7 anledningar till varför JAG tränar…

5DS_0790

 

Mina 7 anledningar till att träna!

Godkväll fina. Lilleman sover, katterna sover…. och jag har börjat varva ner efter en låååååååång dag! Som PT träffar jag mycket folk, med olika inriktningar och olika målsättningar. Man kan läsa den ena dumma löpsedeln efter den andra (tex som i förra inlägget) Men varför ska man träna egentligen? jag skulle nog förmodligen kunna skriva en hel bok om just det. 

För att jag tycker att det är kul!

Motivationen den kommer och den går. Vissa dagar är roligare än andra. MEN att träna är galet kul! Jag får energi, och har roligt under tiden. Det gäller att hittag ”sin” grej som man faktisk tycker är sådär galet kul! 

Ångestdämpande

Att träna och vara aktiv har vetenskapligt bevisats ha en positiv effekt för psyket. Jag som haft svår panikångest och fortfarande delar med just ångest upplever att träningen dämpar ångesten, får mig att känna mig ”tillfreds” och har en lugnande effekt på mig.. 

Fokus-Höjare (bättre koncentrationsförmåga )

Att träna styrketräning och cardio (kondition/förbränning) är två helt skilda saker. Det ena utesluter inte det andra. Jag fungerar bättre generellt om jag tränar regelbundet. jag håller bättre fokus, är mer kreativ och får bättre koncentrationsförmåga. 

För att känna mig stark!

En självklar anledning till varför jag tränar som jag gör är för att känna mig stark. Både fysiskt, men också psykiskt. Att känna mig ”vardags-stark” och därmed minska skaderisken för att jag är mer medveten och har en bättre kroppskontroll är en stark morot för mig. men som sagt, även psykisk. Som jag skrev ovan. Det hjälper mig att minska ångesten, men det gör mig också mer stark psykiskt. Jag möter motgångar på ett bättre sätt, och har blivit mycket bättre på krishantering. 

Sund och tränad kropp!

En trevlig bieffekt är att man får en stråkåre, fastare och friskare kropp. Att MÅ bättre är huvudpoängen. Men man kan ganska snabbt se på en kropp om man tränar eller inte. Huden blir fastare, hållningen blir bättre (förhoppningvis minskar risken för rygg och slitage problem om man regelbundet tränar) och kläderna sitter bättre 😉 

Bättre sömn!

Jag sover betydligt bättre. Lättare att somna och sover ”tyngre” när jag regelbundet tränar… 

Gladare & piggare!

Att träning minskar risken för depression och hänger ihop med allt annat jag skriver ovanför vet många om… Jag personligen känner mig både piggare, gladare och mer positiv tack vare träningen! 

5DS_0782

Nu några frågar till dig som läser. Jag skull VERKLIGEN uppskatta om du kunde dela med dig. Du kan även svara helt anonymt…

OM du tränar… varför tränar du? Vad betyder träningen för just dig? Om du inte tränar, men egentligen vill, VAD är det som håller dig tillbaka?  

Kram / My Martens 

71 Komentarer

 1. Jag tränar inte… Men skulle gärna vilja men hat svårt att hitta motivation och ork. Kanske låter konstigt men jag tar mig inte för de bara. Har tränat i perioder max 3 månader i taget sen försvinner motivationen tror det har att göra med att jag tycker de är tråkigt och inte hittat min grej. Helt ärligt skulle jag nog behöva ha en PT 3 gånger i veckan men ekonomin tillåter de inte riktigt.

 2. Jag har tränat mycket förr. Inget nu men skulle vilja gå på grupp pass jag tycker är roligast. Tyvärr är det 2 mil bort plus att jag har tre barn och en sambo sim jobbar mycket borta. Svårt få en rutin då. Ogillar springa, Pw känns långtråkigt. Hjälp mig! Finns det nåt för en upptagen tre barns mamma? Visst handlar det om prioritet för många men jag har väldigt liten egen tid att hitta till det jag tycker är roligast . Ett pass på 60 min innebär två timmar totalt med resande, vara en kvart innan o hämta ut sin biljett plus självs träningen…

  • Köpa crosstrainer? roddmaskin? hantlar? gymboll? trx band? Kör 30 min några gånger i veckan och kolla på favoritserie! Vill man så kan man

 3. Jag vill träna av alla de anledningar du skriver samt att jag vill gå ner i vikt väger 67 kg till 160 cm och skulle vilja ner till ca 60), inga kläder sitter snyggt klär mig i ”pås-klänningar”. Vill slippa krämpor mm men kommer mig ej för. E 33 år men har massa ålderskrämpor, högt kolesterol mm. Blev utbränd för ngra år sen och kämpar med att orka med vardagen m heltidsjobb. Ofta är ja så trött att jag bara lägger mig på soffan efteråt. Har svårt för pulshöjande aktivitet då ja lätt får stressymptom efter utbrändheten. Kroppen alarmerar direkt. Dessutom har jag problem med mina fötter och har sedan jag var 16 år använt inlägg i fötterna och borde köra sjukgymnastik för fötterna innan ja kan träna nåt annat då fötternas problem fortplantar sig i hela kroppen, ländryggen, höfterna osv. Och jag är så trött, utmattad men ändå glad och stolt över mig själv att jag klarar av ett heltidsjobb. Det e så många hinder att jag inte vet var jag ska börja fast jag vet att jag måste då kroppen helt håller på att förfalla……. Tips tas tacksamt emot… <3

 4. Hej ? tränar för att hålla kroppen frisk, det är roligt (oftast) och gör att jag kan äta de mesta med måtta så klart ?

 5. Jag tränar inte… Men skulle gärna vilja men hat svårt att hitta motivation och ork. Kanske låter konstigt men jag tar mig inte för de bara. Har tränat i perioder max 3 månader i taget sen försvinner motivationen tror det har att göra med att jag tycker de är tråkigt och inte hittat min grej. Helt ärligt skulle jag nog behöva ha en PT 3 gånger i veckan men ekonomin tillåter de inte riktigt.

 6. Jag har tränat mycket förr. Inget nu men skulle vilja gå på grupp pass jag tycker är roligast. Tyvärr är det 2 mil bort plus att jag har tre barn och en sambo sim jobbar mycket borta. Svårt få en rutin då. Ogillar springa, Pw känns långtråkigt. Hjälp mig! Finns det nåt för en upptagen tre barns mamma? Visst handlar det om prioritet för många men jag har väldigt liten egen tid att hitta till det jag tycker är roligast . Ett pass på 60 min innebär två timmar totalt med resande, vara en kvart innan o hämta ut sin biljett plus självs träningen…

  • Köpa crosstrainer? roddmaskin? hantlar? gymboll? trx band? Kör 30 min några gånger i veckan och kolla på favoritserie! Vill man så kan man

 7. Jag vill träna av alla de anledningar du skriver samt att jag vill gå ner i vikt väger 67 kg till 160 cm och skulle vilja ner till ca 60), inga kläder sitter snyggt klär mig i ”pås-klänningar”. Vill slippa krämpor mm men kommer mig ej för. E 33 år men har massa ålderskrämpor, högt kolesterol mm. Blev utbränd för ngra år sen och kämpar med att orka med vardagen m heltidsjobb. Ofta är ja så trött att jag bara lägger mig på soffan efteråt. Har svårt för pulshöjande aktivitet då ja lätt får stressymptom efter utbrändheten. Kroppen alarmerar direkt. Dessutom har jag problem med mina fötter och har sedan jag var 16 år använt inlägg i fötterna och borde köra sjukgymnastik för fötterna innan ja kan träna nåt annat då fötternas problem fortplantar sig i hela kroppen, ländryggen, höfterna osv. Och jag är så trött, utmattad men ändå glad och stolt över mig själv att jag klarar av ett heltidsjobb. Det e så många hinder att jag inte vet var jag ska börja fast jag vet att jag måste då kroppen helt håller på att förfalla……. Tips tas tacksamt emot… <3

 8. Hej 🙂 tränar för att hålla kroppen frisk, det är roligt (oftast) och gör att jag kan äta de mesta med måtta så klart 🙂

 9. Tränar ju förstås inte nu men gjorde det för.
  Har ett jobb där jag rör mycket på mig och går väldigt mycket på fritiden. Blir även någon runda på cykeln.
  Men att man tränar är ju för att må bra och det gör man av träning.
  Så träna på.
  Kram L

 10. Hej My!
  jag försöker springa/jogga 5 dagar i veckan men mina knän börjar säga stopp har fått kortisonsprutor ett antal gånger men nu vill Läkarna inte ge mig fler,har försökt att börja promenera istället det går bra ett tag sen är det precis som ben vill börja springa har även försökt att gå stavgång istället men det blir samma där benen liksom vill inte bara gå utan börjar öka takten självklart förstår jag att det är jag själv som inte klarar av att bara gå:)har du något bra förslag till mig vill inte gå på gym har även gjort det inte min grej.Kanske åldern börjar ta ut sin rätt snart 60 år:( och du vet väl att du är fantastisk vill bara påminna dig om det kram

 11. Hej My! Jag har följt din blogg rätt länge men har inte kommenterat något förut. Jag tycker du är en stark person men som tyvärr har lite otur ibland när allt ( känns det som ) går emot dig ? Nu till frågan: Jag försöker träna två, tre ggr/v men det håller inte alltid. Jag går stavgång och simmar. Stavgång för att det stärker rygg, skuldror, axlar och jag får en bättre hållning. Slarvar jag märks det ganska snabbt. Simnar gör jag för att det är skönt och bra träning för hela kroppen. Och jag får ett bättre välmående! Ha det gott ?

 12. Tränar ju förstås inte nu men gjorde det för.
  Har ett jobb där jag rör mycket på mig och går väldigt mycket på fritiden. Blir även någon runda på cykeln.
  Men att man tränar är ju för att må bra och det gör man av träning.
  Så träna på.
  Kram L

 13. Jag är en gammal avdankad gruppträningsinstruktör som jobbade med det på heltid i 10 år på olika gymkedjor, Moove, Gold’s Gym Sports Gym osv.. jag hade möjlighet att träna 2ggr/dag och det var mitt liv och inget konstigt med det.. sen blev jag kär och flyttade 20mil norrut till en liten liten by, närmaste gymmet ligger 6 mil härifrån…. och sen fick vi barn, och några xtra kg.. jag VILL träna men det är ett helt mysterium att komma iväg domdär 6milen på gym när sambon kommer hem vid 16-17 på em.. oftast blir det promenader istället! Träningen var mitt liv och jag värdesatte inte hur lyxigt man har det om man kan ta sig iväg på gymmet 2/ggr dag. Nu har jag insett och accepterat att det är löpning cykelpendling till jobb och min TRX som får bli min träning, det känns helt okej, jag älskar dendär timmen på dagen som bara är min, då laddar jag energi för nästa dag? Tack för en fantastisk blogg!♥️

 14. Vill gärna träna, men eget en sköldkörteln operation förra året funkar det dåligt. Just nu funkar inte ens promenera. Vilket är oerhört frustrerande då jag mår bättre rent mentalt att röra på mej i vanliga fall. Men hoppas det är övergående!!

 15. Hej My!
  jag försöker springa/jogga 5 dagar i veckan men mina knän börjar säga stopp har fått kortisonsprutor ett antal gånger men nu vill Läkarna inte ge mig fler,har försökt att börja promenera istället det går bra ett tag sen är det precis som ben vill börja springa har även försökt att gå stavgång istället men det blir samma där benen liksom vill inte bara gå utan börjar öka takten självklart förstår jag att det är jag själv som inte klarar av att bara gå:)har du något bra förslag till mig vill inte gå på gym har även gjort det inte min grej.Kanske åldern börjar ta ut sin rätt snart 60 år:( och du vet väl att du är fantastisk vill bara påminna dig om det kram

 16. Hej! Träna är så härligt och roligt. Jag tränade ganska mycket som tonåring och tills strax över 20 år. Sen började depressioner och annat i mitt liv och jag tränade inget.. skämdes så mkt att visa mig på gym så jag stadigt gick upp i vikt.
  Utvecklade svåra ätstörningar, fick behandling men hade då redan gått upp till 130kg ? Jag hade i perioder bantat och gått upp i vikt om vart annat så jag valde att göra en GBP år 2005.
  Jag gick ned 40kg, men var fortfarande lite överviktig, det gjorde dock inget för sen blev jag gravid.
  Jag började dock hitta tillbaks till träningen några år efter förlossningen och det var tack vare Zumba (Shake it) och sedan 6 år är träningen en del av mitt liv. Jag dansar fortfarande Zumba, men löptränar sen 3 år och går i perioder på gym. Jag är numera normalviktig, men har lätt att gå upp i vikt. Jag är idag 40 år gammal.
  Förra året fick jag en MS-diagnos och det blev en chock ? men jag är ordinerad att träna så mkt jag kan och jag har inte haft något skov sen i somras och om medicinen fortsätter att funka så kan jag slippa skov!
  Jag tränar numera för:
  Motverka min trötthet som min MS medför
  Hålla depressionerna borta
  Känna mig stark i kroppen
  Hålla vikten
  Tack för din fina blogg! //Ullis

 17. Hej My! Jag har följt din blogg rätt länge men har inte kommenterat något förut. Jag tycker du är en stark person men som tyvärr har lite otur ibland när allt ( känns det som ) går emot dig 😉 Nu till frågan: Jag försöker träna två, tre ggr/v men det håller inte alltid. Jag går stavgång och simmar. Stavgång för att det stärker rygg, skuldror, axlar och jag får en bättre hållning. Slarvar jag märks det ganska snabbt. Simnar gör jag för att det är skönt och bra träning för hela kroppen. Och jag får ett bättre välmående! Ha det gott 😊

 18. Målet är promenad 4 ggr i veckan 5,3 km är rundan och gymträning för axlar och nacke 1-2 ggr i veckan.
  Dagen status: ALLA ursäkter för att skjuta på det. Vet att det känns bra efteråt men tiden och framför allt orken räcker inte till.
  Tänker hela tiden att DÅ skall jag ta tag i det(speciellt datum som jag kan förknippa något med och komma ihåg det, att då började jag min resa)
  Varför träning: Dels värk i nacke & axlar som jag får gå och behandla sen framför allt minska i vikt. Stor övervikt.
  Så har du några tips och idéer så kom gärna med det ?

 19. Hej! Jag tränar genom att ta rejäla power walks. Med tanke att öka på till joggningar. Detta för det är skönt att vara i sin bubbla och tänka men också för det verkar ångestdämpande för mig. Tack för en bra blogg!!

 20. Jag är en gammal avdankad gruppträningsinstruktör som jobbade med det på heltid i 10 år på olika gymkedjor, Moove, Gold’s Gym Sports Gym osv.. jag hade möjlighet att träna 2ggr/dag och det var mitt liv och inget konstigt med det.. sen blev jag kär och flyttade 20mil norrut till en liten liten by, närmaste gymmet ligger 6 mil härifrån…. och sen fick vi barn, och några xtra kg.. jag VILL träna men det är ett helt mysterium att komma iväg domdär 6milen på gym när sambon kommer hem vid 16-17 på em.. oftast blir det promenader istället! Träningen var mitt liv och jag värdesatte inte hur lyxigt man har det om man kan ta sig iväg på gymmet 2/ggr dag. Nu har jag insett och accepterat att det är löpning cykelpendling till jobb och min TRX som får bli min träning, det känns helt okej, jag älskar dendär timmen på dagen som bara är min, då laddar jag energi för nästa dag🙂 Tack för en fantastisk blogg!♥️

 21. Tränar inte på gym nu. Har gjort det. Går mycket o långa promenader i skogen med hunden. Går på yoga som har gett mig mycket styrka ?

 22. Vill gärna träna, men eget en sköldkörteln operation förra året funkar det dåligt. Just nu funkar inte ens promenera. Vilket är oerhört frustrerande då jag mår bättre rent mentalt att röra på mej i vanliga fall. Men hoppas det är övergående!!

 23. Hej! Träna är så härligt och roligt. Jag tränade ganska mycket som tonåring och tills strax över 20 år. Sen började depressioner och annat i mitt liv och jag tränade inget.. skämdes så mkt att visa mig på gym så jag stadigt gick upp i vikt.
  Utvecklade svåra ätstörningar, fick behandling men hade då redan gått upp till 130kg 🙁 Jag hade i perioder bantat och gått upp i vikt om vart annat så jag valde att göra en GBP år 2005.
  Jag gick ned 40kg, men var fortfarande lite överviktig, det gjorde dock inget för sen blev jag gravid.
  Jag började dock hitta tillbaks till träningen några år efter förlossningen och det var tack vare Zumba (Shake it) och sedan 6 år är träningen en del av mitt liv. Jag dansar fortfarande Zumba, men löptränar sen 3 år och går i perioder på gym. Jag är numera normalviktig, men har lätt att gå upp i vikt. Jag är idag 40 år gammal.
  Förra året fick jag en MS-diagnos och det blev en chock 🙁 men jag är ordinerad att träna så mkt jag kan och jag har inte haft något skov sen i somras och om medicinen fortsätter att funka så kan jag slippa skov!
  Jag tränar numera för:
  Motverka min trötthet som min MS medför
  Hålla depressionerna borta
  Känna mig stark i kroppen
  Hålla vikten

  Tack för din fina blogg! //Ullis

 24. Målet är promenad 4 ggr i veckan 5,3 km är rundan och gymträning för axlar och nacke 1-2 ggr i veckan.
  Dagen status: ALLA ursäkter för att skjuta på det. Vet att det känns bra efteråt men tiden och framför allt orken räcker inte till.
  Tänker hela tiden att DÅ skall jag ta tag i det(speciellt datum som jag kan förknippa något med och komma ihåg det, att då började jag min resa)
  Varför träning: Dels värk i nacke & axlar som jag får gå och behandla sen framför allt minska i vikt. Stor övervikt.
  Så har du några tips och idéer så kom gärna med det 🙂

 25. Jag tränar normalt sett tre gånger per vecka. BodyCombat, BodyPump och AfHo/jogga. Jag började rehabträna efter jag hade råkat ut för en svår olycka. Sen höll jag upp ett tag men insåg att jag fick tillbaka värken i kroppen utan träning. Nu tränar jag mest för att hålla nere stressnivån, vara utan smärta (dvs hålla musklerna starka) och kunna unna mig lite god mat under helgerna.

 26. Hej! Jag tränar genom att ta rejäla power walks. Med tanke att öka på till joggningar. Detta för det är skönt att vara i sin bubbla och tänka men också för det verkar ångestdämpande för mig. Tack för en bra blogg!!

 27. Promenader och pilates eller ingenting:)
  Känns att både kropp och knopp mår bättre av träning iallafall i lagom dos för mig.

 28. Tränar inte på gym nu. Har gjort det. Går mycket o långa promenader i skogen med hunden. Går på yoga som har gett mig mycket styrka 😄

 29. Hej My!
  Jag är 40 år och trebarnsmamma, har hus och sambo.
  Jag tränar 4-5 dagar i veckan, blandar crossfit, löpning och styrketräning. Lite mer inriktat på löpningen nu när de börjar bli varmt å skönt ute ?. Jag tränar för att må bra både fysiskt och psykiskt. Såå skön känsla efter att man tagit ut sej helt efter ett träningspass!! Men jag tränar också för att behålla en fin kropp (börjar ju bli lite till åren ? )
  Kan jag av någon anledning (skador/sjukdom) inte träna som jag brukar mår jag inte bra, räcker med ingen träning på några dagar så känns de som att jag gått upp flera kg i vikt och jag blir trött och slö, har ingen energi. Får även svårare att hålla en bra kost och hoppa över sötsaker om jag inte tränar.
  (Ska tillägga att jag har möjlighet att träna på arbetstid)
  Allt hänger liksom ihop – träna och må bra!!
  Tack för en bra blogg!
  Sara

 30. Jag tränar normalt sett tre gånger per vecka. BodyCombat, BodyPump och AfHo/jogga. Jag började rehabträna efter jag hade råkat ut för en svår olycka. Sen höll jag upp ett tag men insåg att jag fick tillbaka värken i kroppen utan träning. Nu tränar jag mest för att hålla nere stressnivån, vara utan smärta (dvs hålla musklerna starka) och kunna unna mig lite god mat under helgerna.

 31. Promenader och pilates eller ingenting:)
  Känns att både kropp och knopp mår bättre av träning iallafall i lagom dos för mig.

 32. Hej My!
  Jag är 40 år och trebarnsmamma, har hus och sambo.
  Jag tränar 4-5 dagar i veckan, blandar crossfit, löpning och styrketräning. Lite mer inriktat på löpningen nu när de börjar bli varmt å skönt ute :). Jag tränar för att må bra både fysiskt och psykiskt. Såå skön känsla efter att man tagit ut sej helt efter ett träningspass!! Men jag tränar också för att behålla en fin kropp (börjar ju bli lite till åren 😉 )
  Kan jag av någon anledning (skador/sjukdom) inte träna som jag brukar mår jag inte bra, räcker med ingen träning på några dagar så känns de som att jag gått upp flera kg i vikt och jag blir trött och slö, har ingen energi. Får även svårare att hålla en bra kost och hoppa över sötsaker om jag inte tränar.
  (Ska tillägga att jag har möjlighet att träna på arbetstid)
  Allt hänger liksom ihop – träna och må bra!!

  Tack för en bra blogg!

  Sara

 33. Tränade mycket tidigare men med ett sjukt värkande artrosknä har jag kommit av mig. Nu vill jag gå ner i vikt ca 15 kg och då (tyvärr!) går jag ner bättre utan träning. Kan äta mindre eftersom jag inte behöver så mycket energi och går stadigt ner. När jag tränade gjorde jag inte det? så märkligt men nu vill jag inte bryta den positiva viktnedgången………..

 34. Att träna kan vara ett perfekt sätt att hitta nya former för att umgås med sina tonårsbarn när de har tröttnat på att vara ute i skogen och bygga kojor. Det är bara en av anledningarna till att jag tränar. Sedan har jag många lika anledningar som dig till att jag tränar. Det gör att man kan koppla bort arbetet och ladda batterier inför eller efter en tuff arbetsdag. Jag mår fantastiskt stark efter mina träningspass.

 35. Tränade mycket tidigare men med ett sjukt värkande artrosknä har jag kommit av mig. Nu vill jag gå ner i vikt ca 15 kg och då (tyvärr!) går jag ner bättre utan träning. Kan äta mindre eftersom jag inte behöver så mycket energi och går stadigt ner. När jag tränade gjorde jag inte det? så märkligt men nu vill jag inte bryta den positiva viktnedgången………..

