Kampen mot rökningen! Bakslag, nya tag och fullt fokus på att hålla NOLLAN!

270816-MyMartens-HermanCaroan-0289

Godmorgon!

Jag vaknade, hade felparkerat bilen… Ställde den utanför dörren igår, då jag lastade in en massa skräp som jag ska köra till återvinningen senare idag! Men glömde flytta den till parkringen… SUCK! fick rusa upp som ett yrvaket yrväder! Minst sagt, olika skor, en morgonrock och ut för att flytta den då hantverkarna behövde platsen. (pinsamt).  Sen somnade jag om igen…… som en prinsessa, men vaknade av att hantverkarna behövde komma in i lägenheten. (Dubbel suck) Nåja, nog vaknade jag iallafall!

Ingen ide att försöka somna  igen, om efter den adrenalin kicken!

En kopp kaffe senare gav jag mig ut. Löpning och utomhus träning med egen kroppsvikt var planen. Just nu är jag i en sån där fas då det tar emot. Det är jobbigt att  ge mig ut för att springa. När jag väl är igång, då går det ganska okay. Men det där steget att ”ge mig iväg” är stort just nu. samtidigt så behöver jag det. jag behöver få upp min kondition. Min uthållighet. Det får mig att må bättre det hjälper mig att kontrollera ångesten. Det ger mig en kick. Det hjälper mig att få ur mig al frustration och besvikelse jag känner över My’s Blommor. Det blir en del av bearbetningen av sorgen jag jobbar med dygnet runt just nu. 

Min tidigare rökning har givetvis försämrat min kondition. jag vet det. Påtal om rökningen så går det inget bra. Eller nu gör det det. Men inte felfritt. Jag har haft två bakslag och rökt vid två tillfällen. Finns ingen ursäkt eller förklaring. Jag mår sämst över det själv. Jag försöker nu att ta till andra små knep och hjälpmedel för att fortsätta hålla ”nollan”.

Jag blev först arg, besviken och ledsen på mig själv. Kände mig så misslyckad. Men samtidigt så hjälper det inte att sitta med nån offerkofta och tycka synd om mig själv. För det sista jag gör är att tycka synd om mig själv. Det var JAG som köpte cigarretter och tände cigarretten. Det är ingen annan än jag själv som tog det beslutet. 

MEN, nu kavlar jag upp ärmarna igen, accepterar mitt bakslag och fortsätter kämpa. Det är INTE lätt. Det påverkar mig på många sätt, jag har abstinens, jag blir tjurig, lättirriterad och får sämre tålamod! Men jag ska banen mig klara det. Jag tänker inte ge upp förrän jag är rökfri!  Jag SKA hålla nollan och ska sluta för gott!

Det är ingenting jag skriver för att övertyga dig, eller omgivningen. Det är någonting jag skriver för att övertyga mig själv.

MEN dina tips, råd och eventuellt pepp är MER än uppskattat! Så om du själv varit rökare och slutat, dela gärna med dig. ALLA tips är välkomna! Det är 2016, vi är idag väl medvetna och upplysta hur rökning påverkar oss, och varför vi inte borde röka! Så nu j*klar får det vara slut på ursäkter och bakslag! -Så det så 😉 

För min del så har det varit någonting som jag tagit till i tuffa perioder. Det har haft en lugnande effekt på mig. Det blev en tillfällig, men falsk trygghet! Så nu behöver jag ta mig utanför min comfortzone och utmana mig själv… För  att inte falla tillbaka igen! Våga släppa taget om ett substitut för någonting som bara leder till fördärv, sjukdomar och tusentals andra negativa saker!

270816-MyMartens-HermanCaroan-0486

Jag utmanade mig själv efter träningen…. Jag gjorde någonting jag inte gjort på många år. Jag klättrade upp i ett träd. Varför vet jag inte.Min impulsiva sida tog över.  Som liten var det det bästa jag visste. Vi lekte, busade och byggde koja i träden. Då var jag orädd och framåt. Idag är jag fortfarande framåt. Men allt annat än orädd. Jag har blivit ett kontrollfreak. I många lägen. Inte bara när jag klättrar i träd…..

NU ska jag duscha, plocka fram mitt studie material. Plugg fram till lunch, sen några telemöten och mail projekt. Innan jag ska plugga igen.

Men du, bombardera mig gärna ”sluta röka tips” jag behöver DITT stöd, dina tips och ditt pepp! -Tack på förhand <3

Kramar /My Martens 

111 Komentarer

 1. Hej fina MY.
  När jag slutade att röka så köpte jag tabletter på apoteket som jag la under tungan så att dom fick smälta där. När tabletten smält så var röksuget över. Smart va!!

   • Jeg har vært røykfri i 5 mndr?? Brukte champix,ikke mange bivirkninger bare merkelige drømmer.
    STÅ PÅ,DETTE GÅR FINT…HEIER PÅ DEG ?????

 2. Känn inte dåligt samvete för bakslag, oavsett i vad. Man stannar upp, tänker och tar nya tag. Jag blir faktiskt inspirerad av dig att sluta med den där skitpinnen, som är en sån god vän att ta till. Jag har oxå försökt då och då, men trillar dit. Blir arg och besviken: ”ska det vara så j-la svårt att sluta”. Andra kan ju. Bestämd är jag av naturen, men se icke där, då blir jag som ett barn som tappat min napp. Berätta gärna hur du tänker i det, hur lägger du upp att sluta, substitut för pinnen m.m.
  Jag försöker oxå tänka på hur sjuk man faktiskt blir/kan bli av detta, men då kommer en liten fuling på ena axeln o skriker: det händer bara andra, inte mig….
  Bamsekramar och håll näsan högt

  • Hahaha! jag älskar det du skriver. Det är SÅ sant! =) Jag gick från 100% till noll. Utan hjälpmedel. jag tänkte att ”trappa ner” inte skulle vara min grej. Motivationen har jag, målmedveten är jag. men så kommer den där svaga stunden när jag gav efter… Men jag ska lyckas! jag bara måste, för min och även Lillemans skull! Kram

 3. Fina! Min mamma lyckades sluta röka helt för länge sedan?Hon hade en burk som hon hela tiden la pengar i istället för att köpa cigaretter. När hon såg hur fort pengarna växte där blev hon mer och mer peppad att inte röka. Stort lycka till!! Kram Helene

 4. Va inte för hård mot dig själv o se det som ett misslyckande, utan ta nya tag. Du kommer att fixa det. Ta hjälp utav nåt rökavvänjningsmedel o ha om det krisar. Försök att intala dig själv att du SKA sluta röka o inte att du ska försöka sluta. Inte lätt detta. Jag har oxå varit där.

 5. Det finns massa bra sidor på nätet om att sluta röka – kanske lite bra läsning att varva med i pluggandet:
  http://slutarokalinjen.se/
  http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Halsa/Alkohol-och-tobak/Hjalp-att-sluta-roka/
  https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Halsa/Tobak/Sluta-roka/?gclid=CIe0qJ7z_M4CFWclcgod0gIO8A
  Förstår att det är tufft även om jag själv aldrig rökt men jag har en mamma som trots cancer (!) och en envis rökhosta VÄGRAR sluta röka… Så jag inser ju att det är tufft att sluta.
  Sen kan man ju höra med sin vårdcentral också och be om hjälp/tips därigenom.
  Med tanke på att du pluggar till PT så har du ju allt att vinna på att sluta röka. En PT som ska lära ut god hälsa och själv röker rimmar ju inte riktigt…
  Lycka till! <3

 6. Kanske har du hört talas om boken, äntligen icke-rökare av Allen Carr. Många har slutat med hjälp av den. man röker under tiden man läser. Inget tvång såklart. sedan så ska man tydligen inte vilja röka överhuvud taget.
  själv hade jag en läskig dröm, då jag satt och åt omelett. Helt plötsligt märker jag att jag äter blöta fimpar. En omelett med blöta fimpar i. Jag rökte inte på en vecka efter det. Fy vad äcklad jag var. Så det är ju något som man kan ta till, när det kniper.
  kramisen

  • Mickan…lika för mig när jag gjorde ett försök till avslut….jag drömde om cigg som var var enorma, allt jag såg var cigg. Jag har en riktig äckelburk, och tänkte att om jag lättar på locket o liksom sniffar där kanske jag blir botad…..jag sniffade och sen fortsatte jag puffa på…

 7. För mig satt de 100% i huvudet när jag skulle sluta röka, fanns inga plåster,tabletter eller nedtrappning i världen som kunde hjälpa mig att sluta röka om inte jag till 100% ville sluta. Därför blev de flera misslyckanden och bakslag tills jag en dag bara bestämde mig att nu är det nog. De va tre år sen och inte ett endaste bloss eller sug sen dess! Så när du har viljan helt och hållet så är de faktiskt bara att lägga av ?

