Vart flyttar vi denna gång?

Hej från soffan!

Vaknade just på soffan efter att jag slumrat till en stund 😅 Jonas & Tobbe sitter på nedervåningen. Jag ligger i soffan på övervåningen. Svea och Selma bredvid mig . Jag hör ljudet ifrån Ludvigs tangentbord. Jag hör honom prata med sina kompisar som han spelar med. Dom skriker och skrattar av förtjusning i deras spel, han spelar med sina klasskompisar. Fortnite tror jag. Allt är så ”levande” här hemma. Ljud, Musiken från Jonas dator/lurar. Hundarna som snarkar..

Jag är SÅ tacksam över min enkla vardag . En helt vanlig vardag. Min familj ❤️ Alla är dock sådär lite onödigt högljudda😂 Men mysigt ändå!

Imorgon är det visning på min lägenhet. Måndag också. Plus nån som ville boka annan tid. Intresset är stort. Men att sälja är en annan sak. Ska bli spännande att se utvecklingen i detta 😊

Jag är otrevligt tvådelad inför att sälja. Den som ska få köpa av mig ska banne mig ta hand om min pärla!

Jag har bott i här i 1 år idag vi 4 månader. Inte särskilt lång tid. Detta boende är det boendet med mest karaktär av alla boenden jag haft! Charmigt, personligt, ljusinsläppet är ✨ Varför säljer jag. Jag har fåt denna frågan gång, på gång på gång.

Tycker jag om att flytta? Mitt snabba svag är NEJ med stora bokstäver och pulsen skenar! Gud nej! Jag hatar att flytta! Projektet med att bestämmas sig. Ta ett beslut. Genomföra det. Sälja, köpa. Det avsett ordning. Visningar… plocka fram, plocka bort, inga foton eller för privata saker. Alla turer kring förhandling. Alla papper. Hitta en lösning som passar alla med tillträde/utträde. Samma visa varje gång med papper. Adressändring. Abonnemang. El. Allt som ska skrivas över och sägas upp.

Jag vill bo såpass stort att vi kan slå oss till ro. Inte behöva känna att vi växer ur en lägenhet. Jag vill kunna landa och känna att här kan vi stanna och bo tills vi är gamla! Det är målet 💪🏻❤️ Vi ska vara den där fasta punkten! Dom första flyttarna jag gjorde när Ludvig var liten minns han inte 🙏🏻 Men jag vill inte att han ska behöva flytta en enda gång till förrän han är 25-30 år gammal och flyttar hemifrån! ( skoja bara 😂 Men ni fattar)

Ni skulle nästan kunna anlita mig som flytt-konsult-planerade 😂 På både gott och ont har jag lärt mig med åren. Vilka flyttlådor som är bäst. Hur man väljer en BRA flyttfirma. Vilka frågor man ska ställa för att veta vilket”paket” på flytt man ska välja. Hur man ska våga be sina vänner om hjälp. Passa på att sälja, rensa och ge bort saker som man inte behöver. Hur man enkelt kan sälja/ köpa begagnade flyttkartonger som är som nya. Kanske inte pengarna som är huvudpoängen .. men miljön. Sen sparar du såklart några hundralappar på att återanvända genom att sälja/köpa begagnade. Hur du gör en så snabb och smidig adressändring som möjligt. Det är då långt ifrån alla som ändras ”automatiskt” vill jag lova 😅✨. Hur gör man om man behöver magasinera under en period. Om man som vi behövde göra en gång. Mellanlanda på hotell. Jag kan fortsätta skriva osammanhängande en halv bok om tips kring att flytta. Men jag blir så trött att jag spar på den kraften till vi ska flytta en sista gång💪🏻

Som barn/ungdom har jag flyttat otroligt mycket. Mellan städer. Inom städer. Jag har blivit rotlös. Eller jag skulle snarare säga att jag är rotlös pga av det. Jag kanske ”hemma” i huset där jag levde med Ludvigs pappa. Där var jag ”hemma” för första gången någonsin. Så när han lämnade mig och hela otrohets situationen uppdagades så drogs mattan undan fötterna på mig och jag blev snabbt rotlös igen. Det sköna är att Ludvig har alltid haft sin pappas hus som fast punkt. Där hans äldre halvbröder och nya yngre halvsyskon bor.

