Simma Sverige!

Fotograf-N.A¦èkesson_Vansbro-206

Hej! Tycker du om att simma? Jag trivs som fisken i vattnet! När jag var liten var jag mer i vattnet än uppe, jag spenderade varenda påsk-, höst- och jullov i simhallen i Vadstena eller på Rosenlundsbadet i Jönköping. Det var verkligen det bästa jag visste. Jag har aldrig varit rädd för vatten, men har alltid haft en stor respekt för vatten. Det är någonting jag försöker att lära min Lilleman =)

För någon vecka sedan fick jag ett mail gällande Coca-Colas satsning – Simma Sverige Jag blev nyfiken och började läsa om deras stor-satsning. Även om jag själv som barn älskade att simma så insåg jag precis att det var väldigt längesen som jag simmade nu…. Lilleman däremot älskar också att vara i badhuset och håller på att lära sig simma för fullt  =)

Vad mailet handlade om är att Coca-Cola satsar mycket på hälsa och ett aktivt liv, globalt i alla länder där de marknadsförs. 2013 tillkännagav de 4 åtaganden för att bidra till friskare och gladare samhällen:

Dessa globala åtaganden är:

1) Coca-Cola ska erbjuda låg-kalori eller kalorifria drycker på alla marknader (fantastiskt om du frågar mig)

2) De ska ge tydlig information om näringsvärde samt informera om kaloriinnehåll på framsidan av  alla deras paket

3) Coca-Cola ska hjälpa till att få folk att röra på sig genom att stödja program för fysisk aktivitet i alla länder  där Coca-Cola gör affärer

4) Coca-Cola ska marknadsföra deras produkter ansvarsfullt, inklusive att inte rikta någon reklam till barn  under 12 år någonstans i världen

Coca-Cola sponsrar ofta allt från de olympiska spelen till olika lokala fotbolls-och idrottsprogram och stödjer olika program för fysisk aktivitet och hälsa runt om i världen. Därför samarbetar de med över 250 program i mer än 100 länder och målet är att innan 2020 ska minst ett program finnas i varje land där de verkar globalt.

Samarbete med Simma Sverige

Här hemma i Sverige har Coca-Cola  en satsning tillsammans med Svensk Simidrott. Sedan 2013 haft dom haft ett långsiktigt samarbete för att öka intresset för just simning.

Detta tycker jag är superbra, simning är bra för både kropp och själ! Dessutom jätteviktigt att barnen lär sig tidigt, man vet aldrig när dom kommer att behöva känna sig hemma och trygga i vattnet.

Samarbetet har resulterat i projektet Simma Sverige. Simma Sverige vill öka simning som motionsform men också för långsiktiga simkunskaper.

Några av målen som Simma Sverige har:

* Innan 2020 ha inspirerat 120 000 svenskar till mer aktiv livsstil genom simning.

* Den 20 oktober 2015 kommer förra årets utmaning att simma runt Sveriges kust försöka uppnås under en dag. Varenda simmad meter kommer att bli registrerad och generera pengar till förmån för WaterAid.

*Under 2015 ska Simma Sveriges olika aktiviteter inspirerat 40 000 svenska till en mer aktiv livsstil genom simning.

Fotograf N.A¦èkesson_Vansbro 239

I år samarbetar Simma Sverige med Simma för Livet, till förmån för WaterAid och deras arbete för rent vatten på Madagaskar. På deras sida kan du bla. hitta tips, tränings-och teknikprogram, nyheter, Läs gärna mera på Simma Sveriges hemsida. Vi hörs sen! Kramar / My Martens

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...