fresh foam 2018 Ny lätt löparsko med 3d teknik! #NBSWEDEN #FRESHFOAM1080

 Hej fina du!

Regnet faller, det är grått och trist ute…. känns som en ruggig höst dag! Tur att det inte är så, utan att nästa säsong som väntar runt hörnet är våren! Gud vad jag behöver sol, ljus och värme!!!

Här kommer lite info som jag fick ta del utav i gårdagens pressrelease som jag nämnde för er igår!

fresh foam, fresh foam 1080, nbsweden, new balance, löparsko, bästa löparskorna, new york tjejmil 2016, hälsa & fitness magasin, trenspaning, trendspanare,  My Martens viktresa, my martens ensam mamma söker, gladiatorerna, hälsokicken,

Löparskor är sååå viktigt, många ”amatör” (som jag själv) löpare springer i samma skor år ut och år in. Det är INTE bra för fötter och ben!

Man sliter faktiskt ut dom med tiden! 

 New Balance lansering utav Fresh Foam 1080 modellen, var väldigt intressant. jag satt som en nyfiken skolelev och lyssnade, antecknade för fullt under genomgången!

Nu ska jag försöka på ett bra men kortfattat sätt förklara det för dig =)

fresh foam, fresh foam 1080, nbsweden, new balance, löparsko, bästa löparskorna, new york tjejmil 2016, hälsa & fitness magasin, trenspaning, trendspanare,

Precis som att träning och hälsa är en trend som fler och fler väljer att leva efter så är även utvecklingen inom löparskor högaktuell!

Nu har trenden kommit tillbaka med mer dämpning i skorna. ( Enligt mig, BRA!)

Det som är viktigt som New Balance förklarade noga igår, är att det inte handlar om att några stora luftkuddar under skorna som kan göra skorna klumpiga. Detta bygger på en ny 3d metod som gör att skorna SER lite tjockare och ”klumpigare” ut, men i själva verket så blir dom lättare och mer stabila att använda…. Man ska inte tro på allt man ser 😉 

Fresh Foam 1080 från New Balance är en helt ny löparsko som vi alla fick bekanta oss lite närmare med igår. Jag provade dom på plats och fick hjälp utav en av experterna…

Jag gick upp en strl. jag som normalt sett har strl 38 fick gå upp till 39, då den satt perfekt! Vid första anblick när jag kom in och fick syn på skon så greppade jag den snabbt. jag blev förvånad över hur lätt den var och blev väldigt imponerad när jag väl fick prova den! 

Grejen med den nya 3d tekniken är att  Fresh Foam 1080s mellansula har skapats med 3D-printing. En extremt avancerad datateknik har framtagits och använts tillsammans med olika löpare som har varit aktiva under framtagningen för att se exakt var det behövs extra stöd, mer eller mindre dämpning m.m. Det är nämligen New Balance nya målsättning, att göra marknadens BÄSTA dämpade sko, ska bli spännande att följa resultatet och utvecklingen som går i raket fart just nu! =)

fresh foam, fresh foam 1080, nbsweden, new balance, löparsko, bästa löparskorna, new york tjejmil 2016, hälsa & fitness magasin, trenspaning, trendspanare,

Sen är det ju en bonus att dom väljer att satsa extremt mycket på den kvinnliga löparsko marknaden… -visst? 😉 Fresh Foam 1080 ligger idag på ca 1700:- i butik. Där den precis nu kommit ut!’

Det roliga med den här 3d tekniken är att man alltså kan special beställa den helt efter sin egna fot… Änsålänge med tanke på hur nytt det ändå är, så kostar det därefter. MEN inom relativt snar framtid så tror jag att även vi ”dödliga” kommer kunna göra det till en vettig slant!

Jag väntar med spänning på att få hems mina 1080 till mig. Då ska jag flitigt börja använda dom i min träning inför NEW YORK tjej milen som jag vid ett vagt ögonblick lovade att delta i!

Men jag tycker att det ska bli SJUKT kul! Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så efterfrågar vi just nu intresset på om vi ska göra det som en resa där ni bloggläsare också kan följ med…

Jag HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS verkligen det!! En weekend i New York, morgon träning i central park, tjejmilen som  en morot att ta tag i konditionen. OCH New Yorks fantastiska miljö och statspuls på det! Vilken dröm!! Har du missat detta kika in på mitt förra inlägg….

NU ska jag jobba vidare. Ska snart in med min första inlämning på mitt nya jobb 😉

Vi hörs senare! kram / My Martens 

 

 

 

 

 

Men som jag inledde detta inlägg med, tekniken i skotillverkning är spännande, det pågår ”runnovation”. Snart kommer vi troligen att kunna köpa skor helt anpassade efter våra fötter, springstil och behov. Det går att få en del specialtillverkat redan idag, men det är fortfarande väldigt dyrt. Jag tror däremot att inom snar framtid kommer priserna ligga på en bra nivå. En sko kostar mycket redan idag, Fresh Foam 1080 ligger på 1700 i pris, men hittar man rätt sko som passar en själv är det såklart värt att kunna träna utan att få ont och kunna prestera på sin bästa nivå.

2 Komentarer

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Trevlig helg!

En rosa dröm ifrån Zetterberg Couture  💞🌟🙌🏻 En av många vackra klänningar.... -Älskar Zetterberg!  -Trevlig...

Elly pistol outfit!

I samarbete med ELLY PISTOL  Foto: Lisa Höök   Godmorgon!  Detta är bara en av alla coola oufit...

Kärlek vid första ögonkastet!

Style By Martens ✨ -jag säger bara WOW! Röhnisch har gjort det igen. Släppt en...