Godmorgon från Södermalm!

110816-MyMartens-IMG_8907-131814Hej fina! Först och främst mitt UBER snygga träningsett kommer ifrån By Shape Me Ups nya kolektion.. den finns tillgänglig NU, du hittar den HÄR . Prisvärda träningskläder med en BRA kvalitet och en otroligt smickrande passform =) DET är uppskattat 😉 Skor SALMING,Jacka Rohnisch 

 Det tar på krafterna att vara student! Jag som hade tänkt att jag skulle hinna SÅ mycket efter skolan igårkväll. Hmm, en kaffe hos en väninna innan jag lämnade stan, mys med kattunge…

 Sen ägnade jag kvällen åt att fördjupa mig i anatomin och repeterat allt vi gått igenom senaste tre dagarna. Jag tänkte bara kort gå igenom hur en dags er ut.

Vi kommer till skolan ca 08:00. jag är i stan från ca 07:00. Repetion och genomgång av allt vi gått igenom dagen innan. För att sedan vandra vidare i anatomins värld. Vi tog oss igår igenom sista musklerna. Helt otroligt hur fascinerad jag är av människokroppen!

Nu är det fullt fokus på at ”sätta” allt vi gått igenom hittills. bennamn på latin, muskler, OCH rörelseleder och funktioner. Allting är ganska logiskt egentligen. Men jag har lixom inte greppat helheten, ÄN! Men det kommer 😉 På lunchen rusar ca halva klassen ut, och rundar hörnet mot Sats Soho. Här ser ni två av mina härliga klasskamrater =)

110816-MyMartens-IMG_8905-131802 110816-MyMartens-IMG_8894-123119 110816-MyMartens-IMG_8891-112538 100816-MyMartens-IMG_8860-144631 100816-MyMartens-IMG_8870-152302Nu är det fullt fokus igen! Vi hör senare! Stor kram

/ My Martens

73 Komentarer

 1. I all välmening men är det inte SATS som står för utbildningen du läser med tanke på att du nämner att det är där du tränar under skoltid plus att det ligger vid skolan. Det är ett mycket bra gym så det är inget fel i det om så var. De har mkt bra PT har fått glädjen att få träna med en själv☺ Det är inte alla som har råd med utbildning eller hälsoresor, hade därför varit intressant att få ta del av hur du fick den roliga och intressanta möjligheten. Lycka till ☺

  • SATS står inte för utbildningen. Jag ör privat kund hos sats sedna tre år. Däremot så finns det andra elever som är anställda hos sats och så får ett subsionerat pris på ett par procent, OM dom ska fortsätta jobba på sats. Det för inte jag ? Hur jag ”ordnat” denna utbildning. Jag har jobbat för den, precis som alla andra… ?

   • Ger ingenting för korta utbilningar som är dyra o för o få ett diplom. Nej det är som o bli hjärnkirurg på några veckor. Seriösa gym o utomlands tycker likadant. Så dyr en pt är ska den ha minst 2 eller 3 års utbildning.

 2. Hej My! Jag noterar att du gör en hel del reklam i din blogg utan att märka ut det? Enligt lag så ska alla samarbeten tydligt märkas ut för att inte vilseleda läsaren. Ett litet tips bara ?

  • Hej Nina! Sanning Med modifikation, reklam från portalen, banner, annonser osv. dvs AFF, är deras sak. Reklamsamarveywn för mig tas upp, marknadsförs, faktureras, beskattas av mitt AB, för att ytterligare beskattas igen om/när jag tar ut lön. Plus att jag då får betala arbetsgivare avgifter och sociala uppe på det. Den där ”lagen” du pratar om är lite från fall till fall. Vilken typ av marknadsföring, vilket sort bolag du bedriver. I mitt fall AB, så behöver kag enligt lag inte göra det iallafall. Men jag själv väljer att göra det ibland iallafall beroende på avtal med sponsor/uppdragsgivare. Nu när jag länkade till kläderna så länkar jag Som i min roll som trendspanare. När jag och Ludvig äter köttbullar på Ikea och detta både föras och omskrivs så är det inte Mr Kamptad som sponsrar det. I en blogg delar man med sig av mycket. Både spons och tips. ? detta skulle kunna vidareutvecklas till en halv bok, men jag stannar här ? tack för omtanken och tipset! Men då mitt bolag varit under revision (granskning av Skatteverket) TVÅ gånger, så är jag både påläst och insatt i saken ? dessa revisioner kommer pga av anonyma svängningar frän diverse nättroll! Men ack så bet dom gick. Är det någonting jag har i ordning så är det just papper och bokföring…. ?

