TACK för din fina respons! Smoothie recept, på under 3 min!

IMG_8487Godkväll! Längre ner kommer mitt alldeles egna recept på hallon-kokos smoothie som tar under 3 min att göra!

-Enjoy! 😉

Hoppas att din dag varit alldeles underbar! Fredag. Fredagsmys. Är du ledig och njuter av semestern? Eller tar du helg och njuter av ett par dagar off? Berätta gärna… 

Alltså WOW,WOW,WOW vilken respons på mitt förra inlägg angående, utbildning. Jag är så god över att DU stöttar mitt val att gå den vägen. Tack snälla du! Dina ord, din pepp och dina tankar betyder obeskrivligt mycket! <3 

Jag är mer än taggad, jag ser verkligen fram emot detta. Det är bara ett par veckor sedan konkursen. jag är långt ifrån ”färdig” med det. Tro mig, det kommer att ta tid. Lååååång tid….. Sorgen, stressen och besvikelsen ligger som en klump i magen. Sömnen sviktar från natt till natt. MEN jag är inte tjejen som kan sitta hemma och ”rulla tummarna”. jag mår bara ännu sämre då. Jag behöver aktivera både hjärna och kropp. Rutiner är jätte viktigt för mig. Jag behöver ställa klockan och ha en tid att passa. Jag mår bra utav det. Jag behöver ha både ett och flera projekt igång samtidigt. 

Dessa veckorna har jag totalt terroriserat sönder vissa av mina vänner med samtal. Ältande, tårar, och förtvivlan, frustration. jag har varit SKIT JOBBIG! Tack snälla alla ni som funnits, stöttat och fortfarande stöttar mig! Ingen nämnd ingen glömd. (Ni VET vilka ni är) <3  Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot denna utbildning hos SAFE. Jag hat lite svårt att se mig sittandes vid en skolbänk igen. Men likt ett barns förväntningar inför julafton, så ser jag fram emot detta!  Det kommer inte att bli lätt, det kommer at vara en rejäl utmaning. Jag kommer att behöva vara 110% fokuserad. Schemat är tufft. Väldigt intensivt. Om jag ska vara ärlig… så blev jag lite smått chockad när jag fick schemat. Låååånga dagar, ibland 8 dag i ett streck. Men SATAN i GATAN vad kul!!!!!

Just nu sitter jag och pusslar med hur jag ska lösa det praktiskt med Lilleman och med Tezz. Jag är en bra bit på vägen…. Men fortfarande nån helg, nån hämtning/lämning och lite små fix på vägen. Som Gunde Svan brukar säga- Ingenting är omöjligt! (säg det med hans dileks också ) hehe!

Men det är just i liknade situationer som dessa som jag verkligen saknar en man vid min sida. Någon som alltid finns där, som hjälper till, bryr sig om och fångar upp. Ett bollplank helt enkelt! –Hmpf, det kommer kanske med tiden 😉

Kvällens vitamin bomb blev en kvarg smoothie. Perfekt efter träning! Ludvig var med mig på SATS i Märsta. Där har dom nämligen ”Mini SATS” där han kan, klättra, leka, spela spel osv. Samtidigt som jag tränar! UNDERBAR kombo! FullSizeRender FullSizeRender FullSizeRender FullSizeRenderMin alldeles egna Hallon/kokos smoothie på under 3 minuter!

Recept: 2 dl frysta hallon (ekologiska är att föredra)  1.5dl osötad mandelmjölk. Blanda hallonen och mandelmjölken i en mixer. Tillsätt sedan, 1 dl proteinpulver (se upp med vilket du använder, då det varierar grymt mycket på innehåll och många är riktiga sockerbomber! ) Det jag använder hittar du HÄR.  UTAN tillsattser och helt vegetabilisk. När du mixat ihop dessa så tillsätter du Yoghurtkvarg ca 1.5-2dl beroende på vilken konsistens du vill ha. Lite kokosolja, ca en halv tesked. Mixa igen. Toppa med några hallon och rostade kokosflingor för att få lite krispighet och plocka up kokos smaken. -Färdig att servera! Snabbt, gott och nyttigt! 

FullSizeRender IMG_8484050816-MyMartens-DSC08011-183009

Outfit NIKE pro hyper cool. Foto: Herman Caroan. 

Vi hörs imorgon! Önskar dig en skön kväll! Kramar

/ My Martens

44 Komentarer

 1. Kul att du ska börja plugga, och utbilda dig till något du brinner för! En fråga jag tidigare ställt men jag tror inte jag fick svar.. Jag har funderat många gånger på om det bara är du som hämtar/lämnar Ludvig? Det måste bli väldigt jobbigt för dig? Jag tänker att man delar på den biten? En lämnar och andra hämtar? Tittar in dagligen till denna blogg, tack för att du delar med dig av ditt liv! Kram

  • Tack Emma! Ja, just nu är det bara jag som hämtar och lämnar. Det ingick i överenskommelsen när jag fick ”lov” att flytta upp hit till Sigtuna. Visst är et jobbigt ibland, men det är det värt med tanke på att mitt hjärta, min familj och mina vänner och jobb finns här uppe. Jag gör det bästa av situationen helt enkelt =) Kram på dig

   • Men du har ju dina orsaker för flytten.. Vem som helst måste ju förstå hur slitsamt det blir för dig att pendla så mycket så långt och tidskrävande också för den delen.. Synd att ni inte kunde dela på den biten, för din skull! Du verkar stark My, jag tror på dig.! Efter regn kommer solsken ?Kram

 2. Kul att du ska börja plugga, och utbilda dig till något du brinner för! En fråga jag tidigare ställt men jag tror inte jag fick svar.. Jag har funderat många gånger på om det bara är du som hämtar/lämnar Ludvig? Det måste bli väldigt jobbigt för dig? Jag tänker att man delar på den biten? En lämnar och andra hämtar? Tittar in dagligen till denna blogg, tack för att du delar med dig av ditt liv! Kram

  • Tack Emma! Ja, just nu är det bara jag som hämtar och lämnar. Det ingick i överenskommelsen när jag fick ”lov” att flytta upp hit till Sigtuna. Visst är et jobbigt ibland, men det är det värt med tanke på att mitt hjärta, min familj och mina vänner och jobb finns här uppe. Jag gör det bästa av situationen helt enkelt =) Kram på dig

   • Men du har ju dina orsaker för flytten.. Vem som helst måste ju förstå hur slitsamt det blir för dig att pendla så mycket så långt och tidskrävande också för den delen.. Synd att ni inte kunde dela på den biten, för din skull! Du verkar stark My, jag tror på dig.! Efter regn kommer solsken 😊Kram

 3. Liten fråga. Om du nu ska utbilda dig till kostrådgivare, ska du börja med att lära dig själv att äta grönsaker? Känns ju inte trovärdigt med en kostrådgivare som inte äter grönsaker.

  • Va! ? Varför skulle inte det vara trovärdigt? Nuförtiden finns andra sätt att få i sej nyttigheterna som grönsakerna innehåller , jag älskar grönsaker men inte behöver min tränare eller läkare göra det för att jag ska lita på dom ?

  • Det gäller att hitta motivation till förändring hos den som vill ändra sin kost, livsstil. Man går inte in på sig själv som kostrådgivare vad man äter eller allt man äter. Herregud, hur många sjuksköterskor eller läkare motionerar mycket och ger livsstilsförändring på recept! Man motiverar och delar med sig av kunskap.
   Lycka till My!

 4. Men DU vad häftigt att du ska börja plugga och som du skrev i förra inlägget att då har du verkligen belägg för det du vill arbeta med. Jag tycker du resonerar sunt kring kost och träning lite som min dotter som f.ö gått liknande utb. du ska gå. Hon vill ha en stark kropp och hon älskar mat så hon tränar mycket för att hon ska kunna äta det hon vill. Oftast äter hon närodlat och sådant som inte innehåller en massa konstigheter, det gör jag med och även mina syskon och deras barn osv. Men hon vägrar ha dåligt samvete för att hon äter godis och annat gott emellan varven. Jag brukar kalla henne för räkan eftersom hon är både kort och liten men efter att fått se henne i boxningsringen så gör jag inte det längre ? Detta med Ludvig?? jag förstår att du inte vill ha tjafs eller så men jag antar att du VET att du kan dra detta ett steg till så kommer det inte att vara så att du fått ”lov” att flytta på andras villkor. Det har INGET med er vuxna att göra nämligen, det är Ludvigs RÄTT till båda föräldrar och att dessa båda SAMARBETAR för honom. Kram <3

 5. Liten fråga. Om du nu ska utbilda dig till kostrådgivare, ska du börja med att lära dig själv att äta grönsaker? Känns ju inte trovärdigt med en kostrådgivare som inte äter grönsaker.

