FullSizeRender

Godmorgon! ÄNNU tidigare än igår! SNARK!  Idag ser det ut som om det kommer att vara molnigt hela dagen. Lite sol är påväg fram… Men Om vi ska tro på väderprognosen så finns det även risk för regn! SUCK! MEN vi ger oss ut ändå. Vi tog en ny väg idag för att utforska omgivningen, en rask PW istället för jogging! =) Lite viloläge… Min snygga träningoutfit kommer ifrån Röhnisch Köparkjol och jacka =) ÄLSKAR LEO! 

FullSizeRender FullSizeRender FullSizeRender

När vi kom tillbaka så gick vi direkt till frukosten… Försökte ta lite fina bilder för att visa er allt gott! Men att fota mat är JÄTTE svårt! jag håller på att lära mig min nya kamera, det går sådär! Har något halvauto läge på, ibland fokuserar den helt galet och allt blir suddigt…  MEN jag lär mig och innan hösten är jag proffs 😉 

FullSizeRenderMin tallrik.. FullSizeRender FullSizeRender FullSizeRender FullSizeRender

Ser ni detta gottas bord! Jag döööör vad gott! MEN jag står emot! -Kämpa My kämpa! FullSizeRenderIMG_8157

Någonting som gör mig uppriktigt förbannad är föräldrar som misshandlar sina barn genom att låta dom äta halvt ihjäl sig!

Missuppfatta mig rätt, man ska INTE dieta eller skapa ett osund beteende. Men när vi kom in på frukostbuffen så det en Engelsk familj, Mamman och Pappan KRAFTIGT överviktiga.

Inte bara “tjocka” utan rent av feta. Ohälsosamma feta och farligt överviktiga… Föräldrarna tror jag gissningsvis vägde ca 150-160kg.

I vissa fall så kan det vara en sjukdomsbild bakom, det är en helt anna sak isåfall!

Men jag kunde inte låta bli att stirra för pojken och flickan som var i åldrarna ca 8-10 var också KRAFTIGT överviktiga! Nu tänker jag främst på hälsans skull! INTE bara på utseendet!

Men på deras tallriks så låg det ett par baguetter var, nån Croissante, nutella, muffins, bacon, stekt ägg, yoggi, juicer, choklad tårta, frukt, läsk, friterade grejer OCH våfflor! WTF!

Föräldrarnas tallrikar var snäppet värre! HUR kan man som Mamma eller Pappa föregå som ett så fruktansvärt dåligt exempel???????????? Det är ju livsfarligt! 

Hur kan man låta barnen äta sig så ohälsosamt feta att dom riskerar att drabbas av extremt mycket sjukdomar och till och med kunna DÖ i förtid?! Jag blir så förbannad inombords att jag kokar!

-LÅT INTE DITT BARN ÄTA SIG TILL OHÄLSA! FETTMA ÄR FARLIGT! DET ÄR VÅRAN FÖRBANNADE PLIKT ATT INTE LÅTA DET GÅ FÖR LÅNGT! TA DITT ANSVAR SOM FÖRÄLDER! 

 

Var istället en bra förebild, stötta, peppa och skapa ett intresse och ett tycke åt det hälsosamma hållet! UTAN att det går till överdrift såklart! Klarar du inte av det själv be om hjälp, läkare, kostrådgivare, skolpersonal och många fler kan också vara ett bra stöd! Men det absolut känsligaste man kan göra är att lägga sig i någon annans förälders uppfostran. Det är INTE min ensak! Jag vände på klacken till mitt bord och var så arg att det rök ur öronen på mig, Åza tittade konstigt upp på mig och jag orkade inte ens förklara just för stunden… Så sorgligt! Jag tycker från hjärtat så synd om hela den familjen! Tragiskt! -Nog om det!

image

Nu ska jag jobba en stund och hoppas att solen orkar ta sig igenom molnen, och håller sig framme så vi kan få sola lite =) Vi hörs sen! Kramar

/ My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (8)
 • ÅsaC

  Det är tragiskt att se hur någon äter totalt fel. Visst kan man unna sig något gott då och då men det kan inte bli så varje dag.
  Det finns bara ett sätt att få balans. Det är att inte stoppa i sig fler kalorier än de man gör av med. Det är inte svårare än så. (Om man inte har någon sjukdom förstås).

  • My

   Nej precis! Det kam låta hårt att döma denna familjen utan att känna dom! Men att alla fyra skulle drabbas av sjukdom och inge “rånförsök det” känns långsökt… Det är så sorgligt, det drar med sig ohälsa, sjukdomar det kan påverka graviditet på flickan i framtiden…. Smärta och värk! Listan kan bli lång! Sen ska man såklart inte överdriva åt andra hållet heller…

 • Sofia

  Visst är det så men det handlar inte enbart om kalorier utan även näring. Jag tittar på din frukost och ser flera saker som inte är direkt hälsosamma. Byt ut juicen mot vatten. Byt ut salamin mot skinka. Byt ut stekt ägg mot kokt. Lägg in lite mer styrka i din träning, bygg lite muskelmassa och du får en högre förbränning. Kämpa My, du är grym 🙂

 • Diana - "La madre"

  Det är hemskt hur socker blir ett beroende för människan, så pass som kokain och andra droger. Det tar ner en helt, det förstör mer än vad man kan föreställa sig. Det är skadligt och beroendeframkallande även för barn. Det är en kamp som många inte vet och orkar ta tag i. Saknad av kunskap och styrka gör att de fortsätter antar jag. Det borde vara en självklarhet att söka upp hjälp när man har barn men tyvärr(!) är det inte det.

  Jag lider med barnen, liiider verkligen för det är så ohälsosamt, lägger en grund för mobbing och dålig självkänsla, svårighet att andas, risk att dö i sömnen etc. Hemskt. Jag gör allt för att mina barn ska äta sunt med måtta men att lära sig att “leva nyttigt” är inte temporärt, det är en livsstil.

 • Agneta

  Det är faktiskt en form av barnmisshandel att låta barn bli gravt överviktiga. Är sjukdom inblandat är det annat, som du säger. Men annars helt åt skogen.

 • MS

  Det är vi föräldrar som lägger grunden till våra barns framtida beteende.. Jag låter inte mina barn äta ex vitt bröd med nallekorv för att vara snäll.. Besprutade vindruvor och juice till det.. rena skiten! Tyvärr har ju du inte så bra koll på vad hälsosam mat betyder.. Du svälter dig och tränar maniskt istället.. Ett tips läs Olga Rönnbergs blogg.. Där tar hon upp hur personer som tränar extremt mkt cardio förstör sin kropp och snarare bryter ner den.. Får kortisol överskott och blir plufsiga pga det.. Sorgligt att du inte förstår bättre och dessutom låter din son växa upp med detta osunda beteende.. En bekant som varit svårt sjuk i anorexi blev sedan besatt av att träna.. Du beter dig tyvärr exakt lika dant.. Börjar bli rädd för kalorier och mat… Akta så det inte går för långt!

  • My

   Hej Malin! Tack för att du tog dig tiden att kommentars och dela med dig utav dina tankar kring detta =) Vad det gäller kosten för min Lilleman, hans rostbröd med Nallekorv osv så är det ingen fara. Han är frisk, aktiv och följer sin viktkurva/hälsokurva perfekt ( tack och lov) Så länge han gör det så ser jag ingen vits med att gå in och lägga om hans kost =) Han äter godis på fredagar eller lördagar, han älskar fisk och grönsaker och får i sig det han behöver. Olga är en fin person och duktig inspiratör, håller med dig om det =) Jag kör inte extremt mycket kardio, jag tränar inte extremt mycket och det finns INGEN tendens till anorexi för mig (fniss) Jag ÄLSKAR mat, och är en fyllt S/M i strl så jag ligger långt ifrån denna typ utav problematik som du tar upp. Träigt för din vän, hoppas att hon mår bättre idag <3 Vad det gäller min uppfostran om Ludvig så kommenterar jag inte ens den saken! Sköt om dig! Kram

 • Amaltea

  Håller med dig! Vi har ett ansvar att lära våra barn att äta sunt och ge dem en bra start i livet. Den enda gången mina barn faktiskt äter “osunt” är när vi är på semester. Då är det Nutella på vitt bröd, sockriga flingor och vitt bröd. All inclusive och mycket onyttigheter. Är det semester så är det brukar vi säga 🙂 Jag får dämpa det dåliga “mammasamvetet” med att det BARA är då och blir en gång om året. Ha en fortsatt trevlig resa och TACK för att du delar med dig! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *