Mys blommor. Saknar min älskade butik varje dag…

My’s Blommor

4 år sedan…. Samma tjej. Ett helt annat liv. En helt annan tid. Mycket har hänt…. Nu när jag var på Öland så stannade jag vid My’s Blommor. ( Som ligger bredvid Ludvigs pappa Kroppkakor)

Måste erkänna att det störde mig lite att det sitter andra namn på skyltarna. Eller egentligen ”störde” det mig inte.

Jag blev lite sentimental och fällde nån tår… eller typ 100 🙈 Men… jag lever på minnena. Jag startade My’s Blommor, utan någonting.

Gjorde en resa som ja aldrig kunnat drömma om… ❤️ Minnen….. 🙏🏻 Men jag ska erkänna att det inte för en dag utan att jag saknar den, min älskade butik. ( och vovven Tezz vid min sida 🐾❤️) 10 år av blod, svett och tårar.

Jag är lite trött och sentimental efter dagarna på öland. Många saker som spelar in. Vet inte varför, men en del av mig vill verkligen inte vara på öland. En annan del av mig vill inte åka därifrån. Jag är rotlös i själen…. ni som följt mig länge vet det. Då jag skrivit om det innan. Vart är ”hemma”? Jag är ett maskrosbarn som inte riktigt har en rot.

Jag är född i Vasstena, bodde många år på öland, ( med Lillemans pappa) har passerat galet många ställen på vägen. Timmernabben ( ❤️) , Mönsterås, Linköping, Jönköping, Göteborg, Norrköping, Ödeshög, London ( 7-8 månader bara) stockholm, sigtuna… och några ställen till 🙈 Ingen idé att ni ställer följdfrågor på det. Det är för komplicerat att förklara och så dumt som det låter.

Men jag tror att jag vet vart skon klämmer idag. Jag kände mig nämligen hemma i butiken. My’s Blommor. Jag levde, andades och ”var” My’s Blommor. Jag tror att jag med största sannolikhet gjorde det dumma misstaget att identifiera mig med My’s Blommor.

Vilket gjort att jag efter konkursen ( LÄS HÄR ) gamla efter vem jag är. Vart jag hör hemma och vad jag vill. Jag som hade klivit in med ena foten i hälsobranschen följde ju den vägen som ni vet. Det har tagit mig dit jag är idag. Med egen träningsstudio , Online coachning, träningsresor, osv.

Jag är inte otacksam. Tvärt om. Men jag är inte riktigt ”hel” . Jag är inte tillfreds. Entreprenören inom mig jobbar med blogg, marknad, sociala medier. Strategier, osv.

Men det är någonting som ändå fattas… Kan inte sätta ord på det. Det är alltid dubbla känslor när jag är på öland. Idag har jag varit helt slut. Jobbat med admin, och haft tele möten hela dagen. En riktig kontorsdag. Nu under Corona tider så blir det mycket video möten… 😅🙏🏻

Så trots min sinnesro där jag känner mig ganska ”låg” . Så har dagen ändå gått bra..

Imorgon börjar den. Min ”omstart” . Jag ska väga mig, mäta mig och handla inför kostschema 💪🏻😅 det ska bli kul! Hade tänkt och handlar idag… men jag orkar inte…. ligger i soffan framför Netflix och ska ta tidig kväll så att jag vaknar pigg och utvilad ☺️

kram kram

/ My Martens

Ps: fler bilder från butiken…

44 Komentarer

 1. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, din styrka smittar av sig och nu är det dax för mig också att med små steg i rätt riktning komma tillbaka och må bättre.
  Tack.

 2. Gläds åt att du fortfarande har kvar ditt driv. Samtidigt som jag tänker för min egen att ett litet litet steg framåt också leder mig fram. Det har nog varit min allra svåraste lärdom att ta till mig av.
  Min pappa sa ofta under min barndom ”om du bara gör ditt bästa så räcker det”. Han var klok han också.

  Glöm inte bort att du är värdefull, att just du är viktig, här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du.

  Du är bra precis som du är ❤️

 3. Inte om du är från Vassna….eller Vadstena som lokalbefolkningen säger. Precis som Härnösandsbor säger Härnta om sin stad.

 4. Inte om du är från Vassna….eller Vasstena som lokalbefolkningen säger. Precis som Härnösandsbor säger Härnta om sin stad.

 5. Köpte Ludwigs pappa butiken, eller är det nåt man fått om bakfoten ?
  Säljer de blommor där nu också?
  Förlåt mina frågor men ibland är man bara nyfiken.
  Du har nytt att ägna dig åt nu så försök släppa taget. Allt du skriver om ligger ju BAKOM dig och nu har du ju nya projekt FRAMFÖR dig, och Corona kommer inte att vara för evigt.
  Förhoppningsvis ska väl livet återgå till det normala.
  Ta hand om dig och lycka till
  👍💕

  • Ja men det är inte så lätt att släppa taget. Jag är också sentimental och tittar bakåt. Man är som man är. Önskar dej och din söta son en fin sommar.

 6. Tror det ligger mkt i det du skriver att Mys blommor blev som ett hem och en fast punkt. <3 Samt att du startade det från grunden och det var ditt livsverk och det ska du vara stolt över.
  Kanske du nån gång i framtiden kan ha en ny blomsteraffär? Det blir ju inte samma sak förstås men ändå. Från en tidigare utbränd till en annan så tror jag det kan vara skönt att ha ett "friare" arbetsupplägg än med affär just nu. Då har man mer fasta utgifter (tror jag, ingen egen erfarenhet) och nu har du kanske friare schema och det tror jag är jättebra för oss tidigare utbrända.

  Jag jobbar på ett onlineföretag i Finland och vi har jobbat hemifrån ända sen i våras. Det har passat mig sååå bra! Ibland har jag jobbat några timmar på kvällen istället för att kompensera för om jag känt mig slut på dagen och somnat på soffan några timmar. Känner mig mycket starkare och piggare med detta upplägg. Jag behöver MASSOR med sömn och nu kan jag ta mig en lur på dagen om jag behöver. Det har varit jättebra för mitt mående. Detta arbetsupplägg gör att jag kan följa min kropps signaler mer. Känner jag mig helt slut så vilar jag helt enkelt. Och så tar jag igen det som ska göras på kvällen istället.

 7. Att se tillbaka på sitt liv är bara positivt, även käftsmällarna… Det är det som ger erfarenhet! Var stolt över allt du har skapat, och kommer att göra framåt! Skynda långsamt och spara på krafterna🌸💞

 8. Inte konstigt att du känner så starkt för Mys blommor. Än idag om man ska förklara vem du är så säger man ju My som hade Mys blommor. Och då vet man, åtminstone vi som finns här nere. Men jag tror att det kommer nya uppgifter för dig som du kan sätta dit id på. Men ska villigt erkänna att jag saknar dig däruppe. ❤️

 9. Beundrar dig för mycket bl.annat dit hjärta för djur .. vad fin din Tess var
  Hoppas du får många bra år nu efter dinna bakslag de verkar som du kan finna ro i
  dit mysiga å finna hus å en sak till att du slipper,alla konstiga kommentarer i ditt flöde

 10. Att bli blockad från instagram utan att man skriver annat än positiva ord, verkar vara standard.

  Ytterst märkligt My!

  Hur kommer detta sig? 🤔

  • …det enda jag kan komma på är att jag följer Maggan Graaf också, och skriver mkt positiva saker där…🙋🏻‍♀️💕

   Förmodligen så Anna Book gjort med…eftersom jag gillar Pernilla Wahlgren och följer hennes instagram 🙋🏻‍♀️💕

   Om det är så ni jobbar så är det tragiskt….

   Vi följare kan väl få vara neutrala i era omogna konflikter? 🤷🏻‍♀️

 11. Malin, det låter ju inte riktigt klokt om det är så. Det blir ju bara dom själva som drabbas i slutändan om de ” jobbar” så tänker jag. Ingen vill till slut besöka dem. Tror verkligen inte på denna teori. Kanske jag är naiv:/

  • Hej Charlotte.

   Du gör helt rätt som inte tror på den sandlådeteorin 👍🏽👏🏽👏🏽👏🏽
   Du är med andra ord INTE naiv, du låter sund och vettig.

   Snälla, fortsätt med det 🙏🏼

   Sen vill jag dock bara understryka en sak…
   Jag bryr mig inte märkvärdigt mycket om hur många eller hur få det är till antalet som besöker mig på Instagram 💁🏻‍♀️
   Jag är ute efter kvalité framför kvantitet / bara så du vet hur jag prioriterar 😉

   Ha en fortsatt fin sommar ☀️🌸🍃
   Mvh
   Anna Toledano Book.

