Snart, snart är vi HEMMA! Så nära nu…

Hej!

Ni vet det där jag sa om att jag tagit en paus på mina villkor….. Det är precis det jag gör. Lägger energin på mig själv och Lilleman 🙏🏻 därav är jag mycket mindre aktiv på mina kanaler.

Nu är det liiite mycket på alla plan. Fokus ligger på Lilleman. Läcker, min egen rehabilitering. Minimalt med jobb. Adressändringar, flytt, osv.

Uppföljning med Ludvigs läkare i veckan. Avslutning i skolan imorgon. Planering av när Ludvig ska åka ner till sin pappa. En trött Lilleman som är ganska ledsen och trött på att vara trött och sjuk. En Lilleman som ber om att slippa ta fler prover på sjukhus osv 🏥

-Fullt förståligt såklart ❤️

En Lilleman och som just nu stor inför flera förändringar. Han har ju inte hunnit komma in i sin nya klass. Han började i mitten av januari när skolorna drog igång. Var sjuk 1 vecka. Sedan slog coronan undan benen den 10 mars, och fram tills nu vet ni ju hur det har gått… 💔

Så efter samråd med Ludvigs pappa, Jonas, nuvarande fröken osv. Så har vi bestämt att Ludvig får byta skola. 🏫 Till den skolan som ligger gångavstånd från radhuset. Anledningarna är flera…. Lilleman har inte hunnit ”komma in” i klassen som vi hoppats På. Detta är inte någons fel, detta är en bieffekt ev en j*vligt jobbig vår med Corona, sjukhusbesök, lunginflammation och allt skit som drabbat Lilleman 💔

Det gör mig såklart ledsen på ett sätt. Men saken är den att i hans nuvarande skola så kan man bara gå upp till åk3 så alla hade behövt byta skolor nästa år. Med tanke på vart vi flyttar, och att det är ett nybyggt område där nästan alla radhus blir inflyttade under juni/juli så vet jag att många barn också flyttar in där… och att flera blir nya i nya skolan. Så det ger honom en mer rättvis start 🙏🏻❤️ så i det långa loppet blir detta bäst. I nya skolan kan han gå hela vägen fram till 9:an.

Titta vilket MMS jag fick av fröken idag 🙏🏻😭❤️👇🏻

Därför var det extra viktigt att Ludvig fick vara med på dagen utflykt! ☺️

För att tillsamman med fröken berätta för hans fortfarande nya kompisar att vi flyttar ut från stan…..

Men vi sa också att jag, hans mamma kommer ha kvar sitt gym i stan. Så att han kan leka med sina kompisar ibland ändå. Att dom kan hänga i Vasaparken som ligger utanför träningsstudion. Umgås ändå då studion ligger i samma område som vi just nu bor i .

Plus att OM dom vill hänga med oss hem till Steninge slottsby, så kan jag lämna/hämta 🙏🏻☺️

Igår gjorde Jonas ”visitkort” till Ludvig. Med hans nya adress, hans FORTNITE namn, och mobil nr. Dessa fick han ta med till skolan, och dela ut till de han ville 😌

Idag rensade vi hans plats och tog med oss allt hem….. Tungt på ett sätt. Samtidig som vi längtar ut från stan, till vårat alldeles egna, permanenta hem ❤️🙏🏻 🏡

Svea väntade på Ludvig utanför skolan…. Hon tjöt av lycka när han kom 🐶 Dom är verkligen bästisar!

Vi har en intensiv vecka framför oss. Vi är sååå nära en milstolpe! En nystart, en permanent lösning! Jag är SÅ glad över detta🙏🏻

Men också väldigt, väldigt skör just nu. Vaknar med stresspåslag, går inte ner min puls. Jag är trött och sliten. Jag är riktigt, riktigt ur balans! 🤣🙈 Men vem hade inte varit det efter denna våren 😅🤷‍♀️ Livet går upp och ner. Så är det.

Imorgon är det skolavslutning. Sommarlovet är välbehövligt gör Ludvig. Vi kommer att få jobba en hel del för att komma ifatt. Men Ludvig behöver också få vila, bygga immunförsvar och få andas ut 🙏🏻 Lite vemodigt att säga hejdå till klassen imorgon. Sett blev ju inte riktigt som vi tänkt oss…. 😥

Men hade coronan inte slagit undan fötterna på oss så hade vi nog köpt lägenheten vi bor i och bott kvar. Men med isoleringen och alla sjukhus besök så tänkte jag om. Fick nya perspektiv. Vad är viktigt. Vad vill jag ge Ludvig. Vart mår vi som bäst…. Ja, på så vis växte beslutet fram ❤️🙏🏻

-Funderar dock på att kidnappa ”fröken” . Men det vore ju taskigt mot övriga i klassen 😌

Kram och gonatt…..

/ My Martens

28 Komentarer

 1. Du är stark (det är starkt att våga skriva om det tuffa i livet) och du är helt otrolig som mamma! (Våga vara ”svag” och pusta hos Jonas också. Då laddar du batterierna). Önskar er all lycka till nu i nya området, ta de lugnt och håll dina fokusområden som du listade. Lyssna på å umgås bara med snälla människor som vill dig/er väl. Och vila ni båda (samt Jonas, katterna och voffsing) ut i det nya huset. Somriga långfrukostar och pyssla i trädgården. Grilla. Ni kommer få det fint. Kram i mass!!

 2. Allt kommer att bli så bra! Det känns nog stressigt nu. Men
  Vilken tur att du tar hjälp med flytten och ev. Städning också. Man kan inte alltid klara allt själv. Du måste nog inse det nu.
  Kram och ett stort lycka till.

 3. På nåt vis händer allt av en mening❤
  Rätt å långsiktigt beslut👍🏽allt kommer bli bra❤Lycka Till med allt💖hoppas Ludvig får vara frisk nu!!!
  ❤❤❤❤❤

 4. Jag trodde det var hyreslägenhet ni bodde i, har för mig att du skrivit att du hade förstahandskontrakt, vilket är jättesvårt att få. Men det är alltså en bostadsrätt som ni hyr av ägarna?
  Då gör du nog helt rätt i att flytta så du inte behöver vara orolig att bli uppsagd för att de vill sälja lägenheten.

 5. Så himla rart med grabbens visitkort.

  Men inte skulle ni bott kvar i stan? Herregud det är ju värsta drömmen att bo i ett hus, slippa bära grejer upp och ner och sedan alltid avgaser överallt och stim. Det är ju toppen för grabben att kunna gå till skolan. Gällande läxhjälp så finns det ju studenter från universitet som kan kan anlita för matte osv, jättemånga föräldrar som gör det.

 6. Det kommer bli så bra, i radhuset. Hade vi, haft möjlighet hade jag även såld, vårat boende å flyttat åt det hållet också… Så mysigt på den sidan. Ludvig kommer få det toppen, med massa nya kompisar, fördelen med Corona kanske är att många är hemma hela sommaren 😉 så det blir mycket spring i benen på gården, med kompisarna❤️

 7. Jag är så glad för er skull. Nu vänder det. Såååååå underbart att ni få ett boende som passar er. Du är ingen stadstjej, men lite utanför centrum är din och de dinas plats. Se framför mig hur du påtar i din jord. Blommor kommer att växa. Och Ludvig kommer att finna sig till rätta i en ny miljö utan tvekan. Nu kan han gå ut på morgonen och kanske äta sin frukost ute. Detta är vad jag tro en dröm för er. Och jag tro att du kan hämta nya krafter här. Önskar dig lycka till nu. Kram ❤️

  • Tack CIA 🙏🏻😭❤️ Blir sååå glad!!! Jag tror att du har helt rätt. Hela min magkänsla säger det… ☺️
   Stan kommer jag ju vara i flera dagar i veckan iallafall, så det blir det ” bästa av två världar ” 🙏🏻❤️

 8. Blir alldeles tårögd! Så bra det kommer bli för er! Och så fint med visitkorten! Ett klokt beslut att byta skola till en närmre!
  Önskar er en härlig sommar!
  Kram Emma

 9. Ett tips ang skolan 🙂
  Kontakta skolan o få en klasslista.
  Sen kan Ludvig eller ni tillsammans skriva brev till klasskompisarna. Eller besöka dem.
  Lättare m skolstart till hösten om man redan innan lärt känna nån eller några.

 10. Att ta hjälp är det bästa just nu! Så stort att Du delar med Dig!
  Lycka till hela familjen!
  Soliga hälsningar/ tant H

 11. Majsan och Sofia. Skolan får inte lämna ut klasslista. GDPR ni vet. Det där får man lösa på egen hand nuförtiden. Som Ludvig gjorde med sina visitkort.

 12. Ena dagen är sonen jätte jätte jätte sjuk & covid misstänks igen..mm.. efter 6 dagar springer han runt med kompisar nära på tipsrunda.. Du vill verkligen att folk ska tycka synd om dig & dra till dig följare med spänning.. Ojojoj hur ska detta sluta..

  • Men Snäll Eva.
   VAD är det där för kommentar….

   Ludvig har varit sjuk jätte länge, inlagd igen. Hemma i 7 dagar, sedan ute… Vad är det för fel med det?

   Läkaren har gett godkänt till att han går återgå till det ”normala” med vissa restriktioner. Undvik att träffa andra som är/precis varit sjuka. ( hans immunförsvar) , vi ska få komma in med jämna mellanrum och lämna prover, och följa upp de värden som inte är bra.

   Ska han inte få umgås med kompisar när han mår bra?

   Det kan vara bland det dummaste jag hört!

 13. Hoppas verkligen att du tar hjälp av vad du har rätt att få hjälp med. Man får ju rotavdrag för städ men vet inte om man får för flytt men kolla. Men MY slitt inte ut dig ingen tackar dig ta den hjälp du kan få. Läser dig varje dag och tycker du er enastående .
  Kram

 14. Vi får inte dela ut klasslistor pga GRPR längre.

  Det ordnar sig med skolan. Och tänk kanske finns det ett fotbollslag också,

  Så mysigt område att bo i. Frihet att kunna cykla till skolansvariga vänner.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..