Godmorgon! Sömntabletter & bakfull???!!!

IMG_9316Godmorgon!

Hej fina! Guuuuud!

Vaknade helt groggy! Känner mig nästan bakfull! Jag har inte druckit på månader 😳 Jag har varit motsträvare till att ta hjälp av sömntabletter LÄNGE! Jag fick just mina förutfattade meningar bekräftade. Men jag kände att jag testat ALLT och lite till. Lugnande grön-te, kamomill, mobilförbud, räknar får, lyssnat på avslappnande podd osv… inget resultat!

Sömntabletterna var SKIT! ( imovan ) Vad tusan, jag får tabletter för att jag ÄR trött, och har svårt att sova😒

Visst somnade jag ganska snabbt efter att jag svalt tabletter. Men DET har inte varor ett problem. Problemet är att jag Valand ca varannan timme. Ungefär lika ofta som när man ammade…. att inte få sova, och aldrig få mina timmar i följd av vila och återhämtning är ingen bra kombo med hur jag mår för övrigt. Både jag och min kropp är stressad…….

jag MÅSTE fö sova! Är så trött på att vara ständigt trött! (Föööörlåt) Men, Sömnen är SÅ viktig. Hur klyschigt det än låter! Det är viktigt för både bearbetning, återhämtning, minskad ångest, bättre träningsresultat… för att inte tala om utseende och koncentrations förmåga! (Fniss, skrattar för mig själv när jag inser att jag just skrev de två sistnämnda i samma mening 🙈😂)

Nu när jag vaknade känner jag mig som överkörd av ett tåg! Mörbultad?! Tröttare än innan! Det känns så surrealistisk på något sätt…

jag tror egentligen inte på ”tabletter”, är rädd att bli berodde, att fastna och framkalla nya onda vanor!  Men ville ändå ge det en ärlig chans… Jag litar på min doktor. Han varnar iof för biverkningar, jag verkar ha fått den flesta?!

Har DU någon erfarenhet?  Berätta gärna, kom med tips 🙏🏻 MÅSTE få sova!

Idag väntar en ny dag…. jag har suttit paralyserad i solen med en kaffe. Helt oförmögen att göra någonting?! Ont i huvudet, känner mig ”långsam” och det kryper i benen 😫

Nu har jag varit ute på en PW. Träningsvärk sedan igår, som ett brev på posten🙈💪🏻

Satte mobilen på flightmood och lyssnade på musik… nu känner jag mig lite bättre☺️ Promenerade i raskt tempo i ca 45 min. Njöt av utsikten och denna vackra vy som Sigtuna strandpromenaden erbjuder. Sockerfritt går bra. Sötsuget är borta☺️

Hur går det för dig?

Nu ska det packas, postas, ny bloppis kommer ikväll 😍B-Håll utkik!

Kommer köra så mycket jag orkar innan flytt, det hjälper mig SÅ mycket! Platsbrist deluxe!!!!

Senare ska jag in till bobby och tjejerna och färga utväxten. Det är bara tre veckor sedan, men det växer så det knakar 🙈 Min skandinaviskan råttfärgafe utväxt börjar liknan en landningsbanan!

På både gott och ont tack vare Bobbys Super Hair 🌟👌🏻 Ett angenämt problem, som jag inte tänker klaga på!

Kram på dig 🌸

/My Martens

84 Komentarer

 1. Har du provat Melatonin? Det är kroppens egna sömnhormon så det blir ingen ”bakfylleeffekt”. Man kan tyvärr inte köpa det i Sverige eftersom läkemedelsverket satt stopp (förmodligen för att detta är ett bättre alternativ än starka sömntabletter och det kanske skulle påverka försäljningen av dessa läkemedel).
  Du kanske kan beställa det på nätet eller spana efter Melatonin nästa gång du är utomlands.
  Jag har haft samma problem som dig och Melatonin har gjort underverk!
  Lycka till <3

 2. Lider av kronisk värk och insomnia,tar imovane varje kväll men vaknar ändå flera ggr varje natt pga värk så jag vet precis hur det är att inte få sova! Lycka till med flytt och krama extra mycket på din Lilleman i sommar.Kram

 3. Sömntabletter kan hjälpa , men du kanske får äta de en vecka , då ställer kroppen om sig ! Men det finns olika sorter , och det är en djungel, vem som passsr ?En vän till mig åt dem under 3 veckor för att få ordning på sömnen, och det fungerade bra ? Ge det en chans, och ät dem under en begränsad period ?
  Lycka till med allt, flytt, jobb osv? OBS vi är många som håller på dig ?

 4. Hej My. Har mycket erfarenhet av sömntabletter, både som proffs, men också som egen användare, efter sömnproblem i övergångsåldern. Vet inte vilken styrka du har gått på Imovane. Med tanke på hur du mår o hur svårt du har att sova, tror jag att du ska ha Imovane 5 mg, inte högre dos. Har du fått 7,5 mg, så dela dom o ta en halv. Tror dock att Propavan skulle vara bättre för dig, då du behöver få hjälp att koppla av. Propavan à 25 mg, en halv till en tablett en timma innan sänggående hjälper dig. Man är alltid trött o sömndrucken dagen efter, men en power walk, på morgonen, mår man bättre. Det tar tid för läkemedlet att försvinna ur kroppen. Det blir bättre när sömnen börjar fungera igen. Lycka till.

 5. Har du provat Melatonin? Det är kroppens egna sömnhormon så det blir ingen ”bakfylleeffekt”. Man kan tyvärr inte köpa det i Sverige eftersom läkemedelsverket satt stopp (förmodligen för att detta är ett bättre alternativ än starka sömntabletter och det kanske skulle påverka försäljningen av dessa läkemedel).
  Du kanske kan beställa det på nätet eller spana efter Melatonin nästa gång du är utomlands.
  Jag har haft samma problem som dig och Melatonin har gjort underverk!
  Lycka till <3

 6. Jag har liknande problem som du, de har bara hopat sig och blivit fler så man tillslut inte vet om skall skratta eller gråta.
  Sömntabletter är beroendeframkallande och har tråkiga biverkningar.
  Testade mirtazapin, fick den utskriven pga sömnproblem inte för att jag var deprimerad.
  Den har funkar klockrent på mig, sover hela natten som en klubbad säl.
  Lycka till!

 7. Hej My
  Har din läkare inte pratat med dig om utmattningssyndrom? Jag är hemma o sjukskriven för det o då är man trött jämt hur mycke man än sover o man har givetvis sömnproblem o svårt att sova. Men det är bara ett av problemen, finns hur många symptom som helst, du verkar ha de flesta av dom. Med tanke på hur länge du kört på med ditt liv som verkar minst sagt fullsmockat av allt möjligt så borde du nog sätta stopp innan d är för sent om d inte redan är d. Återhämtningen är dubbelt så lång som d tog att köra slut på sig själv ? d är inge kul att inte orka göra mer än att handla en dag o sen behöva vila t ex. Jag är 43 men känner mig som 80 ? var rädd om dig själv. Mvh Linda

 8. Hej där! Prova dig fram! Jag fick Imovane som ju är insomningstabletter för de som har svårt att somna.. jag har dock ej svårt att somna på kvällen utan har svårt att somna om när jag vaknar på natten och tar då endast en halv tablett och somnar om. Ja, nu var det ett tag sedan jag behövde dessa.. de är ju beroendeframkallande så de ska ju tas m försiktighet! Hur många tog du?
  Dessutom har jag Propavan som gör att du sover hårdare och där blev jag rekommenderad 1-2 st och jag tar en halv annars blir jag såå groggy! Dessa tabletter är inte beroendeframkallande, men hjälper inte om du har svårt att somna. Så där måste du kombinera i sånt fall m imovane.
  Sömntabletter är bra, men du måste hitta ditt sätt.. och du är heller inte van att ta dessa. Se de som ett tillfälligt hjälpmedel som kan hjälpa dig att sova! De är inte en slutgiltig lösning på sömnproblem utan ta dem nu när du behöver! Tro på att de hjälper dig.. men fråga din doktor om t ex Propavan så du kan sova hela natten för som sagt Imovane ger inte god sömnkvalitet utan är en insomningstablett!
  Lycka till nu! Kram ?

 9. Hej My!
  Det finns ett kosttillskott som heter Zenbev, det är baserat på pumpafrömjöl som är naturligt rikt på aminosyran tryptofan som anses främja sömn, lugn och harmoni. Gav detta till min son som hade insomningssvårigheter och jag upplevde att han fick lättare att koma till ro.
  Lycka till!

 10. Lider av kronisk värk och insomnia,tar imovane varje kväll men vaknar ändå flera ggr varje natt pga värk så jag vet precis hur det är att inte få sova! Lycka till med flytt och krama extra mycket på din Lilleman i sommar.Kram

 11. Hej My, Jag har gått på Imovane i flera år, ja man blir bakis dagen efter och det gör ju inte att man känner sig utvilad eller pigg, så det blir fel hur man än gör, men har nu börjat att undvika ta dessa och har gått över till Melatonin, köper de på nätet eller när jag åker till Finland, och faktiskt så hjälper dessa, de tog nån vecka innan jag märkte att jag faktiskt sover flera timmar i sträck. Tar även magnesium mot rastlöshet i kroppen o pirr i benen. Håller tummar för att det ska bli bättre för dig med sömn och med ditt liv, du är en grym tjej och en kämpe. Kram

  • Jag äter medicin mot restlessleg, fått det utskrivet av läkare. Tar en tablett ca kl 17 varje dag så det hinner värka innan jag sätter mig i soffan. Finns ngt som heter Promipexol Aurobundo. Fråga läkaren det är grymt. Alkohol och kaffe förvärrar puss i benen

 12. Har åxå stora sömnproblem… svårt att somna… vaknar flera gånger.. och vaknar tidigt och kan därefter inte somna.. Så jävla jobbigt rent ut sagt! Har ett jobb där jag ibland går upp kvart över fyra… dom nätterna har jag tur om jag får 2 timmars sömn… stressar upp sig över att man ska upp så tidigt… Har många gånger gått till jobbet utan att fått en blund på hela natten… ständigt trött! :///

 13. Sömntabletter kan hjälpa , men du kanske får äta de en vecka , då ställer kroppen om sig ! Men det finns olika sorter , och det är en djungel, vem som passsr 😊En vän till mig åt dem under 3 veckor för att få ordning på sömnen, och det fungerade bra 😊 Ge det en chans, och ät dem under en begränsad period 😊
  Lycka till med allt, flytt, jobb osv😊 OBS vi är många som håller på dig 😘

 14. Hej My, jag har själv under perioder problem med sömnen det som räddat mig är min kära spikmatta. Kan vara värt att prova för dig. Lägger mig på den i sängen innan jag ska sova, kanske ligger och läser en stund kroppen blir avslappnad. När jag vaknar under natten lägger jag mig på den igen och somnar snabbt om istället för att ligga vaken och vrida och vända på mig i timmar. Sköt om dig! Kram/Mona

 15. Hej My. Har mycket erfarenhet av sömntabletter, både som proffs, men också som egen användare, efter sömnproblem i övergångsåldern. Vet inte vilken styrka du har gått på Imovane. Med tanke på hur du mår o hur svårt du har att sova, tror jag att du ska ha Imovane 5 mg, inte högre dos. Har du fått 7,5 mg, så dela dom o ta en halv. Tror dock att Propavan skulle vara bättre för dig, då du behöver få hjälp att koppla av. Propavan à 25 mg, en halv till en tablett en timma innan sänggående hjälper dig. Man är alltid trött o sömndrucken dagen efter, men en power walk, på morgonen, mår man bättre. Det tar tid för läkemedlet att försvinna ur kroppen. Det blir bättre när sömnen börjar fungera igen. Lycka till.

 16. Förstog på en gång det va den sorten du hade fått innsn jag läste märket. Hade också den förr o blev lika. O som att gå i dvala dagen efter. Bytte till lergigan . Mkt bättre. Testa den istället

 17. Hej My har oxå sömnproblem , har testat imovane hjälper inte ( hangover) plus att jag domnar o sen vaknar ! Däremot tar jag propavan 25 mg i bland i hop med melatonin ( köpt utomlands ) testa det ) men 2 mg melatonin funkar inte ( köp högsta styrkan ) kram från ett proffs

 18. Hej, hoppas att du får ro när du kommit på plats på Öland.
  Har ätit Bobby superhair i en månad nu. Vad är vinsten mer än att håret växer snabbt tycker du?
  Kram Annika

 19. Mirtazapin som någon nämde kan fungera, dock var jag överkänslig mot dom, sov verkligen som en klubbad säl men var som en zombie dagen efter. Nu äter jag lergigan ca 10-15 mg varje kväll, tycker det fungerar bra ? Extra tillskott av magnesium tar jag också.

 20. Jag har liknande problem som du, de har bara hopat sig och blivit fler så man tillslut inte vet om skall skratta eller gråta.
  Sömntabletter är beroendeframkallande och har tråkiga biverkningar.
  Testade mirtazapin, fick den utskriven pga sömnproblem inte för att jag var deprimerad.
  Den har funkar klockrent på mig, sover hela natten som en klubbad säl.
  Lycka till!