  • Sara jag håller med dig! Jag höll på o försökte sluta många ggr o de enda jag tänkte på var cigaretter. Föll dit då o då tills jag en dag bara kände i hela mig att NEJ jag vill inte de här, basta!! Då jäklar så gick allt jättebra. Tänk vad vårt psyke spelar spratt på oss ändå;) Lycka till My!

   • Men gud vad skämt att höra! Jag tycker att är svårt. Men nu j*klar ska jag hitta ett sätt att sätta punkt, En gång för alla! tack för att du delade med dig! =) kram

 8. Hej fina MY.
  När jag slutade att röka så köpte jag tabletter på apoteket som jag la under tungan så att dom fick smälta där. När tabletten smält så var röksuget över. Smart va!!

   • Jeg har vært røykfri i 5 mndr👍👏 Brukte champix,ikke mange bivirkninger bare merkelige drømmer.
    STÅ PÅ,DETTE GÅR FINT…HEIER PÅ DEG 👍👍👏👏👏

 9. Känn inte dåligt samvete för bakslag, oavsett i vad. Man stannar upp, tänker och tar nya tag. Jag blir faktiskt inspirerad av dig att sluta med den där skitpinnen, som är en sån god vän att ta till. Jag har oxå försökt då och då, men trillar dit. Blir arg och besviken: ”ska det vara så j-la svårt att sluta”. Andra kan ju. Bestämd är jag av naturen, men se icke där, då blir jag som ett barn som tappat min napp. Berätta gärna hur du tänker i det, hur lägger du upp att sluta, substitut för pinnen m.m.
  Jag försöker oxå tänka på hur sjuk man faktiskt blir/kan bli av detta, men då kommer en liten fuling på ena axeln o skriker: det händer bara andra, inte mig….
  Bamsekramar och håll näsan högt

  • Hahaha! jag älskar det du skriver. Det är SÅ sant! =) Jag gick från 100% till noll. Utan hjälpmedel. jag tänkte att ”trappa ner” inte skulle vara min grej. Motivationen har jag, målmedveten är jag. men så kommer den där svaga stunden när jag gav efter… Men jag ska lyckas! jag bara måste, för min och även Lillemans skull! Kram

 10. Fina! Min mamma lyckades sluta röka helt för länge sedan😃Hon hade en burk som hon hela tiden la pengar i istället för att köpa cigaretter. När hon såg hur fort pengarna växte där blev hon mer och mer peppad att inte röka. Stort lycka till!! Kram Helene

 11. Va inte för hård mot dig själv o se det som ett misslyckande, utan ta nya tag. Du kommer att fixa det. Ta hjälp utav nåt rökavvänjningsmedel o ha om det krisar. Försök att intala dig själv att du SKA sluta röka o inte att du ska försöka sluta. Inte lätt detta. Jag har oxå varit där.

 12. Det finns massa bra sidor på nätet om att sluta röka – kanske lite bra läsning att varva med i pluggandet:

  https://slutarokalinjen.se/

  https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Halsa/Alkohol-och-tobak/Hjalp-att-sluta-roka/

  https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Halsa/Tobak/Sluta-roka/?gclid=CIe0qJ7z_M4CFWclcgod0gIO8A

  Förstår att det är tufft även om jag själv aldrig rökt men jag har en mamma som trots cancer (!) och en envis rökhosta VÄGRAR sluta röka… Så jag inser ju att det är tufft att sluta.

  Sen kan man ju höra med sin vårdcentral också och be om hjälp/tips därigenom.

  Med tanke på att du pluggar till PT så har du ju allt att vinna på att sluta röka. En PT som ska lära ut god hälsa och själv röker rimmar ju inte riktigt…

  Lycka till! <3

  • Hej Pionen! Ja, det har jag. Flera stycken. Vilken bild och vilket tillfälle =) Är du sugen på att anlita någon av dom? Jag kan förmedla kontakten om du vill =) Vi är ett riktigt ”dream team” Så jag kan verkligen rekommendera dom…

   • Frågan var seriös ställd. Ditt svar superlöjligt. Ibland är det bättre att bara vara tyst kände jag när jag såg ditt svar….det är som att förlöjliga den som undrar. Inte ”kul” alls om man får tycka och det gör jag. Om det var de du försökte vara… Fin i håret är du iaf….hursomhelst.