Men tro mig när jag säger att jag suttit med ren frustration mellan flyttkartonger med tårar, damm och skärsår på fingertopparna från allt packande och svurit av bitterhet hur enkelt det var för Ludvigs pappa som satt kvar och aldrig behövt lyfta ett finger för att skapa ett hem och komma upp på fötterna. Vi hade dessutom precis renoverat när jag flyttade ut 😝😂 Jag kan skratta åt det i efterhand. Men genom åren där och då mellan flyttkartongerna så skrattade jag inte vill jag lova! Nu har även dom flyttat till huset som ligger på tomtgränsen bredvid. Även om det är lika stort som 5 – 6 normal hus / lägenheter så det räknas det knappt😅 Det är ju bara ett par hundra meter! Men det har alltid känts bra i mitt hjärta att det har varit en fast punkt. Ludvig älskar sin pappas nya hus. Våran lägenhet är ungefär som hans kök 🙄 Men vad gör väl det.

Jag och Ludvig bodde på Kollbergården. 19 kvadrat i ett torp. Han hade eget rum. Jag sov i kök/vardagsrum. Vi hade hästar, höns och lekkompisar utanför dörren och det var en SÅ mysig period i livet för oss när vi försökte få ihop allt efter separation ❤️‍🩹 Så. Lyckan sitter inte i kvadratmeterna. ”Hemma ” sitter inte i bostaden. Hemma för mig är med Ludvig. På en trygg plats.

Några exempel på platser jag bott på under min uppväxt och tidig vuxenålder. Vadstena ( född/uppvuxen) . Timmernabben Öland där jag alltså bodde med Ludvigs pappa. Kalmar . Göteborg. Katrineholm. Sigtuna. Stockholm. Täby. Ödeshög Skulle kunna nämna några platser till. Men det låter illa nog ändå!

Det komiska är att jag i vuxen ålder skapat riktigt när band med någon av mina grannar på nästan varje ställe . På bilden ovan ser ni mina ”Sigtuna grannar” . Jag har precis börjat sortera bilder ifrån bröllop 🥹 Som sagt. Ovan ser ni David & Julia❤️ David kan jag tjafsa oavbrutet med… som en jobbig storebror man aldrig fick😂 Julia. Världens bästa Julia! Som jag träffar alldeles för lite!!! Det var så smidigt att vi med bara en häck emellan oss. Jag minns såväl en gång när hon sträckte in en liter mjölk genom fönstret till mig. Samt hur hon och grannen Marie ovanför överraskade mig med tårta och sång på min födelsedag. Vi kände knappt varandra då. Bara ytligt. Året var 2016. Jag hade två ingångar till min lägenheten. Den dom valde var ingången jag inte använde som ledde rakt ner i min säng 😂 Ludvig kikande av skratt när grannarna kom in med tårta och sång rakt ner i sängen till oss 🎂 Låter konstigare än vad det var. Källarvåning suterräng. Men det var just därför dom valde den. Så fint ❤️ Sen den dagen var det lixom vi!

Men nu var det ju flytten jag pratade om. Jag har flyttat alldeles för mycket. Men aldrig ”bara för att” . Jag har alltid haft ett syfte. Sökt en trygghet. Efter Ludvigs pappa är det det enda jag gjort. Försökt att skapa bra förutsättningar utifrån det jag kunnat där och då. Många turer fram och tillbaka. Oddsen har INTE varit med oss många gånger. Men det har gått ändå. När jag blev trakasserad och skrämd . Sönderskurna däck, pajad fönsterruta. Brev och mycket mer. Jag blev så skrämd att sålde mitt och Ludvigs första hus för snabbt och med förlust. Jag var ung. 23-24 år. Nybliven och lämnad med bebis. Jag gjorde vad jag kunde där och då. Nu idag ca 10 år senare så hade jag agerat annorlunda. Ingen hade kunnat skrämma mig. Ingen hade fått mig att fly på det sättet som jag gjorde då…. Men men. Det var en erfarenhet rikare och x-antal hundratusen i förlust helt i onödan 😅 Så som sagt. Oddsen har inte alltid varit med oss.

Ni vet varför vi flyttade från Steninge Slottsby. Mobbningen och ett skolklimat som inga barn ska behöva växa upp med. Sen landade vi på Täby, här har vi haft en fast punkt sedan 2017 och jag träffade Jonas. Han bodde här, hans trygghet. Hans lägenhet och vi pendlade fram och tillbaka . Alltihopa 😄

Så när vi landade här så kändes det konstigt nog som att komma HEM. Hela kroppen slappande av . Samma miljö som vi bott och rört oss i sedan vi träffade Jonas 2017. ( haha! Vi = jag & Ludvig) Det sa jag från start. Vi är en paketering. Ludvig kommer alltid att komma först och en relation mellan Ludvig och Jonas skulle behöva komma naturligt. Ömsesidigt från båda håll. Det gjorde den. På ett bättre sätt än jag kunnat drömma om❤️

Ingenting kunde blivit bättre än här hemma i Täby. Ludvig fick allting jag någonsin önskat honom. Rättvisa förutsättningar med fantastiska vänner. Fotbollen. Gemensamme… sen att vi även bor nära vattnet. Naturen omkring oss. 20 min till Stureplan. ( om man nu vill ha det som referenspunkt 😂) . Trygga skolor. Fotbollen runt hörnet. Badplatser och aktiviteter överallt. Enligt mig ett förbaskat bra ställe att växa upp på!

Att jag säljer lägenheten jag ingenting att göra med att vi ska lämna Täby! Absolut inte! Här ska vi bli gamla…. 😂 Vi lämnar inte ens området.

Snart öppnar Mys Blommor 👆🏻 Ser inte mycket ut för världen just nu…. Men vänta så ska ni få se😉

Jag har ordagrant slitit arslet av mig för att ta oss dit vi är idag. Vägen har varit krokig som f*n vissa stunder! Rädslan att lämna min familj i förtur kom över mig som en nog i våras. Allting blev så tydligt. Så att ligga här ikväll. I soffan. Med alla andras ljud runtomkring mig. Det är ren och skär lycka ❤️

Vart vi ska ta vägen efter att jag sålt lägenhet. Självklart vet jag det. Jag är inte sådär impuls som vissa verkar tro. Jag analyserar, utforskar och analyserar igen. Innan jag tar ett stort besluta. Genomför ett köp eller investering så tänker jag igenom saken både en och fem gånger. Ni ska få veta så småningom. Förut skrev jag alltid talet om. Jag berättade på bloggen i förhand vad jag planerade att göra eller precis gjort. Nu gör jag tvärt om😅 Inte lika spännande kanske. Men så är det iallafall!

Håll tummarna för att lägenheten blir såld till någon som älskar den lika mycket som jag! ❤️ kram & gonatt!

4 Komentarer

  1. Jag önskar er all lycka till med flytten! Vilken resa ni har gjort! Jag är tårögd.
    Du är en sådan stark mamma!

    Jag brukar gå in och läsa din blogg, du är en av två som jag följer. Och jag följer dig av en enkel anledning: jag blir så peppad av att läsa det du skriver.

    All kärlek – kram Anna

  2. Det viktigaste är väl att man tar besluten gemensamt i relationen, begrundar och analyserar tillsammans som ett par i stort som i smått.. Det är ju inte en ”one man show”. Att bygga ett starkt team och skapa en genuin samhörighet och delaktighet.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..