När sötsuget slår till…. NYTTIGA nötbollar! -Farligt goda!

R E K L A M / R E C E P T

IMG_6222

Hej från sjukstugan!

Blev sötsgen och behöver lite extra energi inför ikväll när det är dags för webbinarium i skolan. 

Dessa är perfekta när sötsuget slår till!  Det längesen jag gjorde mina nötbollar! 

Goda, nyttiga, mättande och perfekt mellanmål när man är lite sötsugen, men inte vill få i sig en massa skräp!.

Recept & Ingredienser: 

* 45 gram rumstempererad kokosolja

*2dl havregryn (fibrer eller vanliga)

*1.5 tesked ekologiskt vaniljpulver / vanilj protein

*1.5 matsked kakao (Ekologisk)

*1/2 dl chokladprotein, för att öka proteinhalten och få en god krämig chokladsmak.. Jag använder protein ifrån SKIP NUTRITION 

*7st urkärnade dadlar.

*2msk kallt kaffe

*En näve osaltade cashewnötter.

Såhär gör du:

Mixa alla ingredienserna med hjälp av en matberedare . Rulla det till små bollar och rula dom sedan  i hackade mandlar. Ställ in dom i kylen en stund… sen är dom redo att serveras. Jag fördrar när det är stora nötbitar, vissa vill ha det me finmalet. gör så som du vill ha dom helt enkelt. Dom håller i kylen i upp till en vecka, så gör dubba sats om ni är fler i familjen som tycker om dom… 

-Inte så svårt va?

 Mitt protein kan du beställa här

Svensktillverkade, med äkta kakao och rena produkter.

En krämig smak av mjölkchoklad. Passar i bakning, som idag tex. Men även som mellanmål, efter träning.. Elle i mina supergoda Protein-lattè. Det finns flera smaker att välja på.

-Tips Roddys TRIPPEL choklad! -MUMS! 

bild-3736

Foto: Linda Brolin

Kram sålänge!

/ My Martens

14 Komentarer

 1. Håller på med ett eget rekreationschema. Massa nyttig mat som jag näringsoptimersr mig och mannen med. Bakar dinkelbröd. Med chiafrön, samt annat gött. Visade bilden på bollarna, samt läste upp innehållet till mannen som är helt lyrisk till mitt projekt.
  Ska vi göra sådana frågade jag. Jaa, sa han. Det kan vi göra till julgodis sa han. Så gulligt. Han vill alltid ha allting annars, hihih. ?
  Kramis. Och tack för härlig inspiration

 2. Måste väl vara ganska mycket kalorier i detta?
  Gott förstår jag men inte speciellt nyttigt om man ska vara ärlig va? Beror ju på vad man jämför med så klart…

  • Kalorier? Inte räknar jag kalorier. Men detta är bea fettkällpr, rent protein, o h naturliga produkter som är lättare för kroppen att ta upp än massa konstiga e-ämnen och annnat som mam ofta får i sig ?

 3. Håller på med ett eget rekreationschema. Massa nyttig mat som jag näringsoptimersr mig och mannen med. Bakar dinkelbröd. Med chiafrön, samt annat gött. Visade bilden på bollarna, samt läste upp innehållet till mannen som är helt lyrisk till mitt projekt.
  Ska vi göra sådana frågade jag. Jaa, sa han. Det kan vi göra till julgodis sa han. Så gulligt. Han vill alltid ha allting annars, hihih. 😘
  Kramis. Och tack för härlig inspiration

 4. Måste väl vara ganska mycket kalorier i detta?
  Gott förstår jag men inte speciellt nyttigt om man ska vara ärlig va? Beror ju på vad man jämför med så klart…

  • Kalorier? Inte räknar jag kalorier. Men detta är bea fettkällpr, rent protein, o h naturliga produkter som är lättare för kroppen att ta upp än massa konstiga e-ämnen och annnat som mam ofta får i sig 😄

 5. Gomorron, och hej igen, ?.
  Jo sitter och skriver ner receptet, så jag slipper leta så långt bakåt sedan när det är dags.
  Stämmer det att det ska vara en halv dl kakao? Eller är det tryckfelsnisse.
  Kramis

 6. Gomorron, och hej igen, 😁.
  Jo sitter och skriver ner receptet, så jag slipper leta så långt bakåt sedan när det är dags.
  Stämmer det att det ska vara en halv dl kakao? Eller är det tryckfelsnisse.
  Kramis

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...