Träning medicin mot psykisk ohälsa. -Myt eller sanning?

image

Godmorgon!

Egen träning done! Ett grymt benpass. Knäböj, marklyft, (övar teknik), bulgarian split squats, utfallsgång, och ben press! HELT slut! Men såååå skönt när man är klar! Nu ska jag äta ta en proteindrink, med chokladsmak. Det förtjänar jag ! ( texten har redigerats ****  av mig 14:09 ) 

Jag använder helt vegetabiliskt kosttillskott på ENDAST naturliga ämnen. I Samarbete med Green Nutrition. Ett genuint och medvetet  val ifrån min sida…

Vissa är för kosttillskott, andra är emot. Vissa får i sig ALLT genom kost, jag får det inte. I min stressade vardag så får jag inte riktigt i mig det jag behöver. Då fyller jag upp det med kosttillskott 🙂

Jag tycker det passar mig perfekt, då det går snabbt och enkelt, istället för att jag slarvar och inte äter alls emellanåt . Så  vet jag att jag får i mig det jag behöver som just nu, efter träning =)

Är du nyfiken på Green Nutrition?  Du hittar dom HÄR 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denna tidiga träning gjorde mig gott!

Jag har sovit sådär vedervärdigt illa igen. Vaknat med ångest, inte panikångest utan bara ”vanlig” ångest. Kunde inte somna om, vred, vände… Tittade på klockan och väntade ut natten.

Vaknade av en mardröm. Obehagligt att vakna och känna att man nötak har nått sin maxpuls och att det man precis drömde känns så verkligt att man nästan om ta på det… Min räddning idag är att jag är bokad hela förmiddagen med kunder. Det är just det som får min vardag att fungera. Att jag har saker att ”passa” tider, möten osv. OM jag inte hade haft en tid att passa idag, OM jag inte haft dessa människor att ta hänsyn till. Då hade jag inte lämnat sängen eller lägenheten, idag och förmodligen inte heller imorgon. Nu har några veckor gått sedan den senaste panikfångst attacken. Den resulterade i att jag inte lämnade lägenheten på tre dygn. Så kan det gå ibland, men nu känner jag att jag hanterar den ”vanliga” ångesten  väldigt bra.Jag börjar känna igen både känslorna och mig egna reaktion. 

Vissa tycker det är pinsamt att skriva om, andra tycker att jag ska sluta blogga när jag inte mår bra. Folk får tycka precis vad dom vill. Min blogg, mitt beslut. Jag befinner mig i en uppförsbacke påväg tillbaka. Efter en minst sagt livskris. En krasch  på flera plan. Jag är en bra bit på påväg, tillbaka. Ibland halkar jag ner en bit, men sen kommer jag uppåt med stormkliv. Helt naturligt och precis så som det är just nu…

Nu ett par timmar senare efter min bedrövliga natt, så känns det helt okay igen. Energin kommer tillbaka, livslusten, glädjen och den här normalt sett simpla känslan som att ”bara” kunna andas börjar fungera normalt igen. Så jag har sagt det tidigare och säger det gen. Träning gör UNDERVERK för psykisk ohälsa.

-Träning, medicin mot psykisk ohälsa? Sanning eller myt? 

Jag skulle svara sanning på den frågan. Det är vetenskapligt bevisat att det har positiva effekter. Jag upplever det av egna erfarenheter, och har även upplevt det tidigare.  Nu är jag PT, och brinner för träningen. Men jag har sett det även på andra, alltså inte bara mig själv 😉

Mitt tips, hitta en träningsorm som passar just dig. Det kan räcka med en lång PW och några övningar för att stimulera dig.  Det behöver inte vara på ett gym md en massa folk. Vissa dagar klarar man inte av en massa folk. Hmm, ömformulering, vissa dagar klarar JAG inte av en massa folk.

Här och nu så har det varit nästan folktomt, det har passat mig perfekt……. Annars hade en PW längsmed vattnet varit mitt alternativ.

Nu ska jag förbereda nästa kund. VI hörs senare. Önskar dig en fin dag! Och du, glöm inte bort att du är värdefull…. precis som du är!

Kramar / My Martens

71 Komentarer

 1. Absolut är motion medicin för psykisk hälsa. Dock kan det räcka med fem minuters promenad om man till exempel har utmattningssyndrom. När man under flera månader inte kommer ur sängen så är inte ett träningspass att rekommendera. Men att få någon som håller en i handen och stöttande tar med en ut på fem minuter promenad, lugnt och sakta är enormt viktigt, dock kan det kännas som ett berg att bestiga. KRAM

  • Håller helt med. Personligen tycker jag denna träningshystri gått alldeles för långt. Finns många som också blir sjuka av alla träning och kostråd värt att poängtera. Kan bara tala för mig själv å vet att träning och folk som försökt i all välmening peppa mig till träning bara gjort mitt månde sämre. Jag tror alldelens för många tyvärr flyr in i träning och försöker hålla sig upptagna, ingen kritik från min sida utan vill bara göra min röst hörd för att fler ska se att myntet har två sidor. Finns flera sjukdomar och situationer i livet jag förespråkar och önskar fler förstod hur viktig ordentlig återhämtning och vila faktiskt är det vi borde lyfta fram speciellt bland unga där psykisk ohälsa blir allt vanligare som jag tror vi all välmening skapar med hålla normen om att ständigt hitta på, göra saker och prestera. Tror fler skulle må bra av den insikten och våga ta ett stort kliv ifrån dagens prestationförsökagöradeträttahysterin;)

 2. Hej my! Undrar bara är du helt klar med din utbildning nu? Isåfall stort grattis! Du kanske tom. Har nämnt det på bloggen men då har jag totalt missat det. Det var en stor tenta du skulle göra för inte så länge sedan? Hur har det gått har du fått besked?
  Stor kram och ta hand om dig!!

 3. Hej igen My.
  Du bryter mot lagen även här.
  Har du tagit emot pengar, produkter eller NÅGOT i utbyte mot ett omnämnande så ska det enligt Paragraf 9 i Markandsföringslagen märkas ut så det står utom tvivel att det handlar om marknadsföring.

  • Hej igen! Gick upp och tittade på inlägget igen. Jag ser och förstår vad du menar. Trodde du menade det tidigare inlägget, först. Alldeles för otydligt av mig, att skriva det i översta tagg osv. Jag har ändrat nu! Tack snälla du, för ditt råd ? ??❤️

   • Gött att du lyssnade.
    Personligen bryr jag mig inte så mycket, men det vore la trist om du åker dit i marknadsdomstolen för något som hade kunnat vara så lätt att undvika.
    Jag vet ju varför företagen vill ha länkarna, men jag tror inte gemene läsare (eller ens alla bloggare) har full förståelse för onlinemarknadsföring.

    • Absolut. Jag tror att många i våran bransch, helt enkelt inte vet. Att det handlar mer om okunskap, än ett medvetet fel. Tex, Hur och vart man ska markera sina samarbeten. Branschen har vuxit snabbt, det finns många oklarheter och gråzoner som är svåra att förhåll sig till. Jag personligen menar inget illa och försöker att vara så tydlig som möjligt. Både innan och ännu mer framåt ?

     • Bloggare som tror att deras rekommendationer faktiskt gör skillnad lever tyvärr under en ganska grav lögn. Sanningen är tyvärr den att många företag fullständigt struntar i er bloggare, eller vad ni skriver.
      Där ligger nog den stora okunskapen.
      De kollar siffror. Har bloggen bra statistik, då är den värd mer.
      Varför?
      Ju starkare blogg länken ligger på, desto mer hjälper länken företagets egen hemsida upp i sökmotorresultaten. Kallas ’linkjuice’.
      Men det räknas inte in av Googles algoritmer om det är märkt med ’samarbete’ eller ’sponsrat’ eller liknande. Det är där fulspelet kommer in, och inlägg skrivs ’naturligt’ för att gemene läsare inte ska tänka på att det är sponsrat.
      De tror inte att de ska få kunder genom det ni bloggare skriver. Ni gör liksom knappt en droppe i havet.
      Det som är verkligt värdefullt för företagen är när någon Googlar saker, och deras sida kommer upp bland de första resultaten. Det är DÄR de får kunder.
      Allt handlar om pengar. Ni är tyvärr bara ett redskap.

  • Men nu har väl du ”som jobbar med marknadsföring” valt fel jobb ändå! Hur skulle det vara med polis, skattegranskare eller varför inte lapplisa? Då skulle du få betalt för att dela ut pekpinnar istället för att göra det på din dyrbara fritid. För du gör det väl inte på betald arbetstid!? ?
   Ha en strålande kväll, sponsrad eller inte! ?

 4. Absolut är motion medicin för psykisk hälsa. Dock kan det räcka med fem minuters promenad om man till exempel har utmattningssyndrom. När man under flera månader inte kommer ur sängen så är inte ett träningspass att rekommendera. Men att få någon som håller en i handen och stöttande tar med en ut på fem minuter promenad, lugnt och sakta är enormt viktigt, dock kan det kännas som ett berg att bestiga. KRAM

  • Håller helt med. Personligen tycker jag denna träningshystri gått alldeles för långt. Finns många som också blir sjuka av alla träning och kostråd värt att poängtera. Kan bara tala för mig själv å vet att träning och folk som försökt i all välmening peppa mig till träning bara gjort mitt månde sämre. Jag tror alldelens för många tyvärr flyr in i träning och försöker hålla sig upptagna, ingen kritik från min sida utan vill bara göra min röst hörd för att fler ska se att myntet har två sidor. Finns flera sjukdomar och situationer i livet jag förespråkar och önskar fler förstod hur viktig ordentlig återhämtning och vila faktiskt är det vi borde lyfta fram speciellt bland unga där psykisk ohälsa blir allt vanligare som jag tror vi all välmening skapar med hålla normen om att ständigt hitta på, göra saker och prestera. Tror fler skulle må bra av den insikten och våga ta ett stort kliv ifrån dagens prestationförsökagöradeträttahysterin;)

 5. Hej my! Undrar bara är du helt klar med din utbildning nu? Isåfall stort grattis! Du kanske tom. Har nämnt det på bloggen men då har jag totalt missat det. Det var en stor tenta du skulle göra för inte så länge sedan? Hur har det gått har du fått besked?
  Stor kram och ta hand om dig!!

