Svenskjävel? Arabjävel? Vad spelar det för roll?

Svenskjävel? Tyskjävel? Arabjävel? Danskjävel?

Att ta seden dit man kommer! 

Jag och Åza ringer upp vår vän Claudia Crowley Sörensson som råkade ut för en förskräcklig händelse när hon totalt oprovocerat blev misshandlad på öppen gata. Under avsnittet berättar Claudia vad som hände och vad domen blev för de tre män som angrep henne. Hur bör egentligen reglerna se ut när det kommer till brott som begås av asylsökande eller personer som redan fått asyl i Sverige och är man rasist för att man tycker att man bör ta seden dit man kommer?

( Avsnittet innehåller starka åsikter som är programledarnas egna och reflekterar varken MTG eller I LIKE RADIO / MTG )

SHARMUTA (HORA) var det sista som sades innan Claudia hennes man och ett par till blev brutalt misshandlade en för övrigt lugn fredagskväll på Teatertorget i lilla Växjö. Mitt på öppen gata, helt oprovocerat av främmande människor. 

Claudia

Samma dag som jag och ÅZA  spelade in veckans poddavsnitt av MultiMammorna föll domen mot de tre arabiska killarna som helt oprovocerat överföll två mammor och två pappor som firat Saint Patrick´s day och väntade på att svärmor skulle ge dem skjuts hem.

På ett ögonblick så vändes livet upp och ner för Claudia och hennes familj/vänner. En situation som höll på att sluta i katastrof.

-Tack GODE GUD för att alla fyra överlevde! 

Därför ringde vi upp Claudia Crowley Sörensson för att med egna ord låta henne berätta om överfallet, domen, känslorna och rädslan efteråt.

Claudia berättar även om vad som hände bakom de stängda dörrarna i rättssalen och hur gärningsmännen gjorde allt de kunde för att få Claudia (som för övrigt också är invandrare) att framstå som RASIST!

Detta är ett ”hett” och även känsligt ämnde idag. Invandrarpolitiken generellt,  asylsökande och flyktingpolitiken är något som dom allra flesta ser som ett växande problem. Men också ett ämne som långt ifrån alla vågar stå för eller prata om. Inte minst våra egna politiker. Därför växer sig också partier som SD sig starkare och starkare. .

Jag personligen är allt annat än rasist. Jag umgås med vänner av olika ursprung, svarta, vita, araber, greker, svenskar. Jag är för övrigt halvt svensk själv. Min mamma är Tysk. Men för mig spelar det ingen roll. OAVSETT ursprung, dansk, tysk, svensk, arab, grek…… man misshandlar inte någon för det. Denna misshandel höll på att sluta med dödsfall. Det var ren och skär ÄNGLAVAKT att det slutade så som det ändå gjorde.

just i detta faller var det tre araber, varav alla inte var svenska medborgare, utan även asylsökande. En hade dessutom precis muckat efter en liknande situation.

(LYSSNA PÅ PODDEN)

 Hur ska man ställa domen då? Med risk för att få skit för det jag både skriver och säger så är MIN personliga åsikt att om man kommer hit och är asylsökande så vore det minsta man kan begära att man TAR SEDEN DIT MAN KOMMER. Att man följer dom svenska lagar och regler som vi har.

-Hur ska vi annars kunna ha ett fungerande samhälle och ett tryggt land att leva i och låta våra barn växa upp i ? 

Jag anser INTE att man ska bli särbehandlad eller starkare bestraffad för att man är invandrare, verkligen inte!

 MEN, jag anser att man defensivt ska avslå den pågående asylsökningen och skicka ut personen ur landet med första bästa plan när man helt provocerat sätter andra människors liv i fara! Sen om planet går till Danmark, Norge, Grekland eller något Arabland…. det spelar faktiskt ingen roll! 20170427_152252

Nu riskerar både jag och Åza att bli kallade för rasister vi också. Men vi är RÖRANDE överens om att det skiter vi faktiskt i! Dela gängan med dig av just DIN åsikt.

Gå in och lyssna på podden HÄR  

IMG_4169

TACK Claudia för att du modigt delar med dig av din, Daniels och dina vänners fruktansvärda händelse. Allt got och mycket kärlek till er!

/My Martens

Föregående
Nästa

70 Komentarer

 1. Ja My.
  Jag håller med dig och Åza.
  Ni är inte rasister och inte jag Heller.
  Man kan ju diskutera om de 3 gärningsmännen är det.
  Du såg min kommentar på Åzas blogg.
  Kram L

 2. Blir vansinnig när jag läser detta!! Jäkla äckel är vad dom är! Just DOM 3 männen alltså. Tål dom inte se hur vissa kvinnor klär, beter sig här i Sverige kan dom gärna åka tillbaka där dom kom från, BASTA!!!!!

