Tillbaka på sjukhuset igen. Corona karantän dag 15

Tillbaka på sjukhuset dag 15 Corona karantän

Hej, en uppdatering från våran sjukhusvistelse. Andra gången på barnakuten, sedan han blev sjuk.

Mardrömmen fortsätter och jag gör så gott jag kan för att bibehålla lugnet.

Först och främst. Till alla ni som tagit på er ”expert-hattar” och säger åt mig hur jag ska göra och inte göra.

-Jag gör så gott jag kan. Jag pratar med experterna, dvs läkare och vårdpersonal, och litar på det dom säger! 🙏🏻😫

Jag precis som majoritet av allmänheten svävar mellan hopp och förtvivlan och tampas med en oro kring just hela situationen. Det som tär på mig personlige mest är just ovissheten…. Ovissheten kring närmaste framtiden, och ovissheten kring Ludvig.

Jag är ett ”kontrollfreak” som aldrig gillar ovisshet .Så just nu är jag inte på topp!

Men för att understryka vissa saker. Jag skriver inte dessa inlägg för att få sympati, eller sida panik. Jag delar med mig av våran vardag som ser ut såhär just nu.

Jag är INTE någon expert, och skriver endast utifrån det jag känner och upplever just nu. Jag har skrivit 6 inlägg kring detta under en dryg 2 veckors period. Normalt sett bloggar jag flera inlägg /dagen, vilket jag såklart inte orkat nu.

För dig som precis hittat in och har 1000 frågor till mig. LÄS dessa tidigare inlägg först. Då jag beskriver saklig vad som hänt, steg för steg.

Jag uppmuntrar endast till att lyssna på experterna, följa deras direktiv, bibehålla LUGNET och använda sunt förnuft! 

Det är exakt 15 dagen som min Lilleman är sjuk. Jag känns mig både stressad, pressad, rädd och orolig över situationen och anstränger mig MAXIMALT för att just bibehålla själva lugnet. En dag i taget, en stund i taget. ANDAS.

Igår fick vi åka in till sjukhuset igen. Jag har under dessa två veckor  haft kontakt med 1177 flera gånger. Man ser i journalen vad som hänt. Att Ludvig vari på sjukhus för 2 veckor sedan och att han då insjuknade snabbt. Han fick andnöd, hosta och hög feber.

Vi har varit hemma sedan dess, i karantän där jag har försökt att ta hand om honom så gott det går. MEN, hur jag än har försökt så har jag ända inte lyckats får bort febern. Hans hosta har gått ifrån torrhosta till mer rosslig hosta. Hans andning har hela tiden varit ansträngd och tung. Han bli andfådd av minsta lilla och har fått ta astmamedicin dagligen vid behov.

( -NEJ, han har INTE haft astma tidigare eller underliggande sjukdomar! Han är normalt sett en frisk och pigg pojke på 9 år )

Vid första sjukhusbesöket tog man massa olika prover. Då man dagarna innan detta tagit ett beslut om att man inte får testa för corona så var detta en metod för att kunna utesluta övriga virus m.m. Man undersökte honom grundligt och vi blev väl omhändertagna

( läs det inlägget HÄR ) .

Då allting står med i journalen så som misstänkt corona ( men ej testad) så kan sjukvårdspersonalen se detta direkt så, om vi skulle behöva uppsöka akutvård igen pga av andningsnöd så har dom koll på hans situation.  Detta har lugnat mig att veta att dom ändå har koll kring våran situation.

 

MEN, det som också har lugnat mig i hela situationen är att han TROTS omständigheterna har haft ett bra allmäntillstånd. Har äter helt okay, han dricker jätte bra. Han sover mycket även dagtid och toalettbesöken fungerar som dom ska och han är min goa, glada positiva lilla kille trots att han är väldigt sjuk ❤️🙏🏻

Jag har flera gången kämpat mig igenom telekö  ( 2-3h) till 1177 för rådgivning och bedömning. Jag valt att LYSSNA och LITA på den rådgivning som jag har fått.

Vissa här inne kritiserat mig för att jag INTE har åkt in tidigare. Vissa har skrivit att det inte är normalt att gå med feber så länge, någon skrev att han antagligen hade leukemi.

-Alltså HALLÅ, STOPP och STANNA! va faaaan?! 🤬🤦‍♀️Det är just ”DET DÄR” 👆🏻vi ska undvika.

Att stressa upp varandra och hetsa, leder inte till annat än onödigt panik!!! -Dont!🙅‍♀️

Jag ”ligger redan ner” så om du inte har något snällt att säga…. Var tyst” Sparka inte på någon som redan ligger ner.

Jag blir däremot glad och uppskattar verkligen omtanken som majoriteten ger. Era krya-på-dig hälsningar, hjärtan och lajks värmer tungt i den utsatta situation som vi befinner oss i.

 

Rådgivning jag fått genom 1177 är att stanna hemma längre än man kanske gjort i ”vanliga” fall när inte corona-situationen hade slagit till. Det som man tagit med i hans bedömning är hans allmäntillstånd.

Vi har avvaktat och väntade hemma några dagar extra just därför. Anledningen är ju att man misstänker just corona och att åka in i ”onödan” och utsätta både andra patienter och vårdpersonal för smittan är extremt dumt under rådande omständigheter.

Detta gäller såklart INTE i NÖDFALL. ( så som när han fick riktig andnöd) Då ska man naturligtvis inte avvakta utan åka in direkt!

Igår hade det gått 14 dagar med konstant feber. När vi pratade med 1177, så gjorde man bedömningen att det var dags att åka in igen. Dom pratade både med mig och med Ludvig på telen vid bedömning. ( Ludvig är sååå duktig och svarar så tydligt och utförligt som han bara kan) . Dom förklarade exakt hur jag skulle gå till väga. Inte åka kommunalt, hålla avstånd osv.

När vi kom fram till sjukhuset så var vissa förändringar. Nu var det nya, och ännu mera strikta direktiv sedan för 2 veckor sedan den 13 mars när vi kom in akut, och helvetet började!

Nu hade man satt upp tält utanför sjukhuset, och man hade även en extra sluss på vägen in. Man kunde inte längre ta sig in på sjukhuset utan att passera säkerhetssluss och bli insläppt av personalen. I slussen tar man endast emot en patient i taget och barnen får endast ha en vårdnadshavare med sig.

Väl inne i slussen kom en sjukvårdare fram och man fick uppge person nr, och dela med sig av situationen. Vem som helst kommer inte längre in, utan remiss eller akutsituation.

Systematiskt kom vi in och fick hjälp. Det kändes lugnt, sansat och jag kände mig ändå trygg. Nu hade all personal skydds ”utrustning” ( jag vet såklart inte vad den heter, men handskar, förkläden, skyddsmasker och plastkåpa för ansikten m.m)

Vi fick hjälp direkt, och fick sedan sitta i väntrummet med bedövningssalva inför provtagning på handen, och i armveck. Vi var helt ensamma i det stora väntrummet. Kändes nästan lite kusligt . Då och då kom någon ny patient in och dom blev omhändertagna och hamnade på ”insidan” , man separera alltså alla patienter från varandra.

En farbror kom in för cancerbehandling. Han kom dit i rullstol och blev avsläppt där. Jag reflekterade över det, då vi satt på barnakuten. Så det måste blivit något fel, då han inte var ett barn.  Jag blev lite nervös då jag blev rädd att Ludvig skulle smitta honom, så jag tog med mig Ludvig till andra sidan av rummet och svepte om halsduken runt honom. Mannen försvann några minuter senare han också.

Ludvig somnade i min famn och sedan någon halvtimme senare fick vi komma in och träffa läkare.

Personalen hade även förklarar för Ludvig HUR han ska hosta, och vad han ska göra och INTE ska göra. Han fick x-antal pappersnäsdukar. Dessa skulle han hosta i, och slänga direkt i en ”spy-påse” när han hostat klart. Sedan ta en ny. Ludvig lyssnade och gjorde exakt som han skulle😷

Denna gången satt man en infart i armen och skulle ta fler blodprover. Han blev grundligt undersökt och sköterskan som tog proverna var riktigt snäll och vi skrattade tillsammans. Jag gav henne uppmuntran och vi pratade lite om hur utsatt läge vi befinner oss i.

Hon skojade med Ludvig och han fick blåsa såpbubblor.  Jag gillade henne verkligen, och sa det till henne också 🙏🏻❤️🙌🏻

Jag ville att hon skulle känna uppskattningen. VI pratade lite löst om situationen och hon berättade att det fortfarande var ganska ”lugnt” på barnakuten om man jämför med vuxen akuten där dom är mer drabbade änsålänge…..

När vi kom in på det isolerade rummet så var det preis ny-spritat så det var blött på bristen. Där spenderade vi många timmar.

Läkaren undersökta honom och pratade med honom. Sedan provtagning igen. Sedan vänta. Plötsligt blev det akut förändring, någon annan behövde rummet. Samtidigt som vi snabbt fick avlägsnade oss ( Ludvig nyvaken) så spritade dom rummet och förberedde för någon annan.

Vi fick då en hel korridor för oss själva, där vi fick sitta många timmar till. Korridoren blev vårat nya rum. Man spritade det, och gjorde så att det blev ”våran” plats där vi inte träffade andra.

 

Sedan gjorde man ett ultraljud på lungorna. Hans andning är ansträngd hela tiden, så jag känner mig lättad över att dom gjorde det🙏🏻

Läkaren började och man såg ”någonting”. Vad ”någonting” är vet jag inte😳

Man hämtade en annan läkare som hade en skylt med ”Team Läkare” på sig ( Vad nu det innebär🤷‍♀️)

Dom tittade både på skärmen och diskuterade internt.

Jag följde slaviskt det dom gjorde. Framifrån, bakifrån och på sidan. Jag såg ”någonting”. Det gjorde dom också, det var därför läkaren hämtade sin kollega gissar jag.  På högra sidan stannade man kvar och tittade på ”det där” .

Jag VET INTE vad jag såg och frågade direkt då jag såg att dom stannade kvar just där och jag verkligen vill veta vad ”någonting” är!!!!!

Jodå, dom såg också ”någonting” .

Några vita prickar (små och en lite större) syndes tydligt på skärmen. Jag blev livrädd! Stelnade till och frågade igen😳💔

Läkaren svarade lugnt att det var något litet, som dom skulle kika närmare på. Dom förklarade sedan att dom även inväntade fler provsvar och att dom skulle återkomma så snart dom visste mer.

Vi väntade i några timmar till.

Det kändes som om tiden stod stilla. Jag såg flera patienter passera. Det var tyst och ganska lugnt, men den generella oron var väldigt påtaglig.

Tillslut kom den ena läkaren tillbaka 🙏🏻

Hon förklarade att snabbsänka visade någonting ( kommer inte ihåg om den var hög eller låg) Sedan förklarade hon att det INTE var lunginflammation och att man inte kunnat fastställa något av det övriga virusen man testat för.

Jag frågade då om man tagit CORONA testet.

Läkaren svarade mig vänligt att ”Man testar inte någon för corona här i sthlm”.

Jag envisades och frågade om det fanns möjlighet att bekosta det själv tex. Jag frågade även vad som krävs för att få ta det.

Hon svarade mig vänligt att det inte spelar någon roll, utan att dom inte testar för corona överhuvetaget tyvärr😭😫😩😖😣

Jag fortsatte påstridigt att fråga vad felet är, och vad jag kan göra. För OM det INTE är Corona, vad är det då? 🤷‍♀️😳💔

OM det inte var Corona så skulle ju Jonas kunna vara med oss.

Att gå med feber i över två veckor är ju inte normalt!!!

Så OM det inte är Corona så måste man ju hitta vad själva felet är. Jag kände hur tårarna började rinna när jag försökte förmedla min poäng,  och hur jag desperat försökte få svar som ingen verkar ha.

Läkarens larm ringde och hon fick ge sig iväg akut. Jag lutad mig tillbaka och samlade mig igen. Torkade tårarna och bestämde mig för att inte ge mig…

Läkaren kom tillbaka igen och vi tog upp dialogen igen. Läkaren lugnade mig och sa att jag gör precis så som jag ska🙏🏻

Att jag skulle fortsätta lyssna på läkarnas råd,  och på 1177.

Däremot ska jag ignorera all falsk information som sprids…

så som att man inte skall ge ipren, för det skulle jag tydligen göra ända🤷‍♀️

Så från och med nu ska jag kombinera alvedon och ipren och se om det hjälper mig att få ner febern! 🤒

Det känns som om jag gått 15 rundor mot febern Feber V/s Mamma 15 – 0 👊🏻💪🏻😫

Vi ska fortsätta hålla oss i karantän. Han står som misstänks Corona, och i journalen kan man följa alla prover som tagits, och enkelt läsa på om våran situation.

Så vi blev utskrivna idag och fick åka hem igen.

VI ska avvakta ytterligare en hel vecka. Om febern inte gett med sig om en vecka så ska vi komma in igen…..

OM han får andnödd igen ( så som första kvällen) så ska vi åka in akut utan att ringa 1177.

Så, här sitter jag igen. Hemma. med Lilleman som fortfarande har feber, dag 15, SNART 16. Samma symtom, och med ”någonting” på höger lunga som INGEN vet vad det är.

-TRIPPELSUCK!!!!!!!!🤦‍♀️😭💔😫😷😩😖

Jag har fightats med att skydda honom från febern konstant i två vekor nu. Varje dag.

jag sover som en kratta för att jag orolig och vill ha koll på hans andning.  Jag blir både ledsen och frustrerad över att jag inte får ner den!!!!!

-Jag känner mig förtvivlad och maktlös i denna situation! Som jag skrev ovan, ovisshet är generellt det värsta jag vet. Just nu prövas verkligen mitt tålamod!!!

Jag är så sjukt imponerad över min lilla mini-krigare!👊🏻❤️😭

 

Jag vill passa på att skicka mina varmaste hälsningar och omtanke och styrke-kramar till alla ni som precis som vi sitter i karantän. Till de anhöriga som förlorat sina närstående ( dödsiffran stiger tyvärr varje dag) , till er som är smittade och kämpar med viruset. Till alla er som blivit permitterade, till er som blivit uppsagda, till er som jobbar dygnet runt för att ni behövs just nu. Till er som känner er oroliga och ensamma. Till alla småföretagare precis som ja själv som tappat 80% av inkomsten, till alla myndigheter som kämpar på alla sätt. Till våra sammhällshjältar, våran SJUKVÅRDSPERSONAL.  

-En styrke kram till alla som behöver det helt enkelt!❤️

 

/ My Martens

 

 

 

120 Komentarer

 1. En STOOOOR Kraaam till Er båda ❤
  Har tänkte på Er MYCKET sen allt började å håller tummar & får att snart är han på benen å all virus är BORTA!!!

 2. Stackars stackars Ludvig!! 😥😥😥
  Jag vet inte vad jag ska säga??!! Hemskt det ni går igenom!! 💔
  Ang. febern så får ni göra som på den ”gamla goda” tiden o lägga en sval/kall blöt handduk på pannan. Skönt för Ludvig o förhoppningsvis går febern ner.

  Hoppas hoppas han mår bättre snart!! 🙏

 3. Hörde på nyheterna att just denna ”fynd” gjorts på just Corona patienter i efterhand. Vita ”prickar” i varierande storlekar….

  Jag tror dom struntar i att ”confirm” att det är Corona, dels för att det är barn, och för att inte sprida panik…

  Krya på ”er”. Kämpa på ❤❤❤❤

 4. Min 13-åring har också haft feber nu i 14 dagar.

  Plus hosta.

  Inget mer.

  Blir läkare nästa vecka om det ej bönder men känner nu är det lönt?

 5. Mina tårar bara rinner. Det är så svårt när barnen är sjuka och man kan inte hjälpa hur mycket man försöker. Det är bara att vänta. Jag önskar verkligen att han blir frisk ich feber är borta ikväll / imorgon 🙏🙏. Skickar massa kramar till er och tar inte åt dig vad elaka folk skriver. Viktigast är att du och din älskade son är bra och lyckliga. Och hoppas att din Jonnas är med er snart. Och att detta är över snart och blir som ett mardröm för er och händer aldrig mer. Du har en underbar son och han har en underbar mamma. Tar hand om varandra ❤️❤️❤️

 6. Ni fixar det du och Ludvig.
  Klart det är jobbigt.
  Håller med dig i din hyllning till alla som jobbar inom vården och alla som drabbas på något sätt.
  Kram till er båda L

 7. Älskade My vad du och lilleman får gå igen sänder massor av styrkekramar tänker så på er håller tummarna och doriz tassarna så att det vänder och lilleman slipper febern kram❤❤❤🤗🤗🤗💚💛🧡

 8. Skickar massor av styrka!

  Beklagar att de inte testade. Jag vet att de gör det på vissa sjukhus i sthlm senast igår. Vet dock inte vad beskedet skulle förändra eftersom ingen medicin för just de finns.

  Krya❤️

 9. Hoppas läkaren berättade hur mycket du kan ge honom för det som står på flaskan/förpack ”stämmer inte ” enl läkare på vår barnmottagning. Vi fick besked om ganska större dos. Hoppas det vänder snart ❤

 10. Kämpa på Ludvig! Snart ger den med sig den där eländiga sjukan! Nu ska man ju inte komma med en massa ”huskurer”, men jag tror faktiskt på att äta honung när man har en värre influensa. Den har en antibakteriell inverkan på kroppen och samtidigt innehåller den mycket energi så att kroppen orkar slåss mot den invaderande otäckingen till influensa som härjar. Även om alla dissar kolhydrater så tror jag att de är extremt viktiga när man är sjuk så att man orkar slåss mot förkylningsbaskiluskerna. Krya på er!! Kram!! 🤗

 11. Men fy, stackars lilleman. Och stackars dig! Men vilka kämpar ni är båda två. ❤️❤️❤️ Jag håller tummarna att L snart är på benen igen. Kram kram från ön

 12. Lunginflammation kan du nog utesluta för snabbsänkan brukar då vara mkt hög. Se det positivt att de skickade hem er, då har de bedömt honom tillräckligt frisk för det. Även om det inte är Corona kan det ju smitta Johan. Kan ju vara säsongsinfluensan men den kanske de testade för? Krya på er.

 13. Vad skönt att han nu är ordentligt undersökt och att han inte hade lunginflammation! Även om jag förstår att det skulle varit skönt att vet varför han varit dåliga länge.

 14. Tänker på er varje dag..hoppas han får bli bra snarast och ni kan få må bra. Det är så jobbigt när ens barn är sjuka. Har själv 3 söner. Som mamma vill man bara att ens barn ska må bra. 🥰😘

 15. En sån underbar mamma du är!!!! Fortsätt kämpa på. Önskar och ber att grabben blir frisk. Styrkekramisar till er❤❤❤

 16. Vilket långt, fint och ärligt inlägg. Lider med er i er situation och hoppas turen ska vända nu. All styrka till er!

 17. @ Marie, inte kallt på pannan vid feber. Man ska ha kalla handdukar runt fotlederna, annars drar man värmen till huvudet igen.

 18. Massor med styrkekramar till er!! 💕 så maktlös man känner sig!! Hoppas det gör susen med Ipren för febern, det brukar göra det med våra barn ( men förstår att du inte har vågat ge tidigare, det hade inte jag heller gjort). Önskar er allt gott i denna jobbiga tid!

 19. En stor varm kram till er båda! Jag förstår din oro och frustration, du är fantastisk och det kommer att bli bra. 🙏🏻 😍

 20. Kan inte föreställa mig det hemska du beskriver men vet du… Snart, snart sitter du tillsammans med sonen din som mår tipptopp igen, och ni tittar tillbaka på hur sjuk han för tillfället var men att han nu mår superbra igen som den friska lilla pojke han vanligtvis är ♥️ Stor Styrkekram!

  • Tyvärr stämmer inte det. Tvärstopp i hela Sthlm med tester 😭🙏🏻🤷‍♀️💔 tack för länk, ska läsa asap!

 21. Stackars lilleman ❤️ du är så stark, jag skulle vara livrädd om det var min kille. Här hemma har grannens svärson corona och han har haft hög feber i 2,5 vecka.
  Kan du inte åka in akut till ett annars läns landsting som fortfarande testar? Visst, vi ska stanna hemma osv men det här börjar bli otäckt 🤗

 22. Förstår hur jobbigt det är. Är sällan förkyld men senast var nog två år sedan höll det

  i sig i en månad med hosta. Det är så jobbigt. Förstår din oro . Skickar en stor kram och önskar snar bättring.

 23. Usch, det gör så ont i mammahjärtat av att läsa om det ni går igenom, fruktansvärt! Så stark han är din son och Du med ❤️ även om jag vet att det är det man måste vara som mamma. Jag vet inte hur jag hade hanterat det om någon av mina tjejer skulle bli så allvarligt sjuka (ena 3 år och den minsta 4 månader), känner mig livrädd över det samtidigt som jag tänker att nog fasen tar vi oss igenom detta tillsammans. Men man vet ju egentligen inte hur pass individen hanterar viruset förrän personen i fråga drabbas, frisk eller inte sedan tidigare, det är så oerhört frustrerande för att årekomma till just den där ovissheten. Hoppas att den eländiga febern försvinner väldigt snart och att ni Båda får hålla er friska sen, sänder Massor av styrkekramar! ❤️ Bamsekram från en föredetta handlare på My’s blommor 🌸

 24. Nä så förfärligt. Kan inte förstå hur stark du måste vara i denna situation. Usch, vet inte vad jag ska säga. Hoppas allt går väl!!

 25. Jag har ej haft corona å inte mina barn heller vi har haft feber 3 veckor. Eller barnen ja är inne på 3 veckan nu.
  Denna influensan har lagt sig på andningen å precis allt du beskriver att han har har vi haft.

  Så ja tror du ska lyssna på läkarna som du gör å avvakta febern ger sig tillslut.

  Förstår oron å skickar all styrka du gör de så bra. Glöm inte att ringa jonas å lillemans pappa å dela din oro de e viktigt att få bryta ihop för att orka

 26. Så fruktansvärt jobbigt för er, vilken jättekämpig situation, att du orkar. Men man måste ju orka för sina barn, men vilken stress och oro. Tack för att du orkar skriva hur det går för er mitt upp i allt jobbigt. Jag går in och kollar på din sida emellanåt för uppdateringar. Jag önskar snabb bättring för Ludvig. Det måste vända nu. Önskar er lugn och ro och att han blir frisk fort!
  ❤️🙏🏻

 27. Har du kollat med föräldrarna till de andra barnen som är sjuka i samma skola hur barnen mår, om de har samma symptom så länge?
  Usch, förstår att det är jättejobbigt!
  En mammas värsta mardröm att barnen blir sjuka och man inte vet vad det är.
  Krya på Ludvig!

 28. Förstår oron, har själv två barn. Tänker att det positiva i allt är hans ”allmän tillstånd” det säger ändå en del.. Han äter okej, glad, och orkar vara uppe lite. Hoppas hoppas det vänder alldeles snart! När det väl vänder brukar det gå fort, så är de sig själva igen.🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Enda önskan man har när ens barn är sjuk, att allt ska bli PRECIS som det var innan!!!! Kram

 29. Köp tonic som innehåller naturlig arom (kinin) tex grape tonic eller annan! kinin är febernedsättande och det aktiva ämnet i den malaria medicin som haft framgång i andra länder vid behandling av Corona även C-vitamin tillsamman med tiamin har haft enorm framgång. I Kina gav man på slutet intravenös C-vitamin (inte vanlig form utan tillredd så den är ph- neutral såklart) och alla som fick behandling blev friska. Jag hade en kund i veckan som jobbat på IVA för något år sedan hade dom en patient som låg i respirator och lungorna var i så dåligt skick att dom skulle avbryta alla behandling och anhöriga ta farväl. Anhöriga kontaktade läkare i Iran som vädjade att läkarna i Sverige skulle ordinera 1g intravenös c-vitamin per kg kroppsvikt. Vilket gjordes och på några dagar var patienten som ”skulle dö” helt återställt och fick åka hem. Börja med tonic och vanlig c-vitamin det är värt ett försök, kinin kommer från barken på ett träd som kallas för fever tree 🙏🏼 Hoppas din son kryar på sig snart❤️

  • Det ingår att berätta även det. Vi har berättat allt… Exak vart vi varit. Han var ju på Öland när jag var i Åre

 30. Vi känner inte varandra. Men som mamma känner jag SÅ med er. Skickar en kram från Småland om god bättring. Kämpa kämpa!❤

 31. Hej min son hade också hög feber och andfådd. Han blev inlagd han hade virus men inte Corona. Jag kombinerade med Ipren och alvedon, febern sänktes lite inte mycket. Du kanske kommer att tycka jag är dum men det hjälpte mig iallafall att sänka ner hans feber, ta en liten hink och häll i vatten med äppelcidervinäger doppa handduk, efter du har doppat ner handduken lägg den på hans panna och sen kan du torka under hans armhålor. ❤️

 32. Svar till Linda som undrar om ni provat silvervatten: Läs på livsmedelsverkets hemsida innan ni provar detta. Det är inte godkänt att säljas som kosttillskott utan säljs som vattenrening. Använd inte detta och ge det definitivt inte till era barn! Du har säkert koll på detta My men kanske inte alla följare.

 33. Känner så med dig och lilleman, har en son som är lika gammal. Febertips, saxa med Ipren och panodil var 3-4 timme. T ex Ipren kl 10, panodil kl 14, Ipren kl 18. Genom att göra så slipper man de värsta febertopparna och frossan.

 34. Hej My!
  Stackars er båda, SÅ jobbigt och oroande. Det är ju helt otroligt att man inte använder ett test till barn som är så sjuka!!! Jag trodde som någon skrev ovan att man tog test på dom som var sjuka… Väldigt trist situation och känns inte särskilt säkert. Här är en länk till artikeln om vita fläckar på lungorna:

  https://www.expressen.se/nyheter/bilden-avslojar-mystiska-flackar-pa-corona-lungor/

  Det blir ju såkart bättre en dag (snart säkert!) men ovissheten är det värsta, det förstår jag. Men du är ju stark så bara kämpa kämpa och snart är ni igenom detta.
  Stor kram från USA.

 35. Så tråkigt för gossen att det inte vill ge med sig
  Håller med nån som skriver om att höra med föräldrarna på hans skola om fler barn är sjuka och HUR de är sjuka.
  Många elever hemma på många skolor tydligen.
  Det går ju ”vanlig” influensa och förkylning nu också.
  Men jag reagerar mest på att de inte har nåt sätt att få ner febern på. Det har alltid sagts att barn inte ska gå med feber mer än 5 dagar men i kristider ändras allt tydligen.
  Ta nu inte åt dig av alla hokuspokus råd om silvervatten, för det hjälper inte, och intravenöst C vitamin kan vara direkt livsfarligt,
  Mitt råd är att äta samt dricka mycket, släpp in frisk luft emellanåt och ta hand om er.
  Men jag blir ändå lite arg ! för att de ens kan säga att man ”förmodligen” har en sjukdom när de ändå inte till hundra vet.
  Kryapåkram till gossen
  💕
  Ps. Be tekniker göra nåt åt sidan så att ev. svar till kommentarer hamnar under kommentarer som innan.

 36. En tidig hälsning till Er och ni är beundransvärda och mitt i allt en gång till då ”Ludvig har den bästa mamman!” Det är Ludvig värd och Krya på hälsning till ”Riddaren” Ludvig!
  Kram/ tant H

 37. Känner inte dig men följer dig varenda dag för att hoppas att L ska må bättre. Det är starkt av dig att dela med dig av er situation, tack för det. Du verkar vara en krigare också och en fantastisk mamma. Detta kommer inte att vara för evigt men fattar att ovissheten är jobbig. Kämpa. Styrkekram till dig.

 38. Åhhh My känner för er, förstår att du är orolig och det är ju då man behöver sina nära och kära hos sig. Så får du inte det….
  Du kan inte göra mer nu mer än att avvakta försöka skingra tankarna så gott det går. All styrka till er ❤️ Kramar

 39. Jag hade feber i 2 veckor i December innan antibiotika behandling som hjälpte till och feber försvan efter 2 dagar. Det tog flera veckor att återhämta lungor. Har någån av läkare tänkt på det? Jag har också lysnat på 1177 som påstog jag hade klimakterie vallningar…fick hör att antibiotika säts inte i onödan i Sverige. Jag skulle inte klara mig utan dom…ibland har experterna fel och man behöver träffa rätt läkare och det kan blir svårare när sjukhus tas över korona pacjenter. Ingen behöver lida i feber så länge! Jag vet precis hur det är….hemsk.

 40. Stora doser C- vitamin. Finns i nypon! Gör nyponsoppa på pulver. Huskur som jag har haft med mig från mina farföräldrar. Inte farligt, gott, nyttigt och värt att testa. ♥️

 41. Hei My ❤️

  Takk for nok et innlegg der du skriver om hva som har skjedd siden sist. Alt det dere har opplevd, hosten og feberen til Ludvig og sykehusoppholdet.. Jeg sitter her med en stor klump i halsen og håper så inderlig at det snart vil bli bedre med Ludvig 🙏🏻 Jeg håper du får et godt svar på hva som er herjer i kroppen til Ludvig. For en mamma du er 🤗 Jeg er full av beundring og respekt for hvordan du er som mamma og menneske!

  Store klemmer fra Mira fra Norge

 42. Usch känner så med er. När ens allt blir så dåliga gör man allt för dem😔 Va duktig han är som kämpar på och har humöret uppe, vilken krigare han och du är.
  Hoppas han blir bättre fort.
  Kram ❤️

 43. Har du loggat in på 1177 och läst hans journal? Om inte så gör det då kan du se allt vad läkarna skrivit (tänkte bl.a. på de vita fläckarna). Man kan också se provsvar. Nu kanske inte alla sjukhus är anslutna till detta system men du kan ju kolla om du inte redan gjort det.

 44. Hej,

  Det står nåt idag(kom från TV4 play nu) om vita fläckar på lungorna och Corona och att det skadar syretillförseln. Pratar om det just nu på TV4 morgon.

  Hoppas det blir bättre snart🙏🏼

 45. Men människa! Hur kan du föreslås detta till ett barn. Det är olagligt att rekommendera detta som hälsodryck. Absolut olämpligt att dricka. Men rena vatten duger det till

 46. Tycker du är ett föredöme som håller dig till rekommendationer du får från vården och de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten – och att du inte lyssnar på alla uppmaningar och råd som kommer i dina kommentarsfält (säkert i all välmening, men som många gånger är helt felaktiga).

  Sedan hoppas jag verkligen att din son blir bättre snart och att det vänder nu – det är fruktansvärt att känna sig så maktlös som man gör när ens barn är sjukt. Heja er!

 47. ❤️ oj vad jobbigt, kämpa på bägge två och se till att krya på sig! Att man inte tar rätta provet är ju helt otroligt i stället för att plåga honom med massa prover! Blir ilsk när jag läser detta, är ju ingen av personalens fel, ligger helt på myndigheterna som aldrig såg det komma!

 48. Såg precis att det även var ett inslag på TV nyhetsmorgon idag om skador på lungorna för de som drabbats värst av corona. Hoppas det är bättre idag!

 49. Hej My!
  På skolan där jag jobbar är många elever inne på sin fjärde vecka med feber på 38-39. Tydligen är det inte ovanligt vid denna säsongsinfluensa.
  Kärlek och ljus till er 💖
  Om en tid är detta ett minne blott.

 50. Hoppas Ludvig Kruse på sig snart. Vill inte pappan komma och vara med sin son när han är så sjuk. Han kunde väl få sova på soffan. Tänker på att Ludvig vill ha sin pappa också. Jag vet att han har fler barn och det var därför jag föreslog att han kunde vara hos er tills Ludvig blir bra igen.

 51. Ann, jag brukar tycka att man inte ska kommentera andras kommentarer, men vad i h-e menar du,
  OM nu gossen har Corona ( eftersom de säger att det förmodligen är det) ska då pappan åka dit och ev bli smittad han också och sen kanske ta med sig smittan hem till sin andra familj.
  Det var det dummaste förslag jag nånsin hört. Och VAD skulle det tjäna till tycker du?
  Även OM Ludwig skulle vilja ha sin pappa i närheten så förstår nog han att det inte ´är lämpligt. Mina små förstår att de inte kan komma till mig nu ( många sjuka på deras skola) så länge detta pågår och då är de ändå mycket yngre än Ludwig.

 52. Jag tror nog att Ann egentligen mest fiskar efter en kommentar från My om vad Ludvigs pappa säger om hela situation och med lite tur att My säger något syrligt om honom.

