Min viktresa ner från 100Kg till nu! Plus ett nyttigt recept på smoothie bowl!

bukplastik, operation, my martens, my martens viktresa, aftonbadet my martens, expressen my martens, ensam mamma söker, hälsokicken, wallderinska, trend koll med martens, hälsa och fitness magasin,

Hej fina!

Först och främst, receptet på den gröna acai bollen som jag la ut på instagram kommer längst ner! 

Många frågar mig fortfarande om bukplastiken jag gjorde i våras. Det är svårt att hinna med att svara på alla mail gällande det då det för det första är väldigt varierande och individuellt och kräver vääääldigt långa och utförliga svar. Därför kommer jag göra ett helt eget inlägg om det där jag svara så gott jag kan, utefter MINA erfarenheter.

Däremot blir jag förbannad när det dyker in bloggkomentarer om att jag skulle köpt min kropp och mage! DET ÄR BULLSHIT!  Majoriteten ärpositiv, men dom där bittra kommentarerna gör mig faktisk irriterad!

i flera år slet jag som ett djur till och från med PT för att ta mig ner till min målvikt INNAN min operation.

Man kan inte operera sig smal i den bemärkelsen, jag lagade min bumuskelatur som var sprucken ca 6.5cm, jag tog bort överglödighud och är nu sjukt nöjd med resultatet! Jag står helt öppet för detta då jag valde att gå ut med det. För att jag anser att ÄRLIGHET varar längst! 

Jag har vägt 100 kg,  jag trivdes INTE. Jag mådde både psykiskt och fysiskt dålig.

Jag vet att det är enklare att skriva när man inte längre väger det. MEN det handlar om att bestämma sig.

Jag skämdes över mig själv och min kropp, MEN bestämde mig för att göra någonting åt det! Jag var i min sämsta fas någonsin! Jag var, nydumpad, nyförlöst, ensam och psykiskt och mentalt krossad! Men återigen, jag bestämde mig!

Nu har jag både självinsikt och självförtroende. tack vara träning och operation!  KAN JAG SÅ KAN DU!

-Glöm inte det! 

Att våga ta första steget. Att ställa sig frågan vad det är som gör att man inte mår bra, och även VAD det är som får just DIG att må bra. Jag som har hundra projekt, flera företag och alltid många järn i elden MÅSTE träna för att må bra. Det hjälper mig att kunna koncentrera mig bättre, sova bättre och att MÅ BRA! Jag kommer aldrig att bli någon professionell tyngdlyftare tex, det är inte mitt mål 😉 

MEN jag vill vara en stark, frisk, fit, välmående mamma!

Därför puschar jag för träning och hälsa! Jag har själv varit och snuddat vid den berömda väggen, och har efter det tagit mina beslut med mål mot ett nyttigare och mer hälsosamt liv. Både för min och Lillemans skull. 

-Klyschigt, men sant! 

image

Det är inte lätt! Det har ingen påstått, men det går! Bara man är beredd att våga utmana sig själv, att våga vara utanför sin ”comfortzone”. Man gör framsteg, men man får också bakslag. Tre steg fram, ett steg bak.. det är lätt att få återfall. För min del så handlar återfallen om sockerträsket!

Satan i gatan vad sockerberoende jag är! Jag kan äta för tre! De finns inget stop! Dessutom så räcker det med att jag tittar på en chokladkaka så går jag upp två kilo. Jag har alltid varit en periodare och en viktpendlare. Det är just vad jag gett mig tusan på att komma ifrån! Att höja lägsta  nivån och göra den liiiite bättre, ett steg i taget!

Här ser ni mig göra plankan. En vanlig traditionell planka. MEN jag har inte 100% rätt hållning…. -Vet du varför?

Jo, för att jag fortfarande inte fått igång bukmuskelaturen och bål stabiliteten. För vissa går det jätte snabbt med rehabiliteringen, för andra inte. Jag ingick visst i den sist nämnda. Du ska vetat denna simpla enkla övning som man kan göra i stort sett vart som helst är EXTEMT påfrestande för mig.