 3. Ja My.
  Jag håller med dig och Åza.
  Ni är inte rasister och inte jag Heller.
  Man kan ju diskutera om de 3 gärningsmännen är det.
  Du såg min kommentar på Åzas blogg.
  Kram L

 4. Vilken kvinna Åza är. Stil, elegans, god smak. Älskar henne, sån ska jag satsa på att bli när jag kommer upp i hennes ålder. ?

 5. Jag håller helt med er! Vi måste VÅGA börja prata om det här utan att vara rädda för att få ett hysteriskt drev efter oss. När man blir skrämd till tystnad av rädsla för att hängas ut i media som rasist eller påhoppad och utfryst av människor som gör som de tre aporna (vägrar se, vägrar lyssna och vägrar prata) om man inte säger ”rätt saker” så ökar den tysta frustrationen och irritationen. Jag skulle önska att de som anger vad som är rätt eller fel att säga och tycka skulle förstå att just den tysta ilskan är hundra gånger farligare i ett samhälle än en öppen debatt där alla får komma till tals utan att bli slagna i huvet av de som har utnämnt sig själva till ”rätt-tänkande”. Så ju mer folk måste tiga desto mer uteblir de sakliga debatterna som verkligen kan leda till framsteg för integration och flyktingpolitik eftersom det endast är av öppna diskussioner med sakliga argument som man kan få människor att tänka till och förändra sitt förhållningssätt. Det görs inte med våld, tvång eller förnekelse av ”fel åsikter”. God fortsättning på veckan! Kram!

 6. Blir vansinnig när jag läser detta!! Jäkla äckel är vad dom är! Just DOM 3 männen alltså. Tål dom inte se hur vissa kvinnor klär, beter sig här i Sverige kan dom gärna åka tillbaka där dom kom från, BASTA!!!!!

 7. Starkt av er att ta upp detta! Är så jävulskt trött på att bli kallad rasist när man ska diskutera invandring. Kram.

 8. Vilken kvinna Åza är. Stil, elegans, god smak. Älskar henne, sån ska jag satsa på att bli när jag kommer upp i hennes ålder. 😍

 9. Jag håller med er på alla plan! Sköter man sig inte och heller inte blivit svensk medborgare ska man utvisas. Man tar seden dit man kommer. De kommer hit för att slippa fly. Varför förstöra och slåss i det land där man välkomnats för att få lugn och ro?
  Det är för jävligt.
  Och jag är inte heller rasist. Har många vänner av alla dess ursprung, men vi måste sätta ner foten. Vi ska inte ta skit!

 10. Jag håller helt med er! Vi måste VÅGA börja prata om det här utan att vara rädda för att få ett hysteriskt drev efter oss. När man blir skrämd till tystnad av rädsla för att hängas ut i media som rasist eller påhoppad och utfryst av människor som gör som de tre aporna (vägrar se, vägrar lyssna och vägrar prata) om man inte säger ”rätt saker” så ökar den tysta frustrationen och irritationen. Jag skulle önska att de som anger vad som är rätt eller fel att säga och tycka skulle förstå att just den tysta ilskan är hundra gånger farligare i ett samhälle än en öppen debatt där alla får komma till tals utan att bli slagna i huvet av de som har utnämnt sig själva till ”rätt-tänkande”. Så ju mer folk måste tiga desto mer uteblir de sakliga debatterna som verkligen kan leda till framsteg för integration och flyktingpolitik eftersom det endast är av öppna diskussioner med sakliga argument som man kan få människor att tänka till och förändra sitt förhållningssätt. Det görs inte med våld, tvång eller förnekelse av ”fel åsikter”. God fortsättning på veckan! Kram!

 11. Har lyssnat på er pod. Tycker absolut inte att ni är rasister. Vilken fruktansvärd händelse för dom drabbade. Dom som gjorde detta ska sättas på ett plan tillbaka där dom kom ifrån tycker jag o deras rätt till att söka asyl ska vara förbrukad.

 12. Alltså jag kan ju tycka att det inte alls spelar roll vart de kommer ifrån för brottet var hemskt och vidrigt oavsett vad!! Jag hoppas såå att de får ett rättvist straff!! Sen hade de lika gärna varit svenskar men jag tycker fortfarande inte fokuse borde ligga på att de är araber eller vad som utan det är gärningsmän som begått ett hemskt och oacceptabelt brott!!

 13. Håller helt med er. Jag blir så arg så det ryker ur öronen på mig över detta. Skönt i alla fall att vi alla är enade i detta tyckande.

 14. Håller med!
  Har alltid undrat varför dom flyr från ett land där det är bråk och oroligheter, o sen fortsätter att bråka här?? Vill dom inte ha lugn o ro här? Annars kan dom ju stanna kvar o slåss för sitt land istället!

