
      Men jag har svårt att tro att du valde att bli egen företagare bara för andras skull.
      Tycker du ser lite obalanserat på helheten bara.Vem vet vad någon annan kommer betyda för någon i framtiden?
      Och ju svartare tankar man har desto mörkare blir ens glasögon man ser livet igenom.
      Och det är det bara du själv som mår dåligt av.

    • Vad gjorde hon mot Maggan? Kan någon snälla berätta vad som egentligen hände?! Så många rykten och spekulationer… Kan du berätta?

     • My kommer nog aldrig att berätta pga allvaret i det hon gjort o gjorde. Maggan kommer inte att berätta officiellt. Hennes vänner vet…..

 13. Varför håller du på att gör dig märkvärdig om du nu mår så dåligt. Det första rådet är att tagga ner och bete dig som den problem person du är. Du är inte och kommer aldrig att bli bättre än någon annan. Sorry.

  • Dina kommentarer här inne nu under kvällen!Och du verkar må bra och så? :
   Anonym
   kaj@yahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 19:18
   Varför håller du på att gör dig märkvärdig om du nu mår så dåligt. Det första rådet är att tagga ner och bete dig som den problem person du är. Du är inte och kommer aldrig att bli bättre än någon annan. Sorry.
   Välj kommentar Anonym
   kaj@uahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 19:24
   Nu får ta och berätta hur det ligger till med alla dina misslyckanden och inte försöka att verka flashigare och lyxigare än du är. Försk inte framstå som bättre, vackrare och rökare än någon annan för det är du inte.
   Anonym
   nkaj@Yahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 20:07
   Äcklig mat och sunkig bambarestaurang du gör reklam för. Knappast någon smalmat. Fick du sparken som PT?

 14. Nu får ta och berätta hur det ligger till med alla dina misslyckanden och inte försöka att verka flashigare och lyxigare än du är. Försk inte framstå som bättre, vackrare och rökare än någon annan för det är du inte.

 15. Tittar in och vet Du vad jag lämnar till Dig My?
  – En stor Kram och ett Lycka till och Du har verktygen för att allt skall gå Dig väl i händer!
  Du har kärleken i lillpojken och storpojken! Trevlig helg!

 16. Hon är i princip pank. Därav alla möjliga samarbeten o reklam. Hoppar på allt som ger en peng. Podden vill MTG lägga ner snart. Allt faller! Mycket pga hennes personlighet som gör att ’nya’ bekantskaper inte håller i sig särskilt länge. Hon påstår att det / hon är en ärlig blogg/person. Till o med småsaker ljuger hon om i bloggen. Ta tex hennes tidigare inlägg om att hon slutat med socker. Satt i den veckan intill henne på ett ställe i Täby C där det åts glass i stora lass med all möjlig topping. Varför ljuga om sånt?!….Hon försöker desperat framställa sig som en person hon inte alls är. Det är nästan tragiskt. Och väldigt pinsamt för henne. På endel B-event hon blir inbjuden till är hon INTE populär. Inte ens dessa vill vara vän m henne utan tisslar o tasslar bakom hennes rygg. Allt detta mest pga hennes lögner o opålitlighet. ( jag går ibland på dessa B-Events ?)
  Och det här med flytten!!?? Att sonen är hennes allt o att hon gör vad som helst för honom….Öh….Not! Hade hon brytt sig om honom o vilja vara nära hade hon sett till att bo permanent på Öland o hälsa på ev pojkvän i sthlm varannan helg då hon inte har sonen. Det finns ’vanliga’ jobb hon skulle kunna söka på Öland! Förstår att hon mår dåligt när man lägger ihop allt o alla misslyckanden.

  • Men herregud, vad är du för människa?! OM det du skriver nu skulle stämma, vilket ja verkligen INTE tror att det gör, tycker du då att det är medmänskligt och lämpligt att spy ut alla dessa ”sanningar” i en hånfull och icke-konstruktiv ton som kommentarer under ett inlägg där en uppenbart nedbruten person öppnar upp och berättar om sin panikångest?? Så empatilöst. Påverkar hennes ”lögner” dig på något sätt i din vardag eller varför är detta så viktigt för dig?

   • Icke konstruktiv? Jag säger ju exakt vad hon gör o gjort o de lögner som kommer upp måste väl få påpekas i hennes ’ärliga’ blogg!!

  • Hur gammal e du? Tycker du skall hålla käften om du inte har nått vettigt att säga. Polare med JT eller du kanske är är JT? Omärkta cancer samarbeten som man tjänar pengar på är inte min melodi men kanske din? PK kanske?

