Recept på ingefära shots =) Med eller utan chili, välj själv =)

Godmorgon!

Jag sitter lite småstressad inför att taxin ska komma. Snart sticker jag till Arlanda och vidare mot Dubai där jag landar. Reda vidare till Ajman där vi ska vara =) Sabina flög redan igår, så hon är redan på plats när vi andra kommer. Wiiiii, som jag längtat! Sol, bad och träning är ju en helt oslagbar kombination! 

12940676_1766653093569733_246149008_n

🌶INGEFÄRA SHOTS🍋 
ag köper ofta ingefära shots när jag är ute och springer. Jag är en trogen kund på 7-eleven! ( suck! 😝)

Det kommer jag att göra när jag kommer fram till Arlanda…. Kommer nämligen köpa med mig det så att jag har några dagar i Dubai för att boosta lite extra 😉 

Jag dricker det ute då och då för att boosta mitt immunförsvar och för att få en hälso boost. MEN, det blir ganska dyrt i längden… Därför vill jag tipsa dig om ett enkelt recept så att du kan göra det hemma ☺️

RECEPT:

200g färsk ingefära, 1L vatten 1/2 dl honung 2 st citroner.

Riv ingefäran grovt MED SKALET PÅ, och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i ca 20 minuter.

( OBS! Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner! )

Jag gillar att ha i chili – men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen… Så testa att göra både och, så hittar du kanske din favorit 🌶

Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet ( ca 40 grader)

Sen kan du låta det svalna en stund…..  och sedan pressa i citronerna. Sila igen…. sedan redo att hälla upp i en flaska eller karaff 🍋🥤

Något annat som är väldigt bra med detta, är att om du ställer det i kylskåpet så håller det utan problem upp till en månad! Frågan är dock… varför har ingefäran ingen egen emoj? 🤷‍♀️

-Det borde den ha, tycker jag!  

Nu ska jag packa det sista, äta upp gröten.. drick hur kaffet och beställa en taxi till Arlanda. Jag HOPPAS att nätet ska vara stabilt där borta i AJMAN, och för dig som följer mig här på bloggen så kan ni även hänga med på instagram storyn där jag kommer filma en hel del. Ni hittar mig som @mymartens  <— Följ gärna och häng med på resan =) 

Kram Kram

/ My Martens 

10 Komentarer

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...