 15. Bästa jag läst på väldigt länge. Tror många känner precis det du skrivit men väldigt få vågar säga det. Bra My.

 16. Jag fattar inte logiken i att man flyr från krig, misär och våld för att söka skydd i ett annat land och sedan beter sig på det här viset?? Det är ju inte första gången en asylsökande beter sig våldsamt…

 17. Starkt av er att ta upp detta! Är så jävulskt trött på att bli kallad rasist när man ska diskutera invandring. Kram.

 18. Jag håller med er på alla plan! Sköter man sig inte och heller inte blivit svensk medborgare ska man utvisas. Man tar seden dit man kommer. De kommer hit för att slippa fly. Varför förstöra och slåss i det land där man välkomnats för att få lugn och ro?
  Det är för jävligt.
  Och jag är inte heller rasist. Har många vänner av alla dess ursprung, men vi måste sätta ner foten. Vi ska inte ta skit!

 19. Håller absolut med, men hur gör vi med skinnskallar och andra rasister/nazister som hotar och misshandlar oskyldiga människor bara för att de råkar se annorlunda ut eller ha en annan sexuell läggning?
  Ska vi utvisa de också? Men vart?
  Flyktingar som misshandlar ska få straff och konsekvenser precis som alla andra personer som kränker oskyldiga människor.
  De finns i olika förklädnad, men har samma grundsyn nämligen att de inte bryr sig, har ingen empati samt att de har grova problem.
  Rasism, sexism, att hata kristna/muslimer osv. Det finns alltid någon som hatar någon, men det finns ingen logik. Dessa människor är förstörda och måste få känna på konsekvensen av deras handlingar.
  När jag var 18 år blev min pojkvän helt oprovocerat nersparkad av två killar. Han dog endast 19 år. De som gjorde det var svenska killar.
  Min poäng är att det inte handlar om ursprung utan om ett synsätt som är åt helskotta fel.

  • Håller med till fullo, fokus på brott och gärning, inte ursprung.Idioter finns precis i varenda land.Tyvärr fungerar inte människor med våldsamma,kriminella,psykotiska drag bättre för att man hamnar i ett visst land naturligtvis.Oavsett om man flytt från krig.Dessutom är man kanske traumatiserad av det man upplevt.Självklart ingen ursäkt, ett brott är ett brott är ett brott, och ska straffas så det är kännbart.

 20. Har lyssnat på er pod. Tycker absolut inte att ni är rasister. Vilken fruktansvärd händelse för dom drabbade. Dom som gjorde detta ska sättas på ett plan tillbaka där dom kom ifrån tycker jag o deras rätt till att söka asyl ska vara förbrukad.

 21. Alltså jag kan ju tycka att det inte alls spelar roll vart de kommer ifrån för brottet var hemskt och vidrigt oavsett vad!! Jag hoppas såå att de får ett rättvist straff!! Sen hade de lika gärna varit svenskar men jag tycker fortfarande inte fokuse borde ligga på att de är araber eller vad som utan det är gärningsmän som begått ett hemskt och oacceptabelt brott!!

 22. Håller helt med er. Jag blir så arg så det ryker ur öronen på mig över detta. Skönt i alla fall att vi alla är enade i detta tyckande.

 23. Håller med!
  Har alltid undrat varför dom flyr från ett land där det är bråk och oroligheter, o sen fortsätter att bråka här?? Vill dom inte ha lugn o ro här? Annars kan dom ju stanna kvar o slåss för sitt land istället!

 24. Bästa jag läst på väldigt länge. Tror många känner precis det du skrivit men väldigt få vågar säga det. Bra My.

 25. Jag fattar inte logiken i att man flyr från krig, misär och våld för att söka skydd i ett annat land och sedan beter sig på det här viset?? Det är ju inte första gången en asylsökande beter sig våldsamt…

 26. Håller absolut med, men hur gör vi med skinnskallar och andra rasister/nazister som hotar och misshandlar oskyldiga människor bara för att de råkar se annorlunda ut eller ha en annan sexuell läggning?

  Ska vi utvisa de också? Men vart?

  Flyktingar som misshandlar ska få straff och konsekvenser precis som alla andra personer som kränker oskyldiga människor.

  De finns i olika förklädnad, men har samma grundsyn nämligen att de inte bryr sig, har ingen empati samt att de har grova problem.

  Rasism, sexism, att hata kristna/muslimer osv. Det finns alltid någon som hatar någon, men det finns ingen logik. Dessa människor är förstörda och måste få känna på konsekvensen av deras handlingar.

  När jag var 18 år blev min pojkvän helt oprovocerat nersparkad av två killar. Han dog endast 19 år. De som gjorde det var svenska killar.

  Min poäng är att det inte handlar om ursprung utan om ett synsätt som är åt helskotta fel.

  • Håller med till fullo, fokus på brott och gärning, inte ursprung.Idioter finns precis i varenda land.Tyvärr fungerar inte människor med våldsamma,kriminella,psykotiska drag bättre för att man hamnar i ett visst land naturligtvis.Oavsett om man flytt från krig.Dessutom är man kanske traumatiserad av det man upplevt.Självklart ingen ursäkt, ett brott är ett brott är ett brott, och ska straffas så det är kännbart.

