Godmorgon!

Vi fortsätter med utmaningen ”Kom iform med mig” Jag är mitt uppe i någonting just nu.

Busy som sjutton!

Jag nämnde igår att jag skulle kika på någonting. Det har jag gjort, håll tummar och tår för min skull just nu!!! Jag kommer köra en roadtripp upp till Stockholm idag. Detta är nämligen ”pappa veckan”.

Så för alla er som är ”moralpoliser” och alltid kommenterar när och hur vi byter! Bra ge upp nu! för från och med nu så komma jag efter detta inlägget att inte dela med mig av det. Vårat schema kommer att variera, men huvudfokus är och kommer alltid att vara Ludvig i första hand. Nu idag klev jag upp tidigt som satan! Jag hade nämligen inte packat, eller förberett min avfärd som jag brukar. OCH skulle åka och kika på den där saken igen… Hmm. Lämnade Lilleman i skolan. Tog en PW på 40 min (SÅ viktigt när jag ska bila så länge) och nu är jag on the road.  

Nu ska du få ett tips av mig på hur ett träningspass kan se ut för mig. Inget gymkort behövs här inte 😉  

Foto: Linda Brolin 

bild-4169

Här kommer fem tips på övningar där du kör igenom stora delar av kroppen, med en bänk som redskap om du vill. (För dig som inte har just en bänk, hitta något liknande, en mur tex) 

Inga vikter behövs – bara du, din kropp och din motivation.

Utgå från dig själv och dina förutsättningar. Gör så många repetitioner som du orkar utan att slarva med tekniken – gör hellre få repetitioner med bra teknik. Du tränar bröst, mage, ben, rumpa, balans och koordination. Värm upp, 10-15 min. Viktigt för att minska skaderisken! 

 1. Knäböj/Squats
  Aktivera och spänn hela kroppen. Gå ner djupt, med underbenen i cirka 90 graders vinkel mot marken. Sätt tyngden på hela foten, men lite mer tyngd på hälen för att verkligen aktivera rumpan! Testa gärna enbensknäböj där du står framför en bänk så att du har en säkerhet nedanför dig om tekniken skulle brista.
 2. Armhävningar
  En av de vanligaste övningarna. Fokusera på att hålla en rak linje mellan rygg, bröst och ben. Gå ner djupt så att du nuddar bröstet mot bänken, och gå sedan upp igen. ( Om det är för tungt så gör du samma sak fast står på knä) 
 3. Dips 
  Sätt i handflatorna i bänken bakom dig och håll rumpan nära bänken. Använd sedan armarna och kroppsvikten för att gå ner i ett djupt läge och sedan upp igen. Om det är för tungt med raka ben kan du placera fötterna närmare bänken och ha böjda ben. Testa dig fram.
 4. ( SÅ bra för rädd-hänget! hehe)
 5. Hälsande hunden
  Ställ dig en i plankposition och fäll ut höger arm samtidigt som du sträcker ut vänster ben. Spänn kroppen och aktivera bålen. Gör övningen lugnt och kontrollerat och sträck bara ut så långt du kan. Växla sida och kör vänster arm och höger ben. Gör så många receptioner som du bara orkar. Våga utmana dig själv!
 6. Plankan
  En klassisk och effektiv övning. Aktivera hela kroppen, spänn bålen och håll ut så längre du orkar. Det ska bränna i kroppen när du tar ut dig.

Kör så många repetitioner du orkar med god teknik av varje övning, och hela passet två till tre gånger. Jag brukar avsluta min löprunda med detta när jag känner att jag har energi kvar och vill krama ur det sista.

bild-4254

Lycka till!

Kramar

 My Martens 

 
 
Kommentarer (22)
 • Maria

  Har din blogg blivit en motionsblogg nu ? Gillade den bättre förut.

  • Ann-Sofie

   Hon är ju utbildad PT och gillar träning så varför skulle hon inte dela med sig av det? Tycker personligen det är bra med variationen

  • My

   Nej Maria, min blogg är en lifestyle blogg, med en inriktning, träning och hälsa. Nu kickstartade jag nya året med en utmaning, och denna utmaning innebär då att jag kommer vara aktiv varje dag ☺️ För att göra det rättvist mot sig och dom som känner som just du gör… så la jag till ett extra inlägg, som markeras med ”kom iform med mig”. För att just ni som inte är intresserade av mina träning & hälso inlägg då på ett enkelt sätt bara kan skrolla förbi ☺️ Sen är övriga dagliga inlägg kvar, precis som vanligt ☺️

 • Maria

  Har din blogg blivit en motionsblogg nu ? Gillade den bättre förut.

  • Ann-Sofie

   Hon är ju utbildad PT och gillar träning så varför skulle hon inte dela med sig av det? Tycker personligen det är bra med variationen

  • My

   Nej Maria, min blogg är en lifestyle blogg, med en inriktning, träning och hälsa. Nu kickstartade jag nya året med en utmaning, och denna utmaning innebär då att jag kommer vara aktiv varje dag ☺️ För att göra det rättvist mot sig och dom som känner som just du gör… så la jag till ett extra inlägg, som markeras med ”kom iform med mig”. För att just ni som inte är intresserade av mina träning & hälso inlägg då på ett enkelt sätt bara kan skrolla förbi ☺️ Sen är övriga dagliga inlägg kvar, precis som vanligt ☺️

 • Kristiina

  Säger bara att du är så grym. Din energi och hur du får ihop allt. Är mäkta imponerad av dig. Även om du har dina sämre dar som alla vi andra, det hör till livet liksom. Sänder ett fång blommor till dig för att du är just ” DU” Kramar ????????????????

 • Doris

  Jag håller tummar och tår för att allt ska gå bra!
  Kram
  ?

 • Anna

  Tack för bra tips. Ska komma igång så fort min envisa förkylning ger med sig. Får bli vardagsmotion så länge.

 • Kristiina

  Säger bara att du är så grym. Din energi och hur du får ihop allt. Är mäkta imponerad av dig. Även om du har dina sämre dar som alla vi andra, det hör till livet liksom. Sänder ett fång blommor till dig för att du är just ” DU” Kramar 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

 • Doris

  Jag håller tummar och tår för att allt ska gå bra!
  Kram
  🙂

 • Anna

  Tack för bra tips. Ska komma igång så fort min envisa förkylning ger med sig. Får bli vardagsmotion så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.