 36. Jag är så glad att jag gav mig själv en PT i 50-års present.
  Jag ångrade mig innan jag skulle börja men hittade den bästa , som passar mig perfekt.
  Jag började i Augusti och nu har jag hållit på sen dess.
  Det tog 4 månader innan jag tyckte det var riktigt kul.
  Jättebra med PT när man är ovan så man inte skadar sig.
  Vill aldrig sluta nu utan få en stark, pigg och rörligare kropp.
  Tack för en trevlig blogg.

 37. Att träna kan vara ett perfekt sätt att hitta nya former för att umgås med sina tonårsbarn när de har tröttnat på att vara ute i skogen och bygga kojor. Det är bara en av anledningarna till att jag tränar. Sedan har jag många lika anledningar som dig till att jag tränar. Det gör att man kan koppla bort arbetet och ladda batterier inför eller efter en tuff arbetsdag. Jag mår fantastiskt stark efter mina träningspass.

 38. Hejsan!
  Har alltid varit en person som älskar att träna och behöver det för att må bra i mig själv, har idrottat på något sätt sen jag var 6 år (är nu snart 30) tills för ca 2 år sedan då jag fick diagnosen tietze syndrom som gör mig väldigt begränsad och har inte kunna träna mer än promenader på sin höjd. Har försökt mig på joggning men får direkt ett bakslag. Och inte finns det några kunniga inom sjukdomen heller som kan vara behjälplig, sjukgymnaster vet inte riktigt hur dom ska lägga upp övningar för att inte göra det värre. Det man behöver är att sträcka ut och bygga upp överkroppen! Önskar så att det skulle finnas något som gör det bättre eller att jag får tillbaka ”mitt liv” för det är så det känns, att jag är fast i min egen kropp.
  Du inspirerar, tack för en bra blogg!

  • Hej! Jag har också fått diagnosen Tietzes syndrom, symptomen kommer och går… Jag tränar karate ett par gånger i veckan när jag orkar/vågar men vissa dagar funkar det knappt att gå ut till postlådan. Som du skriver, ingen vidare hjälp från sjukvården heller. Kram!

 39. Hej My! Jag tränar framförallt för att gå ner i vikt efter två graviditeter. Men känner en massa andra fördelar, är piggare och gladare, har mer ork, sover bättre och känner mig fräschare.
  Idag cyklar jag till och från jobbet varje dag och tränar i grupp två dagar per vecka.

 40. Hej My! Jag går mycket. Tyvärr så har mina skenben sagt stopp för jogga o springa. Lite frustrerande då jag som en del sagt här att benen liksom vill springa igång automatiskt .. jag vill bara löpa på men det går inte!!!!
  Är faktiskt en liten sorg. Ont ont ont så i i helvete rent ut sagt!! Utredning har jag haft så där har jag min koll men hur kommer jag vidare …?

 41. Hej My!
  När jag var yngre tränade jag för att bli smal/snygg men nu vet jag bättre och tränar för att må bra.
  Efter två barn ganska tätt är behovet av att vårda kroppen extra stort och nu försöker jag göra träning till en del av vardagen.
  Försöker köra lite lätt löpning varannan dag tillsammans med några styrkeövningar och det kanske tar max 40 minuter. Ibland blir det sent på kvällen efter läggning och ibland blir det på lunchen. Detta upplägget funkar för mig och jag försöker slå bort alla krav på att jag ska gå ner ett visst antal kilon eller springa si och så fort. Jag bara kör liksom ?

 42. Har aldrig tränat i hela mitt liv och kommer aldrig att göra-
  Jag är i andra halvan av livet, toppen ork och kondition, toppenvärden. jag lever efter
  ”om du ser mig springa, spring du också för då är det nåt otrevligt som jagar mig”
  eller
  ” om jag får arbetslust sätter jag mig i ett hörn och väntar tills anfallet gått över”.
  Allvarligt talat, jag har ingen lust med vare sig löpning eller träning ,men mår bra ändå-
  Men som du skriver, många får kanske hjälp av det på ett eller annat sätt, bara det inte hår överstyr som jag ser det gör för vissa, som inte hinner med LIVET för alla träningspass.

 43. Jag är så glad att jag gav mig själv en PT i 50-års present.
  Jag ångrade mig innan jag skulle börja men hittade den bästa , som passar mig perfekt.
  Jag började i Augusti och nu har jag hållit på sen dess.
  Det tog 4 månader innan jag tyckte det var riktigt kul.
  Jättebra med PT när man är ovan så man inte skadar sig.
  Vill aldrig sluta nu utan få en stark, pigg och rörligare kropp.
  Tack för en trevlig blogg.