 21. Hej My!
  Min son fick melatonin utskrivet som bara ger effekt under ett par timmar men han sover hela natten på den tabletten. Han vaknar utvilad och pigg. Han är själv överraskad över hur bra det fungerar efter sömnsvårigheter och ångest under lång tid. Magnesiumcitrat lugnar också.

 22. Hej My
  Har din läkare inte pratat med dig om utmattningssyndrom? Jag är hemma o sjukskriven för det o då är man trött jämt hur mycke man än sover o man har givetvis sömnproblem o svårt att sova. Men det är bara ett av problemen, finns hur många symptom som helst, du verkar ha de flesta av dom. Med tanke på hur länge du kört på med ditt liv som verkar minst sagt fullsmockat av allt möjligt så borde du nog sätta stopp innan d är för sent om d inte redan är d. Återhämtningen är dubbelt så lång som d tog att köra slut på sig själv 🙁 d är inge kul att inte orka göra mer än att handla en dag o sen behöva vila t ex. Jag är 43 men känner mig som 80 🙁 var rädd om dig själv. Mvh Linda

 23. Hej där! Prova dig fram! Jag fick Imovane som ju är insomningstabletter för de som har svårt att somna.. jag har dock ej svårt att somna på kvällen utan har svårt att somna om när jag vaknar på natten och tar då endast en halv tablett och somnar om. Ja, nu var det ett tag sedan jag behövde dessa.. de är ju beroendeframkallande så de ska ju tas m försiktighet! Hur många tog du?
  Dessutom har jag Propavan som gör att du sover hårdare och där blev jag rekommenderad 1-2 st och jag tar en halv annars blir jag såå groggy! Dessa tabletter är inte beroendeframkallande, men hjälper inte om du har svårt att somna. Så där måste du kombinera i sånt fall m imovane.
  Sömntabletter är bra, men du måste hitta ditt sätt.. och du är heller inte van att ta dessa. Se de som ett tillfälligt hjälpmedel som kan hjälpa dig att sova! De är inte en slutgiltig lösning på sömnproblem utan ta dem nu när du behöver! Tro på att de hjälper dig.. men fråga din doktor om t ex Propavan så du kan sova hela natten för som sagt Imovane ger inte god sömnkvalitet utan är en insomningstablett!
  Lycka till nu! Kram 🌸

 24. Hej My!
  Det finns ett kosttillskott som heter Zenbev, det är baserat på pumpafrömjöl som är naturligt rikt på aminosyran tryptofan som anses främja sömn, lugn och harmoni. Gav detta till min son som hade insomningssvårigheter och jag upplevde att han fick lättare att koma till ro.
  Lycka till!

 25. Hej, jag tar emellanåt Atarax som är lite lugnande, mot ångest och sömn. Har inga biverkningar eller är beroendeframkallande.

 26. Hej My, Jag har gått på Imovane i flera år, ja man blir bakis dagen efter och det gör ju inte att man känner sig utvilad eller pigg, så det blir fel hur man än gör, men har nu börjat att undvika ta dessa och har gått över till Melatonin, köper de på nätet eller när jag åker till Finland, och faktiskt så hjälper dessa, de tog nån vecka innan jag märkte att jag faktiskt sover flera timmar i sträck. Tar även magnesium mot rastlöshet i kroppen o pirr i benen. Håller tummar för att det ska bli bättre för dig med sömn och med ditt liv, du är en grym tjej och en kämpe. Kram

  • Jag äter medicin mot restlessleg, fått det utskrivet av läkare. Tar en tablett ca kl 17 varje dag så det hinner värka innan jag sätter mig i soffan. Finns ngt som heter Promipexol Aurobundo. Fråga läkaren det är grymt. Alkohol och kaffe förvärrar puss i benen

 27. Har åxå stora sömnproblem… svårt att somna… vaknar flera gånger.. och vaknar tidigt och kan därefter inte somna.. Så jävla jobbigt rent ut sagt! Har ett jobb där jag ibland går upp kvart över fyra… dom nätterna har jag tur om jag får 2 timmars sömn… stressar upp sig över att man ska upp så tidigt… Har många gånger gått till jobbet utan att fått en blund på hela natten… ständigt trött! :///

 28. Hej My! Ja den som sover bra eller mer än ok har inte en aning om hur jävligt det är att inte få sova. Jag har inte sovit ok på 20 år. Jag är 45 år. Ingen vet varför. Jag har provat precis allt!!
  Det som väntar mig nu är utredning i Lund på en sömnklinik med övernattning o elektroder. Ska bli mycket spännande. Jo jag vet, borde hänt för längesen, men så går man o tror att bara jag testar de o de o de tills man blir galen som jag nästan blivit nu haha.. sen är allmänläkare inte jätteduktig på just sömnproblem så man får ta reda på mycket själv. Jag fick tipset om Lund av en icke läkare. Gick till min VC o bad på mina knän om en remiss.
  Att du inte sover nu My är ju inte konstigt. En liten tröst till dig i allt detta är att du VET orsaken och kan därmed tänka att det är övergående även om det tar lite tid och är svin jobbigt. Det är värre när man INTE vet någon som helst orsak till varför jag ej sover. Finns inga tillstånd jag sover sämre i. Lycklig o glad, sover ej ändå. Fast när var jag de sist:/
  Jag tycker du ska skippa tabletterna, jag sover inte på sömntabletter ändå utan mår bara som du skrev skit dagen efter. Ännu tröttare så vad är då meningen? Nej, jag är hellre naturligt trött än sömntabletts trött. Önskar dig all lycka med sömnen och kom ihåg att ju mer desperat du blir när du inte kan somna ju värre blir det. Tänk att, ja nu somnar jag inte men nån gång måste ju sömnen komma så jag accepterar detta nu. Hjärnan spelar spratt i mångt o mycket men det vet du säkert;)

 29. Hej My, jag har själv under perioder problem med sömnen det som räddat mig är min kära spikmatta. Kan vara värt att prova för dig. Lägger mig på den i sängen innan jag ska sova, kanske ligger och läser en stund kroppen blir avslappnad. När jag vaknar under natten lägger jag mig på den igen och somnar snabbt om istället för att ligga vaken och vrida och vända på mig i timmar. Sköt om dig! Kram/Mona

 30. Hej My!
  När tog du tabletten?
  Jag har samma problem och vaknar också under natten. Dock har jag märkt att om jag tar tabletten för sent så känner jag mig med bakfull. Måste liksom sova klart.
  Efter 23 är lönlöst om jag ska jobba dagen efter. Helgen spelar ju inte så stor roll.
  Annars är det ju som tidigare sagt, det finns en massa tabletter och alla passar inte alla.
  Fråga din läkare så kan du prova en ny kanske.
  Lycka till, kramar

 31. Förstog på en gång det va den sorten du hade fått innsn jag läste märket. Hade också den förr o blev lika. O som att gå i dvala dagen efter. Bytte till lergigan . Mkt bättre. Testa den istället

 32. Hej My har oxå sömnproblem , har testat imovane hjälper inte ( hangover) plus att jag domnar o sen vaknar ! Däremot tar jag propavan 25 mg i bland i hop med melatonin ( köpt utomlands ) testa det ) men 2 mg melatonin funkar inte ( köp högsta styrkan ) kram från ett proffs

 33. Hej, hoppas att du får ro när du kommit på plats på Öland.
  Har ätit Bobby superhair i en månad nu. Vad är vinsten mer än att håret växer snabbt tycker du?
  Kram Annika

 34. Mirtazapin som någon nämde kan fungera, dock var jag överkänslig mot dom, sov verkligen som en klubbad säl men var som en zombie dagen efter. Nu äter jag lergigan ca 10-15 mg varje kväll, tycker det fungerar bra 🙂 Extra tillskott av magnesium tar jag också.

 35. Be att få testa Lergigan istället. Då blir du lugnare och har lättare att somna om. Är ingen sömntablett egentligen utan man använder dess bieffekt. Inte lika beroendeframkallande som imovan – har testat det länge och man blir van och beroende.. lergigan hjälper mig som lider av stress/ångest och har svårt att sova, vaknar på natten och kan inte somna om.. men numera sover jag väldigt bra! Funkar perfekt för mig. Prata med läkaren om det..

 36. Hej fina My
  Jag har reumatism och ibland har jag mer ont och behöver då hjälp med att sova. Har fått Stilnoct som jag tar vid behov.
  ”Stilnoct är ett snabbverkande sömnmedel. Den tid du sover blir längre och risken för att du vaknar upp under natten minskar. Stilnoct används vid korttidsbehandling av sömnlöshet”
  Jag tar 1/3-dels tablett och sover gott hela natten. Ingen hangover utan är pigg och utsövd.
  Har trappat ner på mängd och styrka, men sover jättebra på den lilla delen jag tar.
  Hoppas det löser sig för dig.
  Kram

 37. Hej My!
  Min son fick melatonin utskrivet som bara ger effekt under ett par timmar men han sover hela natten på den tabletten. Han vaknar utvilad och pigg. Han är själv överraskad över hur bra det fungerar efter sömnsvårigheter och ångest under lång tid. Magnesiumcitrat lugnar också.