  • Va! ? Varför skulle inte det vara trovärdigt? Nuförtiden finns andra sätt att få i sej nyttigheterna som grönsakerna innehåller , jag älskar grönsaker men inte behöver min tränare eller läkare göra det för att jag ska lita på dom 🙂

  • Det gäller att hitta motivation till förändring hos den som vill ändra sin kost, livsstil. Man går inte in på sig själv som kostrådgivare vad man äter eller allt man äter. Herregud, hur många sjuksköterskor eller läkare motionerar mycket och ger livsstilsförändring på recept! Man motiverar och delar med sig av kunskap.
   Lycka till My!

 6. Men DU vad häftigt att du ska börja plugga och som du skrev i förra inlägget att då har du verkligen belägg för det du vill arbeta med. Jag tycker du resonerar sunt kring kost och träning lite som min dotter som f.ö gått liknande utb. du ska gå. Hon vill ha en stark kropp och hon älskar mat så hon tränar mycket för att hon ska kunna äta det hon vill. Oftast äter hon närodlat och sådant som inte innehåller en massa konstigheter, det gör jag med och även mina syskon och deras barn osv. Men hon vägrar ha dåligt samvete för att hon äter godis och annat gott emellan varven. Jag brukar kalla henne för räkan eftersom hon är både kort och liten men efter att fått se henne i boxningsringen så gör jag inte det längre 😉 Detta med Ludvig?? jag förstår att du inte vill ha tjafs eller så men jag antar att du VET att du kan dra detta ett steg till så kommer det inte att vara så att du fått ”lov” att flytta på andras villkor. Det har INGET med er vuxna att göra nämligen, det är Ludvigs RÄTT till båda föräldrar och att dessa båda SAMARBETAR för honom. Kram <3

 7. Men gud vad kul för dig. Det kommer passa dig utmärkt. Tack för smoothietipset. Du har ju redan koll på det där med kost och hälsan. Utbildningen kommer ju gå galant. Stort lycka till!

 8. Hej My! Nu ska du få mitt favorit recept på smootie!
  Jag brukar ta 1 banan/person men det är en smaksak.
  Ca 1-2 dl frysta bär (som jag brukar Tina över natten så de inte är så kalla)
  Osötad mandelmjölk till önskad konsistens.
  Ibland slänger jag i lite nässelpulver och nyponpulver.
  Kan även slänga ner skalade äppelklyftor.
  Detta är gott och går att variera beroende på vilka bär du väljer.
  Prova dig fram i smootie världen! ?
  Och lycka till med utbildningen. Blogga gärna om hur den är, också funderat på den, meb inte kommit till skott!
  Kram från en bloggläsare på västkusten, Malin

 9. Men gud vad kul för dig. Det kommer passa dig utmärkt. Tack för smoothietipset. Du har ju redan koll på det där med kost och hälsan. Utbildningen kommer ju gå galant. Stort lycka till!

 10. Hej My! Nu ska du få mitt favorit recept på smootie!
  Jag brukar ta 1 banan/person men det är en smaksak.
  Ca 1-2 dl frysta bär (som jag brukar Tina över natten så de inte är så kalla)
  Osötad mandelmjölk till önskad konsistens.
  Ibland slänger jag i lite nässelpulver och nyponpulver.

  Kan även slänga ner skalade äppelklyftor.

  Detta är gott och går att variera beroende på vilka bär du väljer.

  Prova dig fram i smootie världen! 🙂

  Och lycka till med utbildningen. Blogga gärna om hur den är, också funderat på den, meb inte kommit till skott!

  Kram från en bloggläsare på västkusten, Malin

 11. Tänk på att frysta hallon (köpta icke svenska) måste kokas innan de används. Det står på de flesta paket nuförtiden. Calicicvirus är inte kul att få i sig. Lycka till med allt i framtiden! Du är en toppentjej tycker jag!!

 12. Tänk på att frysta hallon (köpta icke svenska) måste kokas innan de används. Det står på de flesta paket nuförtiden. Calicicvirus är inte kul att få i sig. Lycka till med allt i framtiden! Du är en toppentjej tycker jag!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...