Cancerfonden -Tillsammans mot cancer 2020. Årets viktigaste gala.

Cancerfonden -Tillsammans mot cancer 2020. Årets viktigaste gala?

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen….. Jag är uppriktigt livrädd för just Cancer. Rädd att förlora fler närstående i denna j*vliga sjukdom! Allt för tidigt har denna hemska sjukdom tagit ifrån mig människor jag älskar ? Men även rädd att drabbas själv…. att som mamma inte kunna finnas där, för Ludvig genom hans uppväxt, och framtida vuxenliv. Genom åren som jag varit med och ideellt stöttat och marknadsfört något så viktigt som just Cancerfonden.Tack vare deras kampanjer, hemsida, förlösningar osv så har jag också blivit mer MEDVETEN.

Medvetenhet kring cancer kan rädda liv .

Medveten kring hur viktigt det är att man upptäcker cancer i tid ( !!!) för att kunna bota den kan vara avgörande. Nu menar jag inte att man ska gå omkring och vara ”rädd” och oroa sig. -Nej nej!  

Jag menar att man då och då ska komma ihåg att tex undersöka sina bröst. Att man ska gå på sina rutinkontroller som sjukvårdens erbjuden. Jag menar också att man ska vara medveten om de saker som utifrån ren forskning motverkar cancer. Det är vetenskapligt bevisat att motion, frisk luft, och ”ren” mat, med BRA näringsinnehåll motverkar cancer.  Naturligtvis finns det inga garantier, det finns ju dom människor som tex aldrig har rökt, och samtidigt varit hälsosamma som ÄNDÅ drabbas tyvärr. Det är även genetiskt, och många saker som spelar in också såklart.

Bli månadsgivare du också. Cancerfonden och cancerforskningen behöver ditt stöd.

Jag gör vad jag kan för att öka medvetenheten och stötta cancerfondens forskning. Jag använder mina sociala medier till att sprida budskapet och stötta insamlingen för just cancerforskningen. Naturligtvis är jag personligen månadsgivare ❤️????

TACK vare den forskningen som vi har idag, så är det fler som överlever, och många som kan bromsa och leva med cancern i många, många år, gentemot tidigare statistik. Utvecklingen går framåt och statistiken på överlevare, är ett kvitto på det ????

Målet från Cancerfondens sida är att alla ska gå att bota, och att ingen ska behöva slippa dö i cancer.

 Man kan skänka valfritt belopp även månadsgivare , beroende på vad man har möjlighet till ❤️ OM du inte redan är månadsgivare, så BER jag dig att bli det. För din skull, för min skull, för våra barn och deras kommande barns skull ??

-Läs mer och gå in på cancerfondens hemsida ( HÄR )

Denna galan var precis som tidigare fylld av känslor. Jag grät efter att Carina pratat på scenen några minuter in i galan. Världens bästa makeup artist ?

Modiga Carina delar med sig av sin livssituation och pågående kamp mot cancer

Carina har själv jobbat med teamet inför galan, förra året var cancern borta och hon jobbade under galan. Hon var trött, och det tog såklart på krafterna…. Det som sedan följde var att hon strax därefter fick besked om att cancern börjat växa igen ?? Carina har kämpar i flera år nu????

Carina är precis som jag en mamma. Att se henne, ställa sig upp på galan och modigt dela med sig av sin kamp, för att sprida budskapet och engagemanget för Cancerfonden och forskningen, samtidigt som hennes dotter sitter framför henne, bakom oss ( och kameran?) är obeskrivligt starkt ??❤️

-Tack Carina för att du delar med dig??

och naturligtvis TACK till alla andra modiga själar som också delar med sig av sina personliga erfarenheter , både som drabbade, anhöriga, närstående och överlevande??.

Min väninna och forma blogg-kollega Tanja Fylking & Lasse var på plats☺️ Vi enades om hur speciell denna kvällen är.  Staffan & Eleni, satt bredvid oss ❤️Annika Sjöö hade också kommit upp från Göteborg för att närvara denna kväll❤️

Även om det var sorgligt, och tungt stundvis…. så är gemenskapen och kampen SÅ mycket starkare!

En kväll som denna passar man även på att hylla och minnas de som inte längre finns hos oss …. så denna kvällen blev väldigt tung, men också fin och känslosam på ett vackert sätt ❤️

Här med fina Lotta. ( som ni känner igen som ”Vimmel mamman) Lotta har genom åren blivit en nära vän till mig. Lotta är 50+ och själv drabbad av cancer. Hon vann sin kamp, och överlevde!

Lotta har långa jobbat med journalistik genom ”skvaller press” ( det var så jag lärde känna henne ?) Men idag jobbar hon helhjärtat för Cancerfonden ??❤️

fina Jossan har jag knappt hunnit träffa sedan vi jobbade sida vid sida på Fitness festivalen ❤️

Fina Jonas ❤️

Ja….. det är mina tankar kring just cancer & Cancerfonden ☺️ Nu ska jag strax iväg och hämta Lilleman i skolan!

Det är hans FÖRSTA dag i nya skolan här uppe i stockholm. Han var så exalterad att han knappt kunde somna igår.

Vi var ute och åt middag med hans pappa och sambo igår. Vi mötte även upp dom imorse, inför skolstarten och följde med honom tillsammans ❤️

Som sagt, nu är det jag som snart ska hämta honom… och nu är det JAG som är exalterad och vill höra hur det har gått ??.

Från et ena till det andra. Min utmaning 30 dagar sockerfritt.  Jag erkänner, jag är extremt sötsugen. Jag är i ett läge där jag knappt kan tänka på annat än godis När jag väl öppnat ”söt porten” som jag gjort nu under jul, nyår, ledighet, födelsedagar osv. Då tar det några veckor att bryta det mönstret.

Just precis nu tycker jag att det är lite jobbigt. Om du känner precis som jag, så vill jag bara säga att det är HELT normalt!

-Ge, INTE upp,Det är värst i början…… ?

kram kram

/ My Martens

6 Komentarer

  1. Hej Nu, ohh måste varit väldigt känslosamt att bara på galan, jag vet i katten om jag klarat av det, hemma kan man bara gråta ut liksom ??.
    Så snyggt och naturligt sminkad du var dessutom !! Ha det gott ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Cancerfonden -Tillsammans mot cancer 2020. Årets viktigaste gala.

Cancerfonden -Tillsammans mot cancer 2020. Årets viktigaste gala💖 Jag har sagt det innan, och jag...

En Talk Talk Show – Hamburgerbörs – 2019

I samarbete med En Talk Talk Show Mina vänner! Igårkväll var jag tillbak på Hamburgerbörs. Andra...

Carolas julshow, Steninge ladan, Sigtuna 2019

Carolas julshow, Steninge ladan, - Sigtuna 2019 !    Hej kära vänner! =) I fredags var jag...