 27. Hej! Ni pratar om i programmet om att man inte ska dra alla över en kam. Men på vilket sätt bidrar detta program till att vi inte gör precis det? Att invandring betyder kriminalitet? Vi ska inte mörka vem som finns bakom statistiken men sådana här diskussioner bidrar till att människor och särskilt killar invandringsbakgrund förknippas våldtäkt och misshandel. Jag lider med Claudia och de andra inblandade, vilken fruktansvärd upplevelse. Och straffskalan i Sverige kan man också diskutera och tycka mycket om. Jag blir ändå nyfiken på hur länge en människa ska få vara här på nåder och inte få samma behandling som den som är svensk? I hur många generationer ska man kunna bli utvisad om man begår brott? Om vi särbehandlar människor som har uppehållstillstånd (det kan man ju ha ett helt liv om man av någon anledning inte söker svenskt medborgarskap så tror jag att det bidrar till segregering ökar. ”Du har inte samma rättigheter som den som är svensk”- kanske inte heller samma skyldigheter?
  Våldtäkter och oprovocerat våld är fruktansvärt och ska straffas. Men att i samma program prata om att stänga gränser och att det i Sverige finns människor där utvisningen inte går att verkställa utvisa och ta exemplet terrordådet i Sthlm. Det tycker jag är irrelevant. Jag hade gärna hört Claudia berätta om sin upplevelse som våldsutsatt men blev beklämd över olika kopplingar som drogs. Jag tycker ert program bidrar till misstänkliggörandet av alla killar som inte ser typiskt svensk ut, precis det ni menade inte var syftet med programmet.

  • Hej Maria! Tack för din åsikt och dina tankar ?
   Om man är asylsökande så prövas alltså uppehållstillståndet. Så INNAN man är en Svensk medborgare så är man helt klart här på oviss tid. Man är alltså sökande och inväntar uppehållstillstånd. Då vore det minsta man kan begära att man följer dom lagar och regler som vi har här i Sverige? Det skulle ju bli total kaos om andra länders religoner, regler och lagar ska vara okay här i Sverige? Tänk bara om vi började acceptera att man könsstympar våra varn, gifter bort våra tonårsbarn mot deras vilja? Eller tar in andra länders skatteregler från varje människas ursprung…. nja, ingen bra Idee! Dom regler vi har, dom finns här för att vi ska ha ett tryggt och fungerande samhälle. Tack vare den rösträtt där vi alla har möjligheten att lägg våran röst så har vi även en chans att påverka. I detta inlägget, varken på blogg eller i podd så drar vi all över en kam. Det är ren och skär bullshit! Huruvida DU tolkar det, är helt upp till dig…. jag säger inte att du inte har rätt till din åsikt, för självklart har du det ? Men jag står fast vid min åsikt, är man här i Sverige (oavsett vart man kommer ifrån) så får man ta seden dit man kommer. Är jag i Dubai, så anpassar jag mig efter deras regler, klädsel ect. När jag var yngre och ville jobba i USA så fick man söka Green card, då får man anpassa sig efter DERAS regler! Vad det gäller det du skrev ”att invandring betyder kriminalitet” där hänger jag inte med över huvudtaget…. Alla som kommer hit, anpassar sig och tar seden dit man kommer är mer än välkomna! Resten tycker jag att vi skickar ut, med första bästa plan! Jag bor och lever i förorten och ser DAGLIGEN den misär som det tyvärr drar med sig. Vi har MÅNGA som är utvisade men dom lever kvar här ändå. Det håller inte. Lagarna behöver stramas åt! Vi måste för Guds skull kunna ta han dom det vi har. Varför ska man gå vara kvar om men begår våldsbrott Om och om igen? Som i detta fallet? Det är bara sorgligt, den platsen ser jag hellre att någon annan asylsökande får, som tacksamt tar emot den, och anpassar sig till våra lagar där bla, misshandel inte är okay! Med vänlig hälsning, My

 28. Hej! Ni pratar om i programmet om att man inte ska dra alla över en kam. Men på vilket sätt bidrar detta program till att vi inte gör precis det? Att invandring betyder kriminalitet? Vi ska inte mörka vem som finns bakom statistiken men sådana här diskussioner bidrar till att människor och särskilt killar invandringsbakgrund förknippas våldtäkt och misshandel. Jag lider med Claudia och de andra inblandade, vilken fruktansvärd upplevelse. Och straffskalan i Sverige kan man också diskutera och tycka mycket om. Jag blir ändå nyfiken på hur länge en människa ska få vara här på nåder och inte få samma behandling som den som är svensk? I hur många generationer ska man kunna bli utvisad om man begår brott? Om vi särbehandlar människor som har uppehållstillstånd (det kan man ju ha ett helt liv om man av någon anledning inte söker svenskt medborgarskap så tror jag att det bidrar till segregering ökar. ”Du har inte samma rättigheter som den som är svensk”- kanske inte heller samma skyldigheter?
  Våldtäkter och oprovocerat våld är fruktansvärt och ska straffas. Men att i samma program prata om att stänga gränser och att det i Sverige finns människor där utvisningen inte går att verkställa utvisa och ta exemplet terrordådet i Sthlm. Det tycker jag är irrelevant. Jag hade gärna hört Claudia berätta om sin upplevelse som våldsutsatt men blev beklämd över olika kopplingar som drogs. Jag tycker ert program bidrar till misstänkliggörandet av alla killar som inte ser typiskt svensk ut, precis det ni menade inte var syftet med programmet.

  • Hej Maria! Tack för din åsikt och dina tankar 🙂

   Om man är asylsökande så prövas alltså uppehållstillståndet. Så INNAN man är en Svensk medborgare så är man helt klart här på oviss tid. Man är alltså sökande och inväntar uppehållstillstånd. Då vore det minsta man kan begära att man följer dom lagar och regler som vi har här i Sverige? Det skulle ju bli total kaos om andra länders religoner, regler och lagar ska vara okay här i Sverige? Tänk bara om vi började acceptera att man könsstympar våra varn, gifter bort våra tonårsbarn mot deras vilja? Eller tar in andra länders skatteregler från varje människas ursprung…. nja, ingen bra Idee! Dom regler vi har, dom finns här för att vi ska ha ett tryggt och fungerande samhälle. Tack vare den rösträtt där vi alla har möjligheten att lägg våran röst så har vi även en chans att påverka. I detta inlägget, varken på blogg eller i podd så drar vi all över en kam. Det är ren och skär bullshit! Huruvida DU tolkar det, är helt upp till dig…. jag säger inte att du inte har rätt till din åsikt, för självklart har du det 🙂 Men jag står fast vid min åsikt, är man här i Sverige (oavsett vart man kommer ifrån) så får man ta seden dit man kommer. Är jag i Dubai, så anpassar jag mig efter deras regler, klädsel ect. När jag var yngre och ville jobba i USA så fick man söka Green card, då får man anpassa sig efter DERAS regler! Vad det gäller det du skrev ”att invandring betyder kriminalitet” där hänger jag inte med över huvudtaget…. Alla som kommer hit, anpassar sig och tar seden dit man kommer är mer än välkomna! Resten tycker jag att vi skickar ut, med första bästa plan! Jag bor och lever i förorten och ser DAGLIGEN den misär som det tyvärr drar med sig. Vi har MÅNGA som är utvisade men dom lever kvar här ändå. Det håller inte. Lagarna behöver stramas åt! Vi måste för Guds skull kunna ta han dom det vi har. Varför ska man gå vara kvar om men begår våldsbrott Om och om igen? Som i detta fallet? Det är bara sorgligt, den platsen ser jag hellre att någon annan asylsökande får, som tacksamt tar emot den, och anpassar sig till våra lagar där bla, misshandel inte är okay! Med vänlig hälsning, My

 29. Mycke bra. Håller med er helt. Ömmar så för många som kommer till vårt land å vill ha lugn o ro å en framtid men dom som kommer hit å bråkar säger ja bara UT!

 30. Mycke bra. Håller med er helt. Ömmar så för många som kommer till vårt land å vill ha lugn o ro å en framtid men dom som kommer hit å bråkar säger ja bara UT!

 31. ”Jag är inte rasist MEN ”gillar inte den uttjatade meningen och det följer alltid med ett ”jag har kompisar(eller umgås) med människor av olika bakgrund” eller jag är inte 100% svensk själv hmmm människor som använder sig av det är oftast rasistiska eftersom de behöver förklara att de inte är..jag dömmer handlingar oavsett vem som utför dem namn/ursprung aint that important, självklart har Sverige ett kasst rättsystem där behövs det ta i med hårdhandskarna hellre fängelse i 145 år än att komma ut efter 3 månader till 3 år..begår du brott i tex Thailand kan du dö eller sitta av resten av ditt liv men de skickar inte iväg dem som gjort det, sitter många svenskar där.. riktiga straff för alla de ska inte vara så jävla lätt att utföra våldsbrott/mord du ska straffas ordentligt annars kommer aldrig brottsligheten att minska..

 32. Är man rasist för att man inte kan acceptera att män ser ner på kvinnor, att barn måste gifta sig med gamla gubbar, att kvinnor inte får röra sig fritt och träffa vem dom vill, att dom misshandlas i hemmet, mördas för att dom inte lyder männen, för att man inte accepterar att dom kastar sten på räddningstjänst, ambulanspersonal och polis, att man inte accepterar självmordsbombare där dom till och med är så svaga och veka att dom sätter västen på ett barn, att dom ska styra och ställa över alla andra och att man måste tro på deras gud, att dom inte kan acceptera andras tycken och tänkande, öppna samhällen, jämsställdhet???? Ja, då är jag rasist och en jäkligt stolt sådan.

  • Jag tror att jag är rasist. Tycker som du L & My och många av er andra.
   Jag blir så trött på att minsta åsikt kring rätt och fel, ska vara lika med att man är rasist? Så Javisst!

 33. ”Jag är inte rasist MEN ”gillar inte den uttjatade meningen och det följer alltid med ett ”jag har kompisar(eller umgås) med människor av olika bakgrund” eller jag är inte 100% svensk själv hmmm människor som använder sig av det är oftast rasistiska eftersom de behöver förklara att de inte är..jag dömmer handlingar oavsett vem som utför dem namn/ursprung aint that important, självklart har Sverige ett kasst rättsystem där behövs det ta i med hårdhandskarna hellre fängelse i 145 år än att komma ut efter 3 månader till 3 år..begår du brott i tex Thailand kan du dö eller sitta av resten av ditt liv men de skickar inte iväg dem som gjort det, sitter många svenskar där.. riktiga straff för alla de ska inte vara så jävla lätt att utföra våldsbrott/mord du ska straffas ordentligt annars kommer aldrig brottsligheten att minska..

 34. Håller till fullo med Ida Thunberg så tänk på vad ni sprider och vad ni för över på era barn..
  Det är er jag är rädd för
  IDA THUNBERG
  Föräldrarna: 15-åringen mördades för att han skyddade svensk flicka från arabiska sextrakasserier
  Det är rubriken till en extremvinklad text som publicerades i rasistiska Fria Tider nyligen, och den delades helt okritiskt av flera av mina Facebookvänner.
  Under delningarna samlas kommentarerna, ofta rent rasistiska eller åtminstone av typen Var är Sverige på väg???, E det här vad som väntar i Sverige?? och så vidare, och så vidare.
  Jag skulle kunna fortsätta en hel dag och ge exempel på dessa hårdvinklade texter, ofta påhittade, som sprids för vinden av människor som jag tidigare alltid har uppfattat som vettiga. Människor jag möter på Ica Kronhallen, som jag småpratar med på Stora Valla och på skolgården.
  Ett bråk på ett asylboende blir bevis för att Sverige är på väg att gå under. Dela, dela, dela.
  Ensamkommande flyktingbarn – jättekriminella! Dela, dela, dela.
  Invandrare döms för brott! Dela, dela, dela.
  Jag ser ju vilka ni är, ni som har dragits in i den rasistiska retoriken. Ni kanske inte har märkt det själva, men ni har tagit SD:s ord och gjort dem till era. Nej, nej, ni är förstås inte rasister, ni är ju bara oroliga.
  Ja, men vet ni vad? Jag är också orolig!
  Men det jag är orolig för är det samhälle som NI just nu skapar.
  Det är nämligen så att era barn går på samma skola och aktiviteter som mina. Den är så nära nu, vardagsrasismen, och det skrämmer mig mer än allt annat. Barnen, era barn – vilka värderingar får de med sig hemifrån köksbordet? Sitter ni därhemma också och hojtar om att nej, nu har det gått för långt! och att allt är invandrarnas fel?
  Era tonårsbarn kanske trycker gilla på era Facebookinlägg där ni delar er oro över denna invasion som hotar att rasera vårt välfärdssamhälle?
  Fattar ni inte vad ni bidrar med? Jo, ett söndrat och slutligen farligt samhälle.
  Eftersom ERA BARN tar med sig dessa värderingar när de går till skolan, fotbollsträningen och ut på stan. Det har de ju lärt sig, att de där jävla invandrarna ska man akta sig jävligt noga för. Muslimer allihop, och alla muslimer våldtar ju och slåss, det har ni ju sagt.
  Så vad tror ni händer?
  Killen från Syrien som kommer ny till lågstadieklassen där ditt barn går. Hur kommer han att bli bemött? Det är ganska troligt att det är ERA barn som vänder honom ryggen på skolgården för att han har fel hårfärg.
  Och varför skulle era barn bry sig om en ny kille eller tjej från Afghanistan i juniorfotbollslaget? Man kan väl inte ha en jävla muslim i laget, eller hur var det nu?
  Och vad händer då, tror ni? När barn och ungdomar aldrig inkluderas? Eftersom era barn har lärt sig hemma vid söndagsfikat att Sverige är på väg att gå under på grund av alla mörkhyade som invaderar landet.
  Om ni verkligen – på allvar – vill agera mot tänkbara problem i Sverige så borde ni ju istället jobba stenhårt för att förmedla till era barn att alla människor ska välkomnas, accepteras och bjudas in.
  Det är ju det absolut enklaste sättet, eftersom det är utanförskapet som skapar vilsna barn, ungdomar och vuxna – både utländska och svenska – vilket kan ge svåra följder för samhället.
  Fattar ni verkligen inte det här??
  I så fall gör ni mig tyvärr väldigt övertygad – att det är ER, och ingen annan, som jag är rädd för.
  Ida Thunberg

  • Lena… jag önskar SÅ att det du skriver är sant. Men tyvärr fungerar det ju inte så…… Och NEJ, JAG ( talar bara för mig själv ) förmedlar INTE att inte all är välkomna. ALLA är välkomna, svarta, beiga, gula, vita, röda, homosexuella, gamla, unga…. sålänge dom håller sig till VÅRA SVENSKA lagar. DET är kravet jag anser mig rätten att kräva…… För som sagt, det spelar ingen roll VART hen kommer ifrån. Är hen folkbokförd i Sverige då ska hen bestraffas här. Är hen det inte, skicka ut hen med omedelbar verkan… Det är MIN åsikt =) Men jag respekterar fortfarande att du har DIN åsikt. Med vänlig hälsning, My

   • ALLA ska respektera lagen oavsett men varför har ingen på alla år krävt av alla svenskar att de ska respektera våra lagar? De begår brott hela tiden och har alltid gjort varför höjs inte rösterna om det? Jo dem är ju vita och svenskar inget direkt hot som de som kommit utifrån konstigt ?det stod i tidningen idag att en svensk läkare köpte sex av minderåriga i Thailand vilket jag anser är vidrigt men det blir det inget ramaskri fast han är en vit äcklig (pedofil) varje dag köper massor av svenskar sex av minderåriga där …ja alla är vi olika men mina barn lär jag att alla människor är lika mycket värda och jag kunde inte vara stoltare när jag ser deras engagemang och totala respekt för ALLA människor, hat föder hat och jag föredrar att sprida kärlek och inte döma alla för att vissa inte kan bete sig normalt (det inkluderar alla folkslag)..Martin Luther King sa att man inte skall döma människor efter deras hudfärg, utan för deras karaktär, man bör döma människor för deras agerande ??Så ta hellre och höj rösten om straffpåföljderna så länge vi inte har ett bättre/hårdare rättsystem som ger ordentliga straff så blir problemen inte bättre, det ska kännas rejält att bryta mot lagen inget mesande!!!!

 35. Är man rasist för att man inte kan acceptera att män ser ner på kvinnor, att barn måste gifta sig med gamla gubbar, att kvinnor inte får röra sig fritt och träffa vem dom vill, att dom misshandlas i hemmet, mördas för att dom inte lyder männen, för att man inte accepterar att dom kastar sten på räddningstjänst, ambulanspersonal och polis, att man inte accepterar självmordsbombare där dom till och med är så svaga och veka att dom sätter västen på ett barn, att dom ska styra och ställa över alla andra och att man måste tro på deras gud, att dom inte kan acceptera andras tycken och tänkande, öppna samhällen, jämsställdhet???? Ja, då är jag rasist och en jäkligt stolt sådan.

  • Jag tror att jag är rasist. Tycker som du L & My och många av er andra.
   Jag blir så trött på att minsta åsikt kring rätt och fel, ska vara lika med att man är rasist? Så Javisst!

 36. Håller till fullo med Ida Thunberg så tänk på vad ni sprider och vad ni för över på era barn..

  Det är er jag är rädd för
  IDA THUNBERG

  Föräldrarna: 15-åringen mördades för att han skyddade svensk flicka från arabiska sextrakasserier

  Det är rubriken till en extremvinklad text som publicerades i rasistiska Fria Tider nyligen, och den delades helt okritiskt av flera av mina Facebookvänner.

  Under delningarna samlas kommentarerna, ofta rent rasistiska eller åtminstone av typen Var är Sverige på väg???, E det här vad som väntar i Sverige?? och så vidare, och så vidare.

  Jag skulle kunna fortsätta en hel dag och ge exempel på dessa hårdvinklade texter, ofta påhittade, som sprids för vinden av människor som jag tidigare alltid har uppfattat som vettiga. Människor jag möter på Ica Kronhallen, som jag småpratar med på Stora Valla och på skolgården.

  Ett bråk på ett asylboende blir bevis för att Sverige är på väg att gå under. Dela, dela, dela.

  Ensamkommande flyktingbarn – jättekriminella! Dela, dela, dela.

  Invandrare döms för brott! Dela, dela, dela.

  Jag ser ju vilka ni är, ni som har dragits in i den rasistiska retoriken. Ni kanske inte har märkt det själva, men ni har tagit SD:s ord och gjort dem till era. Nej, nej, ni är förstås inte rasister, ni är ju bara oroliga.

  Ja, men vet ni vad? Jag är också orolig!

  Men det jag är orolig för är det samhälle som NI just nu skapar.

  Det är nämligen så att era barn går på samma skola och aktiviteter som mina. Den är så nära nu, vardagsrasismen, och det skrämmer mig mer än allt annat. Barnen, era barn – vilka värderingar får de med sig hemifrån köksbordet? Sitter ni därhemma också och hojtar om att nej, nu har det gått för långt! och att allt är invandrarnas fel?

  Era tonårsbarn kanske trycker gilla på era Facebookinlägg där ni delar er oro över denna invasion som hotar att rasera vårt välfärdssamhälle?

  Fattar ni inte vad ni bidrar med? Jo, ett söndrat och slutligen farligt samhälle.

  Eftersom ERA BARN tar med sig dessa värderingar när de går till skolan, fotbollsträningen och ut på stan. Det har de ju lärt sig, att de där jävla invandrarna ska man akta sig jävligt noga för. Muslimer allihop, och alla muslimer våldtar ju och slåss, det har ni ju sagt.

  Så vad tror ni händer?

  Killen från Syrien som kommer ny till lågstadieklassen där ditt barn går. Hur kommer han att bli bemött? Det är ganska troligt att det är ERA barn som vänder honom ryggen på skolgården för att han har fel hårfärg.

  Och varför skulle era barn bry sig om en ny kille eller tjej från Afghanistan i juniorfotbollslaget? Man kan väl inte ha en jävla muslim i laget, eller hur var det nu?

  Och vad händer då, tror ni? När barn och ungdomar aldrig inkluderas? Eftersom era barn har lärt sig hemma vid söndagsfikat att Sverige är på väg att gå under på grund av alla mörkhyade som invaderar landet.

  Om ni verkligen – på allvar – vill agera mot tänkbara problem i Sverige så borde ni ju istället jobba stenhårt för att förmedla till era barn att alla människor ska välkomnas, accepteras och bjudas in.

  Det är ju det absolut enklaste sättet, eftersom det är utanförskapet som skapar vilsna barn, ungdomar och vuxna – både utländska och svenska – vilket kan ge svåra följder för samhället.

  Fattar ni verkligen inte det här??

  I så fall gör ni mig tyvärr väldigt övertygad – att det är ER, och ingen annan, som jag är rädd för.

  Ida Thunberg

  • Lena… jag önskar SÅ att det du skriver är sant. Men tyvärr fungerar det ju inte så…… Och NEJ, JAG ( talar bara för mig själv ) förmedlar INTE att inte all är välkomna. ALLA är välkomna, svarta, beiga, gula, vita, röda, homosexuella, gamla, unga…. sålänge dom håller sig till VÅRA SVENSKA lagar. DET är kravet jag anser mig rätten att kräva…… För som sagt, det spelar ingen roll VART hen kommer ifrån. Är hen folkbokförd i Sverige då ska hen bestraffas här. Är hen det inte, skicka ut hen med omedelbar verkan… Det är MIN åsikt =) Men jag respekterar fortfarande att du har DIN åsikt. Med vänlig hälsning, My

   • ALLA ska respektera lagen oavsett men varför har ingen på alla år krävt av alla svenskar att de ska respektera våra lagar? De begår brott hela tiden och har alltid gjort varför höjs inte rösterna om det? Jo dem är ju vita och svenskar inget direkt hot som de som kommit utifrån konstigt 🤔det stod i tidningen idag att en svensk läkare köpte sex av minderåriga i Thailand vilket jag anser är vidrigt men det blir det inget ramaskri fast han är en vit äcklig (pedofil) varje dag köper massor av svenskar sex av minderåriga där …ja alla är vi olika men mina barn lär jag att alla människor är lika mycket värda och jag kunde inte vara stoltare när jag ser deras engagemang och totala respekt för ALLA människor, hat föder hat och jag föredrar att sprida kärlek och inte döma alla för att vissa inte kan bete sig normalt (det inkluderar alla folkslag)..Martin Luther King sa att man inte skall döma människor efter deras hudfärg, utan för deras karaktär, man bör döma människor för deras agerande 👏🏻Så ta hellre och höj rösten om straffpåföljderna så länge vi inte har ett bättre/hårdare rättsystem som ger ordentliga straff så blir problemen inte bättre, det ska kännas rejält att bryta mot lagen inget mesande!!!!

 37. Håller helt med dig, My! Modigt att våga stå upp för sina åsikter öppet.
  Jag blir mer rädd för sådana som Lena, som fortfarande tror att det är vi och våra barn som orsakar splittringen i vårt samhälle. För mig är det ofattbart att tänka så.
  Lycka till med hälsan och juridiska processer ???! Kram

 38. Håller helt med dig, My! Modigt att våga stå upp för sina åsikter öppet.
  Jag blir mer rädd för sådana som Lena, som fortfarande tror att det är vi och våra barn som orsakar splittringen i vårt samhälle. För mig är det ofattbart att tänka så.
  Lycka till med hälsan och juridiska processer 👊🏻💞! Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Föregående
Nästa

Multimammornas sista avsnitt =) God jul! I Like radio

JULAFTON 24/12 2017 Julglädje eller julångest? I söndagens avsnitt av MULTIMAMMORNA så pratar vi om...

Multimammorna – I like radio – Johan Andreas Larsson

  Hej fina! Detta avsnitt kom ut förra söndagen. För sig som inte lyssnat så...

Annika Ljungberg – Veckans gäst i MultiMammorna

Veckans gäst MULTI MAMMORNA: Annika Ljungberg    i dagens avsnitt så har vi Annika Ljungberg som...