 53. Stackars er och speciellt Ludvig din lilla krigare ❤ Så frustrerande att inte få svar. Skickar många kramar till er båda ❤💪❤

 54. Jag känner med och för er! Jag är själv ssk och har två barn. Tycker lika illa om när barnen är sjuka även fast jag ”vet” exakt vad jag ska göra. Jag är Ingen ssk då utan deras mamma. Jag tänker My att du gör exakt vad som krävs! Du är grym! Låt ingen annan få dig att tro något annat! Har läkaren gett ok på att ge Ipren- kör de i full dos tsm med paracetamol! Mina barn svara sällan på paracetamol vid feber! Sen försöker jag alltid påminna mig själv om att feber är kroppens försvar när de finns en infektion i kroppen. Tänk när han är frisk har han byggt upp antikroppar emot detta virus! Försök och slappa av så gott du kan! Varm kram!

 55. Inga ord räcker. Önskar jag kunde hjälpa er! Sänder er tusen ❤️. Känn att du får styrka genom alla som stödjer dig. Tänker på er jättemkt! Massor av kramar!

 56. Kämpa My ,han kommer blir bra.Tack för du uppdaterar oss om läget. Du är en kanonbra mamma. Hoppas L snart blir frisk igen.styrkekram

 57. Åh som mamma till 3 barn går texten du skriver rakt in i hjärtat..❤️❤️ Känner så mycket med dig i din rädsla och oro.. när ens barn är sjuka då är man liten och sårbar. Hoppas hoppas det vänder snart! Håller alla tummar och tår❤️
  Styrka och kärlek till er! KRAM!

 58. Kämpa på du verkar vara en helt fantastiskt mamma 💓
  Håller tummarna att han snart är frisk och att du klarar dig. Tokigt att de inte bara testar för Corona men men det viktigaste är att ni kämpar på.
  Varma hälsningar

 59. Hej, jag har mössa i frusen för att kyla ner huvud. Lägg alla som du har. Man kan spreja lite vatten på den innan.

 60. Jag läste, vet inte nu vart att Corona bildar vita prickar i lungorna. Hittar inte länk. Försök googla på engelska. Kommer inte ihåg på vilken språk jag läste.

 61. Hej My.
  Vill bara skänka er ett stort krya på er. Jag hoppas att Ludvig mår bättre snart och att det släpper för han. Gör som du gör nu och lyssna på vad vården säger boosta med nyponsoppa och annat som han tycker är gott att dricka. Du är en kämpe utan dess like och med ett pannben av stål. Förstår att du har det tufft och att din sömn blir störd. Men snart vänder det och ni mår bättre.❤️❤️❤️. Kram från Sissi

 62. Skickar all stryka till er. Hittade din blogg via fb o någon som länkat ditt senaste inlägg. Är sedan förra veckan isolerad hemma o via 1177 konstaterad misstänkt corona, men inte fått göra något test utan ska sitta hemma o självläka mig. Jag förstår våndan ni har över att hur länge man ska vänta med sitt andnöd innan man väljer att åka in akut, eftersom när man ringer 1177 för råd så är rådet just att inte åka in om man uppvisar symtom på corona utan sätta sig i karantän så länge. Hur tänker man? Dagen innan jag talade med 1177 så drabbades min vän av någon form av andnöd hemma hos mig (misstänkt allergi) o jag ringde 112. Två personer från ambulansen utan något extra skydd som helst kom upp o tog honom med till sjukhuset, innan d gick nämnde jag om mina symtom o sa att, tänk om det är corona o dom stelnade till lite såg jag. Jag skulle precis göra mig klar för att följa med när dom sa att det var förbud med att ta med sig anhöriga på Södersjukhuset pga cvd-19 sedan någon dag tillbaka. Jag stannade hemma o döm om min faktiska förvåning när min vän ringer bara efter ett tag att nu är han placerad i väntrum med många andra i väntan på läkare. Där satt han i ca 4 timmar o hostade o nös om vart annat, om det var det dom stängt ner hela sjukhuset för så satt nu ”katten mitt ibland hermelin erna” o smittade för fullt för sedan hemskickad med allergi nässpray. Dagen efter sa 1177 till mig att jag med största säkerhet fått cvd-19 o skulle stanna inne. Man vill ju lita på att alla deras bedömningar är dem rätta men just nu vette tusan. Blir beklämd över er hantering med. Hoppas den lille blir frisk snart, håller tummarna. Varm styrkekram från en annan mamma som har en son, 13 år o känner igen mig i denna mamma ångesten o maktlöshet hundra procent/Jenny

 63. Jag vill säga att du måste pusha på vården, hör av dig till vårdcentralen eller prova med ett annat sjukhus. Man kan inte lita på vården, jag var själv sjuk för någr veckor sedan och i akuten ville dom inte ens lyssna på mina lungor, jag kontaktade vårdcentralen några dar senare och det visade sig att jag hade lunginflamation! Det är sjukt hur dålig vården är, jag ber dig, kämpa, ibland måste man strida för att få rätt hjälp! 🧡

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..