    • Man får tycka precis vad man vill, så länge man inte går till personangrepp eller blir elaka mot, min eller varandra här inne =) Och det gör du ju inte =)
     Men du Elisabeth, det finns en liten bakgrunds historia och en sisådär 75 (eller ännu fler) mindre charmiga kommentarer från ”Pionen” som ALLTID ifrågasätter, och nedvärderar mig… Så ibland tycker jag när jag läser dessa återupprepade kommentarer om, och om igen att et är bättre att helt enkelt förekomma och bara vara väldigt TYDLIG och trevlig! Med vänlig hälsning, My

     • Aha. Det visste jag inte , det om pionen. Säkert flera som inte vet det och då reagerar man över ett sånt ”dumt” svar. Det är bättre att inte kommentera den personen alls än att lägga dig på samma nivå. Du är större än så?Jag läser din blogg för jag gillar den och att du verkar vara en bra tjej. Så därför reagerade jag på svaret. Tänkte om jag heeeelt missuppfattat bilden av dig. Tack för ditt svar. Lycka till med skolan ?

 13. Kanske har du hört talas om boken, äntligen icke-rökare av Allen Carr. Många har slutat med hjälp av den. man röker under tiden man läser. Inget tvång såklart. sedan så ska man tydligen inte vilja röka överhuvud taget.

  själv hade jag en läskig dröm, då jag satt och åt omelett. Helt plötsligt märker jag att jag äter blöta fimpar. En omelett med blöta fimpar i. Jag rökte inte på en vecka efter det. Fy vad äcklad jag var. Så det är ju något som man kan ta till, när det kniper.
  kramisen

  • Mickan…lika för mig när jag gjorde ett försök till avslut….jag drömde om cigg som var var enorma, allt jag såg var cigg. Jag har en riktig äckelburk, och tänkte att om jag lättar på locket o liksom sniffar där kanske jag blir botad…..jag sniffade och sen fortsatte jag puffa på…

 14. För mig satt de 100% i huvudet när jag skulle sluta röka, fanns inga plåster,tabletter eller nedtrappning i världen som kunde hjälpa mig att sluta röka om inte jag till 100% ville sluta. Därför blev de flera misslyckanden och bakslag tills jag en dag bara bestämde mig att nu är det nog. De va tre år sen och inte ett endaste bloss eller sug sen dess! Så när du har viljan helt och hållet så är de faktiskt bara att lägga av 😉

  • Sara jag håller med dig! Jag höll på o försökte sluta många ggr o de enda jag tänkte på var cigaretter. Föll dit då o då tills jag en dag bara kände i hela mig att NEJ jag vill inte de här, basta!! Då jäklar så gick allt jättebra. Tänk vad vårt psyke spelar spratt på oss ändå;) Lycka till My!

   • Men gud vad skämt att höra! Jag tycker att är svårt. Men nu j*klar ska jag hitta ett sätt att sätta punkt, En gång för alla! tack för att du delade med dig! =) kram

 15. Jag slutade röka för över två år sen, innan hade jag provat med plåster, tabletter m.m. men det gjorde att jag lättare trillade dit igen. Men denna gång var jag mer motiverad och målmedveten. Hade inga hjälpmedel alls och dom ggr begäret gjorde sig påmint visualiserade jag den som en elak boxningssäck som jag bara skulle slå ner, för den elakingen skulle inte få vinna över mig. Det fungerade klockrent, dom första tre månaderna fick jag slåss ofta, men efter 7 månader kände sig den där säcken besegrad och jag vann! Den rökfria dagen i maj firas nu som födelsedagar ? Har provat ett bloss en gång efter det men det smakade som blöt gammal askkopp så nej röka gör jag aldrig mer!

  • Vad glad jag blir för din skull! Galet bra jobbat! Vilken kämpe! Intressant tankesätt med ”boxnings ronderna” ! Vad kul att fira ”dagen” också! Väldigt intressant att få höra alla era olika metoder… TACK! =) Kram

 16. När jag äntligen lyckades sluta efter 25 år av rökning, hade jag läst att det mest akuta röksuget varar i två minuter. Bestämde mig då för att så emot dom två minuterna och det fungerade. I början var det så klart många tvåminutare men på ett par veckor blev suget mindre och det blev lättare för varje dag som gick. Jag undvek även uteserveringar då det ju är så ”gott” med en cigg till kaffet eller glaset rosé tillsammans med vänner.
  Lycka till, du kommer klara det!!

 17. Min man har i omgångar slutat röka. Har säkert slutat 5 gånger genom åren men alltid trillat dit igen när man stött på motgångar, testat att feströka osv.
  Förra året tipsade en kompis om tabletterna Champix. Sagt och gjort, han bestämde sig, kontaktade en läkare och fick tabletterna utskrivna och det fungerade klockrent. Nu har han varit rökfri i snart två år och vi pratade faktiskt om det härom dagen. Han tycker tabletterna fungerade super. Visst var det lite biverkningar de månader som han åt men suget försvann och det kom inte tillbaka efter att han slutat med tabletterna heller. Testa, är helt klart värt det. Lycka Till

  • Hej Pionen! Ja, det har jag. Flera stycken. Vilken bild och vilket tillfälle =) Är du sugen på att anlita någon av dom? Jag kan förmedla kontakten om du vill =) Vi är ett riktigt ”dream team” Så jag kan verkligen rekommendera dom…

   • Frågan var seriös ställd. Ditt svar superlöjligt. Ibland är det bättre att bara vara tyst kände jag när jag såg ditt svar….det är som att förlöjliga den som undrar. Inte ”kul” alls om man får tycka och det gör jag. Om det var de du försökte vara… Fin i håret är du iaf….hursomhelst.

    • Man får tycka precis vad man vill, så länge man inte går till personangrepp eller blir elaka mot, min eller varandra här inne =) Och det gör du ju inte =)

     Men du Elisabeth, det finns en liten bakgrunds historia och en sisådär 75 (eller ännu fler) mindre charmiga kommentarer från ”Pionen” som ALLTID ifrågasätter, och nedvärderar mig… Så ibland tycker jag när jag läser dessa återupprepade kommentarer om, och om igen att et är bättre att helt enkelt förekomma och bara vara väldigt TYDLIG och trevlig! Med vänlig hälsning, My

     • Aha. Det visste jag inte , det om pionen. Säkert flera som inte vet det och då reagerar man över ett sånt ”dumt” svar. Det är bättre att inte kommentera den personen alls än att lägga dig på samma nivå. Du är större än så💞Jag läser din blogg för jag gillar den och att du verkar vara en bra tjej. Så därför reagerade jag på svaret. Tänkte om jag heeeelt missuppfattat bilden av dig. Tack för ditt svar. Lycka till med skolan 💞

 18. Jag slutade röka för över två år sen, innan hade jag provat med plåster, tabletter m.m. men det gjorde att jag lättare trillade dit igen. Men denna gång var jag mer motiverad och målmedveten. Hade inga hjälpmedel alls och dom ggr begäret gjorde sig påmint visualiserade jag den som en elak boxningssäck som jag bara skulle slå ner, för den elakingen skulle inte få vinna över mig. Det fungerade klockrent, dom första tre månaderna fick jag slåss ofta, men efter 7 månader kände sig den där säcken besegrad och jag vann! Den rökfria dagen i maj firas nu som födelsedagar 🙂 Har provat ett bloss en gång efter det men det smakade som blöt gammal askkopp så nej röka gör jag aldrig mer!

  • Vad glad jag blir för din skull! Galet bra jobbat! Vilken kämpe! Intressant tankesätt med ”boxnings ronderna” ! Vad kul att fira ”dagen” också! Väldigt intressant att få höra alla era olika metoder… TACK! =) Kram

 19. När jag äntligen lyckades sluta efter 25 år av rökning, hade jag läst att det mest akuta röksuget varar i två minuter. Bestämde mig då för att så emot dom två minuterna och det fungerade. I början var det så klart många tvåminutare men på ett par veckor blev suget mindre och det blev lättare för varje dag som gick. Jag undvek även uteserveringar då det ju är så ”gott” med en cigg till kaffet eller glaset rosé tillsammans med vänner.
  Lycka till, du kommer klara det!!

 20. Min man har i omgångar slutat röka. Har säkert slutat 5 gånger genom åren men alltid trillat dit igen när man stött på motgångar, testat att feströka osv.
  Förra året tipsade en kompis om tabletterna Champix. Sagt och gjort, han bestämde sig, kontaktade en läkare och fick tabletterna utskrivna och det fungerade klockrent. Nu har han varit rökfri i snart två år och vi pratade faktiskt om det härom dagen. Han tycker tabletterna fungerade super. Visst var det lite biverkningar de månader som han åt men suget försvann och det kom inte tillbaka efter att han slutat med tabletterna heller. Testa, är helt klart värt det. Lycka Till

 21. Hej My
  Jag är inte själv rökare men har flera i min närhet (arbetskamrater och vänner) som har gjort en laserbehandling som helt magiskt tar bort röksuget. Flera har varit storrökare i många år men har för gott blivit fria från rökningen. Detta är dock i Göteborg men kanske finns liknande på andra ställen. http://www.laser-terapi.se
  Massa pepp till dig, detta fixar du! Kram

 22. Jag har slutat röka massor av gånger men för 3 år sedan och efter 24-års rökning så la jag ner giftpinnarna. Tog hjälp av nikotinplåster, hade nolltolerans med att dra ner något i lungorna. Tänkte oxå på dom där 2 minuterna som någon skrev om, vänta ut och inte ta något beslut i stundens hetta. Har man läst sluta röka boken så förstår man att man måste ta kontroll över rökjävulen i hjärnan så jag bestämde mig för att vinna och inte låta något annat styra mig. Det är skittufft men härda ut för det går och tänk på att bara 1 bloss tar dig tbx till ruta 1 igen (du matar jävulen i skallen) och får börja om från början. Det har gått 3 år nu och jag har inte testat att röka el ens funderat på det för det stinker verkligen och bara vara nära någon som röker ger mig nästan andnöd. Lycka till!

 23. Jag har i hela mitt liv försökt att sluta röka, från 15 års ålder tills jag lyckades sluta vid 44 års ålder.
  Jag rökte till och med genom mina fem graviditeter, usch för mig!!
  Men för sex år sedan lyckades jag äntligen och är äntligen så rökfri.
  Jag läste boken ”Att sluta röka” av Allen Carr, men slutade inte på en gång, men den lärde mig att förstå hur man kan tänka angående nikotinets beroende/hjärntvättning utav hjärnan.
  Det som slutligen hjälpte mig var Champix. Det är en tablett som man ska trappa upp och sen trappa ur. Jag hann bara trappa upp och kände att jag inte var röksugen längre, vilket är den effekt Champix har och med tankesättet jag fått från boken ”att sluta röka” så slutade jag och gjorde det så lätt.
  Jag glömde rätt fort bort att ta mina tabletter och slutade efter tre veckor och resultatet blev så bra. Jag trodde aldrig jag skulle kunna säga att det är lätt att sluta röka!?
  Men med hjälp av att jag läst boken, inte ville vara rökare längre och tabletterna är jag SÅ färdig med rökandet.
  Jag är äntligen rökfri och säger tack Allen Carr och Champix!!

 24. Hej, jag slutade röka för 6?år sedan efter att ha läst äntligen icke rökare av Allen Carr. Trodde inte på att det skulle fungera men det gjorde det. Har inte tagit en enda cigg efter att jag läst boken klar. Men man ska röka under tiden man läser denna bok så kanske inget bra tips till dig. Dubkommer att klara det.,Lycka till/,kram

 25. Hej My

  Jag är inte själv rökare men har flera i min närhet (arbetskamrater och vänner) som har gjort en laserbehandling som helt magiskt tar bort röksuget. Flera har varit storrökare i många år men har för gott blivit fria från rökningen. Detta är dock i Göteborg men kanske finns liknande på andra ställen. http://www.laser-terapi.se

  Massa pepp till dig, detta fixar du! Kram

 26. Jag har slutat röka massor av gånger men för 3 år sedan och efter 24-års rökning så la jag ner giftpinnarna. Tog hjälp av nikotinplåster, hade nolltolerans med att dra ner något i lungorna. Tänkte oxå på dom där 2 minuterna som någon skrev om, vänta ut och inte ta något beslut i stundens hetta. Har man läst sluta röka boken så förstår man att man måste ta kontroll över rökjävulen i hjärnan så jag bestämde mig för att vinna och inte låta något annat styra mig. Det är skittufft men härda ut för det går och tänk på att bara 1 bloss tar dig tbx till ruta 1 igen (du matar jävulen i skallen) och får börja om från början. Det har gått 3 år nu och jag har inte testat att röka el ens funderat på det för det stinker verkligen och bara vara nära någon som röker ger mig nästan andnöd. Lycka till!