 38. Hej My, jag har Sen ca 7 månader tillbaka haft problem med sömnen pga att jag haft fysiska besvär med smärta men också pga inte stress. Detta har gjort att jag fått sömnproblem. I början hade jag svårt att somna, sen utvecklades det till att jag somnar någorlunda ok men vaknar varannan timme och får oregelbunden sömn.
  Jag fick först attarax 25 mg att ta till sänggåendes, funkade första 2-3 gångerna men sedan ingen effekt. Inga biverkningar för min del och positiva är att det ej är beroendeframkallande. Imovane är tyvärr detta så var uppmärksam.
  Men nu har jag sen ca 1 månad tillbaka användt mig av propavan 25 mg även dessa är inte beroendeframkallande. Jag fick första veckan lite lätt huvudvärk och muntorrhet men annars så funkar det för mig och jag får en hel natts sömn.
  Dessa två kanske är andra / bättre alternativ du kan prata mer din läkare om. Imovane hade jag för längesedan men vart helt sänkt och rädd för beroendet.
  Ta hand om dig!

 39. Hej, jag tar emellanåt Atarax som är lite lugnande, mot ångest och sömn. Har inga biverkningar eller är beroendeframkallande.

 40. Atarax, stilnoct, promovan är ursäkta uttrycket, som en piss i Nilen? Och ger bakfylleeffekt o man vaknar flera ggr per natt. Har i 30 år lidit av kronisk värk o har vid några få tillfälle, fått utskrivet Flunitrazepam. Då sover du hela natten o vaknar utsövd (ej tung i huvudet) Tas de bara en kortare tid blir du ej beroende, för du behöver inte dem när du sovit ut. Men vet inte hur glada läkare e för att skriva ut? Men går man t samma läkare alltid så e d ok. Har läst alla kommentarerna o blir glad över att de tycks hjälpa en del. Men d e mest en insomningstablett. Lycka till❤️

  • Fast Eva, man kan inte säga som dig att bara för att DU mår bra av flu så sover man bra o vaknar utan ” baksmälla” . Alla är vi olika och jag tyckte dom tabletterna va hemska. Man får prova sig fram.
   My frågar efter tips o råd, inte va DU säger är bäst. All lycka till dig att du sover på dem.

 41. Hej My! Ja den som sover bra eller mer än ok har inte en aning om hur jävligt det är att inte få sova. Jag har inte sovit ok på 20 år. Jag är 45 år. Ingen vet varför. Jag har provat precis allt!!

  Det som väntar mig nu är utredning i Lund på en sömnklinik med övernattning o elektroder. Ska bli mycket spännande. Jo jag vet, borde hänt för längesen, men så går man o tror att bara jag testar de o de o de tills man blir galen som jag nästan blivit nu haha.. sen är allmänläkare inte jätteduktig på just sömnproblem så man får ta reda på mycket själv. Jag fick tipset om Lund av en icke läkare. Gick till min VC o bad på mina knän om en remiss.

  Att du inte sover nu My är ju inte konstigt. En liten tröst till dig i allt detta är att du VET orsaken och kan därmed tänka att det är övergående även om det tar lite tid och är svin jobbigt. Det är värre när man INTE vet någon som helst orsak till varför jag ej sover. Finns inga tillstånd jag sover sämre i. Lycklig o glad, sover ej ändå. Fast när var jag de sist:/

  Jag tycker du ska skippa tabletterna, jag sover inte på sömntabletter ändå utan mår bara som du skrev skit dagen efter. Ännu tröttare så vad är då meningen? Nej, jag är hellre naturligt trött än sömntabletts trött. Önskar dig all lycka med sömnen och kom ihåg att ju mer desperat du blir när du inte kan somna ju värre blir det. Tänk att, ja nu somnar jag inte men nån gång måste ju sömnen komma så jag accepterar detta nu. Hjärnan spelar spratt i mångt o mycket men det vet du säkert;)

 42. Hej My!
  När tog du tabletten?
  Jag har samma problem och vaknar också under natten. Dock har jag märkt att om jag tar tabletten för sent så känner jag mig med bakfull. Måste liksom sova klart.
  Efter 23 är lönlöst om jag ska jobba dagen efter. Helgen spelar ju inte så stor roll.
  Annars är det ju som tidigare sagt, det finns en massa tabletter och alla passar inte alla.
  Fråga din läkare så kan du prova en ny kanske.

  Lycka till, kramar

 43. Be att få testa Lergigan istället. Då blir du lugnare och har lättare att somna om. Är ingen sömntablett egentligen utan man använder dess bieffekt. Inte lika beroendeframkallande som imovan – har testat det länge och man blir van och beroende.. lergigan hjälper mig som lider av stress/ångest och har svårt att sova, vaknar på natten och kan inte somna om.. men numera sover jag väldigt bra! Funkar perfekt för mig. Prata med läkaren om det..

 44. Hej fina My
  Jag har reumatism och ibland har jag mer ont och behöver då hjälp med att sova. Har fått Stilnoct som jag tar vid behov.

  ”Stilnoct är ett snabbverkande sömnmedel. Den tid du sover blir längre och risken för att du vaknar upp under natten minskar. Stilnoct används vid korttidsbehandling av sömnlöshet”

  Jag tar 1/3-dels tablett och sover gott hela natten. Ingen hangover utan är pigg och utsövd.
  Har trappat ner på mängd och styrka, men sover jättebra på den lilla delen jag tar.

  Hoppas det löser sig för dig.

  Kram

 45. Hej My, jag har Sen ca 7 månader tillbaka haft problem med sömnen pga att jag haft fysiska besvär med smärta men också pga inte stress. Detta har gjort att jag fått sömnproblem. I början hade jag svårt att somna, sen utvecklades det till att jag somnar någorlunda ok men vaknar varannan timme och får oregelbunden sömn.

  Jag fick först attarax 25 mg att ta till sänggåendes, funkade första 2-3 gångerna men sedan ingen effekt. Inga biverkningar för min del och positiva är att det ej är beroendeframkallande. Imovane är tyvärr detta så var uppmärksam.

  Men nu har jag sen ca 1 månad tillbaka användt mig av propavan 25 mg även dessa är inte beroendeframkallande. Jag fick första veckan lite lätt huvudvärk och muntorrhet men annars så funkar det för mig och jag får en hel natts sömn.

  Dessa två kanske är andra / bättre alternativ du kan prata mer din läkare om. Imovane hade jag för längesedan men vart helt sänkt och rädd för beroendet.

  Ta hand om dig!

 46. Atarax, stilnoct, promovan är ursäkta uttrycket, som en piss i Nilen🙈 Och ger bakfylleeffekt o man vaknar flera ggr per natt. Har i 30 år lidit av kronisk värk o har vid några få tillfälle, fått utskrivet Flunitrazepam. Då sover du hela natten o vaknar utsövd (ej tung i huvudet) Tas de bara en kortare tid blir du ej beroende, för du behöver inte dem när du sovit ut. Men vet inte hur glada läkare e för att skriva ut? Men går man t samma läkare alltid så e d ok. Har läst alla kommentarerna o blir glad över att de tycks hjälpa en del. Men d e mest en insomningstablett. Lycka till❤️

  • Fast Eva, man kan inte säga som dig att bara för att DU mår bra av flu så sover man bra o vaknar utan ” baksmälla” . Alla är vi olika och jag tyckte dom tabletterna va hemska. Man får prova sig fram.

   My frågar efter tips o råd, inte va DU säger är bäst. All lycka till dig att du sover på dem.

 47. Hej my jag är sköterska å rekommenderar inga sömn tabletter als, pröva terapi emot ångesten avslappningsövningar osv fortsatt kämpa

 48. Hej! Dina symptom låter verkligen som utmattningssyndrom! Om du tränar då kroppen är för trött så slits kroppen bara mer! Hör på kroppen och lyssna på varningssignalerna! Jag har själv går ordentligt in i väggen för några år sen..det tar flera år att återhämta sig..! Stanna upp innan du lämnar och ligga..jag körde på tills jag bara inte kunde stiga upp en dag! Sömnsvårigheter är verkligen kroppens rop på hjälp! Var rädd om dig! Ingen bekräftade nånstans att jag hade utmattningssyndrom fast jag besökte både homeopat och sjukhus..ingen trodde att jag hade det..jag måste bara inse det själv och acceptera det för mig själv och då började läkningen! Jag har använt naturliga tabletter mot min sömnsvårighet..dom heter Nattmervital , kan beställas via nätet från Shopping4net! Man somnar bra och är inte trött dagen efter..vaknar man på natten kan man ta extra av dom utan att det gör nån skada! Var rädd om dig! Kram!

  • Ja det stämmer att Imovane är en insomningstablett MEN somnar du inte på den o vaknar hela tiden så blir den ett problem. Somnar du o sover hela, eller så gott som hela så mår du bra, sant…

 49. Hej my jag är sköterska å rekommenderar inga sömn tabletter als, pröva terapi emot ångesten avslappningsövningar osv fortsatt kämpa

 50. Hej! Dina symptom låter verkligen som utmattningssyndrom! Om du tränar då kroppen är för trött så slits kroppen bara mer! Hör på kroppen och lyssna på varningssignalerna! Jag har själv går ordentligt in i väggen för några år sen..det tar flera år att återhämta sig..! Stanna upp innan du lämnar och ligga..jag körde på tills jag bara inte kunde stiga upp en dag! Sömnsvårigheter är verkligen kroppens rop på hjälp! Var rädd om dig! Ingen bekräftade nånstans att jag hade utmattningssyndrom fast jag besökte både homeopat och sjukhus..ingen trodde att jag hade det..jag måste bara inse det själv och acceptera det för mig själv och då började läkningen! Jag har använt naturliga tabletter mot min sömnsvårighet..dom heter Nattmervital , kan beställas via nätet från Shopping4net! Man somnar bra och är inte trött dagen efter..vaknar man på natten kan man ta extra av dom utan att det gör nån skada! Var rädd om dig! Kram!

 51. Hej My,
  Jag har provat Imovan men gick sluta då jag hade samma bakfylle-feeling som du beskriver att du har.
  Be att få testa Propavan istället.
  De hjälpte mig. De är inte heller beroendeframkallande som Imovan kan bli om man tar dem en längre tid.
  Hoppas du snart får till sömnen, det ärverkligem överjävligt att inte få sova
  Stor kram

  • Ja det stämmer att Imovane är en insomningstablett MEN somnar du inte på den o vaknar hela tiden så blir den ett problem. Somnar du o sover hela, eller så gott som hela så mår du bra, sant…

 52. Det du har fått är en insomningstablett. Du behöver något som gör att du får sovande hela natten, exempelvis propavan eller nozinan. Hoppas du får ordning på sömnen! Är ås jobbigt att inte få sova. Kram!

 53. Hej My,
  Jag har provat Imovan men gick sluta då jag hade samma bakfylle-feeling som du beskriver att du har.
  Be att få testa Propavan istället.
  De hjälpte mig. De är inte heller beroendeframkallande som Imovan kan bli om man tar dem en längre tid.
  Hoppas du snart får till sömnen, det ärverkligem överjävligt att inte få sova
  Stor kram

 54. Det du har fått är en insomningstablett. Du behöver något som gör att du får sovande hela natten, exempelvis propavan eller nozinan. Hoppas du får ordning på sömnen! Är ås jobbigt att inte få sova. Kram!

 55. Be din läkare skriva ut Cirkadin, det är MELATONIN som även finns på vissa hälsokost. De är SUPERBRA, jag har provat i stortsett ALLT men har mått som du dagen efter ibland även fått myrkryp i benen och fått ligga vaken pga det. Imovane är annars den som fungerat bäst sömnmässigt för mig utav de jag provat men som sagt inte dagen efter. Cirkadin/Melatonin har vi själva i kroppen och de brukar användas vid långflygningar med stora tidsomställningar eller då Melatoninet blivit rubbat pga. stress tex.De är icke beroendeframkallande, du tar en och en timme senare blir du trött som man brukar bli på kvällen, inte utslagen, du vaknar på morgonen och mår bra.Lita bara på mig, du kommer inte ångra dig.

 56. Be din läkare skriva ut Cirkadin, det är MELATONIN som även finns på vissa hälsokost. De är SUPERBRA, jag har provat i stortsett ALLT men har mått som du dagen efter ibland även fått myrkryp i benen och fått ligga vaken pga det. Imovane är annars den som fungerat bäst sömnmässigt för mig utav de jag provat men som sagt inte dagen efter. Cirkadin/Melatonin har vi själva i kroppen och de brukar användas vid långflygningar med stora tidsomställningar eller då Melatoninet blivit rubbat pga. stress tex.De är icke beroendeframkallande, du tar en och en timme senare blir du trött som man brukar bli på kvällen, inte utslagen, du vaknar på morgonen och mår bra.Lita bara på mig, du kommer inte ångra dig.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...