Fyra månader som rökfri! Det trodde jag knappt på själv…

 

Att våga erkänna sitt problem är att ta första steget i rätt riktning mot en förändring. 

image

Hej! Att våga erkänna sitt problem är första steget till en förändring. Då menar jag inte nödvändigast till allmänheten och sina nära och kära. Jag menar framförallt att erkänna sitt problem för sig själv. DET är den stora utmaningen.

Har/är du själv beroende av något? Coca-Cola? Socker? Snus? Cigg? Spel? Droger? Sex? 

Det behöver nödvändigast inte handla om just rökning. Det kan vara ett annat beroende som alkoholism, droger, sexmissbruk, matmissbruk, spelberoende  osv. Jag personligen har ”beroende ådran” i mig. Jag fastnar för allt som jag provar på. ALLT!

Jag själv är expert på att ”dölja” problemet för mig själv. Hitta ursäkter, bortförklaringar som ger en tillfällig sinnesro. För omgivningen också. I ÅR dolde kag min rökning bakom plasthandskar, handkräm, tuggummi, ALLTID en resetandborste i handväskan. M.m

När jag tidigare öppet berättade om att jag varit rökare och att jag bestämt mig för att sluta. Så var även DET ett stort steg för mig. För det var minst lika mycket erkännande för mig själv som för dig…

Jag var dessutom inte ”bara” rökare. Jag var storrökare som kedjerökte oavbrutet. Ca 2 paket dagen. INTE bra! Det är 2016 jag är väl medveten om konsekvenserna. men ändå rökta jag.

Fick det mig att må bättre? nej. Tvärt om.

MEN, mitt försvar var att jag ”stannade upp”, att jag andades ”rätt” vilket då gav min en kortsiktig stimulans, och hjälpte mig att komma ner i varv. Det var min ursäkt för att kunna ta en paus.

Jag firar nu FYRA MÅNADER som rökfri! DET har tidigare inte hänt! Det trodde jag knappt själv.

Jag är expert på att peppa och motivera andra. Men rökningen har varit min stora akilleshäl. Det hat varit horribelt svårt att sluta! Vidrigt!  Gång, på gång har jag försökt. Men ganska snabbt fallit tillbaka igen.. 

IMG_4447

Att stanna upp en stund. Att ge sig själv ett andrum. En liten återhämtning… DET är en konst i dagens stressade samhället. Iallfall för mig.

Jag kunde inte dricka kaffe utan att röka. jag tyckte att hela ”grejen” försvann…. Jag kan absolut inte feströka, då skulle jag falla tillbaka direkt! Nu i helgen så hamnade jag ute bland rökarna. Flera gånger. Men jag stod emot. Utan tvekan faktiskt… 

Jag har gjort en 180 i livet. Bytt branch, bytt stad, STORA förändringar på alla plan. Tagit träningen till en helt ny nivå. Börjat en resa mot mina målning ambitioner!

 Dom sorger och det motstånd jag mött i år har verkligen fått mig ur spel. Krossat mig tillfälligt!  Men också vässat målmedvetenheten och stärkt mig både fysiskt och psykiskt, ENORMT!

 ”What doesen’t kill You makes You Stronger” IMG_4448

IMG_4643

En livsstilsförändring var nödvändig! i över tio år har jag pendlat mellan Öland/kalmar till Amsterdam /Rijnsburg. Fram och tillbaka. Med Lilleman. Singel mamma, med allt vad det innebär. .

Sista fyra åren har jag pendlat fram och tillbaka öland/kalmar – Amsterdam/ Rijnsburg -Stockholm. Alltid på resande fot. Alltid påväg. Flera projekt, flera förtag och en h*levetes massa åtaganden. Galet roligt, väldigt utvecklande men också en extrem påfrestning. MEN, nu är butiken My’s Blommor i graven.

Jag har medvetet och självvalt tagit en paus ifrån grossistverksamheten och jobbet nere i Holland. Jag har både jobb och boende där nere imorgon om jag skulle vilja, men jag har tagit en paus ifrån hela blomsterbranschen.

Jag slickar mina sår, och vårdar mig själv. jag landar, bearbetar, fokuserar och laddar om! DÅ mitt i allt detta så får jag för mig att sluta röka. Det har banne mig fungerat! FYRA månader som rökfri n u den 19:e ……… Så j*kla stolt är jag!

Så jag säger som jag sagt innan. kan jag så kan du!

