Separations ångest deluxe! Det är förmiddag och jag säger godnatt..

IMG_7916

{ outfit Elly Pistol – Foto Herman Caroan } 

Hej igen!

En morgon kaffe, en PW, och ändå känner jag mig trött. Jag hade tänkt köra styrketräning. Men orkar inte. Har ingen lust. Ingen energi. Jag har Sovit dåligt inatt. SÖMN, sömn, sömn. Det går som i en bergodalbana. Tänk vad underskattat något så  vanligt som sömn är. Jag blir HELT ur balans när jag inte får min sömn. Inatt sov jag knappt tre timmar. 

Jag känner mig orolig inför flytten, så mycket att tänka på. Känner mig låg. Ledsen. Jag VET att det är det enda rätta för Lilleman. Jag VET. Men jag vill verkligen bo kvar. Jag trivs här. Jag gråter flera gånger om dagen när jag inser hur nära det är.

-Separations ångest deluxe! 

Jag har på något mirakulöst sätt ”förträngt” det. Skjutit det framför mig. Sen, låååångt bort. Men nu är det verklighet.

Nu stor jag inför en förändring. Jag har gjort det förut, och jag kommer att göra det igen. Växa mig stark genom förändringen👊🏻 

En god vän till mig sa ”My fokusera inte på det som är svårt, se möjligheterna” Det är SÅ sant!

Många saker börjar falla på sin plats. Det finns jobberbjudande som PT på öland. Några lokalfotografer har hört av sig. Jag har flera spännande projekt på gång inför hösten. Jag jobbar med mig själv och föröker lära mig att ”älska mig själv”. Hur klyschigt det än låter

”du måste lära dig att älska dig själv för att både kunna ge och ta emot kärlek❤️”

Jag har flera av mina närmaste vänner nere på Öland, Kalmar och timmernabben.

Jag har en lägenhet mitt i centrala Färjestaden, en liten lägenhet med promenadavstånd till stranden och kort biltur till flygplatsen. Såååå tacksam .

Att jag inte sett lägenheten känns lite läskigt😬 Men tryggheten sitter inte i min bostad, tryggheten i min rotlösa själ sitter inom mig. Tillsammans med mitt allt, Lilleman ❤️.

Utbildningen jag hoppas komma in på kommer kräva mig på plats i Stockholm i stort att varannan vecka. Utbildningen kommer leda till en fast tjänst.  Detta är en dröm, en nystart. Jag är sååååå förväntansfull. Min magkänsla säger att det kommer att gå bra. Jag måste bara ta mig igenom allt det praktiska kring flytten. ”Landa” i förändringen och hitta en vardag.

En vardag på Öland. En vardag i att det är jag som får börja pendla.

Men just precis just nu så känner jag mig svag. Ångesten slog till som en käftsmäll inatt. Kanske hänger det ihop med flytten, mötet med doktorn Igor, bearbetning av allt som hänt som börjar komma ifatt mig. Och vet du vad…. det får vara helt Okay. Det ÄR Okay att inte alltid må bra och vara på topp! En tillfällig svacka….. jag fokuserar på att andas igenom mig ångesten är den är som värst. Nu ska jag faktiskt lägga mig och sova en stund. Låter säkert lite knasigt i dina öron… klockan är knappt 10:00. Men jag behöver energi. Så nu min vän ska jag föröka sova bort tröttheten, ångesten och mitt allmänt låga humör.

Kram & godnatt.  /My Martens

50 Komentarer

 1. Hej. Tycker så synd om dig att du mår så dåligt inför flytten. Kan du inte bo kvar i Sigtuna, sen pendla till lägenheten på Öland när du har lilleman. Eftersom dina jobb är i Stockholm , sen när du är med lilleman på Öland kanske du kan jobba hemifrån. Tänker så på dig.?