 Jag puschar mig tills jag skakar och tillslut faller ihop. Första gångerna i tårar då jag av ren frustration började gråta! Men för varje gång som jag faller ihop så klarar jag några sekunder längre. DET är vad träning handlar om. Små framsteg, sakta men säkert! 

image

Man ska inte stressa fram resultaten, det är bättre att sätta delmål, även om man självklart också ska ha ett slutmål. Men uppmuntra dig själv för dom framstegen som du gör. Om du tex börjar gå ut på en PW några dagar i veckan, istället för att bara ligga i soffan, då är det 100% framsteg. Fokusera på dom positiva förändringarna istället för allting du INTE gör eller gjort 😉

Nu ska ni ÄNTLIGEN få receptet som många frågade om på instagram =) recept, recep.se, blogg recept, smoothie, acai bowl, protein bowl, nyttig smoothie, detox,

Ett grönt äpple Gärna ekologiskt) 

1dl kokosmjölk mixat med frusna iskuber.

1näve spenat,

1tsk vetegräs,

1 avokado

1tsk korngräs,

2msk chiafrön,

krossad is  På Toppen har jag kokos, kiwi, och granola =)

-Snabbt (RELATIVT) enkelt och gott 😉

Detta är mitt ENDA sätt att få i mig grönsaker! -hehe! Önskar dig en skön fredag kväll! Vi hörs imorgon!

Kramar My Martens

50 Komentarer

 1. Hej My!
  Tack för att du är så ärlig i din blogg och inte försöker försköna allt som många andra gör. Tror inte på ett ögonblick att du köpt din kropp! Vilka nötter som säger det! Alla som läser din blogg ser väl hur mycket du kämpar och tränar. Själv är jag oxå sockerberoende och varit uppe på 137 kg, det du! Bestämde mig då efter mycket övervägande att göra en Gastic bypass (maj i år) och har nu gått ner över 50 kg. Många tittar snett på mig och säger att jag tagit den lätta vägen och att jag inte ska vara stolt för det är ju lätt efter en gastric… Japp, jag går ner i vikt men det är inte lätt med maten, håravfallet och magkramperna lite titt som tätt. Jag är stolt över mig själv och det ska banne mig du oxå vara! När jag är klar så ska väl jag oxå ”köpa” mig en mage för den kommer inte att dra ihop sig av sig själv. Undrar vilka kommentarer jag får då ?
  Kram på dig! <3

 2. Heja MY, vilken enorm prestation du gjort och fortfarande gör. Du ska vara stolt över din bukplastik, att du hade modet att ta kontroll över din situation. Det är en långresa att bygga upp bålstabiliteten igen efter en bukplastik. Jag arbetar aktivt med det än idag 3 år efter min OP. Kämpa på och fortsätt inspirera till hälsosamma levnadsett.

  • Eriksbergskliniken ligger i Stockholm. Citadell kliniken ligger i Landskrona. Jag gjorde min OP på Citadell kliniken hos Dr Tuve, men jag vet också Att Marie på Eriksbergskliniken är fantastisk! -lycka till! <3

   • Tack snälla för dina tips!
    Jag hoppas jag kan göra samma OP som dig så mitt självförtroende stärks igen.
    Jag har ju fött tre barn och det sätter sina spår, bristningar och för mkt hud är inget man vill ha när man är 30.
    Man mår helt enkelt inte bra när man ser sig själv.. Tack My än en gång ❤️

 3. Kul att läsa hur du kämpar. Får mig en tankeställare, att inget är faktiskt omöjligt. Vill inte vara för krävande men vore bra att veta hur du äter en normal vecka. Vet du körde enligt ett schema ett tag du inte fick lägga ut för dom som gav dig det. Men du kanske inte äter så längre utan kan berätta hur äter. Du är precis lagom i kroppen, verkligen snygg. Sen är du verkligen en arbetsam kvinna som sliter och kämpar för att kunna försörja dig och din son. All respekt till dig för det. Kram ?

 4. Hej My. Jag gjorde en bukplastik genom landstinget. Ej GBP. Bara 4 stora barn. 163 cm och 77 kg. Jag har gått upp 7 kg sen operation. Jag har inte tid!! Jag finner ingen tid, eller stöd av familjen. jag vet att jag nu har förstört mitt resultat. Jag skulle kunna se lika fin ut som du. Vad ska jag göra? Vart ska jag börja. Ge mig råd.