 27. Jag har i hela mitt liv försökt att sluta röka, från 15 års ålder tills jag lyckades sluta vid 44 års ålder.
  Jag rökte till och med genom mina fem graviditeter, usch för mig!!
  Men för sex år sedan lyckades jag äntligen och är äntligen så rökfri.
  Jag läste boken ”Att sluta röka” av Allen Carr, men slutade inte på en gång, men den lärde mig att förstå hur man kan tänka angående nikotinets beroende/hjärntvättning utav hjärnan.
  Det som slutligen hjälpte mig var Champix. Det är en tablett som man ska trappa upp och sen trappa ur. Jag hann bara trappa upp och kände att jag inte var röksugen längre, vilket är den effekt Champix har och med tankesättet jag fått från boken ”att sluta röka” så slutade jag och gjorde det så lätt.
  Jag glömde rätt fort bort att ta mina tabletter och slutade efter tre veckor och resultatet blev så bra. Jag trodde aldrig jag skulle kunna säga att det är lätt att sluta röka!?
  Men med hjälp av att jag läst boken, inte ville vara rökare längre och tabletterna är jag SÅ färdig med rökandet.
  Jag är äntligen rökfri och säger tack Allen Carr och Champix!!

 28. Hej, jag slutade röka för 6?år sedan efter att ha läst äntligen icke rökare av Allen Carr. Trodde inte på att det skulle fungera men det gjorde det. Har inte tagit en enda cigg efter att jag läst boken klar. Men man ska röka under tiden man läser denna bok så kanske inget bra tips till dig. Dubkommer att klara det.,Lycka till/,kram

 29. Hej! Ja men klart du kan sluta. Jag håller med på just nu. Änsålänge har jag vart rökfri i 7 dagar! Fan va bra jag är. Tänker på att peppa mig många gånger varje dag. Har även laddat ner några appar om att sluta röka.
  Innan jag slutade röja gick jag in på
  http://Www.mindly.se och köpte skivan sluta röka.
  Du lyssnar och ger de ca 1 timme av ditt liv!
  Kom igen nu nu klarar vi de här!
  Stor lycka till kram

 30. Hejja dig! För mig handlade det mycket om viljan! Vill Man så kan man! Jag hade också lovat min minsta lillasyster och systerdotter att sluta. Jag slutade för 2,5år sedan och började träna istället! Det var tufft, jag grät och var super känslig men jag hade lovat och bestämmt mig och träningen började vissa skillnad. Varje gång blev det lite bättre flås Woow vilken känsla. 2,5år senare har jag inte tagit en enda cigg! Men nu står jag mitt i en seperation där min sambo/fästman lämnade mig och våra Planer och drömmar bara sådär plötsligt och jag fattar inte någonting. Jag har ångest och mår psykiskt dålig och kan inte träna. Jag tänker också på en cigg för första gången, jag vill ha en att trösta mig med men nej jag ska inte. Så kämpa på!! Hejja dej! Du kommer fixa det! Styrkekramar

 31. Hej! Ja men klart du kan sluta. Jag håller med på just nu. Änsålänge har jag vart rökfri i 7 dagar! Fan va bra jag är. Tänker på att peppa mig många gånger varje dag. Har även laddat ner några appar om att sluta röka.
  Innan jag slutade röja gick jag in på
  http://Www.mindly.se och köpte skivan sluta röka.
  Du lyssnar och ger de ca 1 timme av ditt liv!
  Kom igen nu nu klarar vi de här!
  Stor lycka till kram

 32. Maken slutade röka samma dag han fick reda på att han hade lungcancer… Inte en dag för tidigt minst sagt.
  Det gick bra och nu är det 5 år sedan behandlingen och han är friskskriven.

 33. Hejja dig! För mig handlade det mycket om viljan! Vill Man så kan man! Jag hade också lovat min minsta lillasyster och systerdotter att sluta. Jag slutade för 2,5år sedan och började träna istället! Det var tufft, jag grät och var super känslig men jag hade lovat och bestämmt mig och träningen började vissa skillnad. Varje gång blev det lite bättre flås Woow vilken känsla. 2,5år senare har jag inte tagit en enda cigg! Men nu står jag mitt i en seperation där min sambo/fästman lämnade mig och våra Planer och drömmar bara sådär plötsligt och jag fattar inte någonting. Jag har ångest och mår psykiskt dålig och kan inte träna. Jag tänker också på en cigg för första gången, jag vill ha en att trösta mig med men nej jag ska inte. Så kämpa på!! Hejja dej! Du kommer fixa det! Styrkekramar

 34. Maken slutade röka samma dag han fick reda på att han hade lungcancer… Inte en dag för tidigt minst sagt.
  Det gick bra och nu är det 5 år sedan behandlingen och han är friskskriven.