   • Tack för ditt svar! Det låter bra att du har stenkoll på reglerna men jag anar att du missförstod mig lite. Marknadsföringslagen är till för att ställa krav på hur marknadsföring utformas och presenteras och gäller oavsett om du har AB eller ej. Det är inte Skatteverkets sak att granska marknadsföring utan det gör Konsumentombudsmannen och Marknadsdomstolen.
    Det finns superbra riktlinjer på Konsumentverkets hemsida och där kan man bl.a. läsa:
    ”Det finns inget förbud mot att skriva om en produkt man tycker om och vill rekommendera till andra eller om ett företag som man anlitat och är nöjd med. Om en bloggare däremot får ersättning för att skriva om ett företags verksamhet eller produkter är det marknadsföring och då gäller marknadsföringslagens regler. Det har ingen betydelse om företaget kontaktar bloggaren eller tvärtom.
    Ersättning från företaget som vill att bloggaren ska marknadsföra företagets verksamhet eller produkter kan bestå av:
    – Pengar
    – En vara, exempelvis ett klädesplagg En tjänst, exempelvis ett frisörbesök – – – Någon annan kompensation”
    Så det vill säga att om du ex. fått en hängmatta, träningskläder, väska eller något annat så är du skyldig att märka ut det oavsett om du är trendspanare eller ej.
    Den här filmen från Konsumentverket är väldigt pedagogisk och informativ;
    https://www.youtube.com/watch?v=ToSLEUe_1gs
    Hoppas att det kan vara till någon hjälp! ?

  • I alla dina kommentarer så påstår SU saker. Som nu ”denna utbildning för du för dina uppdragsgivare”.
   Eller andra kommentarer om ekonomi, sponsrade inlägg osv… Är det så att du själv kanske funderar på att starta en blogg, göra den spinpass stor att du driver den som ett AB? Eller varför dessa påståenden och lite i mina ögon ”märkliga” frågor? Ifall så fallet skulle vara att du tänker starta en business i samma verksamhet sä kan jag tipsa om att Frida Boisen, och Isabella lövengrip både föreläser och skrivit bok Om detta ? verkligen läsvärt! Mitt jobb för Hälsa & fitness är som Trendspanre i varje nummer. Och som frilansskribent på speciella uppdrag. Tex träningsresor ?

 3. Vad kul att du är så taggad i den här utbildningen. Jag valde att avstå från den nu, jag är nog mer en kontorsråtta faktiskt, älskar ju kontorsjobb. Håller mig till det så får jag komma till dig och träna istället. ?
  Lycka till nu ?

 4. Tack för att du delar med dig, det låter jätteroligt!
  Nästan så man blir sugen själv att gå ? men min hjärna har nog rostat igen vid det här laget. Det är ju ett tag sedan jag satt på skolbänken…
  Men jag får lite panik av ert klassrum. Det ser så trångt och instängt ut? Inga fönster?
  Men det kanske är bra för studiefokus med noll distraktioner utifrån ?
  Lycka till i alla fall, det ska bli roligt att följa!

