Morgon promenad & smoothie recept!

mys-smoothie

 

Godmorgon!

Hoppas du sovit gott.

Jag har sovit riktigt, riktigt illa!

Så nu ska jag ta min PW, en kortare runda. Men ändock bättre än ingen runda alls 😉  Sedan ska jag faktiskt lägga mig och försöka vila en stund! Sömnen är SÅ underskattad och jag känner mig som ett skruttigt päron idag!!! 

Många känner precis som jag att vi lever i en stressig vardag, men så länge jag har lite råvarorna hemma och en mixer så kan jag snabbt, enkelt och smidigt göra ett mellis iform av en fräsch smoothie.

Du kan även passa på att göra större portioner och spara i kylen till mellanmål, frukost eller att avnjuta före eller efter träning. Denna årstiden så har jag oftast frysta bär hemma. På vår/sommar så är man ju bortskämd med färska ännu godare bär. Men ner i den ekologiska delen i frysdisken och fyll upp med ett litet lager i frysen hemma =)  

Jaja, du fattar! Nu ska du få ett av mina favvo recept, med rikligt med protein. Gott & fräscht! 

Recept
1 ½ dl vaniljkvarg (utan socker eller en naturell o du föredrar det…) 

1 dl osötad mandelmjölk
½ skopa proteinpulver med smak av jordgubb/hallon/vanilj eller vad du är sugen på just för stunden.
2 dl frysta hallon
½ dl blåbär
1 tsk ekologisk kokosolja

Blanda allt i en mixer och strax är den redo att serveras i ett glas. Du kan toppa med valfri topping

– jag valde att förstärka kokossmaken med rostade kokosflingor och hallon, men det är bara fantasin som sätter gränserna. Något annat jag kan rekommendera är att toppa med ett blåbärstäcke.

-Smakligt mellanmål!

Kramis

/ My Martens 

5 Komentarer

 1. du är så grym, du bara kör på! Bra jobbat.
  Ska testa den där smoothien i kväll eller imorgon, den lät jättegod. men kanske lite väl kalorifylld med både vaniljkvarg, mandelmjölk och kokosolja.. jag brukar bara använda en kalorikälla hur mycket hamnar denna smoothie på i kcal intag?
  Tack för dina fina tips My och ditt pepp-

  • Hej Diana =) TACK! Ja, det beror ju på syftet… Om man inte tränar/rör på sig så kan det vara ett högt kalori innehåll. Men om man som jag ibland gör, åter det efter träning… Då är det perfekt! Exakt hur många kalorier det är, det vet jag ärligt talat inte. Men det är bra råvaror, naturliga produkter och ett vettigt mellis med högt protein =) Vill du minska mängden kalorier så kan du tex minska dosen av varje produkt (kvarg mandelmjölk och kokosolja) Det är kalorier i allt vi äter så du menar nog dom produkterna tror jag =) Kram kram

 2. du är så grym, du bara kör på! Bra jobbat.
  Ska testa den där smoothien i kväll eller imorgon, den lät jättegod. men kanske lite väl kalorifylld med både vaniljkvarg, mandelmjölk och kokosolja.. jag brukar bara använda en kalorikälla hur mycket hamnar denna smoothie på i kcal intag?
  Tack för dina fina tips My och ditt pepp-

  • Hej Diana =) TACK! Ja, det beror ju på syftet… Om man inte tränar/rör på sig så kan det vara ett högt kalori innehåll. Men om man som jag ibland gör, åter det efter träning… Då är det perfekt! Exakt hur många kalorier det är, det vet jag ärligt talat inte. Men det är bra råvaror, naturliga produkter och ett vettigt mellis med högt protein =) Vill du minska mängden kalorier så kan du tex minska dosen av varje produkt (kvarg mandelmjölk och kokosolja) Det är kalorier i allt vi äter så du menar nog dom produkterna tror jag =) Kram kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...