 6. Hej igen My.

  Du bryter mot lagen även här.

  Har du tagit emot pengar, produkter eller NÅGOT i utbyte mot ett omnämnande så ska det enligt Paragraf 9 i Markandsföringslagen märkas ut så det står utom tvivel att det handlar om marknadsföring.

  • Hej igen! Gick upp och tittade på inlägget igen. Jag ser och förstår vad du menar. Trodde du menade det tidigare inlägget, först. Alldeles för otydligt av mig, att skriva det i översta tagg osv. Jag har ändrat nu! Tack snälla du, för ditt råd 🙂 🙏🏻❤️

   • Gött att du lyssnade.

    Personligen bryr jag mig inte så mycket, men det vore la trist om du åker dit i marknadsdomstolen för något som hade kunnat vara så lätt att undvika.

    Jag vet ju varför företagen vill ha länkarna, men jag tror inte gemene läsare (eller ens alla bloggare) har full förståelse för onlinemarknadsföring.

    • Absolut. Jag tror att många i våran bransch, helt enkelt inte vet. Att det handlar mer om okunskap, än ett medvetet fel. Tex, Hur och vart man ska markera sina samarbeten. Branschen har vuxit snabbt, det finns många oklarheter och gråzoner som är svåra att förhåll sig till. Jag personligen menar inget illa och försöker att vara så tydlig som möjligt. Både innan och ännu mer framåt 🙂

     • Bloggare som tror att deras rekommendationer faktiskt gör skillnad lever tyvärr under en ganska grav lögn. Sanningen är tyvärr den att många företag fullständigt struntar i er bloggare, eller vad ni skriver.

      Där ligger nog den stora okunskapen.

      De kollar siffror. Har bloggen bra statistik, då är den värd mer.

      Varför?

      Ju starkare blogg länken ligger på, desto mer hjälper länken företagets egen hemsida upp i sökmotorresultaten. Kallas ’linkjuice’.

      Men det räknas inte in av Googles algoritmer om det är märkt med ’samarbete’ eller ’sponsrat’ eller liknande. Det är där fulspelet kommer in, och inlägg skrivs ’naturligt’ för att gemene läsare inte ska tänka på att det är sponsrat.

      De tror inte att de ska få kunder genom det ni bloggare skriver. Ni gör liksom knappt en droppe i havet.

      Det som är verkligt värdefullt för företagen är när någon Googlar saker, och deras sida kommer upp bland de första resultaten. Det är DÄR de får kunder.

      Allt handlar om pengar. Ni är tyvärr bara ett redskap.

  • Men nu har väl du ”som jobbar med marknadsföring” valt fel jobb ändå! Hur skulle det vara med polis, skattegranskare eller varför inte lapplisa? Då skulle du få betalt för att dela ut pekpinnar istället för att göra det på din dyrbara fritid. För du gör det väl inte på betald arbetstid!? 🙂
   Ha en strålande kväll, sponsrad eller inte! 🙂

 7. Jag hade problem med panikångest när jag var 16 tog lång tid innan jag lärde mig att det bara är en känsla som inte är farlig istället för att få panik mötte jag känslan för att besegra det som min hjärna spökade med toppen det försvann…nu 100 år senare har jag förstått att (genom min yoga) att vi stoppar undan känslor istället för att möta dem och verkligen bearbeta ,ångest är inte farligt men otäckt men det verkar som du rest dig och tagit tag i det som hänt så det är nog därför du mår bättre och attackerna kommer mer sällan..Håller med om att träning är bra mot ohälsa in the head ”halvgick” in i väggen gick både morgon och kväll i flera timmar förutom en thight rumpa hehe lättade stress/ångest kunde jag börja jobba efter 3 månader??

 8. Jag hade problem med panikångest när jag var 16 tog lång tid innan jag lärde mig att det bara är en känsla som inte är farlig istället för att få panik mötte jag känslan för att besegra det som min hjärna spökade med toppen det försvann…nu 100 år senare har jag förstått att (genom min yoga) att vi stoppar undan känslor istället för att möta dem och verkligen bearbeta ,ångest är inte farligt men otäckt men det verkar som du rest dig och tagit tag i det som hänt så det är nog därför du mår bättre och attackerna kommer mer sällan..Håller med om att träning är bra mot ohälsa in the head ”halvgick” in i väggen gick både morgon och kväll i flera timmar förutom en thight rumpa hehe lättade stress/ångest kunde jag börja jobba efter 3 månader👍🏻

 9. Det tar ofta lång tid innan kommentarer kommer, då kommer några samtidiga (om du förstår vad jag menar) är det bara du som godkänner innan kommentarerna publiceras?

 10. Det tar ofta lång tid innan kommentarer kommer, då kommer några samtidiga (om du förstår vad jag menar) är det bara du som godkänner innan kommentarerna publiceras?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...