 5. I all välmening men är det inte SATS som står för utbildningen du läser med tanke på att du nämner att det är där du tränar under skoltid plus att det ligger vid skolan. Det är ett mycket bra gym så det är inget fel i det om så var. De har mkt bra PT har fått glädjen att få träna med en själv☺ Det är inte alla som har råd med utbildning eller hälsoresor, hade därför varit intressant att få ta del av hur du fick den roliga och intressanta möjligheten. Lycka till ☺

  • SATS står inte för utbildningen. Jag ör privat kund hos sats sedna tre år. Däremot så finns det andra elever som är anställda hos sats och så får ett subsionerat pris på ett par procent, OM dom ska fortsätta jobba på sats. Det för inte jag 🙂 Hur jag ”ordnat” denna utbildning. Jag har jobbat för den, precis som alla andra… 🙂

   • Ger ingenting för korta utbilningar som är dyra o för o få ett diplom. Nej det är som o bli hjärnkirurg på några veckor. Seriösa gym o utomlands tycker likadant. Så dyr en pt är ska den ha minst 2 eller 3 års utbildning.

 6. Hej My! Jag noterar att du gör en hel del reklam i din blogg utan att märka ut det? Enligt lag så ska alla samarbeten tydligt märkas ut för att inte vilseleda läsaren. Ett litet tips bara 🙂

  • Hej Nina! Sanning Med modifikation, reklam från portalen, banner, annonser osv. dvs AFF, är deras sak. Reklamsamarveywn för mig tas upp, marknadsförs, faktureras, beskattas av mitt AB, för att ytterligare beskattas igen om/när jag tar ut lön. Plus att jag då får betala arbetsgivare avgifter och sociala uppe på det. Den där ”lagen” du pratar om är lite från fall till fall. Vilken typ av marknadsföring, vilket sort bolag du bedriver. I mitt fall AB, så behöver kag enligt lag inte göra det iallafall. Men jag själv väljer att göra det ibland iallafall beroende på avtal med sponsor/uppdragsgivare. Nu när jag länkade till kläderna så länkar jag Som i min roll som trendspanare. När jag och Ludvig äter köttbullar på Ikea och detta både föras och omskrivs så är det inte Mr Kamptad som sponsrar det. I en blogg delar man med sig av mycket. Både spons och tips. 🙂 detta skulle kunna vidareutvecklas till en halv bok, men jag stannar här 🙂 tack för omtanken och tipset! Men då mitt bolag varit under revision (granskning av Skatteverket) TVÅ gånger, så är jag både påläst och insatt i saken 🙂 dessa revisioner kommer pga av anonyma svängningar frän diverse nättroll! Men ack så bet dom gick. Är det någonting jag har i ordning så är det just papper och bokföring…. 🙂

   • Tack för ditt svar! Det låter bra att du har stenkoll på reglerna men jag anar att du missförstod mig lite. Marknadsföringslagen är till för att ställa krav på hur marknadsföring utformas och presenteras och gäller oavsett om du har AB eller ej. Det är inte Skatteverkets sak att granska marknadsföring utan det gör Konsumentombudsmannen och Marknadsdomstolen.

    Det finns superbra riktlinjer på Konsumentverkets hemsida och där kan man bl.a. läsa:

    ”Det finns inget förbud mot att skriva om en produkt man tycker om och vill rekommendera till andra eller om ett företag som man anlitat och är nöjd med. Om en bloggare däremot får ersättning för att skriva om ett företags verksamhet eller produkter är det marknadsföring och då gäller marknadsföringslagens regler. Det har ingen betydelse om företaget kontaktar bloggaren eller tvärtom.

    Ersättning från företaget som vill att bloggaren ska marknadsföra företagets verksamhet eller produkter kan bestå av:

    – Pengar
    – En vara, exempelvis ett klädesplagg En tjänst, exempelvis ett frisörbesök – – – Någon annan kompensation”

    Så det vill säga att om du ex. fått en hängmatta, träningskläder, väska eller något annat så är du skyldig att märka ut det oavsett om du är trendspanare eller ej.

    Den här filmen från Konsumentverket är väldigt pedagogisk och informativ;
    https://www.youtube.com/watch?v=ToSLEUe_1gs

    Hoppas att det kan vara till någon hjälp! 🙂

 7. Hej My, Tack för en bra blogg och roligt att du börjat plugga. Det kommer du fixa galant! Har bara en fråga, umgås du inte med Maggan längre? (inget illa ment bara nyfiken)

  • I alla dina kommentarer så påstår SU saker. Som nu ”denna utbildning för du för dina uppdragsgivare”.

   Eller andra kommentarer om ekonomi, sponsrade inlägg osv… Är det så att du själv kanske funderar på att starta en blogg, göra den spinpass stor att du driver den som ett AB? Eller varför dessa påståenden och lite i mina ögon ”märkliga” frågor? Ifall så fallet skulle vara att du tänker starta en business i samma verksamhet sä kan jag tipsa om att Frida Boisen, och Isabella lövengrip både föreläser och skrivit bok Om detta 🙂 verkligen läsvärt! Mitt jobb för Hälsa & fitness är som Trendspanre i varje nummer. Och som frilansskribent på speciella uppdrag. Tex träningsresor 🙂

 8. Vad kul att du är så taggad i den här utbildningen. Jag valde att avstå från den nu, jag är nog mer en kontorsråtta faktiskt, älskar ju kontorsjobb. Håller mig till det så får jag komma till dig och träna istället. 😀

  Lycka till nu 😀

 9. JAG önskar ivf dig ett stort Lycka Till med utbildningen o med allt du tar dig för<3
  Förstår inte alla de som ska ifrågasätta saker och ting.
  Sköt ni ert och låt My sköta sitt! Om det är någon som har koll på företag, så är det hon.
  Ni borde skämmas för att hon ska behöva sitta o förklara sig för er, när hon har så mycket omkring sig. Peppa henne ist. Kram<3

 10. Tack för att du delar med dig, det låter jätteroligt!
  Nästan så man blir sugen själv att gå 🙂 men min hjärna har nog rostat igen vid det här laget. Det är ju ett tag sedan jag satt på skolbänken…
  Men jag får lite panik av ert klassrum. Det ser så trångt och instängt ut? Inga fönster?
  Men det kanske är bra för studiefokus med noll distraktioner utifrån 🙂
  Lycka till i alla fall, det ska bli roligt att följa!

 11. Ville bara kika in och önska en fin helg! ?
  Glöm inte att andas och ta lite pauser i allt plugg oxå… annars blir man lätt tom i huvudet och lär sig sämre. Jag vet av erfarenhet.. även fast jag oxå vet att man jobbar bäst under press! ?
  Ta hand om dig fina du! Kram

 12. Hej My, Tack för en bra blogg och roligt att du börjat plugga. Det kommer du fixa galant! Har bara en fråga, umgås du inte med Maggan längre? (inget illa ment bara nyfiken)

 13. JAG önskar ivf dig ett stort Lycka Till med utbildningen o med allt du tar dig för<3
  Förstår inte alla de som ska ifrågasätta saker och ting.
  Sköt ni ert och låt My sköta sitt! Om det är någon som har koll på företag, så är det hon.
  Ni borde skämmas för att hon ska behöva sitta o förklara sig för er, när hon har så mycket omkring sig. Peppa henne ist. Kram<3

 14. Ville bara kika in och önska en fin helg! 🙂
  Glöm inte att andas och ta lite pauser i allt plugg oxå… annars blir man lätt tom i huvudet och lär sig sämre. Jag vet av erfarenhet.. även fast jag oxå vet att man jobbar bäst under press! 🙂
  Ta hand om dig fina du! Kram

 15. Fick precis bekräftat i en annan blogg varför flera andra bloggtjejer tagit avstånd från dig. Du har tydligen bjudit ut dig till en gift flerbarnfar. Usch för sånt!

  • Hahaha! Gode Gud! Och VARFÖR skulle jag bjuda ut mig till en gift flerbarns? Vet du vad, det säger mer om dig än om mig att överhuvdtaget påstå en sådan sak! Att spekulanter, påstå och sprida rykten helt utan substans, dessutom om en människa (mig) som du inte ens känner….. Skämskudde på den!

