Smoothie på under 3 min! -Nyttigt, fräscht och gott! -recept!

image

Hej från sjukstugan!

När man har feber och är sjuk så är aptiten oftast inte den bästa.För min del blir jag både rastlös och frustrerad av att inte kunna träna! NU vill jag bli frisk! Jag saknar min vardag, jag saknar mina PT kunder och min energi! 

 Samtidigt så är det ännu  att vila när man är sjuk. Återhämta sig och få i sig BRA mat, mellanmål och energier just när man är sjuk. För att man snabbare ska komma tillbaka. Det är sjukperioder ni i jan-mars. Förkylningar och influensor som avlöser varandra. Då är det viktigt att man boostar sig, helt innan man blir sjuk! För min del så är immunförsvaret väldigt nedsatt efter operationen, vilket gör mig mer mottaglig. Förmodligen därför som jag bivit sjuk IGEN!

När man blir sjuk är det lätt att man blir lite självömkande, också lätt att man börjar ”unna” sig. Många vill gärna äta glass i soffan vid feber, förkylning och halsont tex. Man orkar kanske inte ta mat utan ringer efter hämtmat osv.. MEN stopp! Allt det där onyttiga lär knappast göra dig friskare snabbare! Jag är en riktig slarver i perioder, men anstänger mig maximalt just nu för att äta ”rätt”. Ingen diet. Bara sund nyttig energirik mat. Jag har heller inte någon aptit just nu. Men förökar få i mig energi ändå. Undviker socker och tillsatser. Jag har för första gången lyssnat på in kropp och håla mig liggandes större delen av dagen. Lite frisk luft i ett långsamt tempo. That’s it! Det får vara så just nu..  

Nu slängde jag ihop en smoothie hemma som jag sörplade i mig. Den tog mindre än tre minuter att göra och det var ungefär det som jag orkade med!

 Här får du receptet. Min söta lilla Stina vägrade gå ur bild när jag tänkte ta några bilder till er =) Men hon är ju för söt, så jag kan j inte sura på henne <3


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Energi smoothie 
* 3 dl mandelmjölk (osötad) 
*0.5dl vanilj protein Jag använder Green Nutrition, helt vegetabiliskt som du hittar HÄR
*1 banan
* 1 avokado
* 1/2 dl havregryn
* 1 dl frusna hallon (det var vad jag hade hemma) och några färska jordgubbar. 
Topping kokos flingor, eller vad man är sugen på =) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu ska jag kolla dubbla avsnitt av Sex & The City och bara vila…

Stor kram och du, TACK för din omtanke! Alla kommentarer, husmorstips och kärlek jag får värmer gott. Jag veeet att min blogg varit full av sjukdom och ganska trist på siesta tiden. Men snart, snart så är jag mitt pigga jag igen =) KRAM <3

/My Martens

7 Komentarer

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...