Skillnaden för mig på just denna gången och ALLA dom tidigare försöken. Det var just att jag vågade erkänna problemet för mig själv.   Jag vågade se utmaningen i vitögat! 😉

Det var allt för ikväll. tack för att du finns <3

Och ett särskilt TACK till alla er som stöttat mig i att sluta röka. Till alla ni som vågade dela med er av era egna erfarenheter kring detta. TACK <3 /My Martens

61 Komentarer

 1. Kanon My.. heja dig. Kanske ett inlägger du gjorde. Hur du la upp taktiken från grunden.
  Hur höll du fast i tanken hur du inte lät dig falla tillbaka..
  Kram

 2. Bra jobbat. Klok som en bok är du, så fortsätt o vara rakryggad,jag har nu sett igenom vissa tantbloggar.God jul önskar jag dig blommsterflicka för det är du värd.

 3. Du är superduktig. Du har all rätt att vara stolt över dig själv. Ett jäkla år har du haft, men mycket bra har du klarat av att göra ändå. Inte dåligt. Kram ❤

 4. Kanon My.. heja dig. Kanske ett inlägger du gjorde. Hur du la upp taktiken från grunden.
  Hur höll du fast i tanken hur du inte lät dig falla tillbaka..
  Kram

 5. Du fantastiska kvinna. Det är inte många som haft så många motgångar som du det senaste året. Men du har klarat dig igenom med råge. Håll fast i dom vännerna som du har som visat dig att dom verkligen ställer upp. Dom andra kan du ”skita” i.
  Ha en bra jul med Lilleman. GOD JUL.

 6. Bra jobbat. Klok som en bok är du, så fortsätt o vara rakryggad,jag har nu sett igenom vissa tantbloggar.God jul önskar jag dig blommsterflicka för det är du värd.

 7. Du är superduktig. Du har all rätt att vara stolt över dig själv. Ett jäkla år har du haft, men mycket bra har du klarat av att göra ändå. Inte dåligt. Kram ❤

 8. Jättebra gjort! Grattis till ditt nya rökfria liv. Bilden på dig i träningskläder OCH en cigg var förfärlig ( du var söt, men kombinationen cigg och träningskläder……… ) Hoppas du aldrig går tillbaka till rökning igen. Är själv f-d rökare, åratals sen jag slutade. Det bästa jag gjort !
  Och jag tror att vi som en gång har rökt är mest anti mot rökare.
  God jul till dig och Lilleman

 9. Du fantastiska kvinna. Det är inte många som haft så många motgångar som du det senaste året. Men du har klarat dig igenom med råge. Håll fast i dom vännerna som du har som visat dig att dom verkligen ställer upp. Dom andra kan du ”skita” i.
  Ha en bra jul med Lilleman. GOD JUL.

 10. Jättebra gjort! Grattis till ditt nya rökfria liv. Bilden på dig i träningskläder OCH en cigg var förfärlig ( du var söt, men kombinationen cigg och träningskläder……… ) Hoppas du aldrig går tillbaka till rökning igen. Är själv f-d rökare, åratals sen jag slutade. Det bästa jag gjort !
  Och jag tror att vi som en gång har rökt är mest anti mot rökare.
  God jul till dig och Lilleman

 11. Jättebra ? Känner du sug fortfarande efter cig ? 2 månader är det för mig o jag tycker nästan det är jobbigare nu. I början var jag så motiverad. Men det ska gå !!!!

 12. Jättebra 😄 Känner du sug fortfarande efter cig ? 2 månader är det för mig o jag tycker nästan det är jobbigare nu. I början var jag så motiverad. Men det ska gå !!!!

 13. Fasen vad duktig du är! Jättebra!
  Jag måste oxå försöka sluta…… Eller jag ska sluta. Men har inte sagt när än……
  Måste försöka få ett slut på detta nu. Det är flera saker jag måste sluta med…….

 14. Superbra!! Nu är det absolut ingen vits att falla tillbaka! Det är helt meningslöst att feströka, sååå bra att du stod emot det! Fortsätt framåt, tobaken hör inte till din framtid! Vinst för dig, vinst för din lilleman och vinst för dina djur som slipper känna den skitäckliga rökarlukten som man luktar när man rökt, men inte känner själv. När jag varit rökfri ett tag insåg jag hur illa jag luktat varje gång jag kom in från min rök på balkongen eller var jag nu varit och blossat. Nu skulle jag aldrig svika mig själv och röka igen, det är en kamp i början men himla skönt när man är ur det!! Dessutom skulle jag garanterat bli så yr och illamående nu och tuppa av, stupa som en fura i backen och skrämma slag på min stackars omgivning… ? Röksuget minskar sakta men säkert ju längre tid som går och plötsligt en dag känns rökning inte längre som en del av ens personlighet. Det är skönaste känslan! En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till dig och din lilleman! ?

 15. Fasen vad duktig du är! Jättebra!
  Jag måste oxå försöka sluta…… Eller jag ska sluta. Men har inte sagt när än……
  Måste försöka få ett slut på detta nu. Det är flera saker jag måste sluta med…….

 16. Superbra!! Nu är det absolut ingen vits att falla tillbaka! Det är helt meningslöst att feströka, sååå bra att du stod emot det! Fortsätt framåt, tobaken hör inte till din framtid! Vinst för dig, vinst för din lilleman och vinst för dina djur som slipper känna den skitäckliga rökarlukten som man luktar när man rökt, men inte känner själv. När jag varit rökfri ett tag insåg jag hur illa jag luktat varje gång jag kom in från min rök på balkongen eller var jag nu varit och blossat. Nu skulle jag aldrig svika mig själv och röka igen, det är en kamp i början men himla skönt när man är ur det!! Dessutom skulle jag garanterat bli så yr och illamående nu och tuppa av, stupa som en fura i backen och skrämma slag på min stackars omgivning… 🙂 Röksuget minskar sakta men säkert ju längre tid som går och plötsligt en dag känns rökning inte längre som en del av ens personlighet. Det är skönaste känslan! En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till dig och din lilleman! 🙂

 17. Grattis till dig! Jag håller med på att förändra livet. Vi ska separera, jag ska byta jobb och bil. Jag har slösat så många år på en person som inte älskar mig. Som bara varit tillsammans med mig för att det är bekvämt.. nu ska jag stå på egna ben och leva livet.. vissa dagar är jag jätte stark och vissa dagar kämpar jag… jag har dessutom hunnit träffa en som vill ha något mer.. jag håller mig på mitt håll tills vi flyttat. Men han är världens bästa.. men jag vill bara vara fri.. inte ha någon att bry mig om.. ja vi får väl se. Jag ska skynda långsamt.. ibland är livet för fullt med många val

 18. Grattis till dig! Jag håller med på att förändra livet. Vi ska separera, jag ska byta jobb och bil. Jag har slösat så många år på en person som inte älskar mig. Som bara varit tillsammans med mig för att det är bekvämt.. nu ska jag stå på egna ben och leva livet.. vissa dagar är jag jätte stark och vissa dagar kämpar jag… jag har dessutom hunnit träffa en som vill ha något mer.. jag håller mig på mitt håll tills vi flyttat. Men han är världens bästa.. men jag vill bara vara fri.. inte ha någon att bry mig om.. ja vi får väl se. Jag ska skynda långsamt.. ibland är livet för fullt med många val

 19. Stort grattis till 4 månader !! Strongt!!
  Måste fråga dig om ditt härliga skum på kaffet – minns jag rätt, kör du mandelmjölk? Har själv aldrig lyckats få det skummigt o fluffigt, hur 17 gör du kvinna ?? Hade så gärna velat kunna byta till en hälsosammare latte.. vilken mjölk o vad vispar du med?
  Stor kram o god jul så klart // Anna

 20. Hej!
  Visst är vi duktiga? Själv har jag varit rökfri 2 månader idag. Jag har ”fuskat” lite genom att äta Champix som jag verkligen kan rekommendera.
  Kommer aldrig mer att röka mår så mycket bättre och vilken kondis jag fått?

 21. Stort grattis till 4 månader !! Strongt!!
  Måste fråga dig om ditt härliga skum på kaffet – minns jag rätt, kör du mandelmjölk? Har själv aldrig lyckats få det skummigt o fluffigt, hur 17 gör du kvinna ?? Hade så gärna velat kunna byta till en hälsosammare latte.. vilken mjölk o vad vispar du med?

  Stor kram o god jul så klart // Anna

 22. Hej!
  Visst är vi duktiga👍 Själv har jag varit rökfri 2 månader idag. Jag har ”fuskat” lite genom att äta Champix som jag verkligen kan rekommendera.
  Kommer aldrig mer att röka mår så mycket bättre och vilken kondis jag fått😄

 23. Bra jobbat! Allt går, bara man bestämmer sig.
  Själv aldrig varit beroende av annat än kaffe, men har sett andra nära mig kämpa med både nikotin och starkare droger.

 24. Bra jobbat! Allt går, bara man bestämmer sig.
  Själv aldrig varit beroende av annat än kaffe, men har sett andra nära mig kämpa med både nikotin och starkare droger.

 25. Hej! Bra gjort att sluta röka. Får jag fråga var du köpt träningskläderna du har på bilden? Skulle vara väldigt tacksam om du ville svara.

 26. Hej! Bra gjort att sluta röka. Får jag fråga var du köpt träningskläderna du har på bilden? Skulle vara väldigt tacksam om du ville svara.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...