 35. Skippa allt vad tabletter heter. Det låter inte som att du behöver mer kemiskt skit i din kropp, tycker jag! Mitt heta tips är Allen Carrs bok Äntligen ickerökare. Både jag och min sambo har slutat röka tack vare den. Min sambo var RIKTIGT negativt inställd, hade storrökt i typ 15 år och VILLE EGENTLIGEN INTE SLUTA. Men gav boken trots allt en chans efter många om och men… Läste boken under några veckor och var sedan inför sista kapitlet helt och fullt övertygad om att hon faktiskt skulle sluta i samma stund som hon läste ut boken. Och så blev det. Hon läste sista sidan i boken för snart två år sedan och tog då också sin sista cigarett. Någon vecka var kämpig, men ALDRIG så kämpig att hon inte var övertygad om att hon skulle klara det. Det är otroligt häftigt tycker jag.
  Läs på, för din och Lillemans skull!

 36. Skippa allt vad tabletter heter. Det låter inte som att du behöver mer kemiskt skit i din kropp, tycker jag! Mitt heta tips är Allen Carrs bok Äntligen ickerökare. Både jag och min sambo har slutat röka tack vare den. Min sambo var RIKTIGT negativt inställd, hade storrökt i typ 15 år och VILLE EGENTLIGEN INTE SLUTA. Men gav boken trots allt en chans efter många om och men… Läste boken under några veckor och var sedan inför sista kapitlet helt och fullt övertygad om att hon faktiskt skulle sluta i samma stund som hon läste ut boken. Och så blev det. Hon läste sista sidan i boken för snart två år sedan och tog då också sin sista cigarett. Någon vecka var kämpig, men ALDRIG så kämpig att hon inte var övertygad om att hon skulle klara det. Det är otroligt häftigt tycker jag.

  Läs på, för din och Lillemans skull!

 37. Jag har rökt o snusat i 34 år.. Är både rökfri o snus fri sen 13 januari i år. Ladda ner appen rökfri ..Där fyller du i hur många cigg du röker /dag o hur mycket dom kostar..Är äckligt o se hur många cigg d blir..Jag har tatt nikotin tuggummi o nikotinfri snus ibland..Det är skit tufft men jag ska klara det.. Klarar jag det så klarar alla det.. Lycka till..

 38. Jag har rökt o snusat i 34 år.. Är både rökfri o snus fri sen 13 januari i år. Ladda ner appen rökfri ..Där fyller du i hur många cigg du röker /dag o hur mycket dom kostar..Är äckligt o se hur många cigg d blir..Jag har tatt nikotin tuggummi o nikotinfri snus ibland..Det är skit tufft men jag ska klara det.. Klarar jag det så klarar alla det.. Lycka till..

 39. Inga tips I världen hjälper om du inte har viljan ser ingen mening med att byta ut sitt begär mot nått annat som nikotintuggummin, tabletter eller alla löjliga Fake cigaretter folk suger på ?jag har varit rökfri i 17 år utan hjälp det som hjälpte mig var att jag var klar/redo att bekämpa skiten gick galant har bara prövat feströka 1 gång spydde hela natten ?Man blir matad med information om hur dödligt det är om man inte till slut tar till sig det så är man korkad men man kommer nog dit i sin egen takt eller nått Det gjorde jag?Idag tycker jag att rökare ser löjliga ut och luktar förbannat illa ?? och jag har med mig rädslan att bli sjuk i framtiden för bara för att jag slutat betyder inte att jag klarat mig från rökningens biverkningar, lycka till??

 40. Inga tips I världen hjälper om du inte har viljan ser ingen mening med att byta ut sitt begär mot nått annat som nikotintuggummin, tabletter eller alla löjliga Fake cigaretter folk suger på 😝jag har varit rökfri i 17 år utan hjälp det som hjälpte mig var att jag var klar/redo att bekämpa skiten gick galant har bara prövat feströka 1 gång spydde hela natten 😝Man blir matad med information om hur dödligt det är om man inte till slut tar till sig det så är man korkad men man kommer nog dit i sin egen takt eller nått Det gjorde jag😂Idag tycker jag att rökare ser löjliga ut och luktar förbannat illa 👍🏻 och jag har med mig rädslan att bli sjuk i framtiden för bara för att jag slutat betyder inte att jag klarat mig från rökningens biverkningar, lycka till🙏🏻

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...