Copycat 2015 -Toftby?

IMG_8587

Hej!

Jag brukar normalt sett inte bemöta elaka/taskiga kommentarer eller mail. Men ett återkommande faktum här inne och på mailen är alla uppdateringar om hur mycket skitsnack det är om mig inne på Johanna Toftbys blogg?!? -Varför?

Jag har inte svarat på detta eller heller bemött detta tidigare. Det har varken funnits tid lust eller energi till det.

Jag har undvikit att kasta bensin på elden och har medvetet valt att ignorera och istället hoppats att det ska rinna ut i sanden… utan resultat uppenbarligen… =(

Det återupprepas, gång på gång. Jag varken följer Johanna på bloggen eller instagram så det är vänner och bloggläsare till mig som hållit mig uppdaterad.

Jag har bara fortsatt att göra samma sak, ignorera det!

Men nu har till och med jag fått nog! Det skrivs att jag är en copycat som tar efter ALLT som Johanna gör, elaka påhopp och taskiga kommentarer!

När jag presenterade min och Pischas träningsresa till Thailand, så var skitsnacket igång igen, skriver jag träningsinlägg så börjas det igen, det skrivs att jag härmar hennes klädstil. Kör jag en utmaning på insta/blogg så härmar jag den också. osv osv..

Johanna bemöter det med kommentarer så som ”Vad roligt att jag kan inspirera andra bloggare också” eller ”är det sant, gör hon verkligen så”.

Istället för att tona ner så väljer hon istället ett sådant svar. Så hade inte jag bemött det. Men alla är vi olika.

Jag har själv hittills inte sagt ett enda ont ord om J Toftby, jag har valt att inte lägga mig på en så låg nivå. Jag har valt att stå över! Men nu är måttet rågat.

En fråga riktad till Johannes bloggläsare, -Vad är det jag kopierar? Varför lägger ni energin på mig???

Det är 2015, människor är mer träning/hälsoinriktade än på många år!

Utmaningar, tävlingar och recept avlöser varandra på bloggarna. Det är ingenting som varken jag eller Johanna har skapat! Jag har medvetet valt att ta ett avstånd till henne, samt att inte följa henne i sociala medier!

Detta pågrund av följande….

1: När jag träffade Johanna första gången så var det på en modevisning för Love Forever. Följande händer, jag går fram till Johanna för att presentera mig då hon lagt till mig på fb önskat mig lycka till inför Ensam Mamma Söker, Jag bemöts utav en arrogant, ganska otrevlig person som plötsligt ”låtsas” inte känna igen mig efter att själv sökt en kontakt med mig.

Jag lägger ingen vikt i detta utan tänker att hon förmodligen var stressad.

Inför, under och efter visningen ignorerar hon mig fullständigt, men är väldigit trevlig mot Sarah Tjulander, och Hannah Graaf som också var med på samma visning. Det skulle tas selfies och skapas kontakter. Det är uppenbart att hur viktigt det är vart stjärnglansen lyser mest.

Efter detta bjuder hon in alla FÖRUTOM mig till ett event på kvällen, i form utav en båt-tur och en massa gratis bubbel. Jag ignorerar även detta.

När dom andra tjejerna gått, och det bara är jag kvar så vänder hon sig till mig och frågar ”Vilket hotell bor du på?” Jag svarar att jag inte bor på Hotel. Följdfrågan kommer, -Vart bor du då?

Jag svarar att jag bor hos Magdalena.

Nästa fråga blir: -Graaf? -Ja, svarar jag kort.

Johanna utbrister exalterat -Men guuuuud, självklart så ska ni följa med på båten och dricka bubbel och ha skoj!

Jag svarar artigt men bestämt, -Tack, men vi har andra planer!

För mig och säkert för många andra blir det rätt tydligt vad detta visar på… eller vad tycker ni?

TVÅ: På nästa visning för Love Forever blir vi alla tjejer utbjudna på middag av Terece. Jag hamnar bredvid Johanna.

Mitt under middagen tar hon tag i mitt hår och utbrister ”detta är verkligen den fulaste hårförlängning jag sett, Alltså lilla gumman, jag kan klippa ihop det bättre med en köks-sax”….

Även denna gången ignorerar jag det, gör ingen grej utav det, håller mig på min kant.

Det förstärkte dock mitt första intryck jag fått av Toftby.

Jag väljer att fortsättningsvis hålla mig på min kant, hälsar artigt, men undviker henne maximalt de gånger vi träffas.

Det kom något sms där hon bad mig att länka ut och be mina läsare att rösta på henne då henens blogg var nominerad som ”Årets träningsblogg” Självklart gjorde jag det.

När min blogg sedan blev nominerad, tror du att hon länkade ut det? -Nej, det gjorde hon inte!

När Johanna i våras gjorde ett klantigt och provokativt blogginlägg om bildrättigheter så riktades det starkt emot mig. Detta gällde bilder som tagits i samband med en plåtning för Love Forever, där Love Forever äger rättigheterna, och hur dessa användes i sociala medier.

Jag sa ifrån inne på min blogg och instagram, jag försvarade mig ifrån påhoppen som då överöstes ifrån Johannas bloggläsare.

Jag skrev tydligt att det förmodligen inte var Johannas mening att rikta påhoppen emot mig…

Johanna ringde upp mig och krävde att jag skulle ta bort mitt inlägg, och hotade att få mitt instagram nerlagt.

jag svarade att jag tänkte låta det ligga kvar då mailen översvämmades utav elaka kommentarer ifrån hennes bloggläsare som efter henne inlägg trodde att jag ”stulit” hennes bilder.

Jag föreslog att hon skulle skriva ett nytt inlägg, där hon förklarade att det inte var riktat emot mig, och att jag på ett positivt sätt skulle besvara detta och att vi på så sätt skulle hålla en enad front och avdramatisera alltihopa.

Hon skulle ringa upp Janne och rådfråga, och återkomma till mig.

Johanna ringde aldrig mer och därefter har jag inte hört någonting ifrån henne.

Där någonstans bestämde jag mig för att inte ha någonting med henne att göra. Det tillsammans med det som händer nu inne på hennes blogg och min mail är droppen som fick bägaren att rinna över.

Det har hänt fler saker. Kan vara slumpen…. Men det känns lite för uppenbart. När jag t ex gick ut med min bukplastik, som jag gjorde efter tre års velande och hård träning med PT, Min bukmuskelatur var delad, ca 6.5 cm. Det GÅR inte att träna bort, man behöver sy ihop bukmuskelaturen för att kunna använda dom igen!!!

Plötsligt börjar Johanna med hashtag #detfinnsingagenvägar osv. hon började skriva om att man inte ska operera sig, utan att man ska träna för att uppnå sina resultat.

-Tror du att detta är en slump? Det tror inte jag.

Jag som fortfarande undviker Johanna i verkliga livet OCH sociala medier, vill ha så lite som möjligt med henne att göra pga av ovanstående situationer och MYCKET mer.

Jag hinner glömma bort hela grejen mellan varven men blir flitigt påmind då jag får denna informationen till mig utav blogg läsare, hennes, mina och gemensamma.

Förutom elakheterna emot så har jag tröstat ett FLERTAL väninnor som tidigare råkat ut för Johannas svek, och taskiga påhopp. Tråkigt.

Jag har själv läst mail som Johanna själv har skrivit till gemensamma sammarbetspartner, där hon på gränsen till förtal skriver rent och skärt skitsnack om mig! -Suck!

Även detta utan att säga ifrån, utan som vanligt bara ignorera alla hennes korkade utspel!

MEN nu har jag fått nog!!!!

Jag och Johanna har båda vart med i Ensam Mamma Söker, vi har båda gjort en viktresa och brinner för träning och hälsa.

That’s it! Vi har INGENTING gemensamt förutom det!!!

-Absolut ingenting!

Mina tränings resor, min krönika, mina modelljobb, mina sammarbets partner eller kommande projekt är ingenting som har med Johanna att göra!

Jag är smått chockad över hela grejen!

Jag skulle aldrig hinna lägga så mycket energi på andra människor, jag är ensamstående småbarnsförälder med tre företag och en massa järn i elden!

Jag omger mig med folk som ger energi, inte tar! Detta är dock extremt olik mig, att ge svar på tal, och att hänga ut en person och droppa vissa detaljer!

Men nån j-a gång så måste väl ändå detta beteende få ett slut!?!

Gillar man mig inte läs inte, gillar man den ena men inte den andra. låt det vara så, men bort med alla negativa kommentarer!

Och jag lovar er, jag kopierar INTE Toftby och har ni läst ända hit så tror jag ni förstår varför.

My Martens har fått nog av Johanna toftby, blogg, my martens style level,

Jag tror på karma.

Jag behandlar andra så som jag vill bli behandlad själv. Varför ska man trycka ner andra för att framstå som bättre själv?

Starka kvinnor ska istället lyfta, stötta och hjälp varandra! Så funkar iallafall jag och mina vänner.

Jag kan inte påverka varken Johanna eller hennes bloggläsare, men jag kan göra ett val.

Jag VÄLJER att säga ifrån och sedan vill jag inte ha något mer med henne eller skitsnacket att göra!!!!!

-End of story!

/ My Martens