Nyttigt, gott och saftigt nötbröd! -Recept!

nötbrödGodmorgon!

Favorit i repris! Mitt härliga nötbröd har jag redan skrivit om. Men nu är ni många nya här inne. Så jag tänkte att jag kunde tipsa om det igen =) Gott, nyttigare, och vådligt energirikt! 

Jag funderar på om jag skulle försöka mig på att orka baka det. Nu när jag är hemma och  börjar piggna på mig ska jag  börja fylla frysen igen. Det fiffiga med just detta brödet är att det är lika gott att ta upp ur frysen, tina och servera det. Som att äta det när det är precis nybakat. 

Ett saftigt, gott och energirikt nötbröd. Det är bara är fantasin som sätter gränserna eftersom brödet kan göras på oändligt många sätt. Rota i skafferiet och ta vad du har hemma!

1 limpa:

(tips är att göra två när man ändå är igång, fys in den ena)  

100 gram cashewnötter
100 gram krossade linfrön
100 gram torkade blåbär
100 gram mixade nötter, till exempel hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter
50 gram tranbär
50-70 gram dadlar
50 gram solroskärnor
50 gram pistagenötter
50 gram chiafrön
6 ekologiska ägg
120 gram smält kokosfett eller rapsolja (jag använde kokosfett)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ner alla ingredienserna i en mortel eller skål och krossa dem. Behåll några större bitar för att få ett gott tuggmotstånd.
2. Blanda ner ägg, kokosfett och tillsätt salt. Blanda ihop allting ordentligt.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och toppa med valfri garnering.
4. När brödet är nästan färdiggräddat öppnar du ugnen, tar ut brödet och strör på flingsalt blandat med olivolja. In i ugnen igen och grädda brödet totalt 50 till 60 minuter.
5. Låt brödet svalna på galler innan du skär upp det. Mosa en avokado och bred på som smör :)

Nu har jag precis kommit tillbaka in från en promenad. Riktigt kallt ute idag. Men friskt. 

Det är ändå skönt med min lilla mini-runda på 10-15 min. Feberfri igår och idag. Men fortfarande trött. Tänk att jag bara för några veckor sedan stod och gjorde knäböj med 70-75 kilo, tyckte det var ganska ”lätt”.  Nu tycker jag att det är en ansträngning och tungt att bara gå utanför dörren och promenera! 

image

image

Kissarna är med mig och bloggar… Jag har så svårt att förlika mig med att dom är på bordet. När vi äter får dom INTE vara där. De blir ju hår ÖVERALLT! Jag damsugar och damsorkar VARJE dag, iblandad två gg/dagen. Men jag uppfattar att Ragdoll fäller lite mindre än dom katter jag själ vuxit upp med. Någon som vet? 

Igår skrev jag ett inlägg i samarbete med inreda.com. Jag tipsade om Odd Molly rean hon kör just nu (  HÄR ) Då skrev jag att min morgonrock låg i tvätten. Nu är den ren igen.. ordningen återställd och jag fortsätter lulla omkring här hemma i sjukstugan med denna goding 😉

Det är ändå mer än SKÖNT att tvätta upp alla sängkläder och allt annat speciellt när man haft feber och varit sjuk en period. Det känns så mycket fräschare…

image

Kram /My Martens

7 Komentarer

 1. Hoppas du inte tar min kommentar som kritik eller pekpinne men har du helt missat det som skrivits om krossade linfrön senaste året?
  Många affärer har faktiskt slutat sälja det.
  Bifogar en länk till Livsmedelsverket så kan du läsa själv varför de avråder från krossade linfrön
  https://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel–kontroll/produktion-av-livsmedel/nyheter-for-livsmedelsforetagare/rad-om-krossade-linfron/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=Linfrön&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=89.160.122.37&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_NewsPage/_325812f6-6658-4b16-bb89-3e9849bd18e4_sv&_t_hit.pos=2

  • Jodå.. jag har fött alla diskussioner kring detta. Jag har inte upplevt att det påverkar mig negativt att äta linfrö. Inte i dessa mängder. Avåt att veta hur ma ska ta ställning till det. ICA, COOP, Hälsobutikerna säljer det fordran de. Det ingår i mååååånga recept av bröd som vi kan köpa färdigt. MEN, känner du eller någon anna sig osäker så kan man ju bara skippa just linfröna. =)

 2. Hoppas du inte tar min kommentar som kritik eller pekpinne men har du helt missat det som skrivits om krossade linfrön senaste året?
  Många affärer har faktiskt slutat sälja det.
  Bifogar en länk till Livsmedelsverket så kan du läsa själv varför de avråder från krossade linfrön
  https://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel–kontroll/produktion-av-livsmedel/nyheter-for-livsmedelsforetagare/rad-om-krossade-linfron/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=Linfrön&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=89.160.122.37&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_NewsPage/_325812f6-6658-4b16-bb89-3e9849bd18e4_sv&_t_hit.pos=2

  • Jodå.. jag har fött alla diskussioner kring detta. Jag har inte upplevt att det påverkar mig negativt att äta linfrö. Inte i dessa mängder. Avåt att veta hur ma ska ta ställning till det. ICA, COOP, Hälsobutikerna säljer det fordran de. Det ingår i mååååånga recept av bröd som vi kan köpa färdigt. MEN, känner du eller någon anna sig osäker så kan man ju bara skippa just linfröna. =)

 3. När man läser ditt svar verkar det inte som du läst rekommendationen eftersom du skriver att du inte märkt nåt när du äter det. Det beror ju på att det är på lång sikt man inte vet hur vätecyanid påverkar kroppen…

 4. När man läser ditt svar verkar det inte som du läst rekommendationen eftersom du skriver att du inte märkt nåt när du äter det. Det beror ju på att det är på lång sikt man inte vet hur vätecyanid påverkar kroppen…

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...