 5. Hej My!
  Tack för att du är så ärlig i din blogg och inte försöker försköna allt som många andra gör. Tror inte på ett ögonblick att du köpt din kropp! Vilka nötter som säger det! Alla som läser din blogg ser väl hur mycket du kämpar och tränar. Själv är jag oxå sockerberoende och varit uppe på 137 kg, det du! Bestämde mig då efter mycket övervägande att göra en Gastic bypass (maj i år) och har nu gått ner över 50 kg. Många tittar snett på mig och säger att jag tagit den lätta vägen och att jag inte ska vara stolt för det är ju lätt efter en gastric… Japp, jag går ner i vikt men det är inte lätt med maten, håravfallet och magkramperna lite titt som tätt. Jag är stolt över mig själv och det ska banne mig du oxå vara! När jag är klar så ska väl jag oxå ”köpa” mig en mage för den kommer inte att dra ihop sig av sig själv. Undrar vilka kommentarer jag får då 😉
  Kram på dig! <3

 6. Heja MY, vilken enorm prestation du gjort och fortfarande gör. Du ska vara stolt över din bukplastik, att du hade modet att ta kontroll över din situation. Det är en långresa att bygga upp bålstabiliteten igen efter en bukplastik. Jag arbetar aktivt med det än idag 3 år efter min OP. Kämpa på och fortsätt inspirera till hälsosamma levnadsett.

  • Eriksbergskliniken ligger i Stockholm. Citadell kliniken ligger i Landskrona. Jag gjorde min OP på Citadell kliniken hos Dr Tuve, men jag vet också Att Marie på Eriksbergskliniken är fantastisk! -lycka till! <3

   • Tack snälla för dina tips!
    Jag hoppas jag kan göra samma OP som dig så mitt självförtroende stärks igen.
    Jag har ju fött tre barn och det sätter sina spår, bristningar och för mkt hud är inget man vill ha när man är 30.
    Man mår helt enkelt inte bra när man ser sig själv.. Tack My än en gång ❤️

 7. Kul att läsa hur du kämpar. Får mig en tankeställare, att inget är faktiskt omöjligt. Vill inte vara för krävande men vore bra att veta hur du äter en normal vecka. Vet du körde enligt ett schema ett tag du inte fick lägga ut för dom som gav dig det. Men du kanske inte äter så längre utan kan berätta hur äter. Du är precis lagom i kroppen, verkligen snygg. Sen är du verkligen en arbetsam kvinna som sliter och kämpar för att kunna försörja dig och din son. All respekt till dig för det. Kram 🙂

 8. Hej My. Jag gjorde en bukplastik genom landstinget. Ej GBP. Bara 4 stora barn. 163 cm och 77 kg. Jag har gått upp 7 kg sen operation. Jag har inte tid!! Jag finner ingen tid, eller stöd av familjen. jag vet att jag nu har förstört mitt resultat. Jag skulle kunna se lika fin ut som du. Vad ska jag göra? Vart ska jag börja. Ge mig råd.

 9. Bra kämpar My!!! Du verkar vara en fantastisk person & mamma.Så imponerad av hur tar dig an allt ..pendlar till Öland.jobbar.tränar & tar hand om din lille son. Du verkar aldrig tycka att något är jobbigt. Är grymt imponerad av dig. Låt inte avundsjuka kommentarer trycka ner dig.♡♡

 10. Bra kämpar My!!! Du verkar vara en fantastisk person & mamma.Så imponerad av hur tar dig an allt ..pendlar till Öland.jobbar.tränar & tar hand om din lille son. Du verkar aldrig tycka att något är jobbigt. Är grymt imponerad av dig. Låt inte avundsjuka kommentarer trycka ner dig.♡♡

 11. Superduktigt du är! Tycker du har helt rätt att det är mycket viktigare att ta små steg i rätt riktning mot målet och ha delmål på vägen. Du har gjort en grym resa och är en fantastisk förebild. ? Supersnygg också!

 12. Superduktigt du är! Tycker du har helt rätt att det är mycket viktigare att ta små steg i rätt riktning mot målet och ha delmål på vägen. Du har gjort en grym resa och är en fantastisk förebild. 🙂 Supersnygg också!

 13. Helt underbar resa du gjort och kan ju inte säga mer än att du ska ignorera dom negativa kommentarerna. Oftast är det folk som aldrig vart där själva och inte vet hur det faktiskt är. Det är så otroligt lätt att sitta och predika och säga en massa tills man själv sitter där med 100 kg och inte vet hur och vart man ska gömma sig för att man mår så jädrans dåligt. Nu har jag inte vart på 100 kg men nästan, dock var jag gravid, mådde skit ändå. Hamnade på 80-någonting efter födseln och har kämpat med vikten sedan dess (4 år sen) nu är jag ”bara” nere på 65kg och kämpar som en idiot med motivationen. Jag har INGET emot operationer, men kan inte göra det själv, är livrädd för ärren! Har dåligt läkekött och är inte sugen på att se ut som en karta men om jag skulle få värsta löshuden så skulle jag överväga.
  Hur som helst, negativa kommentarer beror ofta på okunskap om ämnet eller bitterhet hos personen. Släpp det och lev livet lyckligt och gott. Du är otroligt fin, klok och framgångsrik på olika sätt.
  puss och kram

 14. Helt underbar resa du gjort och kan ju inte säga mer än att du ska ignorera dom negativa kommentarerna. Oftast är det folk som aldrig vart där själva och inte vet hur det faktiskt är. Det är så otroligt lätt att sitta och predika och säga en massa tills man själv sitter där med 100 kg och inte vet hur och vart man ska gömma sig för att man mår så jädrans dåligt. Nu har jag inte vart på 100 kg men nästan, dock var jag gravid, mådde skit ändå. Hamnade på 80-någonting efter födseln och har kämpat med vikten sedan dess (4 år sen) nu är jag ”bara” nere på 65kg och kämpar som en idiot med motivationen. Jag har INGET emot operationer, men kan inte göra det själv, är livrädd för ärren! Har dåligt läkekött och är inte sugen på att se ut som en karta men om jag skulle få värsta löshuden så skulle jag överväga.

  Hur som helst, negativa kommentarer beror ofta på okunskap om ämnet eller bitterhet hos personen. Släpp det och lev livet lyckligt och gott. Du är otroligt fin, klok och framgångsrik på olika sätt.

  puss och kram

 15. Hej Anna! Ursäkta att jag svarar dej här på Mys blogg, men det var något i din kommentar som grep mej. Jag vet inte hur din familjesituation ser ut eller hur gamla dina barn är, men om du har möjlighet att gå hemifrån en timme om dan, så skulle jag rekommendera dej nåt som har hjälpt mej. Gå stavgång en timme om dan. Varje dag och en timme, fuska inte. Gå på morronen, kvällen, eller när som. Stavar är inte dyra heller och du behöver inga särskilda kläder. Gå så snabbt du orkar, jag lovar, efter ett par veckor går det undan. Jättebra träning för hela kroppen, och du går ner i vikt. Du kan titta på vad du äter också men börja med stavgången först! Även en mental kick! MVH Anne

 16. Hej Anna! Ursäkta att jag svarar dej här på Mys blogg, men det var något i din kommentar som grep mej. Jag vet inte hur din familjesituation ser ut eller hur gamla dina barn är, men om du har möjlighet att gå hemifrån en timme om dan, så skulle jag rekommendera dej nåt som har hjälpt mej. Gå stavgång en timme om dan. Varje dag och en timme, fuska inte. Gå på morronen, kvällen, eller när som. Stavar är inte dyra heller och du behöver inga särskilda kläder. Gå så snabbt du orkar, jag lovar, efter ett par veckor går det undan. Jättebra träning för hela kroppen, och du går ner i vikt. Du kan titta på vad du äter också men börja med stavgången först! Även en mental kick! MVH Anne

 17. Så grymt! Det är väldigt inspirerande att läsa andras resor, härligt att du delar med dig <3
  Det var som att läsa mina egna ord, jag går också upp i vikt av att bara kolla på en chokladkaka, så jobbigt! Men nu som först verkar jag ha lärt mig att få mer balans i mitt liv och faktiskt förstått att jag inte kan äta sånt utan att lägga på mig direkt, och det är inte värt. (Jag kan dock be att få lukta på min mans bulle eller andra godsaker, det funkar för mig ? hehe. Man har ändå alla godsaker så kort stund i munnen innan det lägger sig på magen ? Jag har själv gått ner 15 kg och är supernöjd och superpeppad till att fortsätta mitt nyttiga liv och med träningen ?
  Nu kör vi allihopa, mot ett hälsosammare liv!! ?
  Stor kram från Nathalie

 18. Så grymt! Det är väldigt inspirerande att läsa andras resor, härligt att du delar med dig <3
  Det var som att läsa mina egna ord, jag går också upp i vikt av att bara kolla på en chokladkaka, så jobbigt! Men nu som först verkar jag ha lärt mig att få mer balans i mitt liv och faktiskt förstått att jag inte kan äta sånt utan att lägga på mig direkt, och det är inte värt. (Jag kan dock be att få lukta på min mans bulle eller andra godsaker, det funkar för mig 😉 hehe. Man har ändå alla godsaker så kort stund i munnen innan det lägger sig på magen 😉 Jag har själv gått ner 15 kg och är supernöjd och superpeppad till att fortsätta mitt nyttiga liv och med träningen 🙂

  Nu kör vi allihopa, mot ett hälsosammare liv!! 😀
  Stor kram från Nathalie

 19. Hej! Bra kämpat av dig! Efter tre barn på sex år så har jag efter att ha gått upp och ner efter tidigare förlossningar fastnat i denna vikt (fick det sista barnet för ca 10mån sedan). Vet inte om det är för att jag fyllt trettio eller om kroppen inte riktigt hänger med på upp och nedgångar (låg som lägst nere på 64kg-2012 och som mest 108kg i 2010). Nu ligger jag på 93kg och kämpar på. Förändring kan ske sakta, men jag har bestämt mig och kommer nå dit jag vill, till slut. Det sker inte utan kamp, och det sker definitivt inte utan att huvudet är med och man är villig att ändra och anstränga sig!
  Men, Det jag skulle komma fram till, du är en inspiration, inte något annat! Fortsätt som du gör och strunta i alla gnällfior/gnällgubbar! ?

 20. Hej! Bra kämpat av dig! Efter tre barn på sex år så har jag efter att ha gått upp och ner efter tidigare förlossningar fastnat i denna vikt (fick det sista barnet för ca 10mån sedan). Vet inte om det är för att jag fyllt trettio eller om kroppen inte riktigt hänger med på upp och nedgångar (låg som lägst nere på 64kg-2012 och som mest 108kg i 2010). Nu ligger jag på 93kg och kämpar på. Förändring kan ske sakta, men jag har bestämt mig och kommer nå dit jag vill, till slut. Det sker inte utan kamp, och det sker definitivt inte utan att huvudet är med och man är villig att ändra och anstränga sig!
  Men, Det jag skulle komma fram till, du är en inspiration, inte något annat! Fortsätt som du gör och strunta i alla gnällfior/gnällgubbar! 🙂

 21. Hejsan!
  Jag ser att du har lånat en del inspirationsbilder som du inte är upphovsmakare till. Det är säkert okej att göra det om du frågar snällt först och/eller hänvisar till källan. Däremot så gissar jag att dom föredrar att du inte klipper bort deras logotyp.
  Det är proffsiga och hårt arbetande personer som lägger ned sin arbetstid för att skapa den här typen av marknadsföring och så klart ett företag bakom som avlönar personerna i fråga – att bryta mot upphovsrätten är precis samma sak som att stjäla en vara som någon annan producerat, och det gör du säkert inte till vardags… Mitt eget arvode för att skapa liknande material är över 1000 kr/h och då kan du kanske räkna ut ungefär vad det du publicerar kostar om du skulle ha betalat för det?
  Vill du kan jag sätta dig i kontakt med upphovsmakarna så kan du höra med dom om du får låna bilderna du publicerat?
  Vänliga hälsningar Frida

 22. Hejsan!

  Jag ser att du har lånat en del inspirationsbilder som du inte är upphovsmakare till. Det är säkert okej att göra det om du frågar snällt först och/eller hänvisar till källan. Däremot så gissar jag att dom föredrar att du inte klipper bort deras logotyp.

  Det är proffsiga och hårt arbetande personer som lägger ned sin arbetstid för att skapa den här typen av marknadsföring och så klart ett företag bakom som avlönar personerna i fråga – att bryta mot upphovsrätten är precis samma sak som att stjäla en vara som någon annan producerat, och det gör du säkert inte till vardags… Mitt eget arvode för att skapa liknande material är över 1000 kr/h och då kan du kanske räkna ut ungefär vad det du publicerar kostar om du skulle ha betalat för det?

  Vill du kan jag sätta dig i kontakt med upphovsmakarna så kan du höra med dom om du får låna bilderna du publicerat?

  Vänliga hälsningar Frida

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...