  • Hej ”trollet” tänk att du kikade in igen ?
   när jag låste upp kommentarsfältet så gjorde jag dig också möjlig att spåra när du klev ut i ljuset här inne igen… -Välkommen!
   Med över 200 kommentarer, från dig. de ena sjukare än de andra. Blandade påhitt. Förtal, lögner, påståenden om att suttit i samma klassrum under utbildning, på samma event, på samma returang. Påståenden om att Jonas skulle vara otrogen. Att jag skulle missköta min son, mitt jobb, mina vänner. Påhopp om min kropp, mitt utseende. Osv . Allt detta säger ändå mer om dig än om mig. Du sitter ju här inne, åt ut och år in. Enligt dina egna kommentarer lever du i stort sett MITT liv. Du känner MINA vänner och vet mer om mig själv än vad jag själv gör! Det räcker nu. Nu ska du anmälas, spåras och i slutändan förhoppningsvis få proffesionell hjälp!

   • Välkommen att spåra. Jag har aldrig skrivit något som skulle kunna vara hotfullt eller kränkande. Jag har aldrig skrivit att du missköter din son. Jag har ifrågasatt dina val gentemot honom. Jag lever mitt liv men har ett stort kontaktnät. Jag känner inte dina ’vänner’. Men MINA vänner känner många av de som du ibland rör dig med på olika tillställningar. Och det är inte dina vänner heller. Men man hör o ser. Inget konstigt med det. Och det är du som envisas med att kalla dig o din blogg ÄRLIG. Och då flera sett igenom din så kallade ärlighet så får du räkna med att det som du ljuger om kommer fram i ljuset.
    Du kan ju trots att många många frågat ang din mäklarutbildning inte svara. Trots att jag vet så ställer jag frågan igen så andra som undrar: Hur går det med mäklarutbildningen? Klarat alla prov/tentor? Dusör där regelbundet som man ska och det flyter på jättebra? Är det så?
    Jag behöver inte så mycket professionell hjälp. Men snälla, för ditt eget bästa: sluta ljuga. Sluta försöka övertyga dig att det som inte är sant är sant. Bara där tror jag du mår bättre om du är den du är. Du är så genomskinlig. Hoppas iaf att din behandling får dig att må bättre. Sånt kan också göra en ödmjuk och tappa behovet av bekräftelse utifrån. Men du visar i ditt svar här återigen stt du hittar på och vänder på saker. Mycket sv det du skriver har jag aldrig varken sagt eller skrivit, du har väl bakat ihop endel från vad andra skrivit till dig. Men ärligt så hoppas jag stt du kommer på fötter igen och inser att du också mår bättre av att vara ärlig. Ha en fin helg! /J

 17. Håller med, en stor varm kram till dig My. Skönt att du Inter ut dig om dumma o obegåvade kommentarer. Dom suger bara energi o det behöver du till bättre saker i ditt liv?

   • Men suck. Du är lika ärlig som alla andra alltså?! Spelar samma spel, säger A men inte B, söker uppmärksamhet och vill vara viktig.
    Du fattar ju att kommentarer om MG väcker nyfikenhet, om du inte kan svara så ta inte upp det! Tror inte på nåt du skrivit pga detta. Hade du vetat så hade du sagt som det var! Du vill bara verka viktig.

 18. Varför håller du på att gör dig märkvärdig om du nu mår så dåligt. Det första rådet är att tagga ner och bete dig som den problem person du är. Du är inte och kommer aldrig att bli bättre än någon annan. Sorry.

  • Dina kommentarer här inne nu under kvällen!Och du verkar må bra och så? :

   Anonym
   kaj@yahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 19:18
   Varför håller du på att gör dig märkvärdig om du nu mår så dåligt. Det första rådet är att tagga ner och bete dig som den problem person du är. Du är inte och kommer aldrig att bli bättre än någon annan. Sorry.

   Välj kommentar Anonym
   kaj@uahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 19:24
   Nu får ta och berätta hur det ligger till med alla dina misslyckanden och inte försöka att verka flashigare och lyxigare än du är. Försk inte framstå som bättre, vackrare och rökare än någon annan för det är du inte.

   Anonym
   nkaj@Yahoo.com
   62.119.166.1
   Postat 2018-05-09 kl. 20:07
   Äcklig mat och sunkig bambarestaurang du gör reklam för. Knappast någon smalmat. Fick du sparken som PT?

 19. Nu får ta och berätta hur det ligger till med alla dina misslyckanden och inte försöka att verka flashigare och lyxigare än du är. Försk inte framstå som bättre, vackrare och rökare än någon annan för det är du inte.

 20. Tittar in och vet Du vad jag lämnar till Dig My?
  – En stor Kram och ett Lycka till och Du har verktygen för att allt skall gå Dig väl i händer!
  Du har kärleken i lillpojken och storpojken! Trevlig helg!

 21. Hon är i princip pank. Därav alla möjliga samarbeten o reklam. Hoppar på allt som ger en peng. Podden vill MTG lägga ner snart. Allt faller! Mycket pga hennes personlighet som gör att ’nya’ bekantskaper inte håller i sig särskilt länge. Hon påstår att det / hon är en ärlig blogg/person. Till o med småsaker ljuger hon om i bloggen. Ta tex hennes tidigare inlägg om att hon slutat med socker. Satt i den veckan intill henne på ett ställe i Täby C där det åts glass i stora lass med all möjlig topping. Varför ljuga om sånt?!….Hon försöker desperat framställa sig som en person hon inte alls är. Det är nästan tragiskt. Och väldigt pinsamt för henne. På endel B-event hon blir inbjuden till är hon INTE populär. Inte ens dessa vill vara vän m henne utan tisslar o tasslar bakom hennes rygg. Allt detta mest pga hennes lögner o opålitlighet. ( jag går ibland på dessa B-Events 😊)
  Och det här med flytten!!?? Att sonen är hennes allt o att hon gör vad som helst för honom….Öh….Not! Hade hon brytt sig om honom o vilja vara nära hade hon sett till att bo permanent på Öland o hälsa på ev pojkvän i sthlm varannan helg då hon inte har sonen. Det finns ’vanliga’ jobb hon skulle kunna söka på Öland! Förstår att hon mår dåligt när man lägger ihop allt o alla misslyckanden.

  • Men herregud, vad är du för människa?! OM det du skriver nu skulle stämma, vilket ja verkligen INTE tror att det gör, tycker du då att det är medmänskligt och lämpligt att spy ut alla dessa ”sanningar” i en hånfull och icke-konstruktiv ton som kommentarer under ett inlägg där en uppenbart nedbruten person öppnar upp och berättar om sin panikångest?? Så empatilöst. Påverkar hennes ”lögner” dig på något sätt i din vardag eller varför är detta så viktigt för dig?

   • Icke konstruktiv? Jag säger ju exakt vad hon gör o gjort o de lögner som kommer upp måste väl få påpekas i hennes ’ärliga’ blogg!!

  • Hur gammal e du? Tycker du skall hålla käften om du inte har nått vettigt att säga. Polare med JT eller du kanske är är JT? Omärkta cancer samarbeten som man tjänar pengar på är inte min melodi men kanske din? PK kanske?

  • Hej ”trollet” tänk att du kikade in igen 🙂

   när jag låste upp kommentarsfältet så gjorde jag dig också möjlig att spåra när du klev ut i ljuset här inne igen… -Välkommen!

   Med över 200 kommentarer, från dig. de ena sjukare än de andra. Blandade påhitt. Förtal, lögner, påståenden om att suttit i samma klassrum under utbildning, på samma event, på samma returang. Påståenden om att Jonas skulle vara otrogen. Att jag skulle missköta min son, mitt jobb, mina vänner. Påhopp om min kropp, mitt utseende. Osv . Allt detta säger ändå mer om dig än om mig. Du sitter ju här inne, åt ut och år in. Enligt dina egna kommentarer lever du i stort sett MITT liv. Du känner MINA vänner och vet mer om mig själv än vad jag själv gör! Det räcker nu. Nu ska du anmälas, spåras och i slutändan förhoppningsvis få proffesionell hjälp!

   • Välkommen att spåra. Jag har aldrig skrivit något som skulle kunna vara hotfullt eller kränkande. Jag har aldrig skrivit att du missköter din son. Jag har ifrågasatt dina val gentemot honom. Jag lever mitt liv men har ett stort kontaktnät. Jag känner inte dina ’vänner’. Men MINA vänner känner många av de som du ibland rör dig med på olika tillställningar. Och det är inte dina vänner heller. Men man hör o ser. Inget konstigt med det. Och det är du som envisas med att kalla dig o din blogg ÄRLIG. Och då flera sett igenom din så kallade ärlighet så får du räkna med att det som du ljuger om kommer fram i ljuset.
    Du kan ju trots att många många frågat ang din mäklarutbildning inte svara. Trots att jag vet så ställer jag frågan igen så andra som undrar: Hur går det med mäklarutbildningen? Klarat alla prov/tentor? Dusör där regelbundet som man ska och det flyter på jättebra? Är det så?
    Jag behöver inte så mycket professionell hjälp. Men snälla, för ditt eget bästa: sluta ljuga. Sluta försöka övertyga dig att det som inte är sant är sant. Bara där tror jag du mår bättre om du är den du är. Du är så genomskinlig. Hoppas iaf att din behandling får dig att må bättre. Sånt kan också göra en ödmjuk och tappa behovet av bekräftelse utifrån. Men du visar i ditt svar här återigen stt du hittar på och vänder på saker. Mycket sv det du skriver har jag aldrig varken sagt eller skrivit, du har väl bakat ihop endel från vad andra skrivit till dig. Men ärligt så hoppas jag stt du kommer på fötter igen och inser att du också mår bättre av att vara ärlig. Ha en fin helg! /J

 22. Håller med, en stor varm kram till dig My. Skönt att du Inter ut dig om dumma o obegåvade kommentarer. Dom suger bara energi o det behöver du till bättre saker i ditt liv😊

   • Men suck. Du är lika ärlig som alla andra alltså?! Spelar samma spel, säger A men inte B, söker uppmärksamhet och vill vara viktig.
    Du fattar ju att kommentarer om MG väcker nyfikenhet, om du inte kan svara så ta inte upp det! Tror inte på nåt du skrivit pga detta. Hade du vetat så hade du sagt som det var! Du vill bara verka viktig.