-Trevlig helg! Två dagar off, bara Lilleman och jag.. Barnvakt, vad är skillnaden? Rätt eller fel?

IMG_1104

Godmorgon! Igår kväll var  jag heeeeeelt slut! PÅ alla plan, fysiskt, mentalt, känslomässigt, som mamma!  Men jag somnade, brevid Lilleman med ett leende på läpparna <3 

-Trevlig helg säger vi!;)  En måndag….

Då helgen har spenderats i skolan och vi inte varit lediga och kolakan har ringt 05:15  så tar vi helg nu. Vi tar ledigt både idag och imorgon. För att jag både kan och vill det =) Klockan är strax 08:00, Lilleman sover fortfarande. jag håller på att duka upp frukost. Kokar ägg, ska göra det lite mysig. Inga planer för dagen, kanske en picknick vis sjön senare om det blir fint väder. Bara mys hela dagen <3 

Du som läste mitt inlägg från igår morse, vet vilket kaos det blev. Min barnvakt blev sjuk. Jag såg detta smet som hade kommit närmare midnatt, först på morgonen 05:15 när klockan ringde.

 Förstå min panik, allt har gått fel denna veckan Då en släkting skulle bott hemma hos oss i helgen. Jag såg fram emot en middag klar när jag kom hem efter skolan. Mys och kvalitetstid som en familj. Som dom flesta har, med sin man eller partner helt enkelt, mormor/morfar osv. 

Men som singelmamma, singel morsa, Ensam Mamma, kalla det vad du vill. DET är INTE helt okomplicerat!

Jag studsade upp ur sängen, började steka köttbullar, koka ägg, ta med mellanmål, lägga fram kläder, packa en ”leksaks väska” maila mina kollegor, maila mina lärare, Helt enkelt informera om läget. Typ ”Hej, My Martens här, min barnvakt blev sjuk, min första barnvakt ställde in…. hmm, jag har ingen plan C jag tar Med Ludvig och kommer se till att han inte stör någon och gör det bästa av situationen. Jag provar, OM det inte fingerar så åker vi hem igen”  någonting sånt….

Mina klasskompisar svarade, glatt, peppande, ”det kommer gå bra” ”Vi hjälps åt” osv…. så det gjorde att jag ”vågade” ta me honom.

Med svetspärlor i pannan satta jag mig i bilen, med en hel väska med mellanmål och ”bra att ha grejer” Min puls var skyhög. Eftersom att vi nu pluggar just max puls, vilopuls osv så gav jag mig själv en ”tanke örfil” och bestämde mig för att bums sluta stressa och ta kontrollen över antingen! Sagt och gjort.

Jag mådde bättre bara efter ett par minuter. Jag berättade om skolan för Ludvig, förklarade hur det skulle gå till och han var mer än glad överätt få följa med. 

Väl framme så var han stolt över att vara med i skolan. Väldigt stolt, och lite nyfiken.

På plats 07:25 en söndag morgon! hehe! Hoppas hans inställning håller i sig! 😉IMG_1064

Jag dukade iordning hans frukost på ett runt litet bord med en mjuk skön fotölj som jag hämtade och placerade precis utanför klassrummets dörr. Där jag sitter brevid, Rasmus. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Genom glasdörren så kunde jag se honom hela tiden. Och han mig, så då och då smög han fram till dörren, småflinade lite och skickade en slängpuss, Sötnöt!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Han höll till i sin ”myshörna” jag gjort iordning första lektionen. I pausen charmade han alla. Var social glad och framåt. Lektion två bestod av flera timmars konditions träning och puls tester. Våran ”träning” är alltså att vara PT åt klienten i alla olika utföranden.

Så vi fick både vara kund och PT. Här skulle det bli ett bekymmer med Lilleman, det visste jag. Barn  får nämligen inte får vara i denna delan av gymmet. Plus att han precis om jag själv skulle velat, hade hellre velat vara med än att stå brevid och titta på… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innan vi skulle börja så behövde vi räkna, och förstå helheten. Räkna ut förmodad maxpuls på våran partner osv…

Jag visste att NU behöver jag ordna detta för Ludvig, så jag sa ordagrant sprang genom skolan, gymmet och upp till SATS repa, Där jag frågade efter Mini-SATS, JAAAAAA! Det fanns ett mini SATS, jag pratade snabbt ihop mig med dom och kunde lämna ludvig en timme senare när dom öppnat. Vilken lycka! jag vet att illaman älskar mini-sats och jag kunde då låta honom vara där just när vi körde konditionen..

Ludvig satt med när vi räknade,  Jag anpassade då våran träning så att det precis var  när mini SATS skulle öppna som vi var färdig ”uträknade” och kunde komma igång. -Multitasking! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ludvig fick komma tillbaka till oss så fort testarena var klara, Han trivdes som fisken i vattnet med klassen. Han vills sitta med ”grabbarna” såklart 😉 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här sitter han med Rasmus och Armin =)

Lotta och Julia var också två stöttepelare… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sen stannade han hos oss en bit in på eftermiddagen, inan han fick vara på MINI Sats 1.5 timme till! Normalt sett så får man lämna sina barn där 1.5 timme. Men dom lät Ludvig både vara lite längre och komma tillbaka två gånger same dag! ( TACK <3)

Inte bara för att jag ”blev av med honom” Tvärt om, jag vet hur kul han har det där, jag vet att han stormtrivs. Först DÅ kan jag slappna av och vara fokuserad på det jag själv ska göra…. Så efter första lektionen (då han frågat 20 gånger, får jag gå tillbaka till mini sats?)

så tog jag min tio minuters rast  mellan lektionerna och sprang… med Ludvig under armen, upp för trapporna, genom gymmet, upp för en trappa till. Via repan, ner för en trappa och framme på Mini Sats. Detta Mini -Sats är nyrenoverad och ombyggt. Jag blev grymt imponerad. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1110 IMG_1111

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bättre än ett lekland. Litet, välplanerat  och mer personligt!  Förutom bilderna du såg så fanns det två våningar till, med utklädningskläder, pusselhörna osv.Sista delen av eftermiddagen så fick han först vara med utanför klassrummet i sin ”mys hörna”. I pausen kom han in och ilade, då sa Liselott att han lika väl kunde stanna kvar inne i klassrummet. (där blev jag nervös igen) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
l

Men han satte sig lugnt och fint brevid Lotta & Julia. (ville inte citat med mamma) Och där satt han, lugnt och still, lyssnade, ”skrev” och gjorde som alla andra. Ojojoj vad mitt mamma hjärta smälte… SÅ stolt!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1134

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VI diskuterade träning under graviditet och efter graviditet. Vad man ska tänka på, hur man ska vara observant på vad det kan medföra. Hur VIKTIGT det är att man håller igång även när man är gravid osv.. Vi avslutade med knip övning då 80% av klassen inte hade någon aning om vad det var.

Då skrattade Lilleman, han gjorde som lärare Liselott sa, lyssnade, iakktiig, och försökte göra som alla andra.

 Men han förstod nog inte heller riktigt. Men det där porlande barnskrattet som han ändå fick fram, det  är något speciellt… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen var skolan slut, och han lekte och busade med dom stora grabbarna en stund =)  Linus & Filip.

IMG_1148

 

Han tyckte skolan var fantastiskt rolig och vill följa med varje dag. jag förklarade att det inte går men att så småningom kommer börja skolan själv. (Han är 5år nu) Då sken han upp som en sol och sa ”Jag lääääängtr, mamma”. Hoppas den inställningen håller i sig 😉 hehe!  Innan vi åkte hem så fick han prova på att hoppa trampolin, också en höjdpunkt!

 

IMG_1159

Men varor är det alltid så att om man har ”barnpassning” av sin egen man, sin mamma/pappa syster eller syster barn. DÅ är det helt okay, men så fort man tar in en extern barnvakt då ska det börja ifrågasättas, diskutera osv. VARFÖR? Vad är skillnaden. Är man som jag 28 år, boende i Sigtuna med skola och jobb i Stockholm. Då kan även jag behöva hjälp ibland. Skolan hoppade jag på efter min egen konkurs, skolan ryggar våran framtid. Det är en intensiv period, nu behövde jag hjälp. och jag vet att jag kommer behöva hjälp några dagar till.. Att vara singel och ensamstående är inte alltid helt lätt. Men precis som Gunde Svan brukar säga, ”INGENTING är omöjligt” 😉 Så det så!

Kram / My Martens

PS: Stort Tack till lärarna Liselott, Andreas och Conny. Till alla mina klasskamrater som gladeligen aktiverade Ludvig och fick honom att känna sig som en i gemenskapen. Stort TACK till Petter och hans kolega på Mini -SATS som ställde upp för både mig och Ludvig, och till SAFE Education som gjorde denna dagen till ett minne för livet för Lilleman <3

38 Komentarer

 1. Vilken rolig dag det blev för Lilleman på din skola. Den kommer han att minnas med glädje. Ni verkar vara ett väldigt trevligt gäng så jag kan tänka mig att du fått många nya vänner där ?

 2. Du verkar ha en underbar son. Tycker absolut inte det är fel att ta in barnvakt. Vissa tider i livet är tuffare än andra och då måste man ta hjälp. Tror inte Ludvig far illa av det alls. Istället för att kalla mammor ensamstående brukar jag föredra att säga att de är enastående istället. För det är precis vad de är!
  Lycka till med utbildningen!

 3. Vilken rolig dag det blev för Lilleman på din skola. Den kommer han att minnas med glädje. Ni verkar vara ett väldigt trevligt gäng så jag kan tänka mig att du fått många nya vänner där 🙂

 4. Lev i nuet, strunta i vad andra tycker. Dom har problem i sina egna liv, det är därför de är så negativa. Det gäller ju bara att hitta en lösning när det kör ihop sig och Ludvig verkade ju ha haft en toppendag. Kram

  • Trist med negativitet. Men det är väl så, bara att i fortsättningen ignorera helt enkelt =) VILL SPRIDA Pepp, glädje och energi =) Tack, detsamma till dig. Kram

 5. Såklart att han gillade det. Genom livet lär man sig att en del ser ”faror” och problem överallt medan andra ser lösningar och möjligheter. Barn trivs där föräldrarna trivs. Mina barn har jag vant att hänga med mig på alla möjliga ställen . Det har gjort dem sociala, trygga och enkla. Lyssna inte på olyckskorparna . Lilleman har det hur bra som helst med Dig. Kram och var rädd om dig

 6. Du verkar ha en underbar son. Tycker absolut inte det är fel att ta in barnvakt. Vissa tider i livet är tuffare än andra och då måste man ta hjälp. Tror inte Ludvig far illa av det alls. Istället för att kalla mammor ensamstående brukar jag föredra att säga att de är enastående istället. För det är precis vad de är!
  Lycka till med utbildningen!

 7. Lev i nuet, strunta i vad andra tycker. Dom har problem i sina egna liv, det är därför de är så negativa. Det gäller ju bara att hitta en lösning när det kör ihop sig och Ludvig verkade ju ha haft en toppendag. Kram

  • Trist med negativitet. Men det är väl så, bara att i fortsättningen ignorera helt enkelt =) VILL SPRIDA Pepp, glädje och energi =) Tack, detsamma till dig. Kram

 8. Såklart att han gillade det. Genom livet lär man sig att en del ser ”faror” och problem överallt medan andra ser lösningar och möjligheter. Barn trivs där föräldrarna trivs. Mina barn har jag vant att hänga med mig på alla möjliga ställen . Det har gjort dem sociala, trygga och enkla. Lyssna inte på olyckskorparna . Lilleman har det hur bra som helst med Dig. Kram och var rädd om dig

 9. Lilleman går det då verkligen ingen nöd på – du ordnar det jättebra med allt efter hur ni har det! Alla har det kämpigt på sina vis och som ensamstående mamma är det förstås lite extra klurigt – särskilt när man inte bor i samma stad som släkten. Den naturliga barnvakten faller ju ifrån då. Jag tycker förskolan har en jättebra tjänst med barnvakt – mer såna flexibla lösningar för handen på hjärtat: idag är det många som är ensamstående med barn och har flyttat från sina ursprungsstäder.
  Gällande de kommentarer som är illasinnade och bara vill röra om i grytan och som vill få dig att framstå som en dålig mamma osv – kan du inte bara radera eländet utan att ens besvara eländet? När det så tydligt framgår att det är från samma IP-nr. Att svara på sånt skräp tar ju också energi – energi som du har bruk för till verkligheten utanför bloggen.
  Bra jobbat av dig supermamma! Skönt med ”helg-vila” nu och det låter så himla mysig med picknick vid sjön – hoppas solen lyser hos er med! <3

 10. Vad skönt att det fixade sig! Lyssna inte på bittra, avundsjuka människor som inte kan sätta sig in i andras situation! Jag har visserligen en man, (och en son som är 8 år) men han jobbar ofta borta långa perioder i sträck och vi har även haft en period som separerade. Jag vet hur svårt det är att pussla med jobb, dagis och tider, har inga ”naturliga ’ barnvakter som mor-farföräldrar eller grannar. Kämpa på! Kram!

 11. Lilleman går det då verkligen ingen nöd på – du ordnar det jättebra med allt efter hur ni har det! Alla har det kämpigt på sina vis och som ensamstående mamma är det förstås lite extra klurigt – särskilt när man inte bor i samma stad som släkten. Den naturliga barnvakten faller ju ifrån då. Jag tycker förskolan har en jättebra tjänst med barnvakt – mer såna flexibla lösningar för handen på hjärtat: idag är det många som är ensamstående med barn och har flyttat från sina ursprungsstäder.
  Gällande de kommentarer som är illasinnade och bara vill röra om i grytan och som vill få dig att framstå som en dålig mamma osv – kan du inte bara radera eländet utan att ens besvara eländet? När det så tydligt framgår att det är från samma IP-nr. Att svara på sånt skräp tar ju också energi – energi som du har bruk för till verkligheten utanför bloggen.

  Bra jobbat av dig supermamma! Skönt med ”helg-vila” nu och det låter så himla mysig med picknick vid sjön – hoppas solen lyser hos er med! <3

 12. Vad skönt att det fixade sig! Lyssna inte på bittra, avundsjuka människor som inte kan sätta sig in i andras situation! Jag har visserligen en man, (och en son som är 8 år) men han jobbar ofta borta långa perioder i sträck och vi har även haft en period som separerade. Jag vet hur svårt det är att pussla med jobb, dagis och tider, har inga ”naturliga ’ barnvakter som mor-farföräldrar eller grannar. Kämpa på! Kram!

 13. Phu vilken dag ni hade men vilken tur att det trots allt löste sig och din kille verkar ju tycka det var toppenkul att vara med på skolan. Barn brukar ju tycka sånt där är spännande och roligt, lite nyhetens behag. Jag har en kille som precis börjat förskoleklass så han är ett år äldre än din, funderar på hur tänker du kring när han börjar skolan sen, kan han fortfarande gå i två olika skolor varannan vecka som han gör nu i förskolan? Du behöver inte svara om inte du vill blev bara nyfiken på hur det funkar och vad man har för möjligheter. Allt löser sig bara man vill, ha en fin dag kram

 14. Phu vilken dag ni hade men vilken tur att det trots allt löste sig och din kille verkar ju tycka det var toppenkul att vara med på skolan. Barn brukar ju tycka sånt där är spännande och roligt, lite nyhetens behag. Jag har en kille som precis börjat förskoleklass så han är ett år äldre än din, funderar på hur tänker du kring när han börjar skolan sen, kan han fortfarande gå i två olika skolor varannan vecka som han gör nu i förskolan? Du behöver inte svara om inte du vill blev bara nyfiken på hur det funkar och vad man har för möjligheter. Allt löser sig bara man vill, ha en fin dag kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...