Äntligen får jag RÄTT hjälp med min hud! Lena på Kroppskliniken har öppnat en helt ny värld!

I samarbete med Kroppskliniken 💫❤️

Hej gänget!

Jag känner mig nästan taskig att jag inte hunnit svara på alla DM gällande mina ansiktsbehandlingar. Grejen är den att jag har bett om hjälp av Lena, på Kroppskliniken i sigtuna.

Medicinsk hudvård – Kroppskliniken Sigtuna

Som jag nämnde innan så skulle jag skriv mer om det i ett senare inägg, det gör jag nu ☺️ Det är inget roligt att ha utslag, sår och rodnader i ansiktet. Det gör ont och är jätte fult 😩 Här ska ni få se några av bilderna på mig med skov. Skov som på bilderna ändå är på bättringsvägen. Dessa bilder tar emot att lägga upp på ett sätt, för att det känns jobbigt för självkänslan. Samtidigt vet jag att många lider av samma sak, eller liknande situationer…

På bilden ovan, när skovet har ”vänt” och är på bättringsvägen ….

När det bryter ut och innan det blir fullständigt kaos. Detta gör dessutom sviiin ont! 👆🏻

Vi tar en till bild, en bild som är ca 5-6 år gammal 👇🏻 Jag har lidit av denna hudsjukdom sedan många, många år. Av och till. Bättre och sämre perioder. Men aldrig riktigt bra.

Här är den högra när det är som värst, och den vänstra när det börjar dra sig tillbaka… ca 4 veckor mellan bilderna. Förstår ni, ibland håller det i sig i en hel j*vla månad! Samma dag jag tog den högra bilden så skulle jag dessutom göra en tv inspelning. Fatta paniken! 🙈

Bild tagen nu… i skrivande stund med mobilen i handen 👇🏻 ( ursäkta morgonfrillan 🤣) piggmentförändringar och fläckar av gamla ärr ska jag behandla längre fram…. Men även det har jag en plan för ☺️

Alltså fattar ni skillnaden!

Det är fortfarande vissa ”sår” kvar såklart. När man sätter igång med en behandling är det vanligt att man kan få ett bakslag när huden svarar på behandlingen. Det är varken konstigt eller dåligt. Det gör till 😄

Det kan blomma upp lite tillfälligt innan det vänder igen 🙏🏻

Det har det gjort på mig, men bara lite grann mot vad jag är van vid ☺️ Men alltså spänsten är tillbaka i huden!!! Lystern, och jag har INTE ont! Den där j*vla smärtan av såren och i mina skov är brutal! Den är borta 😭🙏🏻

Lena har alltså gjort en hudanalys. Hon har gjort en ultraljud behandling . Ca 2 veckor efter den så gjorde hon en Microtax behandling.

Det låter som grekiska för mig 🤣 och säkert för dig. Så jag bad Lena Mail mig lite allmän info, då frågorna just nu haglar in…. 😅

MEN. Jag vill understryka att hon skräddarsyr behandlingen utifrån mig. OM du kommer till Lena så skräddare hon utifrån dig. Hon gör en hudanalys och ser vart huden befinner sig just där och då. Vad man har brist på. Vad man gör på en gång, och vad man planerar att göra över tid….

Så för att förklara lite bättre 😊

En skräddarsydd ansiktsbehandling med ultraljudsteknik innebär att man vid varje behandlingstillfälle gör en ny hudanalys för att bedöma det aktuella hudtillståndet och utifrån det bestämma hur behandlingen ska utformas 💫

Bedömning av typ av problem, på vilket djup i huden sätter vi bäst in åtgärd och med vilka produkter ersätter vi ev obalanser. Det viktiga verktyget i den här behandlingen är ultraljudet som beroende på inställd frekvens slussar ner verksamma ämnen i huden på exakt det djup som önskas för maximal effekt. (Som är långt större än en traditionell ansiktsbehandling)


För de djupaste hudlagren används essenser som blandas till en lämplig steril coctail direkt på kliniken – helt anpassad till dagens behov. ( Det var denna jag pratade om i min IG-Story att Lena blandade till mig 😍)

Allt detta utan att på något sätt stressa huden.

