image

Hej igen! Igår kväll gick vi ganska långt ifrån vårar hotel, närmare bestämt drygt 3km i mina af klingerg klackar! Vi tog oss till en väldigt mysig liten ITALIENSK restaurang som hette Spasso. Den ligger precis intill havet, tända ljus, mysig omgivning och fantastiskt god pasta! För min del blev det en Carbonara, ÅZA åt en fettuccine frutti di mare. MUMS! Pasta är det BÄSTA jag vet! 

image

Vi skålade med ett glas bubbel, när vi kom. Sedan gick jag över på kaffe och vatten. Minimerar alkoholen så mycket jag kan just nu. 

Om jag “syndar” så är med en cappuccino som blivit min vardagslyx. Till frukost, mitt på dagen osv så dricker jag kaffet helt svart….  Jag stannade vid mitt första glas bubbel och åza fortsatte med rött.

Vi börjande vi diskutera kalori innehålet. MEN vad fasen!!!! Det är ju mindre kalorier om dricker ett glas vitt (torrt) än om man tar en cappuccino! WHAT?!?! HUR kan det vara möjligt! Men jodå, efter lite googlande och en diskussion senare så inser jag att det faktiskt stämmer. 

Den är ju lite jobbig…. Så indirekt om man vill tänka på vad man stoppar i sig så är det alltså extremt mycket “nyttigare” att ta både 2-3 glas torrt vin till middagen eller som jag gjorde igår två koppar cappuccino! Det kan väl ändå inte stämma? Vad tror du?imageimagejaja, oavsett vad så  var cappuccinon väldigt god! Även om det är nästan dubbelt så mycket kalorier! 😉 Det var verkligen ett mysigt litet krypin vi hittade, god mat, härlig stämning… Tända ljus… upplyst strandpromenad. 

Men VARFÖR är alla spanjorer så dåliga på Engelska? Det borde ju alla kunna prata kan jag tycka! SPECIELLT på turistorterna! Kanske inte business engelska men så att man kan grund kommunicera.. imageJag la upp bilden nedan på mitt instagram igår (För dig som vill följa hittar du mig HÄR)

 Många frågade om klänningen!  Kul! Tack för alla fina komplimanger, Den kommer ifrån Plainvanillas egna märke du hittara den HÄR 

Plainvanilla har både bytt lokal och flyttat lager, så du kan fynda den till 695.- Ord pris 1995:- Föst till kvarn! Den är verkligen jätte fin! Man behöver inte ha klackar till om man inte vill, den är minst lika fin till ett par flip-flop eller barfota….  

Efter middagen så ringde servitrisen på en taxi till oss. Det var ändå en bit från hotellet, och det är lite läskigt att gå hem själva i små mörka spanska gränder! När vi sitter i taxin så säger chauffören att vi inte kan betala med kort. (SUCK) jag ber honom då att köra via en uttagsbankomat.

Han kör en rejäl OMVÄG. Men av tidigare erfarenheter så vet jag att det bara är att “gilla läget” ÄVEN om det är irriterande!

Åza däremot börjar protestera högljutt! Fula ord kommer ur henens mun !?! Snälla rara Åza som inte gör en fluga förnäm normal sett!

Men Åza kände sig orättvist behandlad och konstaterade att han tänkte blåsa oss! DET var sanT!

Saken är bara den att chauffören pratar knappt engelska, och blir också irriterad! Så jag lägger min fulla fokus på att lugna ner Åza och förklarar at det är vi som är “korkade turister” som inte her kontanter med oss.

Det kan bli lite obehagligt när man sitter i ett främmande land, med en lite obehaglig man i hans taxi. Man vet ALDRIG sem som kör eller vad han kan ta sig till, han kan bli våldsam, eller kanske dumpa oss in the middle of nowhere! kanske låter fegt, men jag tycker att det är bättre att ta et säkra före det osäkra! 

 Jag har varit med om detta tidigare både i Egypten och i Holland.