 2. Förstår att du har många tankar som snurrar men som PT är du väl van att fokusera på målet och det får du göra nu. Målet med att få det där jobbet?
  Hur har det gått med vikten? Min kropp strejkar också totalt just nu går inte ner ett hekto trots promenader och bra kost i lagom mängd.

  • Om en sjuksköterska eller läkare blir sjuk behöver man stöd och hjälp. Bara för att man är det till yrket eller PT så betyder inte det att man i kriser klarar allt själv, Vi är människor.

 3. Hej my följer din blogg tycker du skriver ärligt o fint ! Tänk på sömnen ta hjälp ! Tips propavan till natten ) ej vanebildande kram på dig ?

 4. Kära My, har själv upplevt en h-lvetisk natt med ångest o oro. Man vet inte hur man ska bete sig. Känner sig som ett skadeskjutet djur. Satt uppe t halv 1 o vaknade första gången 2.42 o sen en gång i timmen. Vet inte hur jag ska fixa detta?
  Men My, trots att du valt att bryta upp från Sigtuna, där du trivts så, e detta ju en stor sorg för dig. Detta trots att du ser t Ludwigs bästa. Förstår din oro o tänker inte komma ”med några kloka citat” för det hjälper inte i stunden. Kram vackra du❤️ så ska du se att allt ordnar sig t slut. Oron e värst innan du e på plats. ❤️❤️❤️

 5. Det låter inte alls konstigt att du är trött,ledsen,och har ångest jag tycker du är stark som har klarat av allt detta som du har gått igenom verkligen.Så kan det vara så att du är så stark och godhjärtad den veckan din lilla kille är hos dig att du glömmer bort dig lite själv, för du är en fantastisk mamma det får du inte glömma. Och den veckan du är själv så kommer tröttheten ikapp dig för då är du ensam och hinner både tänka och fundera hur du ska få det att bli så bra som möjligt för er när ni kommer tillbaka till Öland.Jag menar inte att du är ensam utan vänner utan den veckan som Ludvig är hos sin pappa. Håller tummarna att dina möten ger bra resultat kram

 6. Hej. Tycker så synd om dig att du mår så dåligt inför flytten. Kan du inte bo kvar i Sigtuna, sen pendla till lägenheten på Öland när du har lilleman. Eftersom dina jobb är i Stockholm , sen när du är med lilleman på Öland kanske du kan jobba hemifrån. Tänker så på dig.🌸

 7. Du är verkligen en kämpe! Önskar dig all lycka! En undran: Var finns dina föräldrar i allt detta? Har förstått att relationen till dem kanske inte är den allra bästa och jag har ju ingen aning om hur de är, men jag hoppas de ser hur du kämpar. Normalt sett så gör man ju ALLT för sitt barn tänker jag.
  KRAM

 8. Förstår hur du tänker, MEN det du gjort för Lilleman är fantastisk! ❤
  Du kommer att få igen det i framtiden.
  Kämpa vidare. Det kommer att bli så bra My. ?
  KRAM

 9. Förstår att du har många tankar som snurrar men som PT är du väl van att fokusera på målet och det får du göra nu. Målet med att få det där jobbet?

  Hur har det gått med vikten? Min kropp strejkar också totalt just nu går inte ner ett hekto trots promenader och bra kost i lagom mängd.

  • Om en sjuksköterska eller läkare blir sjuk behöver man stöd och hjälp. Bara för att man är det till yrket eller PT så betyder inte det att man i kriser klarar allt själv, Vi är människor.

 10. Hej my följer din blogg tycker du skriver ärligt o fint ! Tänk på sömnen ta hjälp ! Tips propavan till natten ) ej vanebildande kram på dig 🌺

 11. Kära My, har själv upplevt en h-lvetisk natt med ångest o oro. Man vet inte hur man ska bete sig. Känner sig som ett skadeskjutet djur. Satt uppe t halv 1 o vaknade första gången 2.42 o sen en gång i timmen. Vet inte hur jag ska fixa detta?
  Men My, trots att du valt att bryta upp från Sigtuna, där du trivts så, e detta ju en stor sorg för dig. Detta trots att du ser t Ludwigs bästa. Förstår din oro o tänker inte komma ”med några kloka citat” för det hjälper inte i stunden. Kram vackra du❤️ så ska du se att allt ordnar sig t slut. Oron e värst innan du e på plats. ❤️❤️❤️

 12. Förstår din ångest av att bryta upp från Sigtuna o allt det du har där ? Eftersom du kommer att pendla till Stockholm, så släpper du ju inte det helt o hållet. Du kommer att fixa flytten galant som du har gjort med allt annat ? Du är en kämpe ? Kram

 13. Det låter inte alls konstigt att du är trött,ledsen,och har ångest jag tycker du är stark som har klarat av allt detta som du har gått igenom verkligen.Så kan det vara så att du är så stark och godhjärtad den veckan din lilla kille är hos dig att du glömmer bort dig lite själv, för du är en fantastisk mamma det får du inte glömma. Och den veckan du är själv så kommer tröttheten ikapp dig för då är du ensam och hinner både tänka och fundera hur du ska få det att bli så bra som möjligt för er när ni kommer tillbaka till Öland.Jag menar inte att du är ensam utan vänner utan den veckan som Ludvig är hos sin pappa. Håller tummarna att dina möten ger bra resultat kram

 14. Fattar att det är kämpigt för dig.Ditt senaste år har ju som sagt varit minst sagt tufft för dig. Du kommer självklart att fixa även detta. Det är imponerande att se hur du klarat av allt som du utsatts för. Tack för en ärlig och äkta blogg. Stort lycka till med flytt mm. Kram

 15. Du är verkligen en kämpe! Önskar dig all lycka! En undran: Var finns dina föräldrar i allt detta? Har förstått att relationen till dem kanske inte är den allra bästa och jag har ju ingen aning om hur de är, men jag hoppas de ser hur du kämpar. Normalt sett så gör man ju ALLT för sitt barn tänker jag.
  KRAM

 16. Förstår hur du tänker, MEN det du gjort för Lilleman är fantastisk! ❤
  Du kommer att få igen det i framtiden.
  Kämpa vidare. Det kommer att bli så bra My. 😊
  KRAM

 17. Ångest är jätte jobbigt att ha,
  jag vet !
  Jobbar själv med min ångest, då jag har haft ett tufft år efter en separation.
  Men jag tycker du är stark som tog detta beslut för lillemans skulle, för du sätter ju dig själv i en jobbig situation.
  Där du ska kunna vara en bra mamma och jobba med alla dina känslor samtidigt ❤
  Jag beundrar din styrka My , för det är inte alla som hade klarat denna resa det är jag övertygad om.
  Tack för att jag får följa din resa, du inspirerar mig i mycket ?

 18. Förstår din ångest av att bryta upp från Sigtuna o allt det du har där 🌺 Eftersom du kommer att pendla till Stockholm, så släpper du ju inte det helt o hållet. Du kommer att fixa flytten galant som du har gjort med allt annat 😄 Du är en kämpe 💕 Kram

 19. Hej My – som jag skrivit förut så tycker jag du är en stor inspiration och förebild som stark och självständig! Jag tycker det låter HELT normalt att du är trött och liksom bävar inför flytt och förändring – det hade vem som helst gjort och i synnerhet som du trivs i Stockholm. Men, som du skrivit själv – det är ju helt klart den bästa lösningen, om du tänker på hur du hade känt dig nu om du bestämt dig för att fortsätta i en vårdnadstvist, kanske, och hur nu allt det hade kunnat utveckla sig, så är det ju säkert helt klart att du gjort ett jättebra val! ? Dessutom tänkte jag på att du ska påminna dig att du ska ju åka till Stockholm jätteofta ändå, kurs o jobb osv, så det är inte som att det dröjer länge alls innan du kommer tillbaka! Du kan ju tom behålla frisör och allt möjligt annat som du är van vid i Stockholm eftersom du ska dit så ofta. Anyway, ville bara skicka lite pepp hoppas det hjälper. Jag har också gått igenom en tuff period och lägger mig också och tar en tupplur ibland när barnen gått till skolan och jag jobbat ett tag så det gör du rätt i. Kaffe hjälper ju också ?

 20. Fattar att det är kämpigt för dig.Ditt senaste år har ju som sagt varit minst sagt tufft för dig. Du kommer självklart att fixa även detta. Det är imponerande att se hur du klarat av allt som du utsatts för. Tack för en ärlig och äkta blogg. Stort lycka till med flytt mm. Kram

 21. Ångest är jätte jobbigt att ha,
  jag vet !
  Jobbar själv med min ångest, då jag har haft ett tufft år efter en separation.
  Men jag tycker du är stark som tog detta beslut för lillemans skulle, för du sätter ju dig själv i en jobbig situation.
  Där du ska kunna vara en bra mamma och jobba med alla dina känslor samtidigt ❤
  Jag beundrar din styrka My , för det är inte alla som hade klarat denna resa det är jag övertygad om.
  Tack för att jag får följa din resa, du inspirerar mig i mycket 😊

 22. Hej My – som jag skrivit förut så tycker jag du är en stor inspiration och förebild som stark och självständig! Jag tycker det låter HELT normalt att du är trött och liksom bävar inför flytt och förändring – det hade vem som helst gjort och i synnerhet som du trivs i Stockholm. Men, som du skrivit själv – det är ju helt klart den bästa lösningen, om du tänker på hur du hade känt dig nu om du bestämt dig för att fortsätta i en vårdnadstvist, kanske, och hur nu allt det hade kunnat utveckla sig, så är det ju säkert helt klart att du gjort ett jättebra val! 🙂 Dessutom tänkte jag på att du ska påminna dig att du ska ju åka till Stockholm jätteofta ändå, kurs o jobb osv, så det är inte som att det dröjer länge alls innan du kommer tillbaka! Du kan ju tom behålla frisör och allt möjligt annat som du är van vid i Stockholm eftersom du ska dit så ofta. Anyway, ville bara skicka lite pepp hoppas det hjälper. Jag har också gått igenom en tuff period och lägger mig också och tar en tupplur ibland när barnen gått till skolan och jag jobbat ett tag så det gör du rätt i. Kaffe hjälper ju också 🙂

 23. Finaste My känner så med dig!! Det är ok att vara trött och orkeslös när man går igenom en så resa du ska göra och har gjort under det senaste året!! Ta den tid du behöver för återhämtning sov när du vill och kan!! Det är Ok!! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
  Kram Eva ❤️ ❤️❤️❤️

 24. Jag har precis gått igenom en förändring som du med flytt och ”börja om” på ny ort. Kändes lite tungt i vintras när allting var så grått & mörkt. Men det var en förändring till det bättre. Jag & min familj har det hur bra som helst nu på den nya orten (Gotland) och tänk vilken lycka att få bo här! Ser fram emot alla bad på stränderna, avskildheten och varma, ljumma sommarkvällar. Men visst har det funnits ångestladdade stunder då vi har lämnat vänner & bekanta på andra sidan Sveriges kust. Men nu har det uppenbarat sig nya vänner & bekanta! Så intressant, spännande och lärorikt! Jag tror att det är nyttigt att flytta på sig ibland. Man växer som person!
  Följer dig på insta! Får en massa inspiration, fortsätt i din goda anda!!

 25. Finaste My känner så med dig!! Det är ok att vara trött och orkeslös när man går igenom en så resa du ska göra och har gjort under det senaste året!! Ta den tid du behöver för återhämtning sov när du vill och kan!! Det är Ok!! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
  Kram Eva ❤️ ❤️❤️❤️

 26. Tycker Lillemans pappa kunde givit dig chansen att bo kvar med er son där ni byggt upp ett bra liv…han har 4 barn till och älskar säkert alla, men med tanke på hur han svek dig…
  Med allt du gått igenom, men det blir säkert bra ändå ❤❤❤

 27. Hej My! Jag förstår dig verkligen. Du kommer mista en del pga av avstånd o grejer sthlm Öland MEN det kommer att lägga sig fort tror jag då du har det finaste omkring dig, nämligen Ludvig.
  När jag läser vad du har runt omkring dig som vänner, bostad, kommande projekt och ev väntande jobb som PT så ser jag bara ljus o glädje mitt i allt. Om jag hade haft allt det där hade jag varit superglad. Nu förringar jag inte dina känslor så du vet. Och du, du är värd allt de fina du har omkring dig. Det är ju du som skapat allt du har. Lycka nu till och försök att lägga fokus på de positiva.
  Kram ?

 28. Jag har precis gått igenom en förändring som du med flytt och ”börja om” på ny ort. Kändes lite tungt i vintras när allting var så grått & mörkt. Men det var en förändring till det bättre. Jag & min familj har det hur bra som helst nu på den nya orten (Gotland) och tänk vilken lycka att få bo här! Ser fram emot alla bad på stränderna, avskildheten och varma, ljumma sommarkvällar. Men visst har det funnits ångestladdade stunder då vi har lämnat vänner & bekanta på andra sidan Sveriges kust. Men nu har det uppenbarat sig nya vänner & bekanta! Så intressant, spännande och lärorikt! Jag tror att det är nyttigt att flytta på sig ibland. Man växer som person!
  Följer dig på insta! Får en massa inspiration, fortsätt i din goda anda!!

 29. Tycker Lillemans pappa kunde givit dig chansen att bo kvar med er son där ni byggt upp ett bra liv…han har 4 barn till och älskar säkert alla, men med tanke på hur han svek dig…
  Med allt du gått igenom, men det blir säkert bra ändå ❤❤❤

 30. Hej My! Jag förstår dig verkligen. Du kommer mista en del pga av avstånd o grejer sthlm Öland MEN det kommer att lägga sig fort tror jag då du har det finaste omkring dig, nämligen Ludvig.

  När jag läser vad du har runt omkring dig som vänner, bostad, kommande projekt och ev väntande jobb som PT så ser jag bara ljus o glädje mitt i allt. Om jag hade haft allt det där hade jag varit superglad. Nu förringar jag inte dina känslor så du vet. Och du, du är värd allt de fina du har omkring dig. Det är ju du som skapat allt du har. Lycka nu till och försök att lägga fokus på de positiva.

  Kram 💜

 31. Stockholm ligger kvar där det ligger.
  Kanske är det dags för dig att försöka sänka ett par av alla bollar du har i luften och bara fortsätta med ett par.
  Din son, ETT jobb, ditt liv.
  Man behöver inte ”flänga” runt på tusen olika saker.
  Du kommer säkert att kunna delta i många saker ändå men man måste inte!
  Din son har bara en uppväxt och du gör helt rätt.
  Det kommer bli ett pussel även framöver men jag tror du kommer att ha en fördel av att vara nära din son.
  Sen så skrev du och frågade vad du ville vi tyckte du skulle skriva om. Ett stort antal tyckte du skrev för långa inlägg och det tycker jag du ska ta till dig. Vi behöver inte veta exakt hur många rörelser du gör av varje när du tränat osv, eller veta exakt vad du gör hela tiden. Korta ner det lite, jag tror du tjänar på det i längden.
  Jag VET att ibland kan det hjälpa att skriva av sig lite om man mår dåligt, men du har tyvärr en förmåga att upprepa dig, vi läser vet du, de flesta läser varje inlägg och vi behöver liksom inte ha repriser hela tiden.
  Gå nu framåt med din flytt ( hur kan du ta en lägenhet utan att ens titta på den, är det en privat uthyrare) tänk på dig och din son och ta det lugnt.
  Det liv du lever är helt fjärran från vad de allra flesta skilda barnmammor lever och du ska veta det är inte helt fel att bara stanna upp och bara VARA.
  Lycka till. Kram

  • Hej! Tack för din långa kommentar och för din omtanke… ja de, det här med ETT jobb… det ligger i mina framtidsplaner. Med det tillåter inte min ekonomi. Efter konkursen och den gaml citybutiken så kräver min ekonmin flera jobb… en kamp som jag kommer att ta mig igenom. Kram ?

  • Jag tog lägenheten osedd genom Mörbylånga bostäder (inte privat) hade haft köplats i 11 år drygt. min sons pappa var där och tittade på den….. det var visning med kort varsel. jag hade varken råd eller möjlighet att ta mig ner. Så han fick vara våra ögon. Anledningen att jag lägger upp antal rep på olika träningsprogram är för att många följer dom och kör samma…. upp till var och en ☺️

 32. Stockholm ligger kvar där det ligger.
  Kanske är det dags för dig att försöka sänka ett par av alla bollar du har i luften och bara fortsätta med ett par.
  Din son, ETT jobb, ditt liv.
  Man behöver inte ”flänga” runt på tusen olika saker.
  Du kommer säkert att kunna delta i många saker ändå men man måste inte!
  Din son har bara en uppväxt och du gör helt rätt.
  Det kommer bli ett pussel även framöver men jag tror du kommer att ha en fördel av att vara nära din son.
  Sen så skrev du och frågade vad du ville vi tyckte du skulle skriva om. Ett stort antal tyckte du skrev för långa inlägg och det tycker jag du ska ta till dig. Vi behöver inte veta exakt hur många rörelser du gör av varje när du tränat osv, eller veta exakt vad du gör hela tiden. Korta ner det lite, jag tror du tjänar på det i längden.
  Jag VET att ibland kan det hjälpa att skriva av sig lite om man mår dåligt, men du har tyvärr en förmåga att upprepa dig, vi läser vet du, de flesta läser varje inlägg och vi behöver liksom inte ha repriser hela tiden.
  Gå nu framåt med din flytt ( hur kan du ta en lägenhet utan att ens titta på den, är det en privat uthyrare) tänk på dig och din son och ta det lugnt.
  Det liv du lever är helt fjärran från vad de allra flesta skilda barnmammor lever och du ska veta det är inte helt fel att bara stanna upp och bara VARA.
  Lycka till. Kram

  • Hej! Tack för din långa kommentar och för din omtanke… ja de, det här med ETT jobb… det ligger i mina framtidsplaner. Med det tillåter inte min ekonomi. Efter konkursen och den gaml citybutiken så kräver min ekonmin flera jobb… en kamp som jag kommer att ta mig igenom. Kram 🌸

  • Jag tog lägenheten osedd genom Mörbylånga bostäder (inte privat) hade haft köplats i 11 år drygt. min sons pappa var där och tittade på den….. det var visning med kort varsel. jag hade varken råd eller möjlighet att ta mig ner. Så han fick vara våra ögon. Anledningen att jag lägger upp antal rep på olika träningsprogram är för att många följer dom och kör samma…. upp till var och en ☺️

 33. Måste vara jätte jobbigt för dig. Synd du inte kunde bo kvar i Sigtuna och att din son kunde bo hos dig och att han kunde träffa sin pappa om helgerna. Inte alltid det bästa för barnet att bo varannan vecka. Tack för en bra blogg.

 34. Måste vara jätte jobbigt för dig. Synd du inte kunde bo kvar i Sigtuna och att din son kunde bo hos dig och att han kunde träffa sin pappa om helgerna. Inte alltid det bästa för barnet att bo varannan vecka. Tack för en bra blogg.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...