Recept, shoppingtips och avokado smör! Annelie

DSC_0058-frobrod

 

Godmorgon! Sååå kul! Min väninna Annelie är iväg utomlands på en yoga resa (inte ett dugg avis, hehe!) Men hon är mer än förtjänt av denna resan. Jag hoppas att hon njuter maximalt och laddar om batterierna. Denna kvinnan jobbar nämligen dygnet runt!

Innan hon åkte så testade hon att göra mitt bröd recept jag la upp förra veckan. Hon la uppe et på sitt UBER snygga porslin som hon precis fått in på sin sida inreda.com

Porslinet heter Pottery jo  och den färglada plasttallriken kommer ifrån storsäljaren RICE, och finns i flera färger! VILKA bilder!

-Tack Annelie <3 

DSC_0062-frobrod DSC_0065-frobrod DSC_0029-proteinbrod

Vi drar receptet igen. det är verkligen galet gott….. kul också att så många av er tyckte om det och testade själva att baka det.

IMG_0167

IMG_0174

Recept 1 Limpa: (Tips gör dubbel sats och frys in den ena limpan )

100 gram cashewnötter

100 gram krossade linfrön

100 gram torkade blåbär

100 gram ”nöt mix” hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter

50 gram tranbär

50-70 gram dadlar (går lite på känn)

50 gram solroskärnor

50 gram pistage nötter

50 gram chia frön

6 ekologiska ägg.

120 gram smält kokosfett eller rapsolja (Jag använde kokosfett)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ner alla ingredienser i en mortel/skål och krossa det. Men några större bitar ger ett gott tuggmotstånd. Blanda ner ägg, kokosfett och tillsätt salt. (viktigt med saltet) Blanda ihopa allting ordentligt.

Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och toppa med valfri gardering. Tex, chia frön, sesamfrön eller som jag gjorde idag solroskärnor.

När den nästan är var färdiggräddad så öppnade jag ugnen tog ut brödet och strödde på flingsalt som jag blandat med olivolja som fick vara med i ugnen sista 10 min. Grädda totalt i ugnen i ca 50-60 min. Låt svalna på galler innan du skär i brödet.

Annelie gjorde även ett avokado smör, självklart får du receptet på det också

Avocadosmöret: mosade 1 avocado med gaffel och bredde ut 1/3 av allt som smör på en bit. Toppade med några stänk svartpeppar, cayennepeppar och lite havssalt. snabbt, gott och enkelt! Här ser du lite fler favoriter av Pottery Jo som precis kommit in =)

Alltså hennes inköp på formex mässan! Så mycket snyggt! 

Jag har sagt det tidigare men vill säga det igen Annelie är verkligen en person som kommit mig nära. Hon kom som en ängel när jag behövde det som mest. En genin, äkta, och otroligt omtänksam person med hjärtat på rätt plats. Men förutom det så är hon en HÅRT arbetande företager som har haft både med och motgångar och ändå lyckats behålla sitt driv och sin fantastisk förmåga att vidareutveckla inreda.com Trots bakslag och hård konkurrens! SÅ stolt över dig vännen! <3 

FullSizeRender

 

Några andra go.saker från mina favoriter till just kök, middag och bakning är alla nyheter från ERNST som också kommit in.. ( HÄR  )

jag tror faktiskt att min mamma ska få såna äggkoppar av mig. Dom skulle passa perfekt hemma hos henne. och VARJE morgon äter hon ägg. Dessutom läser hon inte bloggen, så jag kan skriva vad jag vill här inne, hehe! 😉

IMG_0593 IMG_0592 IMG_0591 IMG_0590

Jaha, lite recept tips, inredningstips och shoppingtips fick det li en tisdag morgon som denna =)

Nu ska jag väcka min Lilleman som inte vaknat än. Göra frukost, och mysa lite innan det är dags att promenera till dagis =) Vi hörs om en stund. Jag jobbar nämligen hemifrån idag, så det finns risk att jag kikar in här till och från 😉

14 Komentarer

  1. Hej My. Såg att du skrev att flygturen tur o retur kostar 750 kr för grabben. Min man har två barn i Norrland. Vi har under flera år kollat upp va d ska kosta för dem o flyga från Östersund till Göteborg. Men de är hutlösa priser oavsett hur vi vrider o vänder. Har du nåt tips på hur ni kan hitta bra priser eller hur ni gjorde. Vi har kollat på SAS. Allt som är inrikes är ju så dyrt. Tack på förhand. Lycka till med allt. Du är enastående ❤

  2. Hej, brödet såg supergott ut men en liten varning. Krossat linfrö är giftigt även i små mängder , innehåller cyanid. Läs på Livsmedelsverkets hemsida. Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...