 Hur som så kom vi hem tillslut, utan något större drama. Jag små fnissade lite för mig själv åt våran interna diskussion då jag som 16 år yngre än Åza fick kliva in och lugna ner situationen…. saken är den att jag höll ändå med henne till 100% MEN man få välja sina fighter! 😉imageimage imageimageSnygga ÅZA! Kvällens outfit blev en utav Lise Sandahls nya klänningar. Härligt med färg!OLYMPUS DIGITAL CAMERAimage

imageJag vill passa på att fråga! Har du några TIPS om vad vi ska hitta på här nere i Benidorm? Har du varit här? Bra restauranger, eller något som vi bara måste prova på innan vi åker hem igen? Tipsa oss gärna! Nu ska jag ta ett dopp i poolen… Vi hörs ikväll!

Kramar / My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (18)
 • katja

  Åh, olika poser. Nu måste väl alla vara nöjda 🙂 Fin och brun!

 • Annika

  Vi är i Benidorm varje år och äter alltid på Topo Gigio. Varför inte åka upp till Terra Mitica, jättebra nöjespark! Annars brukar vi äta mer onyttigt än er! Haha! En glass på Café de Paris brukar få avsluta varje kväll. Det finns ett Melia till längre upp mot bergen som är heeeeelt underbart! Dit kan man åka och ta en drink och äta. Måste ses! Ha det underbart i härliga Benidorm!

 • Maria

  Hej på dig 🙂
  Jag har ingen aning hur många kalorier det är i cappuccino men jag rekommenderar dig strarkt att testa “ägg-latte” om du inte redan gjort det (ja då du kommer hem alltså)
  Sätt ett ägg i en behållare, ta kokhett kaffe 1-1,2 dl, häll ner det heta kaffet i behållaren med ägget samtidigt som du kör med mixerstaven, det blir en god latte, hittade receptet på nån blogg 🙂 åh ett ägg är ju bra protein och lite kalorier.

  Hoppas du har en bra resa och din blogg är kanon bra.
  Kram/Maria

 • Lasse

  Otoligt dumt att ge sig ut på taxiresor utan lokal valuta och speciellt om man inte snackar språket. Vi nordeuropeer tycks tro att engelska går bra överallt . Men det finns hela kontinenter där mycket få personer kan engelska, Så 2 tjusiga blondiner på vift skall passa sig väldigt noga på vad och vem som pågår runt omkring , skönt att du tog hand om tanten . Ha en rolig fortsättning på resan / Lasse

 • nina

  Jag gillar åxå klänningen.. så fin på dig verkligen! Vilken strl tog du på din? Måste nog klicka hem en jag åxå :))

 • Sandra

  Klänningen klär dig verkligen ☺ Är den genomskinlig? Om jag har xs passar den då om jag tar xs?:)

  • My

   Då kommer den nog att passa dig 🙂 nej, inte genomskinlig ….. Du kommer älska den! Kram

   • Sandra

    Då ska jag nog unna mig denna vackra klänning ☺ Du rek om en svartvit klänning med mönster för ett tag sedan hur är den i stl? Tack för en innehållsrik blogg. Har följt din blogg ett bra tag nu.☺ Du ska vara stolt över dig själv!

    • My

     Tack fina du <3 vilken svart/vita menar du? (Kommer inte ihåg) kram

     • Sandra

      Du hade kjolen på dig i samma mönster☺ Nu ha jag beställt denna fina klänning, längtar tills den kommer hem till hälsingland☺ Har dig även som vän på facebook, skulle vara roligt och få lära känna dig. Ser mig sj så mkt i dig. Jag är sj ensamstående mamma till en underbar son som är 5år☺ Kramar Sandra. Glöm aldrig att du faktiskt inspirerar så människor runt om i landet. Så tänk inte på om du får negativa kommentarer.

     • My

      Åhhh! Tack snälla du för dina varma ord! Det gjorde mig glad <3 kram

 • Sandra

  Kram Sandra, glömde jag☺

 • Sandra

  De va så lite<3 Har skickat ett pm till dig på fb om du skulle låta mig få lära känna dig. Ha en bra dag.

 • Sandra

  Åh klänningen är redan på väg☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *