10 anledningar…

”Jag har inte tid”, ”jag orkar inte” ”Jag känner mig trött, bäst jag vilar idag istället för att träna” ” på måndag börjar mitt nya liv”
Någon som känner igen sig?

image

Dom flesta av oss vet att bästa anledningen till att träna är, att det är kul och GER energi! men alla behöver vi den där extra ”sparken i baken” för att komma igång! Du ska nu få tio av mina anledningar till att jag tränar!

-Enjoy!

1: Du blir en bättre kris hanterare!

Du blir genom träning i alla former mer stresstålig! Du hanterar och klarar av eventuella kriser, stressiga eller andra former av utsatta situationer. Betydligt bättre än en person som inte är aktiv och tränar!

2 Ökad ämnesomsättning! Skippa dieter och quick-fix metoder 

Genom träning där du tar ut dig både i uthållighet och styrka så svettas du. Genom regelbunden aktiv träning höjer du din ämnesomsättning. Vilket gör att du med gott samvete kan äta mer och skippa alla tråkiga quick-fix och konstiga dieter. Håll igång, var aktiv, svettas, träna och ät dig mätt… med gott samvete! Min kollega på Hälsokicken säger alltid ”ät bra , träna bra, må bra” SÅ Sant!

3 Bättre sömn! om du är aktiv och rör på dig regelbundet ett par gånger i veckans så sover du bättre! Du får en energi i kroppen, som gör att du känner dig piggare, starkare och mer tillfreds. När kvällen kommer så känner man sig mer tillfreds, och har i regel både lättare för att somna in och att gå in i djupsömnen utan att vakna… Träningen är mitt substitut till sömntablett. Både under stress och press…

4 Minskar ångest och depression 

Träning ökar produktionen av vissa ämnen i din hjärnan som minskar både stress och ångest. Träning förebygger depression, och är genom år av forskning är just träning en bra medicin mot psykisk ohälsa. Jag talar av egen erfarenhet. Träningen har hjälpt mig genom tuffa perioder och kriser i mitt liv! -Bara det är en anledning till att kliva upp ur soffan!

5 Förebygg cancer 

Cancer blir vanligare och vanligare. Genom föreläsningar och min roll som ambassadör för cancerfonden så är det vetenskapligt bevisat att en aktiv person som tränar regelbundet minskar risken för cancer avsevärt! #fuckcancer

270816-MyMartens-HermanCaroan-0433

6. Du laddar om batterierna
Det räcker om du motionerar tre gånger i veckan. Dvs, någon form av konditionsträning där du då arbetar med ca 60% av din maxpuls i minst 20 min. Tex löpning, cykling, crosstrainer. Man kan minska sin trötthet med upp till 65% och blir ca 20% piggare! Genom träningen sparar du dina energidepåer, som gör att du känner dig piggare!

7. Bättre självförtroende för både kropp och själ! 

Genom att träna och känna att du utvecklas utefter dina förutsättningar ger en inre ego-boost. En ego boost som ofta bidrar till bättre självförtroende både i kropp och själ! Man blir både glad och stolt över sin egna bedrift vilket ger den där lilla extra ”kicken” man ibland behöver.

8. Starkare immunförsvar
En aktiv person som tränar, två till tre gånger i veckan eller mer har färre sjukdagar, och bygger upp ett starkare immunförsvar. Du blir mindre mottaglig av aktuella sjukdomar som cirkulerar.

9. Ökad styrka på flera plan
Du får fler endorfiner genom träning! När endorfinernas ökar så blir du också starkare, både fysiskt och mentalt. Du får då dessutom en högre smärttröskel på båda planen…. -Starkare kropp = Starkare psyke.

10. Prestation och ökad sexlust! 
Man blir mer produktiv av träning. Man ökar både lust och prestation genom att hålla igång ed någon form av träning. Prestation innefattar mycket. Både på jobb, i skola, och i hemmet som förälder. För att inte tala om sexlusten som också ökar om du är aktiv och håller gång.

Hoppas dess tio anledningar ger dig en extra kick att komma igång eller fortsätta med det du gör! 🙂

Nu söndagsfrukost med Lilleman <3

/ My Martens

 

21 Komentarer

 1. Hej My, det är en fin och ärlig blogg som du skriver och driver. Självklart är motion bra för vår hälsa, det är viktigt att röra på sig och träna. Men jag önskar att alla vore lite mer försiktiga med att prata om vad som gör att vi inte får cancer. Visste vi det skulle fler personer inte få cancer. År 2004 fick 6.000 kvinnor bröstcancer. År 2013 var det drygt 9.000 kvinnor och det går ner i åldrarna. Väldigt många av dessa kvinnor är mycket hälsosamma, yogar, motionerar, mediterar, tränar, äter broccoli – ja du förstår vad jag menar – men utvecklar bröstcancer ändå. Vi vet inte vad p-piller, hormonspiraler och IVF-behandlingar skapar för risker i kvinnors kroppar – det pratas det inte lika mycket om. Alla laborationer med kvinnors hormoner i sjukvårdens regi etc. Det finns påvisade samband mellan sol och malignt melanom, rökning och lungcancer men det finns ännu inga bevis för att den som motionerar 3 ggr eller mer per vecka inte utvecklar t ex bröstcancer. Att vi kan slippa cancer är den odiagnosticerade människans fantasi och hopp, alla som någon gång fått en cancerdiagnos vet att det inte är så enkelt. Fortsätt ditt fina och inspirerande arbete men prata inte om cancer som en slags generell livsstilssjukdom som vi kan slippa om vi motionerar. Vi motionerar och ändå får vi cancer. Det är inte så enkelt hur gärna vi än önskar att det vore så. Med värme ❤️

  • Du formulerade mina tankar så bra.
   Jag är vältränad och hälsosam men har ärvt BRCA1 genen. Vilket gör att jag gått igenom ett antal operationer i förebyggande syfte. Opererat bort båda brösten och äggstockarna.
   Motionera är en universallösning till det mesta. Men tyvärr slår cancer till urskiljningslöst eftersom det kommer i så många olika former.
   För mig och mina syskon hade det inte hjälpt om vi hade en fysik som Ironman.
   Kram Maria

  • Tack fina du! <3 Jag håller med i mycket av det du skriver. Usch, cancer är så fruktansvärt. Ja, ibland kan cancern slå till mot den mest hälsosamma, sunda och medvetna personen. Ibland kan en kvinna som rökt hela sitt liv fylla 90 plus utan att drabbas. Det är många olika faktorer som påverkar. Givetvis. Jag skriver inte att det tar bort risken att drabbas av just cancer. Men jag skriver att det jonskar risken. För det är trots allt vetenskapligt bevisat. Men som sagt, det är individuellt och absolut ånga andra faktorer som spelar in…. Jag önskar att man hade fler svar på alla frågor än vad man har. men forskningen går framåt och den procentuella delen av folk som man kan bota ökar för varje år. Jag har aldrig skrivit att vi "slipper cancer om vi motionerar". Jag öankar dock att det vore så. tack för att du delade med dig och för att du tog dig tiden. <3 Många kramar / My Martens

 2. Hej My, det är en fin och ärlig blogg som du skriver och driver. Självklart är motion bra för vår hälsa, det är viktigt att röra på sig och träna. Men jag önskar att alla vore lite mer försiktiga med att prata om vad som gör att vi inte får cancer. Visste vi det skulle fler personer inte få cancer. År 2004 fick 6.000 kvinnor bröstcancer. År 2013 var det drygt 9.000 kvinnor och det går ner i åldrarna. Väldigt många av dessa kvinnor är mycket hälsosamma, yogar, motionerar, mediterar, tränar, äter broccoli – ja du förstår vad jag menar – men utvecklar bröstcancer ändå. Vi vet inte vad p-piller, hormonspiraler och IVF-behandlingar skapar för risker i kvinnors kroppar – det pratas det inte lika mycket om. Alla laborationer med kvinnors hormoner i sjukvårdens regi etc. Det finns påvisade samband mellan sol och malignt melanom, rökning och lungcancer men det finns ännu inga bevis för att den som motionerar 3 ggr eller mer per vecka inte utvecklar t ex bröstcancer. Att vi kan slippa cancer är den odiagnosticerade människans fantasi och hopp, alla som någon gång fått en cancerdiagnos vet att det inte är så enkelt. Fortsätt ditt fina och inspirerande arbete men prata inte om cancer som en slags generell livsstilssjukdom som vi kan slippa om vi motionerar. Vi motionerar och ändå får vi cancer. Det är inte så enkelt hur gärna vi än önskar att det vore så. Med värme ❤️

  • Du formulerade mina tankar så bra.
   Jag är vältränad och hälsosam men har ärvt BRCA1 genen. Vilket gör att jag gått igenom ett antal operationer i förebyggande syfte. Opererat bort båda brösten och äggstockarna.
   Motionera är en universallösning till det mesta. Men tyvärr slår cancer till urskiljningslöst eftersom det kommer i så många olika former.
   För mig och mina syskon hade det inte hjälpt om vi hade en fysik som Ironman.
   Kram Maria

  • Tack fina du! <3 Jag håller med i mycket av det du skriver. Usch, cancer är så fruktansvärt. Ja, ibland kan cancern slå till mot den mest hälsosamma, sunda och medvetna personen. Ibland kan en kvinna som rökt hela sitt liv fylla 90 plus utan att drabbas. Det är många olika faktorer som påverkar. Givetvis. Jag skriver inte att det tar bort risken att drabbas av just cancer. Men jag skriver att det jonskar risken. För det är trots allt vetenskapligt bevisat. Men som sagt, det är individuellt och absolut ånga andra faktorer som spelar in…. Jag önskar att man hade fler svar på alla frågor än vad man har. men forskningen går framåt och den procentuella delen av folk som man kan bota ökar för varje år. Jag har aldrig skrivit att vi "slipper cancer om vi motionerar". Jag öankar dock att det vore så. tack för att du delade med dig och för att du tog dig tiden. <3 Många kramar / My Martens

 3. Första gången jag kommenterar härinne men dina punkter var som ett slag i solar plexus ? Jag har så svårt att motivera mig trots att jag borde. Har hamnat i en ond cirkel av sömnproblem, huvudvärk (treo) och konstant trötthet. Dessutom vill jag gå ner några kilo. Jag läser nu dina punkter om igen och bestämmer mig för att ”ta mig i kragen” Tack!

 4. Första gången jag kommenterar härinne men dina punkter var som ett slag i solar plexus 🙂 Jag har så svårt att motivera mig trots att jag borde. Har hamnat i en ond cirkel av sömnproblem, huvudvärk (treo) och konstant trötthet. Dessutom vill jag gå ner några kilo. Jag läser nu dina punkter om igen och bestämmer mig för att ”ta mig i kragen” Tack!

 5. Hej! Jag känner igen mig i kommentarerna längst upp i inlägget. Just nu har jag inte tid och jag orkar inte. Jag har heller ingen lust. Saknar verkligen motivation till träning, vilket är synd.

 6. Hej! Jag känner igen mig i kommentarerna längst upp i inlägget. Just nu har jag inte tid och jag orkar inte. Jag har heller ingen lust. Saknar verkligen motivation till träning, vilket är synd.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...