 16. Mycket att ta in förstår jag, men det kommer nog att falla på plats så småningom o ut kommer du full med nyttig o bra kunskap 😄

 17. Fick precis bekräftat i en annan blogg varför flera andra bloggtjejer tagit avstånd från dig. Du har tydligen bjudit ut dig till en gift flerbarnfar. Usch för sånt!

  • Hahaha! Gode Gud! Och VARFÖR skulle jag bjuda ut mig till en gift flerbarns? Vet du vad, det säger mer om dig än om mig att överhuvdtaget påstå en sådan sak! Att spekulanter, påstå och sprida rykten helt utan substans, dessutom om en människa (mig) som du inte ens känner….. Skämskudde på den!

 18. Vad trist med sura kommentarer…är det avundsjuka eller vad är det frågan om…
  När du nu har så mycket och måste koncentrera dig på tycker jag inte du ska behöva försvara dig här i bloggen.
  Tror Hannah Graaf har någon slags koll på vad för kommentarer som syns, för jag har då aldrig sett ett enda kritiskt inlägg där…men kollar inte in där längre iofs.
  Kram och lycka till!

 19. Vad trist med sura kommentarer…är det avundsjuka eller vad är det frågan om…
  När du nu har så mycket och måste koncentrera dig på tycker jag inte du ska behöva försvara dig här i bloggen.
  Tror Hannah Graaf har någon slags koll på vad för kommentarer som syns, för jag har då aldrig sett ett enda kritiskt inlägg där…men kollar inte in där längre iofs.

  Kram och lycka till!

 20. Hej My,
  Spännande att läsa om din nya utbildning. Vilken utmaning, men du kommer att fixa det. Du är van att jobba hårt och slita för att komma framåt. Tror på dig. Du är stark, du tar ingen skit, du är en ödmjuk tjej som är van att kavla upp armarna och göra vad som krävs. Ett litet råd från mig är att mata inte vargarna. Kommentera inte dessa fula påhopp från andra kvinnor. Det är människor som vill projicera över sitt eget dåliga mående på andra. Låt dem hålla på, stå över dessa fula påhopp. Det skäl bara din energi, den behöver du till annat.
  Dina härliga lunchträningar fick mig att springa 7 km och köra en halvtimme styrka på gymmet. Jag tänkte som så, kan My kan jag.
  Trevlig helg,
  Kram från Jämtland

 21. Hej My,
  Spännande att läsa om din nya utbildning. Vilken utmaning, men du kommer att fixa det. Du är van att jobba hårt och slita för att komma framåt. Tror på dig. Du är stark, du tar ingen skit, du är en ödmjuk tjej som är van att kavla upp armarna och göra vad som krävs. Ett litet råd från mig är att mata inte vargarna. Kommentera inte dessa fula påhopp från andra kvinnor. Det är människor som vill projicera över sitt eget dåliga mående på andra. Låt dem hålla på, stå över dessa fula påhopp. Det skäl bara din energi, den behöver du till annat.
  Dina härliga lunchträningar fick mig att springa 7 km och köra en halvtimme styrka på gymmet. Jag tänkte som så, kan My kan jag.
  Trevlig helg,
  Kram från Jämtland

  • Yes! Det står längst upp (tror jag) jag ser inte bloggen ur samma perspektiv som ni. Jag svarar dessvärre långtifrån på alla mail jag får. Tiden räcker inte riktigt till. men om du vill skriva till mig i et privat mail, det som försvunnet ur din kommentar så ska jag fånga upp det. Men varför ska jag skämmas? jag hänger inte med? Mvh mymartens@gmail.com

  • Yes! Det står längst upp (tror jag) jag ser inte bloggen ur samma perspektiv som ni. Jag svarar dessvärre långtifrån på alla mail jag får. Tiden räcker inte riktigt till. men om du vill skriva till mig i et privat mail, det som försvunnet ur din kommentar så ska jag fånga upp det. Men varför ska jag skämmas? jag hänger inte med? Mvh mymartens@gmail.com

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...