Recept Nyttiga ”Nötbollar”

IMG_8608

Hej fina du! Oj vad turbulent det är här inne! (se förra inlägget) Men, fina du ta inte åt dig. Det är trollen jag vill åt. Inte dig. Det är reglerna som jag vill att man ska se över. Jag kommer inte låta något troll i världen få mig att sluta blogga. men jag vill inte behöva vara rädd, rolig och dagligen få uppleva detta obehag som det för med sig! #Nejtillnäthat.

jag är verkligen berörd av alla er som tar er riden att kommentera och visa eran kärlek och omtanke. DET är vad vi ska sprida! <3

Nog om näthat. Idag är en ny dag. Jag sitter har precis kommit till skolan och ska äta frukost strax. Två kokta ägg, en kaffe och en halv kvarg får det bli idag =) Nu ska du såklart få receptet på mina ”Nöt bollar”. Detta är ett betydligt nyttigare alternativ än än vanlig chokladboll, snickerikaka osv. Självklart innehåller nötter kalorier. Men man ska inte stirra sig blind på det. I nötter och kokosolja tex så är det BRA fetter. Så rulla nu dina egna nötbollar och ät med GOTT samvete! Perfekt att ha hemma i kylen, när man tex bjuder barnen på fika och sötsuget slår till. Dom håller i kylen i upp till en vecka. Jag har med mig till skolan och kommer att ta en nötboll till kaffet efter lunchträningen tex…. 

IMG_8607Många frågade tidigare om vasen. Jag sålde den själv i min butik, My’s Blommor. Jag vet dessvärre inte vart man får tag på den. Men den är av märket Dbdk.

Däremot dom elektriska ljusen som är batteridrivna och ger ett fantastisk sken införskaffade jag i förebyggande syfte då Sture snart ska flytet hem till oss. Vill inte att det ska ända en olycka och jag älskar att ha tända ljus. Dom är handgjorda,, så inget ökust är det andra likt. Det är äta stearin så dom ger en naturlig look =) Du hittar domeos min väninna inreda.com HÄR 

IMG_8606 IMG_8605 IMG_8603 IMG_8602 IMG_8601 IMG_8600

Ingredienser:

* 45 gram rumstempererad kokosolja

*2dl havregryn (fibrer eller vanliga)

*1/2 dl kakao (Ekologisk)

*1/2 vaniljprotein (eller vaniljpulver) jag använder protein, det är nyttigare. Det jag använder hittar du HÄR

*7st urkärnade dadlar.

*2msk kallt kaffe

*en näve osaltade cashewnötter.

Såhär gör du:

Mixa alla ingredienserna med hjälp av en matberedare . Rulla det till som bölar och rula dom i hackade mandlar. Sätt in i kylen en stund… sen är dom redo att serveras =)

-Inte så svårt va? 😉 Kram sålänge!

/ My Martens

 

25 Komentarer

 1. Det lät väldigt gott med bollarna så de ska jag testa ?
  Jag köper med de ljusen efter att ha fått eldningsförbud av mannen. 2ggr har han kommit hem och jag har varit på Ikea och det står ljus tända hemma…. En gång hade ljusstaken smält men som tur är så kom vi hem i sista sekunden ?
  http://www.lotte4.blogspot.se

 2. Men åh vad gott det ser ut !! Måste prova nu inför pms tiden då jag blir sugen på allt och inget.
  Missade inlägget angående troll, vilka idioter, så synd om de, fatta hur mycket de hatar sig själv att de till och med måste hata andra. Hoppas de får vård snart.

 3. Ditt förra inlägg var fantastiskt. Du är så jäkla stark och vi måste försöka stoppa den här idiotiska trenden med näthat. Hur kan man med att vara så elak mot någon annan som man i värsta fall inte ens känner? Som inte gjort en någonting? Usch!
  Hursomhelst. Jag har listat hur man får ett underbart bad med sin lilla – läs gärna och säg vad du tycker ? För att byta ämne.
  Kram <3

 4. Det lät väldigt gott med bollarna så de ska jag testa 🙂

  Jag köper med de ljusen efter att ha fått eldningsförbud av mannen. 2ggr har han kommit hem och jag har varit på Ikea och det står ljus tända hemma…. En gång hade ljusstaken smält men som tur är så kom vi hem i sista sekunden 🙁
  http://www.lotte4.blogspot.se

 5. Men åh vad gott det ser ut !! Måste prova nu inför pms tiden då jag blir sugen på allt och inget.

  Missade inlägget angående troll, vilka idioter, så synd om de, fatta hur mycket de hatar sig själv att de till och med måste hata andra. Hoppas de får vård snart.

 6. Ditt förra inlägg var fantastiskt. Du är så jäkla stark och vi måste försöka stoppa den här idiotiska trenden med näthat. Hur kan man med att vara så elak mot någon annan som man i värsta fall inte ens känner? Som inte gjort en någonting? Usch!

  Hursomhelst. Jag har listat hur man får ett underbart bad med sin lilla – läs gärna och säg vad du tycker 🙂 För att byta ämne.
  Kram <3

 7. Ang alla dessa sjuka kommentarer. Jag fattar inte hur folk orkar hålla på!
  Har du någon gång känt dig rädd när du är ute/hemma för att någon faktiskt ska göra nåt? Jag hade varit det för kommentarerna är verkligen skrämmande. Men klart tar man åt sig och blir just rädd ”vinner” ju trollen.

 8. Ang alla dessa sjuka kommentarer. Jag fattar inte hur folk orkar hålla på!
  Har du någon gång känt dig rädd när du är ute/hemma för att någon faktiskt ska göra nåt? Jag hade varit det för kommentarerna är verkligen skrämmande. Men klart tar man åt sig och blir just rädd ”vinner” ju trollen.

 9. Prov”bakade” dessa nu! SÅ GODA!!!!!
  Men det står att det ska vara ½ vaniljsocker (eller vaniljprotein) men en ½ vadå? matsked, deciliter? Jag tog i lite på känn, provsmakade smeten och fick ta i lite till – kakao gör geggan lite besk. (tror jag ska minska på kakao nästa gång)
  Fick även ta i några fler dadlar för att få det tillräckligt kladdigt att rulla. Sen rullade jag dem i kokos men det fastade lite dåligt på dem.
  Jag tror man kan laborera lite själv efter tycke och smak ?
  Det är svårt att tro att de ska va nyttiga när de är så goda o smakar så likt vanliga chokladbollar!
  Mums mums!!

 10. Prov”bakade” dessa nu! SÅ GODA!!!!!
  Men det står att det ska vara ½ vaniljsocker (eller vaniljprotein) men en ½ vadå? matsked, deciliter? Jag tog i lite på känn, provsmakade smeten och fick ta i lite till – kakao gör geggan lite besk. (tror jag ska minska på kakao nästa gång)
  Fick även ta i några fler dadlar för att få det tillräckligt kladdigt att rulla. Sen rullade jag dem i kokos men det fastade lite dåligt på dem.
  Jag tror man kan laborera lite själv efter tycke och smak 🙂

  Det är svårt att tro att de ska va nyttiga när de är så goda o smakar så likt vanliga chokladbollar!
  Mums mums!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...