 44. Hejsan!
  Har alltid varit en person som älskar att träna och behöver det för att må bra i mig själv, har idrottat på något sätt sen jag var 6 år (är nu snart 30) tills för ca 2 år sedan då jag fick diagnosen tietze syndrom som gör mig väldigt begränsad och har inte kunna träna mer än promenader på sin höjd. Har försökt mig på joggning men får direkt ett bakslag. Och inte finns det några kunniga inom sjukdomen heller som kan vara behjälplig, sjukgymnaster vet inte riktigt hur dom ska lägga upp övningar för att inte göra det värre. Det man behöver är att sträcka ut och bygga upp överkroppen! Önskar så att det skulle finnas något som gör det bättre eller att jag får tillbaka ”mitt liv” för det är så det känns, att jag är fast i min egen kropp.
  Du inspirerar, tack för en bra blogg!

  • Hej! Jag har också fått diagnosen Tietzes syndrom, symptomen kommer och går… Jag tränar karate ett par gånger i veckan när jag orkar/vågar men vissa dagar funkar det knappt att gå ut till postlådan. Som du skriver, ingen vidare hjälp från sjukvården heller. Kram!

 45. Hej My! Jag tränar framförallt för att gå ner i vikt efter två graviditeter. Men känner en massa andra fördelar, är piggare och gladare, har mer ork, sover bättre och känner mig fräschare.
  Idag cyklar jag till och från jobbet varje dag och tränar i grupp två dagar per vecka.

 46. Hej My! Jag går mycket. Tyvärr så har mina skenben sagt stopp för jogga o springa. Lite frustrerande då jag som en del sagt här att benen liksom vill springa igång automatiskt .. jag vill bara löpa på men det går inte!!!!

  Är faktiskt en liten sorg. Ont ont ont så i i helvete rent ut sagt!! Utredning har jag haft så där har jag min koll men hur kommer jag vidare …?

 47. Hej My!
  När jag var yngre tränade jag för att bli smal/snygg men nu vet jag bättre och tränar för att må bra.
  Efter två barn ganska tätt är behovet av att vårda kroppen extra stort och nu försöker jag göra träning till en del av vardagen.
  Försöker köra lite lätt löpning varannan dag tillsammans med några styrkeövningar och det kanske tar max 40 minuter. Ibland blir det sent på kvällen efter läggning och ibland blir det på lunchen. Detta upplägget funkar för mig och jag försöker slå bort alla krav på att jag ska gå ner ett visst antal kilon eller springa si och så fort. Jag bara kör liksom 🙂

 48. Har aldrig tränat i hela mitt liv och kommer aldrig att göra-
  Jag är i andra halvan av livet, toppen ork och kondition, toppenvärden. jag lever efter
  ”om du ser mig springa, spring du också för då är det nåt otrevligt som jagar mig”
  eller
  ” om jag får arbetslust sätter jag mig i ett hörn och väntar tills anfallet gått över”.

  Allvarligt talat, jag har ingen lust med vare sig löpning eller träning ,men mår bra ändå-
  Men som du skriver, många får kanske hjälp av det på ett eller annat sätt, bara det inte hår överstyr som jag ser det gör för vissa, som inte hinner med LIVET för alla träningspass.

 49. Hej haft en psykiskt tufft år då jag fått veta att två i min närhet hånar, trycker ner och spelar fulspel med mig. Så falskt och elakt så man tappat tron på allt som kommer från dem. Till följd har jag tillslut inte bara blivit psykiskt nedbruten utan även fysikt då kroppen sagt ifrån med både sjukdomar, värk, trötthet och hudåtkommor. För att bättra på immunförsvaret, få ur mig frustation, bygga upp självförtroendet och orka med jobb och familj har jag nu börjat träna både med PT & pass. Träningen går bra även om motivationen ibland sviktar men den största utmaningen är nu att ta tag i kosten och att inte låta alla jobbiga känslor och tankar ta över.
  Kram ❤️

 50. Hej haft en psykiskt tufft år då jag fått veta att två i min närhet hånar, trycker ner och spelar fulspel med mig. Så falskt och elakt så man tappat tron på allt som kommer från dem. Till följd har jag tillslut inte bara blivit psykiskt nedbruten utan även fysikt då kroppen sagt ifrån med både sjukdomar, värk, trötthet och hudåtkommor. För att bättra på immunförsvaret, få ur mig frustation, bygga upp självförtroendet och orka med jobb och familj har jag nu börjat träna både med PT & pass. Träningen går bra även om motivationen ibland sviktar men den största utmaningen är nu att ta tag i kosten och att inte låta alla jobbiga känslor och tankar ta över.

  Kram ❤️

 51. Hej My, jag har inte tränat på ett halvår nu pga skada i benet. Märker hur jag mår sämre både psykiskt och fysiskt. Tränade till en början för att få bort oro och ångest men det blev även för styrka, energi och glädje när jag utvecklades. Nu är det frustrerande att inte kunna sticka ut och springa. Började för några år sedan med pw för att sen köpa spinningcykel och sen börja jogga. Nu yogar jag endast men hoppet finns att jag ska kunna löpträna igen men skyndar långsamt + så klart att jag kommit av mig helt pga bakslag och inte hittat drivet igen men känner hur det bubblar lite av träningsinspo nu ?

 52. Hej My, jag har inte tränat på ett halvår nu pga skada i benet. Märker hur jag mår sämre både psykiskt och fysiskt. Tränade till en början för att få bort oro och ångest men det blev även för styrka, energi och glädje när jag utvecklades. Nu är det frustrerande att inte kunna sticka ut och springa. Började för några år sedan med pw för att sen köpa spinningcykel och sen börja jogga. Nu yogar jag endast men hoppet finns att jag ska kunna löpträna igen men skyndar långsamt + så klart att jag kommit av mig helt pga bakslag och inte hittat drivet igen men känner hur det bubblar lite av träningsinspo nu 😊

 53. Jag tränar för att jag blir piggare OCH sover bättre! Ett plus är en starkare kropp som orkar i vardagen med barnen. ?
  P o K från Fia

 54. Jag tränar för att jag blir piggare OCH sover bättre! Ett plus är en starkare kropp som orkar i vardagen med barnen. 😀

  P o K från Fia

 55. Hej fina My! Som ung var jag elitgymnast och därefter ledare. Men ådrog mig många skador, för på den tiden, värmde man aldrig upp. Som du kanske förstår är jag pensionär nu o dessförinnan sjukpensionär. Har lidit av konstant värk. Ibland orkar jag bara inte tänka på att röra på mig, MEN vet att jag får ännu mer ont o stel i lederna om jag slutar. Inget gym, det är för dyrt, men promenader och kör ett träningsprogram på golvet gör jag. Skratta inte nu, men går även ut i trappuppgång o kör step-up. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Kramiz

 56. Hej fina My! Som ung var jag elitgymnast och därefter ledare. Men ådrog mig många skador, för på den tiden, värmde man aldrig upp. Som du kanske förstår är jag pensionär nu o dessförinnan sjukpensionär. Har lidit av konstant värk. Ibland orkar jag bara inte tänka på att röra på mig, MEN vet att jag får ännu mer ont o stel i lederna om jag slutar. Inget gym, det är för dyrt, men promenader och kör ett träningsprogram på golvet gör jag. Skratta inte nu, men går även ut i trappuppgång o kör step-up. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Kramiz

 57. Jag tränar 4-7 ggr i veckan, mest styrketräning med fria vikter (mestadels, självklart varierar jag också). Tar även en pw så gott som dagligen. Nu är dock vissa av mina älskade podd-pw:s utbytta mot att jag springer då jag ska springa ett lopp i sommar. Jag tränar för att kroppen och huvudet ska må bra. Hade aldrig orkat med mitt hektiska liv om jag inte tränade, träning ger verkligen energi! Stort bonus är ju att kroppen håller sig snygg (blir snyggare hela tiden)?. Jag har tränat regelbundet i 5 år nu, hade några års avbrott innan det (aldrig mer!!) Då jag ”bara” tog promenader. Tycker det är kul tuu du numera har så mycket träning och snygga trä ibgskläder på din blogg. Love it! Hoppas din helg blir fab ?

 58. Jag tränar 4-7 ggr i veckan, mest styrketräning med fria vikter (mestadels, självklart varierar jag också). Tar även en pw så gott som dagligen. Nu är dock vissa av mina älskade podd-pw:s utbytta mot att jag springer då jag ska springa ett lopp i sommar. Jag tränar för att kroppen och huvudet ska må bra. Hade aldrig orkat med mitt hektiska liv om jag inte tränade, träning ger verkligen energi! Stort bonus är ju att kroppen håller sig snygg (blir snyggare hela tiden)😉. Jag har tränat regelbundet i 5 år nu, hade några års avbrott innan det (aldrig mer!!) Då jag ”bara” tog promenader. Tycker det är kul tuu du numera har så mycket träning och snygga trä ibgskläder på din blogg. Love it! Hoppas din helg blir fab 💖

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...