   • Men Anna Book, du gör ju själv inlägg på Instagram om hur många som tittar på dina instastories och lives så nog bryr du dig…

    Dessutom är det välkänt att de som följer Bloggbevakning på Instagram blockeras på din Instagram. Du har nog flera konton på din lista som man inte får följa för att godkännas av dig…

    Själv skrev jag aldrig något på din Instagram men blev blockad för att jag gillade en kommentar du uppenbarligen inte gillade. Vad det var för hemsk kommentar? Du fick kritik för att du smygfotade en sörjande änka i kyrkan och publicerade bilden på din Instagram. Kritiken var helt rättfärdigad ansåg jag och visade att jag höll med personen som ifrågasatte din publicering. För det blev jag blockad… Men det går utmärkt att se ditt konto i alla fall om jag känner för att titta på ändlösa filterbilder och halvfabrikat….

 12. Malin.

  Jag känner inte dig, vet inte vem du är.
  Men sluta och anta saker om mig är du snäll.
  Blanda inte heller ihop mig med andra, det är inte okej!

  Om DU är blockerad från MIN Instagram?
  Så är det inte pga du är såååå snäll och positiv som du beskriver dig själv vara hos andra!
  Men, tro inte för en sekund att jag blockerar dig för att du följer Pernilla Wahlgren 🤦🏻‍♀️
  Jag fyller 50 år inte 5!!!!

  Omogna konflikter säger du också.
  Det blir också väldigt intressant med tanke på att de så kallade konflikterna både med Maggan och Pernilla är ingenting som jag har startat!!!
  Vet inte vad dem har för problem men något är det ju uppenbart.
  Och att jag har lagt småpikar och skojat liiiite om larvet som jag inte vet vad det bottnar i – det tåls visst inte 😅
  Men, jag är redo har inget att förlora genom att lägga alla korten på bordet men ingen av dem har ryggrad nog!!!!
  Så gå inte på mig du med med påhitt och lögner är du vänlig.
  Har jag blockerat dig? Så är det för att du inte klarar av att uppföra dig på socialamedier bakom din profil 😁😁😁
  Svårare än så är det inte!!!

  Med vänlig hälsning, Anna Toledano Book.

  • Den som inte klarar av att uppföra sig Anna Book, är du själv.
   Och dom du har konflikter med skrattar, medans du fastnar i det och skriver långa romaner, och tjatar om det hur länge som helst.
   Du gör bort dig, och du förstör för My genom att hålla på här.

    • Jo, man kan bli blockad för att man följer tex MG och PW. Jag är blockad på Annas instagram. Har aldrig nånsin kommenterat eller betett mig dåligt. Så jo Anna, du blockar hej vilt bara för att man följer nån som du inte gillar!!

   • Ja, det är inte bara patetiskt utan sorgligt. Kanske inte för dig som söker uppmärksamhet men för dina barn. Väx upp för guds skull! ”Klipp dig och skaffa ett jobb”..!

  • Fast jag blev blockad när jag ville följa dig, och då har jag aldrig kommenterat varken hos dig eller om dig, förutom en gång när någon bitter människa kommenterade dina tänder och då jag svarade att bara för att hon inte tyckte att ditt nya smile är snyggt så sitter inte hon inne på världssanningen om vad som är snyggt och inte, och att hon inte har med det att göra.. Lite trist🤷‍♀️

 13. Tycker det känns konstigt när andra än My svarar i hennes kommentarsfält och i andras överlag. I detta fall förstår jag Anna då det bl.a handlar om henne.

 14. Anna Toledano Book:

  Tack för att du tar dig tid att gå in på My’s blogg och svarar.

  Trampade visst på en öm tå.
  Dock tycker jag du gör en höna av en fjäder…
  Allt jag skrev var:
  ”det enda jag kan komma på…”

  Faktum är att jag inte är den du beskriver, tvärtom så är jag en person som säger till när andra inte sköter sig🙋🏻‍♀️

  Men men du verkar bestämt dig att så är fallet🤷🏻‍♀️

  Du skriver:
  ”Jag bryr mig inte märkvärdigt mycket om hur många eller hur få det är till antalet som besöker mig på Instagram 💁🏻‍♀️”

  Uppenbarligen gör du det eftersom du blockerar följare som gillar dig, och jag är inte den du beskriver. 🌸

 15. Anna Toledano Book:

  Du skriver:
  Har jag blockerat dig? Så är det för att du inte klarar av att uppföra dig på socialamedier bakom din profil 😁😁😁
  Svårare än så är det inte!!!

  Fakta på detta, tack?

  Du svarar mig att jag inte ska gå på dig med påhitt och lögner, men faktum är att du själv gör exakt detta när du skriver att jag inte klarar av att uppföra mig på socialamedier bakom min profil. DET STÄMMER INTE! PUNKT!

  Då vill jag att du svart på vitt visar mig vad anledningen är till att jag blivit blockerad?
  Annars har du kastat en stor sten i ett glashus!
  Du som är 50 år och inte 5!!!!

 16. My dom som trakasserade dig i ditt boende är verkligen fruktansvärd handling. Inte få känna sig trygg i sitt eget hem är allt av det värsta. Hoppas dom fick ett kännbart straff.

 17. Malin. Inte vad jag känner till har det hänt något i My´s nya hus. Läste hennes inlägg om konkursen där stod det något som var mindre trevligt, som My varit utsatt för. Känns bäst att lägga till den här kommentaren så det inte blir någon form av missförstånd eller spekulationer.

 18. My, tråkigt att Anna härjar här i ditt kommentarsfält. Du brukar alltid svara med god ton även om kommentarerna är klart över gränsen, och det var de ju knappast här.

 19. Anna Toledano Book.
  Eftersom du är härinne och läser så undrar jag än en gång varför du blockerade mig?
  Jag har aldrig skrivit nåt negativt vare sig på din blogg eller på ditt insta.
  Men kan, nu säger jag kan!! det vara så att ni pratar ihop er ni bloggerskor om vem / vilka som lägger kommentarer osv. Sen att ni blockerar helt godtyckligt.
  Jag följer inte Mys Insta men ditt hade jag gärna velat följa eftersom du slutade blogga , vilket var väldigt synd.
  Men om man inte kan få komma med nån åsikt eller fråga som skiljer sig lite från era tankar utan att man ska bli blockad för minsta sak, då säger det ju mer om er än om den som blir blockad.
  Speciellt som man aldrig varit elak.
  På ditt Insta ställde jag en fråga, eller rättare sagt, det jag skrev var mer en allmän undran men hux flux innan man ens visste ordet av så ser man inte ditt konto längre.
  Eftersom jag har ett öppet konto på Insta hade du ju kunnat skriva till mig direkt så hade vi säkert kommit tillrätta med allt.
  Jag är absolut inte elak utan har tvärtom stöttat dig med kommentarer i din blogg och som sagt, jag uppskattade din blogg väldigt mycket.
  Men nu är det som det är och tro mig när jag säger att det är FEL av mig och andra att skriva på Mys blogg om detta.
  Men tyvärr så når man ju inte fram på annat sätt.
  Allt gott !

  • Ja, Anna blockar friskt även den som aldrig kommenterat- om man ”gillar” fel kommentar eller följer ”fel personer”. Måste vara väldigt tidskrävande att ”bakgrundskolla” så många, eller kan man massblocka? Nytt för mig att My gör så, kanske Annas beteende är smittsamt och hon gör sin omgivning medberoende (har sett sådant förr, det är inte att leka med). Tror att Anna har stora känslomässiga problem (tror de allra flesta anar eller vet det, inget att skämmas för men självmedvetenhet är nyckeln till att må bättre) eftersom hon alltid tror att alla är ute efter henne om de någon gång inte stryker henne absolut medhårs och det är bara att låta det bero. Man kan inte tvinga någon till självinsikt.

 20. Kan bara instämma med övriga om vad som gäller runt Anna B. Hade också plötsligt blivit blockad av henne en dag, märkte det efter nån vecka eller två. Har bevis på att jag aldrig öht skrivit eller betett mig illa på hennes insta!! Men…! Jag började följa Katrin Z… Då blev jag blockad! Det här var i samma veva som Katrin tog över lovebylola så jag var nyfiken för att se utvecklingen av den affärstransaktionen pga orsaker (dsvdv). Hade inget att göra med Anna eller Katrin som influencer så men vips. Blockad. Så nej, Anna. Du blockar inte för att man beter sig dåligt. Helt uppenbart. Det dummaste är ju egentligen att du har öppet konto som man kan följa från Google, eller helt enkelt göra en ny användare på insta och följa allt ändå🤣 Såå korkat beteende! Pjuh. Äntligen fick jag ur mig det här😂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..