Intressant artikel Hos Hälsa & Fitness!

270816-MyMartens-HermanCaroan-0073

Outfit: jacka Salming Tights By Shape Me Up Skor Salming Foto: Herman Caroan  

Hej fina du! Vidlken dag! Försov mig, löpträning, sen in till stan….. Möte, på möte, och ännu flera möten! Mer om det senare 😉 vill vara dela med mig av en spännande artikel! 

Det finns många myter om kosttillskott i samband med träning eller viktminskning – Hälsa & Fitness reder reder ut vad som är sant och vad som är falskt!

Jag hittade denna artikel på deras sida HÄR 

1. Du kan vara bra att ta kosttillskott för att få resultat
Många överskattar vikten av kosttillskott. Det kan utan tvekan vara ett bra hjälpmedel, som kan hjälpa dig att nå bra resultat om du har svårt att få i dig tillräckligt mycket av de olika näringsämnena och vitaminerna som du behöver. Men om du kan få i dig det kommer du inte få bättre resultat genom att använda kosttillskott.

2. Kreatin gör dig tjock
Kreatin är ett kosttillskott som många kvinnor är rädda för, eftersom de tror att man blir tjock av att använda det. Och visst – de flesta går faktiskt upp något kilo när de börjar med kreatin eftersom det binder vätska, men vätskan lagras inte under fettet utan under musklerna. Det betyder att du bara kommer se mer vältränad ut. Dessutom är det väldigt synd att denna myt florerar runt kreatin, eftersom det är ett kosttillskott som är bevisat säkert och effektivt.

3. Fettförbrännare är nödvändigt för viktminskning
Sanningen är att de lagliga fettförbrännande tillskotten som säljs ofta har väldigt liten effekt på vikten eftersom de innehåller en så liten mängd av ämnena som fungerar. Det betyder att du inte behöver lägga pengar på det om du inte känner att det hjälper dig. MEN, många upplever att det hjälper i kombination med rätt kost och träningsupplägg. Så testa och känn efter.

4. Kosttillskott kan vara farligt
Många tror att kosttillskott är farligt, och att dunkarna med proteinpulver innehåller massor av skumma ämnen. Jo, det har visserligen upptäckts spår av förbjudna ämnen i kosttillskott, men så länge du håller dig till svenska märken och säkra kosttillskott som proteinpulver och kreatin så behöver du inte vara orolig.

5. Proteinpulver är onödigt
Proteinpulver är absolut inget måste för att bygga muskler eller gå ner i vikt – det viktiga är att du får i dig tillräckligt mycket protein, vilket du även kan få från helt vanlig mat. Det betyder dock inte att proteinpulver är onödigt. Det primära syftet med proteinpulver är att göra det enklare och smidigare att få i sig tillräckligt mycket protein, eftersom du inte behöver laga massa mat och släpa med dig matlådor. Det är alltså inte onödigt så länge du vet vilket syfte det har.

6. Kosttillskott är dyrt
Det finns såklart kosttillskott som säljs till hutlösa priser, men proteintillskott som proteinpulver och aminosyror är faktiskt ofta ett billigare alternativ än vanlig mat. Kostnaden per gram protein blir nämligen betydligt lägre, så om det är protein du prioriterar (vilket du bör) så kan det vara en värd investering.

7. Proteinpulver skadar njurarna
En vanligt förekommande myt om proteinpulver är att det skulle vara farligt, något som härstammar från tron att ett högt proteinintag kan vara skadligt för njurarna. Men forskning visar att det bara är sant för dig som redan har en njursjukdom, inte för dig som är frisk.

Detta är en utav många intressanta artiklar som du hittar på Hälsa & Fitness sida. Detta är INTE ett sponsrat inlägg utan bara ett intressant ämne som man förmodligen kan diskutera och analysera vidare hur mycket som helst. Jag blev glad av att se att någon lyfter detta extremt vanliga omtalade ämne.

 Jag jobbar idag med Hälsa & Fitness som deras Trendspanare. En gång i månades kommer magasinet ut. Vi måste verkligen måna om alla magasin som vi tycker om. Det är HÅRD konkurrens ifrån webb. Så byt inte ut det ena mot det andra…. Dubbla glädjen istället 😉

Självklart ligger denna sajt mig varmt om hjärtat. Kika in och inspireras på deras sida HÄR 

FullSizeRender

Jag personligen använder mig av det Svenska märket Better You. Genom dom så VET jag vad jag får i mig. Det är helt naturliga, vegetabiliska kosttillskott som jag stolt ställer mig bakom! =)

 Kram /My Martens

19 Komentarer

  1. Hejsan! Har tänkt köpa fitnesskapslar Better you. Enl artikeln ovan bör ju de ej fungera? Är det något du ändå rekommenderar? Varför i såna fall?

  2. Hejsan! Har tänkt köpa fitnesskapslar Better you. Enl artikeln ovan bör ju de ej fungera? Är det något du ändå rekommenderar? Varför i såna fall?

  3. Själv ställer jag mig bakom Great Earths vitaminer och tillskott då jag jämfört dem med andra som har mycket lägre och inte så bra sammansättning som dem. Nu vet jag inte hur det är med better you men då jag skulle ha tex. magnesium så är de överlägsna. Men jag anser att huvudsaken man är nöjd och mår bra av det så är det ju bra och eftersom du är sponsrad av B.Y så förstår jag att du inte kan skriva om andra, annars så skulle det vara kul om du kunde kolla och jämföra olika preparat. Tänkte skriva det där du frågade om vad du tyckte att vi läsare ville läsa om ? Du vet ju en massa om detta och om inte annat så kan du ju kolla upp med sådana som vet? och vad alla bokstäver mm. står för i innehållsförteckningarna om du förstår vad jag menar? Då blir det mer att jag som individ kan kolla osv. och inte bara gå på vad hälsokostbutiken tycker eller vad kompisen tycker är bra osv.

  4. Själv ställer jag mig bakom Great Earths vitaminer och tillskott då jag jämfört dem med andra som har mycket lägre och inte så bra sammansättning som dem. Nu vet jag inte hur det är med better you men då jag skulle ha tex. magnesium så är de överlägsna. Men jag anser att huvudsaken man är nöjd och mår bra av det så är det ju bra och eftersom du är sponsrad av B.Y så förstår jag att du inte kan skriva om andra, annars så skulle det vara kul om du kunde kolla och jämföra olika preparat. Tänkte skriva det där du frågade om vad du tyckte att vi läsare ville läsa om 🙂 Du vet ju en massa om detta och om inte annat så kan du ju kolla upp med sådana som vet? och vad alla bokstäver mm. står för i innehållsförteckningarna om du förstår vad jag menar? Då blir det mer att jag som individ kan kolla osv. och inte bara gå på vad hälsokostbutiken tycker eller vad kompisen tycker är bra osv.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...