Skötselråd Medinilla Magnifica Rosenskärm


Hej på er! Söndag morgon och snön ligger vit uts för dörren. Ludvig skulle på fotbollsmatch imorse. Men matchen blev inställd i sista stund. Så trist… Men det blir ju så när det blir is på planen såklart. Mys Blommor har öppet 11-15 idag. Jag har fått önskemål om att dela med mig om blomstertips även här inne. Jag tänker att blomsternörden, trädgårds tjejen och floristen ska få lite utrymme även på bloggen.
idag vill ha kort berätta lite om denna skönhet.

Medinilla ~ Rosenskärm på svenska

Den här tropiska drömmen kräver en del skötsel, men inte när det gäller vatten. Medinilla magnifica gillar lite fuktig jord, utan att det finns ett lager vatten i krukan. Så inga våta fötter för Rosenskärmen.
~ BIG NO NO att låta den bli stående i vatten!

Planteras gärna om på våren. Trivs i rumstemperatur mellan ca 18 – 25 grader.Vattna med näring under höstenVacker växt som verkligen drar blickarna till sig!

Avslutar med en bild på en av buketterna som gick ut som blomsterbud i fredags.. Nejlikor, tistlar, eucalyptus, ranunkel Mr Clooney. En söt liten rackars som kostar ( håll i hatten) 75:-/st. Galet mycket pengar… Men det är han värd!

Har du haft någon Medinilla någon gång?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..