Den stärker den egna funktionen i huden för att på sikt göra huden välfungerande och självgående. Behandlingen lämpar sig väl även för inflamatoriska tillstånd….

Så skillnaden är att man alltså KAN göra denna även om man har ett pågående skov att rosacea tex. För man jobbar inte med aktiva produkter som stressar, utan helt enkelt tvärt om. 🙏🏻☺️

Jag veeeet att det är jobbigt att gå runt med sår och rodnader i ansiktet, men ni ser svaret på min fråga gällande att vara ärlig kring detta… 👆🏻 Så jag känner att om jag kan hjälpa någon annan att få samma hjälp som jag själv upplever att jag får av Lena på Kroppskliniken så vill jag gladeligen göra just det ❤️🙏🏻

Utöver det så har Lena såklart gett mig andra tipps och råd på hur jag ska behandla huden hemma. Vi har pratat ute kost. Jag har även börjat äta probiotika för att få bra balans i tarmarna igen. Det påverkar också huden…. Jag är helnöjd, och kan varmt rekommendera dig att höra av dig till Lena ☺️ Hemdian hittar du HÄR 👈🏻

Andra gången gjorde hon en Microtox behandling! Min hud svarade direkt 🙏🏻

-Vad är en microtox behandling ?

Lenas förklaring:

Den perfekta behandlingen då vi vill lindra rodnad och inflamatorisk hud som rocasea och acne, ge en jämn hudton med fantastisk lyster samt när vi vill släta ut fina linjer, dra samman vidgade porer och minska talgproduktion

Vi blandar en låg dos botox/toxin med hyaluronsyra, vitaminer, mineraler och aminosyror i en skräddarsydd coctail som sedan med hjälp av en specialbehållare med 24K tunna guldnålar som med en speciell teknik “stämplas” in i huden och gör att blandningen kommer ner i dermis. Nålarna är korta och tunna som hårstrån.

Behandlingen är i princip helt smärtfri, och det krävs ingen återhämtningstid Microtoxinblandningen påverkar inte din mimik. Den går inte att jämför med en ”vanlig” botox handling utan riktar sig mot den medicinska husvärden för att dämpa inflammatorisk hud.

En behandling är oftast tillräcklig för att uppnå önskat resultat med förväntad hållbarhet på ca 6 månader😍 – Me like!

Jag är så enormt tacksam över att jag tog tag i problemet och tillslut hörde av mig till Lena. Jag har flera bekanta som genom åren pratat om Lena, men jag har aldrig kommit dit innan… Nu tog jag tag i det och ångrar det inte en sekund! Äntligen får jag RÄTT hjälp med mina hudproblem 🙏🏻😍

Så om du känner att det känns hopplöst, som om du provat allt men ingenting riktigt fungerar…. Ge Lena en chans! Hon är hård, men rättvis. På ett extremt bra sätt 🙏🏻💫🔝

kram kram

/ My Martens

26 Komentarer

 1. Tack My❣️
  Jag ser typ ut precis som på dina bilder nu. Blir galen det läker inte. Har precis börjat använda neustrata efter ett hemskt skov efter min covid-19….
  Vilka produkter använder du❓ fortfarande rosenserien? Står snart inte ut
  Må gott👍⭐♥️
  Kram

 2. Hej,
  Jag har också problem med Rosacea, men jag undrar vad du äter för probiotika för tarmarna? Har även jag problem med. Ha det fint!

 3. ”Mr slät hud” Ja då kan man ju undra varför my som äter och tränar sunt och INTE är överviktig har det? Du vill bara snacka skit din lilla råtta!

 4. Man tror att rosacea beror på Demodex kvalster. Alla har dem men man ser att de som lider av rosacea har fler.
  Själv har jag haft rosacea ca 10 år och senaste åren även ögon problem kopplat till den. Har testat det mesta inom hudvård med förbättring i perioder. Efter månader av försämring med hud och ögon har jag börjat med Soolantra. En kräm mot parasiter (demodex kvalster), efter 1 vecka har all rodnad som jag haft i alla dessa år försvunnit.

  Ska bli intressant aff följa din rosacea behandling.

 5. My säger själv att hon gåt upp 18kg det är ca 30%
  Är inte det övervikt,,

  Hon måste själv laga mat hemma i minst en månad
  så kommer resultatet synas.Hon måste glömma alla oljiga
  pastor och annan restaurang skräpmat

  • Men snälla ”mr slät hud” 🤣😂

   Vart bor du? Under en Sten?

   Jag går på rehabilitering, jag har haft träningsförbud i nästan 6 månader.

   Från att jag tränat 1-2 gånger / DAGEN. Till stopp är ganska stor skillnad!

   Om man är aktiv, och tränar så är det inga problem att äta pasta!

   Mat är bränsle! Ät Mat, var aktiv, och hitta balansen…

   I mitt fel flera olika saker. Isolerad på 47 kvadrat i drygt 2 månader, sjukdom utöver och under denna period, rehabilitering och nu har jag kommit igång igen ☺️

   Herrejösses 😅

 6. Mr slät hud!

  Man får ej rosacea av övervikt!

  Mycket löjlig och dum kommentar från dig !

  Förmodligen vill du vara elak !

 7. Mr Slät hud – nej det stämmer inte, rosacea är en sjukdom man inte vet orsaken till och den går ej att bota helt.
  Tummen upp till My som delar sina problem och vad som hjälper henne.

 8. Lägg ner ” mr slät hud” dina argument är något puckade. Alla som följt my vet om att hon haft denna hudåkomma i många år när hon inte hade 18 kilos övervikt . Håll inte på o tracka.

 9. Eftersom du skriver sååå lååånga inlägg… Finns det nåt sätt att komma direkt till kommentarerna utan att man måste scrolla igenom hela inlägget (igen) för att se dessa? Skulle vara skönt…

 10. ”S” alltså detta var dagens knepigaste kommentar. Följer du en bloggare för att enbart läsa kommentarer? Hur ska du då kunna förstå innebörden av vad folk skriver o svarar på? 😂🧐

 11. Mr slät hud : Du vet fan inte vad du snackar om 👿 försvinn ditt troll

  My: Tycker du är skitsnygg som du är just nu 👍🏻

 12. Sluta hänga med Anna B med andra ord… Men – det verkar ju ha blivit en fnurra på tråden där nyligen..? 🧐 Mindre pasta då!

  • Vad pratar du om? Fnurra på tråden med Anna? 🤣😂 NEJ! Anna är en av mina närmare vänner❤️ Jag har känt Anna i snart 9 år och ingen ”fnurra på tråden” här inte 🤣 Ge upp nu trollmor!

 13. Förstår precis vad du menar S. Först läser man inlägget, sedan trycker man på kommentarer och då hamnar man överst på inlägget igen och får då skrolla till slutet för att läsa kommentarerna.

 14. Tack för att du har gymmet öppet alla dagar ,idag var det mycket folk.Jag kan rekomedera detta prisvärda gym
  Anna Book var där och körde på My hjälpte henne.

  TACK
  MY

 15. ”S” förlåt mitt dumma inlägg. Jag läste för snabbt och tyckte de lät så knepigt att jag inte kunde låta bli att kommentera då det faktiskt är troll som gör just så, läser inte bloggarens inlägg utan går rätt på kommentarer. Så nu när jag löst ordentligt efter Kerstins inlägg så är det ju min kommentar som är knepig.

  Ha en skön söndag 👋🌺

 16. Fast My har själv sagt att hon har 18 kilos övervikt och inte tränat och ätit som hon ska. Så Mr slät hud är knappast ute och cyklar

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..