IMG_8210

VARNING för läskiga bilder!

Vissa tycker att bilderna som jag lägger upp nedan är obehagliga! Skrolla därför inte längre ner än till frukostborden! ☺️

IMG_8163

Hej igen!

Det är grått och mulet över Malmö. Men vi håller oss stilla och lugna uppe på vårat rum. Jag har försökt att plugga lite, men har svårt att hålla koncentrationen.  Jag förökar sova mycket. Förra gången var jag ensam efter att DR Tuve opererade mig… Det var inte lätt! 

Jag måste erkänna att det är en stor skillnad på att ha sällskap! 🙏🏻💖Anna och jag stöttar varandra. När den ena inte orkar gå, så kliver den andra fram.

Från början när jag rekommenderade Tuve för henne (som jag gör med ALLA mina väninnor, kända som okända) Så hade vi inga planer på att göra operationerna samtidigt. Men nu passade det oväntat bra, och vi tar sällskap genom hela processen. Inför, under och efter! 

-SÅ uppskattat!!!! 

Dom som jobbar på hotellet är super gulliga med roomservice så vi slipper tänka på det. Dock lite väl lyxig frukost när man knappt får i sig mer än flytande🙈  Men en fin tanke.

Vi valde att stanna kvar i Malmö, på Hotel Duxiana just för att det inte ligger så långt ifrån kliniken.  OM man skulle behöva åka tillbaka., eller har några extra frågor så är både doktoroch sköterskor bara några minuter bort. Vilket känns tryggt🙏🏻

Vi är med i en facebookgrupp som heter “Bukplastik efter viktoperation” Där har jag varit med sedan 2015. Som sagt, jag har en gång tidigare vägt drygt 100kg, och gjorde min första höga bukplastik pga av diastas, för att kunna ta träningen till den nivån som jag ville. EFTER viktnedgång.. För att få en fungerande vardag, och kunna använda magmusklerna på ett normalt sett! ☺️🙏🏻 

I denna gruppen, pratar man öppet mellan varadra, stöttar och kommer med råd kvinnor emellan. 💖Många där inne har eller ska operera sig hos bla,  Dr Tuve. Därav många frågor kring hotell här nere.

Kliniken ligger mitt i malmö. så lättast är bara att googla och ringa till något av alla hotell som ligger där. Vi valde Duxiana för att det är lite mindre, ligger lite avskilt och är lugnt och skönt.

Nu har jag precis fått hjälp att “lufta” magen. Jag har öppnat upp båda gördlarna och lagt om såret. DEtg hade blödigt igenom lite grann igår. Eller blödigt är nog fel uttryck. Snarare sårvätska som vätskas sig lite. Men idag ser det fint och bra ut.

EFTER denna bilden kommer dom “obehagliga” bilderna. Stanna här om du inte vill se  

IMG_8199

– Jag är SÅÅÅÅ nöjd 🙏🏻❤️ Visst det är svullet, och streck, och lite sårigt. Men jag tror verkligen att det kommer att bli såååå fint! 

IMG_8212 IMG_8213 IMG_8215 IMG_8216

IMG_8229

Ser du stygnet vid ögonbrynet ovan? Det är ett födelsemärke som skickats iväg på kontroll. jag hade fyra stycken som samtidigt började att växa. Så jag ville ta det säkra före det osäkra och få dom undersökta när jag ändå var sövd. Tycker nämligen att det är lite läskigt att ta bort födelsemärken… har gjort det tidigare, och kommer att få göra det igen… Men nu slapp jag dessa när jag ändå “sov” =) 

Förebilder innan första operationen:

IMG_7903

IMG_7902 Förebild som jag tog förra veckan.

Magmusklerna fungerar bra. Men ärret skulle snyggas till. Framförallt där jag “sprack” förra gånge pga av min sköra bristningar. Vissa av mina bristningar var upp till 1.2-2cm breda. 

IMG_7905

Jag själv har försökt googla till mig mycket information kring detta när jag första gången började gå i operations tankar. Jag hittade INGENTING. Man pratar inte om “denna typ” av operation. Det tycker jag är JÄTTE synd! Vi är SÅ många kvinnor som behöver laga våra magmuskler efter en vanlig graviditets tex. När man har en diastas så överbetalar man ofta andra kroppsdelar i både vardag och träning, ländryggen far illa av att bära barn på höften, matkassar i handen när man sinar bålstabilitet. Mer om det i ett senare inlägg… Såhär ser jag ut just nu…. Och jag är toppen nöjd!

Nu får jag backa i min träning igen. Börja om lite på nytt. Men det är SÅ värt det! Jag längtar tills jag får börja träna igen……

Kram 

/ My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (18)
 • Sofie

  Hej!
  Hur fungerar det om man vill skaffa mer barn?
  Mvh

 • Amanda

  Vill först och främst säga vad vacker du är och så starkt av dig att våga gå ut med detta! Du inspirerar verkligen. Jag har också opererat mig hos Tuve Mårtensson på Reformkliniken och det finns ingen som är så bra som Tuve. Jag är glad att jag hittade honom. Lycka till med läkningen.

 • alexandra

  Hoppas du blir nöjd med resultatet, My! Jag är så happy för min högerfot som blivit smärtfri och fin (tagit bort knölen och rätat ut tårna med skruvar och grejjer) Vänsterfot opereras i Jan. Opererar mig i BCN (går på sociala sjukförsäkringen, men ett privat sjukhus gör det) Läkning är så individuellt, så länge man lyssnar på sin kropp fixar du det… Jag är själv ingen fan av morfin (spyr, mår fruktansvärt illa) efter tre fyra dagar gick jag över till ibupofren och parmacetanol full dos, och gick på full dos en vecka. Sedan lade jag av, och försökte “rida med smärtvågen” om den kom… kram!

 • Majsan

  Tycker inte bilderna är obehagliga ( men så är jag undersköterska också =)) ) tvärtom tycker jag magen ser jättefin ut.
  Ha en trevlig vistelse i Skåne<3 ( bor 10 mil från Malmö)
  Krya på Er!!

 • GC

  Så skönt att allt gått så bra. Tycker att både du och Anna är två kvinnor med stort K. Kram på er bägge 💖💖

 • Ann-Sofi

  Lycka till med tillfrisknandet.
  Ha det bra nu och hoppas du snart är hemma.

 • Pilla

  Tycker det är jättefina bilder och absolut inget groteskt.
  Det syns redan nu att resultatet kommer bli superbra! 👌🏻 och jag måste säga att du verkar vara på fötter snabbt. Vilken kämpe ❤️

  Lycka till med läkningen och ta det lugnt ❤️

 • L

  Det ser bra ut och bilderna stör inte alls, men hoppas du inte tar illa upp nu för jag har en fråga,,,, Har du fettsugit dig också eller har de liksom “dragit ihop” magen på nåt sätt för du går ju in mycket mer över höfterna nu än på tidigare bilder. Liksom lite mer “inåtgående” om du förstår hur jag menar. Missförstå inte nu, för jag menar inget illa,, Bara frågar! Kram

  • My

   Hej L! Alla frågor är välkomna.. Man festtuger alltid under ärret, för att få ett “murare fall” I övrigt så har man dragit ner min hud, skurit bord den överflödiga huden där det “fula ärret” satt. På så vis så har såklart magen tightats till =) Nu är den dock svullen och har en “ny-opererad” look… Kram

 • Malin

  Men My, har du inte skrivit innan att födelsemärket var en vårta likadan som en släktings och därför gillade du den?

  • My

   Hej “Malin” tomtenissen! Som alltid ifrågasätter mig. 😂😂😂😂Zzznark!

   Tvärt om kära du, jag skrev att det var ett födelsemärke INTE en vårta. Men att jag tyckte om den, det mindre du rätt.

   Nu har denna, och två andra börjat växa, ändra form och färg… så jag behöver kolla upp dom…. vi har olika formers cancer i familjen. Så jag är väldigt obeservant. Just denna hade jag gärna behållt, men det gic inte, längre….. 😔

   • Malin

    Jag undrade eftersom jag själv har fått utåtväxande vårtor/födelsemärken.

    Tyckte det var coolt att du gillade din.

    Jag hatar mina. Har mailat sjukhus och kliniker men inte fått napp ännu.

    Som tur är bedömde hudkliniken att de är ofarliga och därför opererar inte de.

    Men jag vill operera för att mina är fula och stör mig.

    Jaja ska inte ifrågasätta mer, men ibland får man en fråga eller kommentar i huvudet. Menar inget illa.

    God jul från tomtenissan🤶🏻🤶🏻🤶🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *